Κυριακή, Μαρτίου 16

Νικήτρια στο ντέρμπι η Ανωγή 2-0 τον Πυλαριακό


Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ  2-0
                                       
Τριπλή ισοβαθμία στην 2η θέση... Όλα παίζονται για όλους
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η «λειψή» 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας με τον αγώνα ντέρμπι ανάμεσα σε Ανωγή-Πυλαριακό.
Μια αγωνιστική που έφερε αρκετές ανακατατάξεις στη κορυφή μιας και ο Οδυσσέας δεν αγωνίστηκε για τους γνωστούς λόγους. Έτσι μετά από αυτά τα αποτελέσματα ο Παπυργιακός μετά το εκκωφαντικό 7-1 επί του Ηρακλή Πρόννων χθες είναι μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Ανωγή ισοβαθμεί πια στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ κατηγορίας συγκάτοικος του Οδυσσέα και του σημερινού της αντιπάλου με 13 βαθμούς.  
 
Αγωνιστικά τώρα και στο συγκεκριμένο παιχνίδι:
Οι απουσίες των δυο ομάδων ήταν αρκετές και αυτό βάσει αποτελέσματος κόστισε στην ομάδα του Κ. Κουγιανού.
Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι της Παλλικής θα μπουν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θα καταφέρουν να προηγηθούν πολύ νωρίς στο σκορ. Ένα γκολ που έδιωξε το άγχος των ποδοσφαιριστών του Μ. Ανδρίτση.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι είναι για την Ανωγή αφού στο 9’ ο Βώρρος θα πιάσει το σουτ εκτός περιοχής με τον Φιλιππάτο να μπλοκάρει τη μπάλα αρκετά δύσκολα.
Το 13’ δεν θα αποδειχθεί καθόλου γρουσούζικο για τους «ερυθρόλευκους αφού θα ανοίξουν το σκορ, ο Παπαδάτος με ωραία ενέργεια από δεξιά θα βγάλει την  σέντρα στην περιοχή του Φιλιππάτου και εκεί ο Κοζομπόλης με κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Από το σημείο αυτό και μετά οι φιλοξενούμενοι μπροστά στο φάσμα μιας ήττας άρχισαν να «φαίνονται» περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα δημιουργούσαν προϋποθέσεις για την ισοφάριση.
Έτσι στο 19’ ο Αλυσανδράτος θα σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή και ο Κατωπόδης αποκρούει με μεγάλη δυσκολία, στη συνέχεια η μπάλα θα φτάσει στον Σταμούλη ο οποίος θα αστοχήσει από πολύ κοντά.
Στο 25’ ο Σταμούλης μετά από ωραία προσπάθεια από δεξιά θα μπει στην περιοχή αλλά η σέντρα σουτ που πραγματοποιεί καταλήγει παράλληλα με την εστία του Κατωπόδη σύριζα άουτ.
Στη συνέχεια όμως και συγκεκριμένα ο Αραβαντινός-Ζαφείρης θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και με ένα καταπληκτικό απ’ ευθείας φάουλ από δεξιά θα νικήσει τον Φιλιππάτο και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 2-0.
Με το σκορ στο 2-0 για τους Ληξουριώτες και χωρίς άλλες ευκαιρίες θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανωγή επαναπαύθηκε στο υπέρ της 2-0 με αποτέλεσμα  κινδυνεύσει να δεχθεί κάποιο τέρμα όμως είχε σε καλή μέρα τον Κατωπόδη.
Με το ξεκίνημα του οι Ληξουριώτες θα φτάσουν πολύ κοντά στο 3-0 με τον Αραβαντινό-Ζαφείρη να βγάζει τη σέντρα από αριστερά και τον Κοζομπόλη με κεφαλιά να αναγκάζει τον Κατωπόδη σε εξαιρετική απόκρουση.
Στη συνέχεια η ομάδα του Κ. Κουγιανού θα αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων δημιουργώντας ευκαιρίες που όμως δε θα δώσουν κάποιο γκολ.
Αρχικά στο 57’ ο Σταμούλης από αριστερά θα γυρίσει τη μπάλα μέσα στην περιοχή στον επερχόμενο Κουλουμπή ο οποίος θα σουτάρει στην κίνηση και η μπάλα περνάει λίγο άουτ.
Στη συνέχεια και στο 74’ ο Κουγιανός θα σουτάρει από καλή θέση αλλά ο Κατωπόδης πέφτει και αποκρούει στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 84’ ο Κατωπόδης θα δηλώσει και πάλι παρόν αποκρούοντας εκπληκτικά το απ’ ευθείας φάουλ του Σταμούλη.
Στο 85’ μετά από διαδοχικά σουτ των παικτών του Πυλαριακού η μπάλα θα καταλήξει στον Αλυσανδράτο με το σουτ του τελευταίου να αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Σούπα.
Τέλος ο Κουγιανός στις καθυστερήσεις δεν καταφέρνει να πετύχει το γκολ της «τιμής» αφού και πάλι ο Κατωπόδης πραγματοποιεί νέα καταπληκτική απόκρουση στο σουτ του Πυλαρινού ποδοσφαιριστή.
Διαιτητής ο κ. Ελ. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Α. Σπυράτο και Ι. Καπογιαννόπουλο. 
Οι συνθέσεις
Ανωγή: (Μ. Ανδρίτσης), Κατωπόδης, Παπαδάτος, Κουρούκλης, Παρίσης, Παπλάς, Αραβαντινός-Ζαφείρης, Αραβαντινός, Βώρος, Σούπας, Μπενάτος (59 Μαρκάτος), Κοζομπόλης (65 Λυκούδης).

Πυλαριακός: (Κ. Κουγιανός), Φιλιππάτος, Μακρής, Ποταμιάνος, Φούκας, Μαρκαντωνάτος, Γασπαρής, Κουγιανός, Αλυσανδράτος, Σταμούλης, Μιχελής, Κουλουμπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου