Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25

Μεγάλο "διπλό" παραμονής τα Φωκάτα 1-2 την Σάμη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου


Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  1-2
                                    
Πολύ σκληρά για να "πεθάνουν" τα Φωκάτα.....
Με τη νίκη τους 1-2 αποκατέστησαν την τάξη
Σε ένα μέτριο παιχνίδι στο α’ ημίχρονο και αρκετά καλό στην επανάληψη, το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τα Φωκάτα καλύτερα πήραν μεγάλη νίκη παραμονής απέναντι στην Σάμη με σκορ 1-2.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και οι δυο ομάδες πρόσεχαν περισσότερα τα «νώτα» τους.
Τα Φωκάτα μετά το 1-0 εις βάρος τους άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα δείχνοντας εικόνα ομάδας που θα πουλούσε ακριβά το «τομάρι» της σε αυτό το σημαντικό για τα αυτήν παιχνίδι. Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και με ψυχή αλλά και πολύ πάθος πήραν αυτό που έπρεπε. Μια νίκη που κατά πολύ μεγάλο ποσοστό εξασφαλίζει την ομάδα της Λακήθρας στην Α’ κατηγορία.

Η Σάμη μακριά από τον καλό εαυτό της και τις τελευταίες καλές εμφανίσεις, δεν μπορούσε να είχε τύχη απέναντι στους αποφασισμένους αντιπάλους της.
Σημαντικό ρόλο στη νίκη της ομάδας του είχε ο Ερ. Ντόκο που έδωσε με την παρουσία του από το 59’ επιθετική πνοή σε αυτήν, αλλά γενικότερα το σύνολο του Μιχ. Αθηναίου έκανε κατάθεση ψυχής σε ένα παιχνίδι σταθμό για την πορεία του στο πρωτάθλημα και την παραμονή του στην Α’ κατηγορία.
Η νίκη των Φωκάτων μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Στο 12’ ο Ι. Αμούργης θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στα όρια της μεγάλης περιοχής, ο Άννινος θα γίνει κάτοχος της μπάλας και θα πασάρει στον Βιτωράτο ο οποίος θα πιάσει ένα σουτ που θα στείλει την μπάλα άουτ πάνω από την εστία του Δίλλαλου.
Ο Ι. Αμούργης στο 16’ και πάλι από δεξιά και πλάγια έξω από την περιοχή θα πιάσει το διαγώνιο δυνατό σουτ αλλά ο Δίλλαλος θα διώξει δύσκολα με τα πόδια και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Στο 31’ ο Ι. Αμούργης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα στην περιοχή στον Άννινο που θα πιάσει το απ’ ευθείας σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα θα καταλήξει και πάλι πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
Η φιλοξενούμενοι στο 32’ θα φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων αλλά ο Βαγγελάτος μετά από κάθετη πάσα πιεζόμενος από τον Περιβολάρη δεν κάνει καλό πλασέ απέναντι από τον Φιλιππάτο και η μπάλα περνάει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
Και πάλι ο Βαγγελάτος στο 37’ θα απειλήσει με ένα φαλτσαριστό ψηλκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής και αριστερά αλλά ο Φιλιππάτος θα πεταχτεί εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και θα «πετάξει» την μπάλα κόρνερ.
Ο Δίλλαλος στο 41’ θα αποκρούσει από κοντά το σουτ του Άννινου μετά την κάθετη του Κ. Νικολοβιένη και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Με τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Η επανάληψη μας επιφύλασσε κάτι καλύτερο, αφού το θέαμα και τα τρία γκολ άλλαξαν την εικόνα του στείρου πρώτου 45λεπτου.
Στην πρώτη καλή ευκαιρία τους στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 51’ οι γηπεδούχοι θα προηγηθούν στο σκορ 1-0 όταν ο Ι. Αμούργης από δεξιά θα βγάλει μια ψηλοκρεμαστή σέντρα, όχι ιδιαίτερα επικίνδυνη, ο νεαρός Παπαδάτος θα εκμεταλλευτεί την αμυντική αδράνεια και με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα πάνω από τον Δίλλαλο και στα δίχτυα.
Οι φιλοξενούμενοι στο 58’ θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι σε πέσιμο του Χρυσανθακόπουλου σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Αρ. Αμούργη και τον κ. Μενεγάτο να δείχνει «παίζεται».
Στο 67’ ο Χρυσανθακόπουλος θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια με εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής και αφού πρώτα η μπάλα θα κοντράρει σε κάποιο σώμα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να ξεγελάσει τον Φιλιππάτο και θα καταλήξει στα δίχτυα για το 1-1.
Στο 75’ οι φιλοξενούμενοι που ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο θα κάνουν την ανατροπή και το 1-2 όταν στην σέντρα από αριστερά του Χρυσανθακόπουλου η μπάλα θα φτάσει στο δεύτερο δοκάρι στον αμαρκάριστο Ντόκο, με τον τελευταίο να σουτάρει από πολύ κοντά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Φιλιππάτου.
Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού στο 83’ η ομάδα του Γ. Καρελάκη θα φτάσει κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Ν. Μωραίτης θα πετάξει μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.
Συγκεκριμένα ο Ι. Αμούργης θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στο ύψος του πέναλτι, ο Δίλλαλος θα βγει και θα σώσει διώχνοντας την μπάλα με το ένα χέρι, αυτή θα καταλήξει στον ποδοσφαιριστή της Σάμης που θα σουτάρει άσχημα από το πέναλτι στέλνοντας την μπάλα άουτ ψηλά και πάνω από τα δοκάρια του Δίλλαλου.
Έτσι με το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή κ. Μενεγάτου οι γηπεδούχοι θα φύγουν από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με μια μεγάλη νίκη που ισοδυναμεί όπως όλα δείχνουν με την παραμονή της.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς την κα Ε. Μοσχονά και τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο. 
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Γ. Καρελάκης), Φιλιππάτος, Νικολοβιένης Θ., Παπαδάτος, Σκιαδαρέσης (78’ Μιχαλίτσης), Βιτωράτος, Μωραίτης Ν., Αμούργης, Νικολοβιένης Κ., Άννινος (62’ Δευτεραίος), Περιβολάρης, Αμούργης Ι..
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλαλλος, Μπουγάς, Σέρρας Παν. (59’ Ντόκο, 87’ λ.τ. Ξαξίρης), Χρίστο, Φραντζής, Ντουκάι, Σαλαπάτας 83’ λ.τ. Ψιμούλης), Βαγγελάτος, Γαρμπής, Χρυσανθακόπουλος, Αθηναίος.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή αυτού του άρθρου χωρίς την άδεια του Sportsthea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου