Κυριακή, Μαρτίου 16

Συνεχίζει ασταμάτητη η Α.Ε.Κ. 5-0 τη Σάμη

Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  5-0
                                   
Ξεπέρασε το σοκ του χαμένου τελικού και όλα έγιναν απλά
Συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με την πρωτοπόρο Α.Ε.Κ., μεγάλη χαμένη του τελικού του τοπικού κυπέλλου την περασμένη Τετάρτη, να φιλοξενεί στο ντέρμπι (;) της αγωνιστικής το μεσημέρι στις Κεραμειές τη Σάμη.
Η «κιτρινόμαυρη» ομάδα του Αργοστολίου βρίσκοντας τα ψυχικά αποθέματα που απαιτούσε η περίσταση επικράτησαν εύκολα της ομάδας της Σάμης με σκορ 5-0 διατηρώντας την βαθμολογική διαφορά της από τη δεύτερη Εικοσιμία και πλέον δύσκολα μπορεί να χάσει την πρωτιά της κανονικής περιόδου.
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η εστία του Δ. Άννινου παρέμεινε ανέπαφη για 14 συνολικά αγώνες ή 1260'!!!!!!! Πραγματικά έναν σπάνιο όσο και εντυπωσιακό ρεκόρ για τον πανύψηλο τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ..
Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και η νίκη τους δίκαιη.
Οι φιλοξενούμενοι με πολλές και σημαντικές απουσίες και χωρίς τον Θ. Βουκελάτο στον πάγκο τους προσπάθησαν για το καλύτερο αλλά υποτάχθηκαν τελικά στην ανωτερότητα της αντιπάλου τους. Έχασαν όμως παράλληλα έδαφος στην προσπάθεια τους να είναι στην τελική τετράδα και στα playoffs.
Φάσεις και γκολ
Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου στο 8΄, ο Κόμητας γυρίζει τη μπάλα από τα δεξιά στη μικρή περιοχή προς τον Σπανό, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή των τυπικά γηπεδούχων να «καταφέρνει» προ κενής εστίας να στείλει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Φιλιππάτου.
Στο 14΄ η κεφαλιά του Κούκλη μετά από σέντρα από τα αριστερά του Μπαζάρογλου θα φύγει άουτ.
Ένα μακρινό σουτ από τα αριστερά του Εμιλιάνο θα στείλει τη μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Ο Σπανός που δεν μπόρεσε νωρίτερα να βάλει το «εύκολο», κατάφερε να βάλει τελικά ένα εντυπωσιακό γκολ στο 22’ όταν με σέντρα-σουτ από τα δεξιά «κρέμασε» τον Φιλιππάτο, ο οποίος αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας, πετυχαίνοντας το 1-0.
Στο επόμενο λεπτό (28’), η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου θα αυξήσει τα τέρματα της με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούκλη αρκετά μακριά από τη μεγάλη περιοχή, που κατέληξε στο δεξί «Γ» της εστίας του Φιλιππάτου και το 2-0.
Στο 39’, οι τυπικά γηπεδούχοι θα ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Χασάη, μετά την κάθετη πάσα του Μπαζάρογλου. Ένα γκολ αφιερωμένο στον «κολλητό» και συμπαίκτη του, Αλκη Κρούτη, ο οποίος παρακολουθούσε το παιχνίδι από την εξέδρα αφού ήταν τραυματίας. Ήταν η ανταπόδοση παρόμοιας ενέργειας.
Ένα δυνατό σουτ του Εμιλιάνο στο 46’ έξω από την περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει στα πόδια των αμυντικών και  καταλήγει τελικά λίγο πλάι από το αριστερό δοκάρι του Φιλιππάτου κόρνερ.
Το 4-0 θα πετύχει στο 48’ με πλασέ στην κενή εστία ο Αντωνόπουλος ύστερα από την ωραία προσπάθεια και την παράλληλη συρτή σέντρα του Κόμητα από τη γραμμή του άουτ.
Αμέσως μετά (49’) η ΑΕΚ, με πλασέ του Κόμητα έπειτα από ωραία συνεργασία από τα αριστερά με τον Κούκλη θα πετύχει το 5-0.
Οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν για πρώτη φορά στο 52’ με το μακρινό ψηλοκρεμαστό φάουλ του Αρ. Αμούργη από αριστερά, να αποκρούεται πολύ δύσκολα από τον Αννινο στο δεύτερο δοκάρι σε κόρνερ κρατώντας έτσι το «0» για την ομάδα του.
Στο 65’ ο Κόμητας από πλάγια στην περιοχή θα σουτάρει αντί να πασάρει στον Κούκλη και στον Εμιλιάνο, που ήταν μόνοι τους στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο Φιλιππάτος να διώξει σε κόρνερ.
Διαιτητής ο κ. Δημ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τον κ. Β. Μουζακίτη και την κα Κ. Γιαννοπούλου.  
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.:(Σπ. Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης, Σπανός, Κούκλης, Λούλουδας, Αντωνόπουλος, Κόμητας (68’ Στάβερης), Ζαμπαύτης, Εμιλιάνο (86’ Θωμάς), Μπαζάρογλου (73’ Στεφανάτος).
Σάμη:(Θ. Βουκελάτος), Φιλιππάτος, Τουλάτος Β., Καλλιβωκάς Γ. (72’ Μινέτος Ηλ.), Σκιαδαρέσης (62’ Τουλάτος Στ.), Καππάτος, Μιχαλίτσης, Αμούργης Αρ., Νικολοβιέννης Κ., Δευτεραίος, Αμούργης Ι., Μετάι (46’ Αννινος-Χωραφάς). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου