Τρίτη, Μαρτίου 25

Σημαντική νίκη για τον Α.Ο.Κ.Ι. 2-1 τον Παλληξουριακό


Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο.Κ.Ι  1-2
                             
Δύσκολα θα χάσει την 3η θέση ο Α.Ο.Κ.Ι.
Μέτριο θέαμα αλλά πολύ ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο το σημερινό παιχνίδι στις Κεραμειές μεταξύ Παλληξουριακού-Α.Ο.Κ.Ι. με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 18ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Οι φιλοξενούμενοι του Α.Ο.Κ.Ι. επικράτησαν τελικά με ανατροπή των τυπικά γηπεδούχων του Παλληξουριακού με σκορ 2-1 και έκαναν το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης των playoffs.
Οι «ερυθρόλευκοι» πολύ καλά στημένοι στην άμυνα δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να μπουν στην περιοχή και να απειλήσουν τον Λαδά και με την πρώτη ευκαιρία έβγαιναν στην αντεπίθεση προκειμένου να πετύχουν κάποιο γκολ και τα κατάφεραν αφού ήταν αυτοί που θα ανοίξουν το σκορ.
Από την άλλη οι «μαυρόασπροι» του Αργοστολίου είχαν μια ελαφρά υπεροχή που δεν μετουσιωνόταν σε κάτι θετικό μέχρι τις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου που πέτυχαν την ισοφάριση.
Στο δεύτερο ημίχρονο παρότι υπήρχε διάθεση από τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων φάνηκε σιγά σιγά να τις επηρεάζει η κούραση των συνεχόμενων αγώνων. Τελικά ο Α.Ο.Κ.Ι. με ανατροπή θα πετύχει στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο το "χρυσό" γκολ που θα του χαρίσει τη νίκη και θα το κρατήσει μέχρις το τέλος.
Όπως είπαμε παραπάνω η ομάδα του Γ. Τζουγανάτου πολύ δύσκολα θα χάσει την τρίτη θέση αντίθετα με αυτή του Δ. Λιονάτου που έχασε πολύ έδαφος και δύσκολα θα προλάβει στη συνέχεια.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού στο 11’ οι τυπικά γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 1-0 με πολύ ωραία κεφαλιά του Ζάβαλη στο πρώτο δοκάρι μετά από φάουλ του Ζερβού.
Στο 18’ ο Βουκελάτος θα απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Λαδάς θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 22’ με τον Μπενετάτο να βρίσκει τον Βουκελάτο στην πλάτη της άμυνας του Παλληξουριακού και τον τελευταίο να μην πιάνει καλά την κεφαλιά για να καταλήξει η μπάλα στην αγκαλιά του Λαδά.
Εντυπωσιακή απόκρουση από τον Λαδά στο 32’ στο απ’ ευθείας σουτ του νεαρού Μπενετάτου μέσα από την περιοχή.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 34’ θα κερδίσει τις κόντρες έξω από την περιοχή θα προχωρήσει και από δεξιά θα πραγματοποιήσει μια επικίνδυνη σέντρα σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Λαδά.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε στο ημίχρονο με τους Ληξουριώτες μπροστά στο σκορ, ο Σπανός είχε διαφορετική άποψη αφού θα ισοφαρίσει πετυχαίνοντας το 1-1 στις καθυστερήσεις (45+3).
Συγκεκριμένα ο Χαλιώτης θα τον βρει με κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή, αυτός υπό την πίεση του Μαρκάτου Σωκ. με προβολή προλαβαίνει την έξοδο του Λαδά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.  
Στην επανάληψη τώρα και στο 49’ ο Κλειτογιάννης θα πιάσει ένα μακρινό σουτ που δεν ανησυχεί τον τερματοφύλακα του Παλληξουριακού που μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 51’ σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με το δυνατό σουτ του Παπαδάτου από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή μετά την κάθετη πάσα του Ηλ. Αντωνάτου να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ.
Μεγάλη ευκαιρία και πάλι για τον Παλληξουριακό στο 53’ με τον Ηλ. Αντωνάτο να εκμεταλλεύεται το λάθος του Αλ. Πολλάτου και από μακριά, ενώ είχε τον χρόνο και τον χώρο να μπει στην περιοχή, θα προσπαθήσει να πλασάρει ψηλά τον Πραστέλα που δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του.
Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Παλληξουριακός θα δεχθεί το 1-2 στο 62’ όταν ο Αραβαντινός-Λεωνίδης δεν βάζει σωστά το σώμα του για να απομακρύνει την μπάλα με αποτέλεσμα να φτάσει στον Βουκελάτο που θα πιάσει ένα αριστερό βολέ στην κίνηση και θα την στείλει στην απέναντι γωνία του Λαδά που ήταν αδύνατον να αντιδράσει.
Στο 69’ ο Ζερβός θα εκτελέσει ένα φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής του Α.Ο.Κ.Ι. αλλά η μπάλα θα καταλήξει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πραστέλα.
Στο 71’ στο φάουλ του Λυκούδη, ο Αλ. Πολλάτος δεν θα πιάσει καλά τη κεφαλιά που τελικά θα βγει ασίστ στον Δρόσο λίγο πλάγια στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όμως βρίσκεται ο Λαδάς που θα πέσει και θα αποκρούσει με τα πόδια στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 90+4’ όταν ο Ηλ. Αντωνάτος με ωραία κάθετη πάσα στην περιοχή του Α.Ο.Κ.Ι. θα βρει τον Κοσμάτο μόνο απέναντι από τον Πραστέλα, όμως θα καθυστερήσει με αποτέλεσμα να χάσει το κοντρόλ δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον έμπειρο τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να «μαζέψει» την μπάλα.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 90+7. Ο Μπενετάτος σε αντεπίθεση θα περάσει παράλληλα την μπάλα στον Λαμπρόπουλο λίγο μέσα στην περιοχή με τον τελευταίο να πιάνει ένα κακό σουτ που θα στείλει την μπάλα να περάσει ψηλά άουτ από τα δοκάρια του Λαδά.
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Κιόση και Α. Βουτσινά.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Δ. Λιονάτος), Λαδάς, Μαρκάτος Σωκ., Ζάβαλης, Γαβαλάς, Αραβαντινός-Λεωνίδης (64' Αντωνάτος Ε.), Μαρινάκης (46' Πρεντάνος Χ.), Ζερβός, Καμινάρης, Μαυροειδής (46' Κοσμάτος), Παπαδάτος, Αντωνάτος Ηλ..
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ. Τζουγανάτος), Πραστέλλας, Πολλάτος Διον. (78' Παπαναστασάτος Ν.), Κλειτογιάννης, Μπενετάτος, Λυκούδης, Σπανός (85' Κουμαριώτης), Πολλάτος Αλ., Βουκελάτος (89' Γεωργάκας), Χαλιώτης, Λαμπρόπουλος, Δρόσος.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η βαθμολογία
Ομάδα
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπαλίες
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
45
15
15
0
0
57
0
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
40
15
13
1
1
42
8
3.
Α.Ο.Κ.Ι.
35
16
11
2
3
37
16
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
31
15
10
1
4
35
15
5.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
26
15
8
2
5
25
20
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
23
16
7
2
7
18
24
7.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
21
16
7
0
9
28
24
8.
ΑΟ ΦΩΚΑΤΑ
9
16
3
0
13
13
38
9.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
8
14
2
2
10
11
37
10.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
6
15
2
0
13
13
59
11.
Α.Σ. ΟΜΑΛΩΝ
3
15
1
0
14
7
45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου