Σάββατο, Φεβρουαρίου 28

Πέρασαν από την Ιθάκη τα Διλινάτα 4-2 την Πρόοδο και συνεχίζουν κορυφή


Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  2-4
                          
Νίκη πρωτιάς η ομάδα του "μεγάλου χωριού"
Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής στην Ιθάκη τα Διλινάτα  πήραν δύσκολη μεν αλλά πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην δυνατή Πρόοδο. Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν συνεχώς το προβάδισμα αλλά οι γηπεδούχοι έβρισκαν τον τρόπο να ισοφαρίζουν με αποτέλεσμα να γίνεται ένα πολύ όμορφο παιχνίδι από πλευράς θεάματος και γκολ.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο με τους πρωτοπόρους να περνάνε τελικά από μια δύσκολη έδρα αλλά και μια δυνατή ομάδα, διατηρώντας την παρουσία τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι πιο ουσιαστικοί στο τέλος και ίσως πιο τυχεροί με δυο γκολ στα τελευταία λεπτά απέδρασαν με ένα "χρυσό" τρίποντο από το νησί του Οδυσσέα. Ένα τρίποντο που τους στέλνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της 1ης θέσης.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι θα είναι για τους γηπεδούχους στο 7’. Ο Κ. Τζωρτζάτος εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Χαραλαμπόγλου θα σηκωθεί ψηλά πιάνοντας μια κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα άουτ ψηλά από την εστία του Ι. Γρίβα.
Στο 20’ οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος θα κερδίσουν πέναλτι από το οποίο θα προέλθει και το 0-1. Συγκεκριμένα ο Κ. Τζωρτζάτος εκτελεί μακρινό πλάγιο στην περιοχή, ο Χρ. Τζωρτζάτος θα στρώσει την μπάλα με το κεφάλι στον Ταγκίρη με τον τελευταίο να ανατρέπεται και τον διαιτητή κ. Τριάντο να υποδεικνύει πέναλτι.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο αρχηγός των φιλοξενούμενων Χρ. Τζωρτζάτος ευστοχώντας, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν στο 32’ με την ισοφάριση και το 1-1. Ο Πρεβεζιάνος εκτελεί το φάουλ για τον αμαρκάριστο Βασιλάκη στο β΄δοκάρι, αυτός θα πιάσει μια ωραία κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καλαφάτη.
Άμεση ήταν η απάντηση των φιλοξενούμενων όταν στο 35’ θα βγει ο Αναλυτής στην αντεπίθεση μετά την καταπληκτική πάσα του Κ. Τζωρτζάτου στην πλάτη της άμυνας και τον επιθετικό των Διλινάτων να διαμορφώνει το σκορ στο 1-2.
Πριν καλά-καλά τελειώσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενουμένων και συγκεκριμένα στο 38’ η ομάδα του Κ. Πίππου θα ξαναφέρει για δεύτερη φορά το παιχνίδι στα ίσια. Ο Κιοράι από αριστερά εκτελεί το κόρνερ με την μπάλα να φτάνει στο πρώτο δοκάρι και τον Πρεβεζιάνο με ωραία κεφαλιά να την στέλνει στα δίχτυα του Καλαφάτη για το 2-2.
Στο 40’ ο Τανουσάι από δεξιά εκτελεί το κόρνερ, η μπάλα στον Κ. Τζωρτζάτο στην περιοχή, αυτός θα κάνει την κεφαλιά αλλά θα σταθεί άτυχος αφού η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια θα απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Με ισόπαλες στο σκορ τις δυο ομάδες θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο και στο 66’ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να μπουν «οδηγοί» στο παιχνίδι όταν ο Λ. Καλαφάτης θα αποκρούσει σε κόρνερ το σουτ του Τσίρου.
Η απάντηση των πρωτοπόρων θα έρθει στο 71’ με ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή από τον Χαραλαμπόγλου να στέλνει την μπάλα να περάσει άουτ από την εστία του Γρίβα.
Ο Κωστόπουλος θα απειλήσει με μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ στο 80’ αλλά η μπάλα θα περάσει τελικά άουτ.
Νέα επίσκεψη στα καρέ του Καλαφάτη για τους γηπεδούχους όταν στο 85’ ο Κιοράι θα βγάλει από δεξιά την σέντρα στην περιοχή αλλά το σουτ του Βασιλάκη καταλήγει και πάλι άουτ.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί χωρίς νικητή στο 88’ μετά από φάουλ από αριστερά για τους φιλοξενούμενους, ο Χαραλαμπόγλου πιάνει την κεφαλιά για να αποκρουστεί η μπάλα προσωρινά από τον Γρίβα και στην επαναφορά της ο ίδιος παίκτης να την στείλει στα δίχτυα για το 2-3.
Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων έφερε μια μικρή απογοήτευση στους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να έρθει στο 90+2’ και το 2-4. Ο Κ. Τζωρτζάτος εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, ο Γρίβας αποκρούει την μπάλα προσωρινά και στην επαναφορά, ο Διον. Τζωρτζάτος θα πλασάρει την μπάλα στα δίχτυα ολοκληρώνοντας μια μεγάλη νίκη για την ομάδα του. Μια νίκη που της δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει για ακόμη μια αγωνιστική στην πρώτη θέση.
Διαιτητής ο κ. Δ. Τριάντος με βοηθούς τον κ. Σπ. Μαγουλά και την κα Κ. Γιαννοπούλου. 
Οι συνθέσεις
Πρόοδος:(Κ. Πίππος), Γρίβας, Κωστόπουλος (Πόλης), Βρεττός, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Τσίρος, Τσάμης, Κιοράι, Βασιλάκης (Αμίτσης), Βλασσόπουλος (Κουλούρης).
Διλινάτα:(Ρέντσι Γκ.), Καλαφάτης, Κουρκουμέλης (80’ Κατσούρης), Τζωρτζάτος, Καλιακούδας, Αναλυτής Θ., Χαραλαμπόγλου, Τανουσάι, Ταγκίρης (68’ Κορσιάνος), Αναλυτής Γ. (65’ Τζωρτζάτος Διον.), Τζωρτζάτος Χ., Κύργιο.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή αυτού του άρθρου χωρίς την άδεια του Sportsthea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου