Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18

Η καταγγελία του Σ.Δ.Π.Κ.-Ι. και η απάντηση του Ξ. Ευαγγελάτου


ο παραλήρημα της… «δικτατορίας»
Πραγματικά δεν ήθελα να ασχοληθώ άλλο με τους «άρχοντες» των γηπέδων μας, αλλά το σημερινό λιβελογράφημα που έλαβα από τον Σύνδεσμό τους με κάνει να απαντήσω, προκειμένου οι Κεφαλλονίτες να μάθουν περί τίνος πρόκειται.
Αν δεν το αντέχετε το «λειτούργημα» που κάνετε κύριοι να πάτε στο σπίτι σας. Δεν αντέχετε τη λέξη «δικτάτορας», που την επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά και ανέχεστε να σας βρίζουν το σπίτι, τη μάνα, την αδελφή και ότι άλλο ακουστεί από την κερκίδα. Νομίζω ότι χρειάζεστε επίσκεψη στον ψυχίατρο, έτσι ώστε να διαλευκανθεί αυτή η συμπεριφορά σας και αν χρειαστεί να σας γράψει και κάποια φαρμακευτική αγωγή.
Επειδή αναφέρατε το γεγονός ότι είμαι πρώην Πολιτευτής, πρέπει να σας ενημερώσω ότι η λέξη «πρώην» δεν ισχύει, εξακολουθώ να είμαι Πολιτευτής μέχρι τις ερχόμενες Εθνικές Εκλογές. Μάλλον χρειάζεστε κάτι παραπάνω από ένα λεξικό που με συμβουλεύετε να αγοράσω εγώ. Ο Μπαμπινιώτης δεν μπορεί να κάνει τίποτε για την περίπτωσή σας. Μάλλον, μερικούς από εσάς σας ενοχλεί που έγινα Πολιτευτής, διότι ξέρουμε όλοι στην Κεφαλονιά που ανήκει πολιτικά ο καθένας σας και ποιος κάνει βόλτες για να εξασφαλίσει ψήφους για συγγενικά του πρόσωπα. Εγώ τέτοιες βόλτες δεν έκανα στην πορεία μου ως Πολιτευτής και σίγουρα δεν πηγαίνω στα γήπεδα για να μαζέψω ψήφους. Το ειρωνικό του σχολίου σας «Ο κόσμος και οι άνθρωποι του νησιού μας σας συμπεριφέρθηκαν με… πολλή αγάπη, τόσο πολλή που μας φοβίζει ότι ακόμα ψάχνετε για ψήφους» σας το επιστρέφω στη μούρη, όσοι από εσάς έχετε ακόμη πρόσωπο να κυκλοφορήσετε στην κοινωνία, διότι δεν σας συναντώ και πολύ συχνά στο Αργοστόλι ή σε άλλα μέρη της Κεφαλονιάς να πίνετε τον καφέ σας, όπως κάνω εγώ σε καθημερινή βάση, μέσα στον κόσμο.
Γράφετε: «Μετά μεγάλης μας λύπης ανήκετε σ' αυτούς τους αχαρακτήριστους νεολογιστές και νεοελληνιστές οι οποίοι διακατέχονται από προχειρότητα και κακογουστιά, αμάθεια και άκρατο συμπλεγματισμό». Οφείλω να σας ενημερώσω ότι η κακογουστιά η δική σας είναι στο φόρτε της, όσο για τον συμπλεγματισμό, οι μόνοι συμπλεγματικοί είστε εσείς, η σφυρίχτρα σας και η σημεία σας. Εγώ ούτε μεταλλάχτηκα ούτε πήγα ποτέ σε κανέναν από εσάς να ζητήσω βοήθεια και να γλύψω. Αντίθετα, γνωστοί γλυψιματίες είναι μερικοί από εσάς, που ονειρεύεστε μεγαλεία, που ονειρεύεστε να σφυρίζετε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και σε τελικό Μουντιάλ, αλλά δεν είστε ικανοί να φέρετε εις πέρας έναν αγώνα της Β κατηγορίας του τοπικού μας πρωταθλήματος.
Μην παραμυθιάζετε τον κόσμο ότι τάχα κόπτεστε για το καλό του ποδοσφαίρου και πώς να μάθουν οι νέοι τους κανονισμούς του. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να πάρετε το μεροκάματό σας και να φύγετε από το γήπεδο. Αν αυτό είναι το λεγόμενο «λειτούργημα» που προσφέρετε τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Το σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα θα με… θαυμάζετε στους αγωνιστικούς χώρους και να είστε σίγουροι πως οι φωτογραφίες που θα σας τραβάω θα είναι καταπληκτικές. Και φυσικά θα ενημερώνεστε πάντα αντικειμενικά, τόσο εσείς όσο και ο κόσμος που διαβάζει τη ιστοσελίδα μου, για τα «κατορθώματά σας» εντός αγωνιστικού χώρου.
Μερικές ερωτήσεις, που αν θέλετε τις απαντάτε
-Πως λέγεται ο διαιτητής που του έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Κέρκυρα, μετά από ματς της τοπικής ομάδας εκτός έδρας;
-Πως λέγεται ο διαιτητής που στη Λέσβο παρακαλούσε τους ανθρώπους και τους φιλάθλους του Αιολικού να μην τον βαρέσουν πολύ;
-Πως λέγεται ο διαιτητής που «μεσολαβεί» για να σβηστούν κλίσεις του κοκ;
-Πως λέγεται ο διαιτητής που άλλη ομάδα νίκησε στο γήπεδο και άλλη έγραψε στο φύλλο αγώνα;
-Πως λέγεται ο διαιτητής που παρουσία μου και παρουσία του αντιπροέδρου της ΕΠΣΚΙ ξεκίνησε αγώνα του τοπικού μας πρωταθλήματος με τα δελτία της μιας ομάδας άλλα ονόματα να γράφουν και άλλοι παίκτες να είναι στο γήπεδο;
Απαντήστε μου σε αυτές τις ερωτήσεις και μόλις μου απαντήσετε θα ακολουθήσουν και άλλες.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
Πρώην Πολιτευτής, συμπλεγματικός, επηρμένος και εγωκεντρικός
Άνθρωπος της καρπαζιάς, γλυψιματίας και παίζω και πινγκ-πονγκ

Η καταγγελία του Σ.Δ.Π.Κ.Ι.
Αρ. Πρωτ.:
15
Αργοστόλι, 17/2/2015
Θέμα:
Καταγγελία εναντίον δημοσιογράφου
κ. Ευαγγελάτου  
ΠΡΟΣ
Εφημερίδα Κεφαλονιά
      Κοιν. ΕΠΣΚΙ, τοπικά ΜΜΕ


Ο Σύνδεσμος Διαιτητών ποδοσφαίρου Κεφαλληνιάς-Ιθάκης καταγγέλλει τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του κ. Ξενοφώντα Ευαγγελάτου κατά των διαιτητών του, ο οποίος με χυδαίες εκφράσεις και ενέργειες προσπαθεί να αμαυρώσει το λειτούργημα που δεν είναι άλλο από την τήρηση των κανονισμών ποδοσφαίρου.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι διαιτητές μας δεν θα υποκύψουν στις απειλές και στην προσπάθεια χειραγώγησής τους που επιχειρεί ο κ. πρώην   Πολιτευτής και κατά τα άλλα δημοσιογράφος και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό του αθλήματος του τόπου μας, προσπαθώντας να μυήσουν τους νέους στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου.  
Εμείς θα ενημερώσουμε τους πολίτες και αθλουμένους της περιοχής μας καταγράφοντας και δημοσιοποιώντας όλα όσα  πράξατε εντός των αγωνιστικών χώρων, (απειλές, ύβρεις, ανοίκειες επιθέσεις και λοιδορίες εναντίον μελών μας) όσο και αν δεν θα σας είναι αρεστές.
Σήμερα, με το διαδίκτυο και όλα τα μέσα, η δημοσιογραφία είναι κατεστημένο πια. Προσπαθεί  μέσω κάποιων δημοσιογραφίσκων, οι οποίοι για ιδία προβολή τους κάποιες φορές προκαλούν με ανοσιουργήματα.  Καλό είναι οι άνθρωποι να αλλάζουν απόψεις, αλλά όχι αρχές. Γιατί μερικοί πιστεύουν ότι, επειδή ασχολήθηκαν με την πολιτική, η εποχή όλα τα σηκώνει.
Κάνατε μεγάλο λάθος κ. Ευαγγελάτε.
 Ο κόσμος και οι άνθρωποι του νησιού μας σας συμπεριφέρθηκαν με…… πολλή αγάπη, τόσο πολλή που μας  φοβίζει ότι ακόμα ψάχνετε για ψήφους.  Έχετε ξεπεράσει τη δόση -το overdose που λέμε- του να ασχολείστε με  ανθρώπους που δεν παράγουν ειδήσεις για κουτσομπολιό.
Δυστυχώς αυτή είναι η λογική. Όταν κάποιοι ενοχλούνται βρίσκουν -επειδή το θέμα πουλάει- τρόπο και διοχετεύουν περίεργα πράγματα, από τα οποία, ο κάθε αδαής ή αγνός άνθρωπος μπορεί να παρασυρθεί.
Το μέγιστο πρόβλημά μας, κι όσοι δεν μπορούν να το κατανοήσουν, καλύτερα να μην καταπιάνονται με το θέμα κουτσομπολίστικα, είναι ότι εσείς κύριε Ευαγγελάτε δεν θελήσατε ποτέ να αιτηθείτε κάρτα εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από την διοργανώτρια ΕΠΣΚΙ. Αντ΄αυτού με τσαμπουκά αισχίστου είδους προκαλούσατε τους διαιτητές και παρακωλύατε το έργο τους. Δεν καταδεχόσαστε να εξέλθετε του αγωνιστικού χώρου προφασιζόμενος ότι εσείς δεν χρειάζεστε καμιά άδεια. Είστε ο  κάποιος δήθεν….Ενώ όλοι οι συνάδελφοί σας, όλων των υπολοίπων τοπικών ΜΜΕ, έχουν υποκύψει;  Ανήκουν προφανώς σε άλλη συνομοταξία….
Μετά μεγάλης μας λύπης ανήκετε σ' αυτούς τους αχαρακτήριστους νεολογιστές και νεοελληνιστές οι οποίοι διακατέχονται από  προχειρότητα και κακογουστιά,  αμάθεια και άκρατο συμπλεγματισμό.
Εμείς όμως διαλέγουμε. Και λέμε "Κοίταξε, φίλε μου, εσύ είσαι ένα κοκοράκι με ωραία φύλλα, με ροζ λουκ πάνω σου, με περιτύλιγμα πολιτικής,  με ό,τι έχεις. Γιατί θέλεις κι εμένα; Δεν μπορείς να παίξεις με κάτι άλλο, να ασχοληθείς με το ping pong … Γιατί πρέπει να παίξεις και μαζί μου;"
Επηρμένος και εγωκεντρικός ….
Δεν μας ενδιαφέρουν  τι λένε οι άσχετοι που δεν ξέρουν τι σημαίνει ποδόσφαιρο και δεν σέβονται τους κανονισμούς και τις προκηρύξεις . Αλλά θα σταθούμε σε περιπτώσεις που μεταλλάχτηκαν και απευθύνθηκαν με άλλο ύφος και ήθος απ' αυτό που ξεκίνησαν, ζητώντας βοήθεια και γλείφοντας. Αυτά συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια.  Αυτή η μετάλλαξη των ανθρώπων που από τις κατραπακιές δεν ξέρουν τι τους γίνεται;
Θα έπρεπε να κατηγορούμαστε επειδή προσπαθούμε να τηρήσουμε το νόμο; Ακριβώς αυτό κάνουμε; Και είμαστε κατάπτυστοι επειδή εφαρμόζουμε τον κανονισμό.
Μας  ενοχλεί που ξέρετε το λάθος, αλλά το υποστηρίζετε.
Σας παραθέτουμε λοιπόν τα επίμαχα σημεία της προκήρυξης του πρωταθλήματος ώστε να ενημερωθείτε εσείς και οι αναγνώστες σας.
Άρθρο 8
Δεν είναι στην ευχέρεια του παρατηρητή να επιτρέπει την είσοδο εντός αγωνιστικού χώρου ατόμων που δεν δικαιούνται ή δεν έχουν τα  νόμιμα παραστατικά ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος.
Και
ΑΡΘΡΟ 23
Στα ραδιοτηλεοπτικά συνεργεία, που μεταδίδουν ποδοσφαιρικό αγώνα, παραχωρείται ειδική για το σκοπό αυτό κάρτα από τη διοργανώτρια. Κάρτες εκδίδει η ΕΠΣΚΙ για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο επαγγελματιών δημοσιογράφων και φωτογράφων. Άνευ αυτής της κάρτας με ευθύνη παρατηρητή και διαιτητή απαγορεύεται η είσοδος σε οποιονδήποτε από τους προαναφερθέντες.
9) Είσοδος στα γήπεδα θα επιτρέπεται μόνο στους κατόχους διαπιστεύσεων για την περίοδο 2014-2015.
10)Οι κάτοχοι άλλων καρτών για να μπορούν να εισέρχονται στο γήπεδο με την δημοσιογραφική τους ιδιότητα, θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν εκ των προτέρων ζητήσει ειδική διαπίστευση για συγκεκριμένο αγώνα. Καμία άλλη κάρτα ∆ΕΝ θα γίνεται δεκτή για είσοδο στα γήπεδα παρά μόνον αυτή που θα εκδίδεται από την ΕΠΣΚΙ για τους φωτογράφους.
11) Η είσοδος των φωτογράφων στον αγωνιστικό χώρο θα γίνεται ΜΟΝΟ με την επίδειξη της κάρτας τους.
Αυτά προς ενημέρωσή σας.
Και κάτι τελευταίο.
Σήμερα λάβαμε ενημέρωση από την ΕΠΣΚΙ ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ νομιμοποιηθήκατε. ΕΥΓΕ!!!
 Από δω και στο εξής θα μπορούμε επιτέλους  να σας θαυμάζουμε στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στην εξέδρα να μαγνητίζετε τα βλέμματα των ποδοσφαιριστών και των θεατών με  το απαράμιλλο σας φωτογραφικό στυλ που όμοιο δεν υπάρχει στο νησί μας. Φυσικά έπειτα όλοι μας θα ενημερωνόμαστε μέσω της άψογης, αντικειμενικής και πάντα έγκαιρης και έγκυρης ηλεκτρονική σας εφημερίδας. Παρακαλούμε μόνο….προσπαθήστε να γράφετε ορθογραφημένα και αν έχετε πρόβλημα κ. δημοσιογράφε, μπορούμε να σας προτείνουμε ένα καλό λεξικό.   Αλίμονό μας.
Εκ του  ΔΣ/ ΣΔΠΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου