Σάββατο, Μαρτίου 22

Νίκη παραμονής τα Φωκάτα 3-0 την Πρόοδο


Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  3-0
                                 
Στην 8η θέση τα Φωκάτα... και του χρόνου στην Α' κατηγορία
Σημαντική νίκη που αντιστοιχεί με την σχεδόν βέβαιη παραμονή τους στην Α’ κατηγορία πέτυχαν τα Φωκάτα επί της Προόδου Ιθάκης με σκορ 3-0 σήμερα το πρωί στις Κεραμειές.
Οι ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το 20’ οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Από το σημείο αυτό και μετά οι φιλοξενούμενοι και με το εις βάρος τους 1-0 ανέβασαν «στροφές» πίεσαν τον αντίπαλο τους, ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και τελικά πλήρωσαν την αστοχία τους.

Στο τέλος τα Φωκάτα πήραν μια μεγάλη νίκη που τους φέρνει με το «ενάμισι» πόδι και την επόμενη περίοδο στην Α΄ κατηγορία.
Από την άλλη η Πρόοδος μπορεί να τα έχει με την ατυχία της αφού έχασε πολλές ευκαιρίες και παράλληλα τη δυνατότητα να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι.
Οι άνθρωποι της Προόδου διαμαρτύρονται για μια φάση που θεωρούν ότι έγινε χέρι σε φάση στην περιοχή των Φωκάτων και συγκεκριμένα από τον Μπουγά.
Πάντως η σημερινή παρουσία της Προόδου άξιζε κάτι καλύτερο από το 3-0.
Φάσεις και γκολ
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που στο 9’ θα δημιουργήσουν την πρώτη καλή φάση του αγώνα με τον Κιοράι να αλλάζει την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ με τον Τσίρο και τον τελευταίο να σουτάρει με δύναμη αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ.
Οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν στο 12’ με ένα σουτ του Αλεξάτου έξω από την περιοχή να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Τζίμα.
Στο 17’ τα Φωκάτα θα πάρουν το προβάδισμα 1-0 στο σκορ με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από αριστερά του Αλεξάτου και σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Προόδου να κάνει κάτι.
Από το σημείο αυτό και μετά η Πρόοδος ανέλαβε την πρωτοβουλία και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες στην εστία του Δίλλαλου πλην όμως η αστοχία των παικτών της δεν έφερε κάτι θετικό.
Ο Δίλλαλος στο 30’ θα πέσει και θα σώσει την εστία του ύστερα από ένα μακρινό και πολύ δυνατό σουτ του Τσίρου.
Ένα επίσης μακρινό δυνατό σουτ του Πρεβεζιάνου στο 36’ θα στείλει τη μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το δεξί «Γ» της εστίας των Φωκάτων.
Συνεχίζοντας την πίεση οι φιλοξενούμενοι στο 36’ θα χάσουν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Βασιλάκη, όταν ο Κιοράι με ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά θα πασάρει παράλληλα μέσα στην περιοχή στον έμπειρο συμπαίκτη του ο οποίος δεν θα πιάσει καλά το πλασέ και η μπάλα θα καταλήξει στα χέρια του Δίλλαλου.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 42’ με τον ίδιο ποδοσφαιριστή όταν θα βρεθεί τετατέτ με τον Δίλλαλο που θα τον νικήσει ενώ στην επαναφορά της θα επιχειρήσει νέο σουτ και η μπάλα θα σταματήσει στο σώμα του Φραντζή.
Η Πρόοδος στο 44’ με τον Στασινό να σουτάρει και τον Δίλλαλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του θα χάσει άλλη μια μεγάλη ευκαιρία.
Στο 45’ οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο του αγώνα με δέκα αφού ο Γ. Αθηναίος θα δει την κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) κάρτα του διαιτητή κ. Μενεγάτου.
Έτσι το ημίχρονο θα σημαδευτεί από την αστοχία των Θιακών και τα Φωκάτα να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.
Το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο δηλαδή τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα και να δημιουργούν φάσεις κάτι που τους έδινε το υπέρ τους αριθμητικό πλεονέκτημα.
Έτσι στο 49’ ο Αρταβάνης με ωραία ψηλοκρεμαστή πάσα θα βρει τον Πρεβεζιάνο στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή να σουτάρει στην έξοδο του Δίλλαλου και την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια άουτ.
Ένα άλλο μακρινό συρτό σουτ του Αρταβάνη στο 51’ θα στείλει τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Δίλλαλου.
Στην πρώτη τους επίθεση ύστερα από πολύ ώρα οι γηπεδούχοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία στο 57’ με τον Γαρμπή ύστερα από μακρινό πλάγιο άουτ του Μάστορα και σύγχυση των αμυντικών να σουτάρει τετατέτ με τον Τζίμα και τον τελευταίο να πραγματοποιεί μια εξαιρετική απόκρουση στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.
Στο 61’ ο σκόρερ του πρώτου τέρματος Μάκης Αλεξάτος να πετύχει το 2-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή αφού εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των αμυντικών της Προόδου.
Η αποβολή του Παπαδόπουλου στο 63’ (2η κίτρινη) θα είναι κατά την άποψη μας το σημείο που θα κρίνει οριστικά την τύχη του αγώνα αφού πλέον υπάρχει αριθμητική ισορροπία μεταξύ των ομάδων και τους γηπεδούχους φέρνουν ξανά το παιχνίδι στα μέτρα τους.
Ένα γκολ που έφερε νεύρα αφού ψυχολογικά έδειξε να επηρεάζει τους φιλοξενούμενους που πλέον ανορθόδοξα κάτι που μαζί με το εις βάρος τους 2-0 έφερνε πολλά λάθη. Λάθη που θα δημιουργήσουν το τελικό 3-0.
Στο 69’ ο Κιοράι θα βρει τον Στασινό με παράλληλη πάσα μέσα στη περιοχή με τον τελευταίο να αστοχεί στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Ο Ντουκάι με ωραία κάθετη πάσα στο 71’ θα βρει τον Κουρκουμέλη ο οποίος θα προχωρήσει θα μπει στην περιοχή και εύκολα με πλασέ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τζίμα για το 3-0.
Με δυο καλές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Η πρώτη στο 90+3 με τον Στασινό να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των Φωκάτων να πλασάρει τον Δίλλαλο στην έξοδο και τη μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων άουτ.
Και η άλλη στο 90+4 με τον Χάνο μέσα στην περιοχή να αστοχεί απέναντι από τον Δίλλαλο.
Τέλος στο 90+5 ο Δ. Αρταβάνης θα δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Μενεγάτου.
Διαιτητής ο κ. Ελ. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Λογοθέτη Β. και Μυρσίνια Γ.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλλαλος, Μάστορα, Σέρρας Π. (54’ Σαρλάνης), Μπουγάς, Ντουκάι, Αραβαντινός, Κουρκουμέλης, Αθηναίος, Γαρμπής (68’ Ξαξίρης), Αλεξάτος.
Πρόοδος:(Ν. Διαμαντάτος), Τζίμας, Ραυτόπουλος, Βρεττός, Παπαδόπουλος, Τσίρος, Πρεβεζιάνος, Κιοράι, Στασινός, Βασιλάκης, Αρταβάνης, Ηλιόπουλος (65’ Χάνος Κ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου