Σάββατο, Φεβρουαρίου 28

Στο τέλος ο Α.Ο.Κ.Ι. κατέβαλε την αντίσταση της Σάμης και βρέθηκε στη 2η θέση

Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο.Κ.Ι.  1-2
                                     
Δύσκολη αλλά σημαντική νίκη για τον Α.Ο.Κ.Ι. που ανέβηκε στην 2η θέση
Ξεπέρασε, έστω και με πολύ άγχος το εμπόδιο της Σάμης ο Α.Ο.Κ.Ι. σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με την σχετικά δύσκολη νίκη του επί της τυπικά γηπεδούχου και σκορ 1-2, αφήνοντας παράλληλα πίσω την εντός έδρας ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής και το 2-2 στο ντέρμπι με την Εικοσιμία. Μάλιστα βρέθηκε και στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι «μελανόλευκοι» του Αργοστολίου ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές, μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφόρησαν σωστά μπάλα έχοντας έλεγχο και κατοχή με αποτέλεσμα να προηγηθούν νωρίς στο σκορ.
Η Σάμη παρά τις ελλείψεις αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών δυο εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών της κατά την διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να σταθεί πολύ καλά και στις αντεπιθέσεις να είναι πολύ επικίνδυνη για την εστία του Αγκούσι.
Τελικά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι αφού έχασε τον βαθμό ακριβώς στο 89'. Ο Γ. Καρελάκης και οι ποδοσφαιριστές του όμως κρατάνε άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση.
Έτσι η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου παραμένει μέσα στον στόχο της και στο κυνήγι των πρωτοπόρων Διλινάτων.
Φάσεις και γκολ
Στο 2’ ένα φάουλ του Περιβολάρη θα στείλει τη μπάλα να περάσει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αγκούσι.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα πάρουν «κεφάλι» στο σκορ μόλις στο 3’ με ωραίο διαγώνιο σουτ από αριστερά και μέσα στην περιοχή του Λυκούδη, μετά την ωραία πάσα του Αρμάντο για το 0-1.
Στο 32’ ο Λυκούδης με μια ψηλοκρεμαστή μακρινή πάσα θα βρει τον Κόμητα απέναντι από τον Φιλιππάτο, ο οποίος θα προλάβει την έξοδο του τερματοφύλακα της Σάμης αλλά η κεφαλιά του θα περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
Στο επόμενο λεπτό, στο 33’, ο Φιλιππάτος θα πει «όχι» στο πλασέ του Πολλάκη από πολύ κοντά διώχνοντας εντυπωσιακά τη μπάλα.
Στο 40’ ο Περιβολάρης με ένα γρήγορα εκτελεσμένο φάουλ θα στείλει τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Εκεί, ο Κ. Νικολοβιένης θα εκμεταλλευτεί την αμυντική αδράνεια και με ωραία προβολή θα προλάβει τον Αγκούσι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφαρίζοντας σε 1-1
Χωρίς άλλη φάση θα ολοκληρωθεί το α’ μισό του αγώνα.
Στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 47’ ο Θ. Νικολοβιένης θα βρει στα δεξιά και λίγο μέσα στην περιοχή τον Ι. Αμούργη ο οποίος θα πιάσει ένα διαγώνιο σουτ για να πέσει και να μπλοκάρει ο Αγκούσι.
Ένα φάουλ από αριστερά του Λυκούδη στο 54’ θα φέρει τη μπάλα μέσα στην περιοχή στον Αλ. Πολλάτο. Αυτός, θα πιάσει την κεφαλιά αλλά και πάλι ο Φιλιππάτος ενστικτωδώς θα διώξει τη μπάλα σε κόρνερ.
Ο Ι. Αμούργης στο 66’ θα βγει από δεξιά στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή θα πασάρει μέσα στην περιοχή στον Άννινο με το σουτ του τελευταίου να είναι άστοχο και να καταλήγει άουτ.
Στο 71’ ο Πολλάκης με σέντρα από αριστερά θα βρει τον Κόμητα στην περιοχή. Αυτός θα αποφύγει με τη μπάλα στον αέρα τον Θ. Νικολοβιένη και θα πραγματοποιήσει το σουτ. Όμως, και πάλι ο Φιλιππάτος διώχνει εντυπωσιακά. 
Και πάλι ο Πολλάκης θα πασάρει από δεξιά στην περιοχή με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να μην απομακρύνουν τη μπάλα που θα φτάσει στον Καλλιβωκά και το νεαρό επιθετικό των φιλοξενουμένων να σουτάρει από κοντά αλλά άστοχα στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους να προηγηθούν όταν ο Παπαδάτος θα μπει στην περιοχή από δεξιά, θα πασάρει στον Άννινο, με τον τελευταίο μόνο απέναντι από τον Αγκούσι να σουτάρει και η μπάλα να καταλήγει άουτ από το αριστερό δοκάρι.
Ένα μακρινό δυνατό σουτ του Κόμητα στο 78’ θα στείλει τη μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι με το Φιλιππάτο που έλεγχε τη φάση να πέσει χωρίς να χρειαστεί να επέμβει.
Μια σέντρα από δεξιά, στο 80’, του Λογκόνη η μπάλα στο πρώτο δοκάρι με τον Βουκελάτο αμαρκάριστο να πιάνει τη γυριστή κεφαλιά και η μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.
Νέο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή για τους «μελανόλευκους» του Αργοστολιού στο 84’, εκτελεσμένο από τον Κούκλη θα καταλήξει πάνω από τα δοκάρια του Φιλιππάτου.
Στο 89’ θα αλλάξουν τα δεδομένα του αγώνα αφού ο Γ. Βουκελάτος με ένα συρτό φάουλ λίγο έξω από την περιοχή θα στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Φιλιππάτου ο οποίος παρά την καλή του προσπάθειά δε μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ αφού η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του για το 1-2 της ομάδας του.
Στην τελευταία φάση του αγώνα, οι γηπεδούχοι θα χάσουν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Ι. Αμούργης μέσα στην περιοχή και αριστερά μετά την αμυντική αδράνεια δε βάζει καλά το σώμα του με αποτέλεσμα στο σουτ που επιχειρεί η μπάλα να καταλήξει ψηλά άουτ.
Διαιτητής ο κ. Χ. Αβάζαρος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Σάμη:(Γ. Καρελάκης), Φιλιππάτος Ν., Νικολοβιένης Θ., Παπαδάτος Χ., Βιτωράτος Κ. (46’ λ.τ. Τουλάτος Στ.), Δευτεραίος Γ., Μωραίτης Ν., Αμούργης Α., Νικολοβιένης Κ., Άννινος Κ., Περιβολάρης Π. (37’ λ.τ. Μινέτος), Αμούργης Ι..
Α.Ο.Κ.Ι.:(Σπ. Παπαδάτος), Αγκούσι Ρ., Κλειτογιάννης Α., Αρμάντο (46’ Βουκελάτος), Λυκούδης Αλ., Πολλάκης Γ., Λογκόνης Λ., Καλλιβωκάς Γ., Πολλάτος Αλ., Χαλιώτης Γ., Κούκλης Α., Κόμητας Γ. (81’ Χάνος).
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή αυτού του άρθρου χωρίς την άδεια του Sportsthea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου