Σάββατο, Μαρτίου 22

Επανήλθε στις επιτυχίες ο Οδυσσέας



Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ  0-2
                           
Σπουδαίο διπλό του Οδυσσέα στις Κεραμειές 2-0 την Ανωγή
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι και στο ντέρμπι της Β΄ κατηγορίας ο Οδυσσέας Ιθάκης επανήλθε στις νίκες με το δυναμικό του πέρασμα σήμερα το πρωί από τις Κεραμειές και τη νίκη του με σκορ 2-0 επί της Ανωγής.
Η ομάδα της Βόρειας Ιθάκης ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε τον έλεγχο του όπως και την κατοχή της μπάλας και η επικράτηση της σε γενικές γραμμές ήταν δίκαιη.
Από την άλλη οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν για κάτι καλό όμως δεν τα κατάφεραν αφού τα λάθη στην ανάπτυξη της ομάδας ήταν πολλά.
Φάσεις και γκολ
Την πρώτη και πολύ μεγάλη φάση του αγώνα θα χάσουν οι γηπεδούχοι όταν στο 2’ λεπτό ο Αραβαντινός-Ζαφείρης με ωραία σέντρα από αριστερά θα βρει αμαρκάριστο στην περιοχή τον Μπενάτο, αυτός θα πλασάρει απέναντι από τον Ζ. Κουτσουβέλη πλην όμως ο εξαιρετικός σήμερα τερματοφύλακας του Οδυσσέα θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα στείλει εντυπωσιακά τη μπάλα κόρνερ.
Ότι δε κατάφεραν οι γηπεδούχοι το πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στο 4’. Συγκεκριμένα ο Π. Κουτσουβέλης θα κερδίσει μετά το λάθος των αμυντικών των γηπεδούχων τη μπάλα έξω από την περιοχή και θα σουτάρει ψηλοκρεμαστά πάνω από τον Κατωπόδη που ήταν εκτός εστίας, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας έτσι το 0-1 για την ομάδα του.
Νέα σέντρα από δεξιά του Αραβαντινού-Ζαφείρη από δεξιά στο 10’, η μπάλα στον Μαρκέτο ο οποίος μέσα από την περιοχή θα πλασάρει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ζ. Κουτσουβέλη άουτ.
Με τον ίδιο πρωταγωνιστή θα χαθεί άλλη μια καλή ευκαιρία για την Ανωγή στο 11’ αφού το πλασέ του λίγο μέσα από την περιοχή θα αποκρουστεί εντυπωσιακά και πάλι από τον τερματοφύλακα του Οδυσσέα διώχνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του κόρνερ.
Δοκάρι στο 19’ για τους φιλοξενούμενους όταν το δυνατό σουτ του Προσαλέντη θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Κατωπόδη.
Στο 22’ μετά την πάσα του Λυμπερόπουλου ο Αραβαντινός-Ζαφείρης θα γίνει κάτοχος της μπάλας θα μπει στη περιοχή αλλά το συρτό σουτ που πραγματοποιεί καταλήγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
Στο 35’ ο Cela με σέντρα από αριστερά θα βρει στο β’ δοκάρι τον Γ. Χάνο, αυτός θα περάσει τον Κατωπόδη αλλά από δύσκολη θέση και πλάγια θα στείλει τη μπάλα να περάσει άουτ χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία για να αυξήσει τη διαφορά.
Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο και με το «καλημέρα» και πάλι οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 0-2.
Ο Γ. Χάνος θα πασάρει στον Προσαλέντη με τον έμπειρο κεντρώο του Οδυσσέα να προχωράει στην περιοχή και με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κατωπόδη για δεύτερη φορά.
Μεγάλη ευκαιρία θα χάσει ο Cela όταν μόνος απέναντι από τον Κατωπόδη όταν μετά από πάσα ύστερα από ατομική ενέργεια του Προσαλέντη θα «καταφέρει» με ένα κακό πλασέ να στείλει την μπάλα άουτ.
Η Ανωγή στο 70’ θα ισοφαρίσει το δοκάρι των θιακών όταν ο Κοζομπόλης με τον Λυμπερόπουλο θα αλλάξουν την μπάλα μετά από κόρνερ και τον τελευταίο να πραγματοποιεί μια σέντρα σουτ που αιφνιδίασε τον Ζ. Κουτσουβέλη που στάθηκε τυχερός αφού η μπάλα θα βρει το δεξί του δοκάρι και στη  συνέχεια θα καταλήξει στην αγκαλιά του.
Ο Κατωπόδης στο 75’ θα πέσει και θα διώξει την μπάλα κόρνερ μετά το διαγώνιο σουτ του Προσαλέντη.
Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με μια καλή ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» της Παλλικής προκειμένου να πετύχουν το γκολ της «τιμής» στο 83’. Μετά από πολλές κόντρες στην μικρή περιοχή, ύστερα από φάουλ του Λυμπερόπουλου από δεξιά θα δημιουργηθεί μια σύγχυση και τελικά θα πέσει και θα μπλοκάρει ο Ζ. Κουτσουβέλης.
Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Θ. Λυμπερόπουλο και Γ. Μυρσίνια.
Οι συνθέσεις
Ανωγή:(Μ. Ανδρίτσης), Κατωπόδης, Παπαδάτος, Κουρούκλης, Παρίσης, Πάπλας, Αραβαντινός-Ζαφείρης, Βώρρος, Σούπας, Μπενάτος (55’ Κοζομπόλης), Μαρκέτος, Λυμπερόπουλος.   
Οδυσσέας:(Κ. Κουτσουβέλης), Ζ. Κουτσουβέλης, Μαρούδας, Μαρούλης Ε., Μαλιακρίδας, Φατούρος, Toska (90’ Μολφέσης), Χάνος Γ.  (89’ Περίχαρος), Βασιλόπουλος, Π. Κουτσουβέλης, Προσαλέντης, Cela.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου