Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12

ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ 75-54....... Εθνική... κυριαρχία!


Χρειάστηκε έξι χρόνια για να... ξεπεράσει τα «σοκ» των αποκλεισμών στα πρώτα νοκ άουτ και το έκανε με τον πιο πειστικό τρόπο! Η Εθνική είναι στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης νικώντας με 75-54 το Βέλγιο!
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με σχεδόν... αθόρυβο τρόπο άλλαξε την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο βγάζοντας στο παρκέ όλα εκείνα τα στοιχεία που την τοποθετούν στα φαβορί του τουρνουά και ξεπέρασε το εμπόδιο των Βέλγων.
Πλέον στους «8», η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, που λίγες ώρες αργότερα επικράτησε της Πολωνίας με 80-66.
Οι Βέλγοι μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και τα πρώτα μακρινά σουτ που μπήκαν τους έδωσαν το ψυχολογικό πλεονέκτημα που αναζητούσαν. Από την άλλη η Ελλάδα είχε σταθερά το προβάδισμα αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει καθώς έκανε εύκολα το λάθος και έδινε σκορ στους αντιπάλους της.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Εθνική μας να έχει ισχνή διαφορά (34-31) και να μένει στο παιχνίδι χάρη στους ψηλούς της και τις επιδόσεις της στα ριμπάουντ.
Τα πάντα άλλαξαν ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη μπήκαν πιο... χαλαροί στο παιχνίδι και με διάθεση να "τελειώνουν" το παιχνίδι μέσα από την άμυνα. Και έτσι έγινε.
Οι τρεις "κοντοί" μαζί στην ίδια πεντάδα έδωσαν στην Εθνική την... ευελιξία που χρειαζόταν και πολύ γρήγορα η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα (26' 51-41).
Οι Βέλγοι όσο δεν σκόραραν με τρίποντο τόσο απογοητεύονταν και τόσο τα πράγματα γίνονταν πιο εύκολα για την Ελλάδα, που στο 37' έφτασε να προηγείται με +27 (71-44) πριν οι Βέλγοι ρίξουν την τελική διαφορά.
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-31, 67-42, 75-54
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 14 (1), Ζήσης 6 (2), Σπανούλης 7, Καλάθης 4, Περπέρογλου 2, Σλούκας 8, Καϊμακόγλου 1, Κουφός 13, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 10 (2).
ΒΕΛΓΙΟ (Κάστεελς): Μπόσκο 2, Βαν Ρόσομ 13 (1), Ερβέλ 2, Ταμπού 6, Σέρον, Μουκούμπου, Ζιλέ 14 (3), Ντε Ζέου, Τούμπα 2, Σαλούμου 5, Λοτζέσκι 10 (2).
http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου