Κυριακή, Φεβρουαρίου 15

Νίκησε 2-1 η Εικοσιμία στο Βαθύ.... "Βράζει" η Πρόοδος με τη διαιτησία


Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  1-2
                            
Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από την Ιθάκη η Εικοσιμία......
Πολλά τα παράπονα των γηπεδούχων για την διαιτησία
Σε ένα μέτριο από πλευράς θεάματος και αρκετά δυνατό παιχνίδι που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Βαθύ όπου η Εικοσιμία πέρασε δια πυρός και σιδήρου επικρατώντας της τοπικής Προόδου με σκορ 2-1. Μιας Προόδου που φωνάζει για μια καθοριστική φάση στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 81’ και ενώ το σκορ είναι στο 1-1 όταν θα πετύχει γκολ και θα της ακυρωθεί και παράλληλα στην αντεπίθεση οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το νικητήριο τέρμα τους.
Στο πρώτο 45λεπτο η Εικοσιμία πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας μάλιστα κάποιες ευκαιρίες να πετύχει κάποιο τέρμα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους καλή ευκαιρία κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και να προηγηθούν 1-0.
Στο δεύτερο η Πρόοδος έδωσε έξυπνα γήπεδο στην αντίπαλο της προκειμένου να διαφυλάξει το υπέρ της 1-0 και έτσι η Εικοσιμία είχε καλύτερη και πάλι κυκλοφορία και προσπαθούσε για την ισοφάριση κατ’ αρχήν και για ένα δεύτερο γκολ στη συνέχεια που θα της έδινε τη νίκη. Αυτό τελικά το κατάφερε αφού ισοφάρισε αρκετά σύντομα στο 58’ και έκλεψε τη νίκη στο 82’ με τον τρόπο που προαναφέραμε. Πάντως οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι αν στο τέλος ήταν πιο εύστοχοι σε δυο καλές ευκαιρίες που είχαν μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.
Να σημειώσουμε ότι τα παράπονα των Θιακών είναι πολλά για τη σημερινή διαιτησία που την θεωρούν, όπως λένε βασική αιτία της ήττας τους.
Φάσεις και γκολ
Γκοοοοοοολ την πρώτη ευκαιρία του αγώνα και συγκεκριμένα στο 18’ οι γηπεδούχοι θα προηγηθούν στο σκορ 1-0.
Ο βετεράνος, έμπειρος μέσος της Προόδου Β. Πρεβεζιάνος θα πασάρει από αριστερά στην περιοχή στον Αρταβάνη, αυτός δεν θα βρει την μπάλα η οποία καταλήγει στον Κιοράι που μόνος απέναντι από τον Γιαννά με ωραίο πλασέ να την στείλει στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.
Ο Αποστολάτος θα απειλήσει στο 24’ με το δυνατό σουτ που επιχειρεί όμως, να φεύγει άουτ πάνω από τα δοκάρια του Γ. Τσιντήλα.
Νέο δυνατό σουτ για τους φιλοξενούμενους, αυτή την φορά στο 32’ με τον Ντουκάι να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Τσιντήλα να διώχνει δύσκολα και στη συνέχεια να απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Στο επόμενο λεπτό ένας ωραίος συνδυασμός Αποστολάτου-Αντωνάτου-Ντουκάι θα φέρει τον τελευταίο μόνο απέναντι από τον Τσιντήλα που θα σώσει.
Στο 34’ και πάλι οι φιλοξενούμενοι σε ένα γέμισμα του Γ. Μινέτου ο Μπούσι θα βρεθεί μέσα στην περιοχή και θα πιάσει το σουτ, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα και θα πάρει πορεία προς τα δίχτυα για να πεταχτεί ο Γ. Τσιντήλας και με εκπληκτική εκτίναξη θα διώξει την μπάλα σώζοντας την ομάδα του από την ισοφάριση.
Στο 42’ ο Χρηστάτος από δεξιά θα ευνοηθεί από τις κόντρες αλλά το σουτ που πραγματοποιεί καταλήγει τελικά ψηλά άουτ.
Έτσι με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ 1-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στο δεύτερο η εικόνα δεν άλλαξε και στο 58’ οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν στην ισοφάριση και το 1-1.
Γκοοοοοοολ για τους φιλοξενούμενους με περιπετειώδη εκτέλεση πέναλτι
Ο Μπούσι εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα στο β’ δοκάρι, εκεί ο Χρ. Μινέτος θα κερδίσει το πέναλτι από τον Τ. Τσιντήλα. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Αντωνάτος που θα νικηθεί προσωρινά από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, όμως στην επαναφορά ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα καταφέρει να την στείλει στα δίχτυα ισοφαρίζοντας το σκορ.
Στο 61’ ωραία κάθετη πάσα του Κονόμη θα βρει σε πολύ ευνοϊκή θέση τον Χρηστάτο που θα πλασάρει. Η μπάλα όμως θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα πάρει πορεία στα δίχτυα, όμως ο καταπληκτικός και σήμερα Γ. Τσιντήλας θα αποκρούσει εντυπωσιακά στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν στο 66’ όταν ο Τ. Τσιντήλας εκτελεί το φάουλ από δεξιά και βρίσκει τον Αρταβάνη, ο οποίος από καλή θέση θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.
Και φτάνουμε στην φάση που παραλίγο να βάλει φωτιά στο παιχνίδι στο 81’, όταν με υπόδειξη του Α’ βοηθού κ. Καπογιαννόπουλου θα ακυρωθεί γκολ των γηπεδούχων και στην εξέλιξη της φάσης στην αντεπίθεση ο Αποστολάτος θα βρει τον Ντουκάι, αυτός αφού αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και στη συνέχεια τον Γ. Τσιντήλα θα πλασάρει στην κενή εστία στέλνοντας εύκολα την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για αυτή την εξέλιξη.
Η Πρόοδος μετά το γκολ αυτό ανέβηκε ψηλά με στόχο την ισοφάριση έτσι στο 88’ σε ένα γέμισμα του Κωστόπουλου που είχε περάσει σαν αλλαγή, στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Αρταβάνης θα προλάβει την έξοδο του Γιαννά με το κεφάλι αλλά η μπάλα καταλήγει ψηλά άουτ.
Τέλος στο 90'+ ο Τσίρος από δεξιά θα βρει μέσα στην περιοχή και το δεύτερο δοκάρι τον Βασιλάκη, όμως ο έμπειρος επιθετικός της Προόδου θα αστοχήσει στο σουτ που επιχειρεί στέλνοντας την μπάλα να περάσει ψηλά άουτ από την εστία του Γιαννά.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Χρ. Αβάζαρο.
Οι συνθέσεις
Πρόοδος:(Κ. Πίππος), Τσιντήλας Γ., Βρεττός, Τσιντήλας Τ., Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Τσίρος, Τσάμης, Κιοράι, Αρταβάνης, Βλασσόπουλος (έπαιξαν και οι Βασιλάκης - Κωστόπουλος).
Εικοσιμίας:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Μινέτος Χ., Ψάλτης, Μινέτος Γ., Ντουκάι, Αποστολάτος, Αντωνάτος, Μπούσι, Κονόμη, Χρηστάτος, Γρηγοράτος (Έπαιξαν και οι Στεφανάτος - Βαλεντής).

2 σχόλια:

  1. εχω βαρεθει ολα αυτα τα χρονια να αντιμετωπιζω τα ιδια και τα ιδια.το ποδοσφαιρο για μενα ειναι διασκεδαση.δυστυχως για πολλους αλλους ειναι κατι διαφορετικο.η ιστορια ομως δειχνει οτι εγω υπαρχω και αγωνιζομαι ακομα ενω καποιοι αλλοι δεν υπαρχουν πια. με εκτιμηση βασιλης πρεβεζιανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή