Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16

Εύκολη νίκη με καλή εμφάνιση από τον Α.Ο.Κ.Ι. 5-1 τα Φωκάτα


Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο.Κ.Ι.  1-5
                               
ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο τον αποκλεισμό του από το κύπελλο ο Α.Ο.Κ.Ι. με 5αρα
Καταπληκτικός σήμερα ο Α.Ο.Κ.Ι. μετά από μεγαλειώδη εμφάνιση επικράτησε των Φωκάτων με σκορ 5-1 αν και βρέθηκε από την αρχή πίσω στο σκορ, ξεπερνώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον αποκλεισμό του από τον τελικό του τοπικού κυπέλλου.
Πέτυχε πέντε τέρματα ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει πολλά περισσότερα, αφού έχασε σπουδαίες ευκαιρίες και για αυτό «ευθύνεται» ένας καταπληκτικός Μανέγας που έπιανε τα άπιαστα.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κυκλοφορούσαν εύκολα και σωστά την μπάλα και με την πίεση ψηλά δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους. Η νίκη τους, άλλωστε φαίνεται και από το σκορ, ήτα απόλυτα δίκαιη και καθαρή.
Φάσεις και γκολ
Στο 12’ οι γηπεδούχοι θα εκμεταλλευτούν το λάθος του Ηλ. Κοσμάτου, αφού ο Ντόκο θα του κλέψει την μπάλα θα προχωρήσει στην περιοχή και από κοντά θα πλασάρει τον Αγκούσι για το 1-0. Σίγουρα μια ψυχρολουσία για τους φιλοξενούμενους αυτή η εξέλιξη.
Στο επόμενο λεπτό οι «μελανόλευκοι» θα χάσουν την ευκαιρία της άμεσης ισοφάρισης αφού ο Χρίστο θα διώξει την μπάλα πάνω στην γραμμή του τέρματος του στο σουτ του Κόμητα μέσα από την περιοχή και δεξιά.
Δεν άργησε όμως να έρθει η ισοφάριση και το 1-1 για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 15’ ο Αλ. Πολλάτος με κοντινή κεφαλιά ύστερα από την σέντρα του Κόμητα θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μανέγα.
Κάπου εκεί έπεσε ο ρυθμός και μέχρι το 30’ δεν είχαμε σπουδαίες φάσεις.
Από το σημείο αυτό και μετά οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και ήταν θέμα χρόνου το επόμενο γκολ.
Έτσι στο 33’ ο Αρμάντο θα σουτάρει μετά από σύγχυση στην περιοχή των Φωκάτων και η μπάλα ανάμεσα από πολλά πόδια και κόντρες θα καταλήξει στα δίχτυα του Μανέγα για το 1-2.
Δοκάρι στο 40’ για τους φιλοξενούμενους όταν ο Δεστούνης θέλει να πλασάρει ψηλοκρεμαστά στην έξοδο τον Μανέγα, όμως η μπάλα δεν του κάνει το χατήρι.
Σέντρα από δεξιά του Παπαναστασάτου, η μπάλα «συστημένη» στο κεφάλι του Αλ. Πολλάτου ο οποίος δεν πιάνει την κεφαλιά απέναντι από την κενή εστία των γηπεδούχων.
Έτσι με το προβάδισμα 2-1 στους φιλοξενούμενους θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό.
Στο δεύτερο και στο 50’ ο Πολλάκης θα εκτελέσει το φάουλ ο Μανέγας αποκρούει προσωρινά και στην επαναφορά της ο Τασιούλης έχει εύκολο έργο να πετύχει με πλασέ το 1-3 για την ομάδα του.
Ένα καλό σουτ του Λυκούδη στο 52’ θα φύγει μόλις άουτ από την εστία των Φωκάτων.
Να και μια ευκαιρία για τους γηεδούχους στο 57’ με τον Παπαθερόπουλο να βγάζει κάθετα τον Ψυμούλη, όμως το πλασέ του θα καταλήξει λίγο άουτ.
Στο 59’ ο Μανέγας θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα αποκρούσει το σουτ του Κόμητα.
Νέα επέμβαση σε κόρνερ του Μανέγα στο 60’ στο σουτ του Πολλάκη μέσα από την περιοχή στο 1-2 του με τον Τασιούλη.
Έξυπνη κάθετη πάσα στο 62’ του Παπαναστασάτου θα φέρει τον Κόμητα σε θέση βολής και με πλασέ απέναντι από τον Μανέγα θα πετύχει το 1-4.
Πολύ καλή διπλή επέμβαση στο 68’ από τον Μανέγα στα διαδοχικά σουτ του Κόμητα.
Πέναλτι στο 73’ για τους φιλοξενούμενους με υπόδειξη του βοηθού κ. Αντωνάτου. Ο Μαλσίνι μέσα στην περιοχή ανατρέπει τον Αλ. Πολλάτο με τον ίδιο να εκτελεί εύστοχα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας το σκορ στο 1-5.
Ωραία ατομική ενέργεια στο 75’ από τον Πολλάκη από αριστερά καταλήγει σε ένα σουτ και τον Μανέγα να αποκρούει προσωρινά. Στην εξέλιξη της φάσης και σε κενή εστία ο Αλ. Πολλάτος αστοχεί στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Πάλι ο καταπληκτικός Μανέγας θα πει όχι στο τετατετ του με τον Κόμητα αφού αποκρούει την μπάλα.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 90+ και μια άτυχη στιγμή για τους γηπεδούχους όταν στο σουτ του Χρυσανθακόπουλου η μπάλα θα σταματήσει στο δοκάρι του Αγκούσι.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Βασιλόπουλο και Γ. Αντωνάτο. 
Οι συνθέσεις 
Φωκάτα: (Μιχ. Αθηναίος), Μανέγας, Μάστορας, Μαλσίνι, Χρίστο, Φραντζής (76 Τζώλας), Σαλαπάτας (58' Χατζηγεωργίου), Ντόκο (31' Ψυμούλης), Βαγγελάτος, Παπαδάτος, Χρυσανθακόπουλος, Παπαθερόπουλος.
Α.Ο.Κ.Ι.: (Σπ. Παπαδάτος), Αγκούσι (80' Μαγδαληνός), Παπαναστασάτος, Καππάτος, Κοσμάτος, Λυκούδης, Πολλάκης (81' Μπενετάτος), Τασιούλης, Δεστούνης (65' Καλλιβωκάς), Πολλάτος Α., Αρμάντο, Κόμητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου