Σάββατο, Μαρτίου 15

Πέρασε από τις Κεραμειές με κεκτημένη ταχύτητα από το κύπελλο και...... 6-0 τα Φωκάτα ο Α.Ο.Κ.Ι.


Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο.Κ.Ι.  0-6
                       
Στα "χέρια" τους κρατάνε πλέον την 3η θέση οι "ασπρόμαυροι"
Στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας και της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας τα Φωκάτα με πολλές απουσίες φιλοξένησαν στις Κεραμειές τον φετινό κυπελλούχο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. Α.Ο.Κ.Ι..
Οι κυπελλούχοι με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του κυπέλλου την προηγούμενη Τετάρτη και με την ψυχολογία στα ύψη, μπήκαν πολύ δυνατά και αποφασιστικά στο παιχνίδι, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησαν κανέναν περιθώριο στην ομάδα του Μιχ. Αθηναίου να σκεφτεί ότι μπορεί να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι.
Η ομάδα του Γ. Τζουγανάτου σε ένα μέτριο παιχνίδι πήρε πανεύκολα αυτό που ήθελε και δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μια εύκολη και οπωσδήποτε δίκαιη νίκη. Έτσι μετά από αυτό το αποτέλεσμα μεγάλωσε την διαφορά της από τον τέταρτο της βαθμολογίας Παγκεφαλληνιακό (είχε ρεπό) και δύσκολα θα χάσει την τρίτη θέση ενόψει playoffs.
Τα Φωκάτα δε μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να παρακολουθήσουν τους αντιπάλους και εκτός από τις απουσίες είχε και δυο τραυματισμούς των Μιλτ. Σέρρα και Τριανταφύλλη που έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.
Το ανησυχητικό για την συμπαθή ομάδα της Λακήθρας είναι το γεγονός των πολλών απουσιών κάποιων ποδοσφαιριστών της από τους αγώνες με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει πρόβλημα στην συγκρότηση της. Μάλιστα ο πρόεδρος της ομάδας κ. Νίκος Φωκάς για το παραπάνω γεγονός είχε πολλά παράπονα και όπως σχετικά μας ανάφερε…. «εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και η εικόνα της ομάδας δεν με ενδιαφέρει πλέον η παρουσία της στην Α’ κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου»!
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τη θέση κάτω από τα γκολπόστ των φιλοξενούμενων πήρε ένα μεγάλος τερματοφύλακας και εξαίρετος φίλος, μετά μάλιστα από αρκετά χρόνια απουσίας ο Γιώργος Πραστέλλας.
Φάσεις και γκολ
Στο 9’ ο Δίλαλος έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση, διώχνοντας σε κόρνερ το πλασέ του Βουκελάτου, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ανέλαβε την εκτέλεση του, ο Χαλιώτης προσποιήθηκε στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα έφτασε στον Αλέκο Πολλάτο, ο οποίος με κεφαλιά από κοντά και παρά την προσπάθεια του Δίλαλου πέτυχε το 0-1 για την ομάδα του.
Δύο λεπτά αργότερα (11’), ο Αλέκος Πολλάτος γύρισε τη μπάλα στη μικρή περιοχή στον Παρασκευόπουλο, ο οποίος με πλασέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Δίλαλο, που έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 21’ ο Α.Ο.Κ.Ι. θα πετύχει το 0-2 με εκπληκτικό σουτ του Λαμπρόπουλου έξω από την περιοχή που κατέληξε στο «Γ» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Δίλαλου.
Τα Φωκάτα απείλησαν για πρώτη φορά στο 23’ όταν ο Αλεξάτος έκοψε τη μπάλα από τα δεξιά στο ύψος της περιοχής στον Τριανταφύλλη, ο οποίος με σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Πραστέλλα.  
Στο επόμενο λεπτό (24’), ο Βουκελάτος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε, απέκρουσε ο Δίλαλος.
Ότι δεν κατάφερε, όμως, σ’ αυτή τη φάση ο αρχηγός του Α.Ο.Κ.Ι., το πέτυχε στο 25’ με ωραίο πλασέ απέναντι από τον τερματοφύλακα των Φωκάτων μετά από εξαιρετική μακρινή πάσα του Χαλιώτη ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
Άτυχοι οι γηπεδούχοι στο 27’ όταν ο Κουρκουμέλης πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πραστέλλα.

Στο 47’ ωραία εναλλαγή της μπάλας από αριστερά Κουμαριώτη-Κλειτογιάννη, παράλληλη συρτή πάσα του τελευταίου στο νεοεισελθόντα Σπανό, ο οποίος αφού απέφυγε και τον Δίλαλο έκανε στην κενή εστία το 0-4.
Νέα σέντρα του Κλειτογιάννη από τα αριστερά στο 52’, στο δεύτερο δοκάρι ο Αλέκος Πολλάτος αμαρκάριστος με διαγώνιο συρτό σουτ θα πετύχει το 0-5 για τους φιλοξενούμενους.
Στο 54’ μια μακρινή πάσα από την άμυνα των Φωκάτων στην πλάτη της αντίστοιχης του ΑΟΚΙ, ο Αλεξάτος θα βρεθεί απέναντι από τον Πραστέλλα αλλά πιεζόμενος από τον Χαλιώτη θα σουτάρει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 67’ ο δραστήριος Ι. Κουρκουμέλης με ωραία πάσα θα βρει τον Τριανταφύλλη, ο οποίος θα προχωρήσει, θα μπει στην περιοχή αλλά θα νικηθεί στο τετ-α-τετ με τον Πραστέλλα, αποκρούοντας με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Α.Ο.Κ.Ι..
Στο 80’ δυνατό σουτ του Λαμπρόπουλου έξω από την περιοχή ενώ η μπάλα είχε πορεία προς την εστία του Δίλαλου, θα σταματήσει στο σώμα του συμπαίκτη του και θα χαθεί η ευκαιρία για το 6-0.
Αυτό τελικά θα σημειωθεί στο 89’ όταν έπειτα από σέντρα από τα αριστερά του εξαιρετικού και σήμερα Τάσου Κλειτογιάννη, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια και κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι στον Κώστα Παπαναστασάτο, ο οποίος με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 6-0.

Διαιτητής ο κ. Παν. Κομητόπουλος με βοηθούς τον κ. Β. Μουζακίτη και την κα Κ. Γιαννοπούλου. 
Φωκάτα: (Μιχ. Αθηναίος), Δίλαλος, Σέρρας Π., Σέρρας Μ. (40’ λ.τ. Ρόκκος), Αντωνίου, Ντουκάι, Φραντζής, Αλεξάτος, Αραβαντινός, Αθηναίος, Κουρκουμέλης, Τριανταφύλλη.
Α.Ο.Κ.Ι.: (Γιάν. Τζουγανάτος), Πραστέλλας, Πολλάτος Δ. (λ.τ. 22’ Παπαναστασάτος Κ.), Κλειτογιάννης, Παπαναστασάτος Ν., Λυκούδης, Κουμαριώτης, Πολλάτος Αλ. (62’ Μολφέτας), Βουκελάτος (46’ Σπανός), Χαλιώτης, Λαμπρόπουλος, Παρασκευόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου