Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16

Η τελευταία αγωνιστική της Β' κατηγορίας...... αποτελέσματα και τελική βαθμολογία


Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε, χθες Σάββατο και σήμερα πρωί Κυριακής στο Αργοστόλι η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας.
Στα Μακρυώτικα η Έρυσσος αναδείχθηκε ισόπαλη παίρνοτας τελικά, όπως αποδείχθηκε την επόμενη μέρα "ολόχρυσο" αφού πάει στα playoffs με βαθμό.
Στις 6 μ.μ. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι ο Παπυργιακός επικράτησε του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 5-1. Αυτό το γκολ ήταν και το παρθενικό της ομάδας του Τ. Φωή στην ιστορία της στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Τέλος στο ίδιο γήπεδο το πρωί της Κυριακής, τα Ομαλά με την ισοπαλία τους απέναντι στον Ηρακλή και την παράλληλη ισοπαλία της Ερύσσου με την Ανωγή στα Μακρυώτικα τελευταία στιγμή (δέχθηκε το γκολ στο 90') έχασε την 3η θέση και πάει με 0 βαθμούς στα playoffs ως 4η.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα

1.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ – Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
1 - 1
2.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
1 - 5
3.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
1 - 1
 
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ  1-1
                  
Ισόπαλο το ντέρμπι "τσίμπησε" βαθμό στα playoffs η έρυσσος
Ισοπαλία που βόλεψε τελικά απόλυτα τους γηπεδούχους και τους στέλνει στα playoffs με βαθμό είχαμ στα Μακρυώτικα το Σάββατο το απόγευμα ανάμεσα σε Έρυσσο και Ανωγή.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά με λίγες καλές φάσεις και με αρκετές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Η ισοπαλία κρίνεται δίκαιη.
Στην αρχή οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο αλλά μετά το 30λεπτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και είχαν δυο καλά σουτ που εξουδετέρωσε ο Σιμάτος.
Φάσεις και γκολ
Στο 24’ οι γηπεδούχοι θα σταθούν άτυχοι όταν το σουτ του Τραχάνη θα σταματήσει στα δοκάρια του Λουκέρη.
Στο 48’ οι πρωταθλητές της κανονικής περιόδου θα ανοίξουν το σκορ 0-1 με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Αλέξη Γαβαλά. Ο Αραβαντινός-Ζαφείρης εκτελεί το φάουλ από δεξιά στην περιοχή, εκεί ο επιθετικός των φιλοξενούμενων θα προλάβει την έξοδο του Σιμάτου και με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 70’ δοκάρι για την Ανωγή σε απ’ ευθείας φάουλ του Αραβαντινού Ζαφείρη.
Στο 79’ οι γηπεδούχοι θα ισοφαρίσουν σε 1-1 με διαγώνιο σουτ από δεξιά του Παπαδημητράτου.
Στο 83’ ο Σιμάτος θα σώσει την εστία του στο διαγώνιο σουτ του Γαβαλά μέσα από την περιοχή.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Γ. Μυρσίνια.
Οι συνθέσεις
Έρυσσος:(Γ. Κατσαμπίρης), Σιμάτος, Βασιλάτος (74’ Ζαμπέλης Γ.), Γιαννάτος, Κατριβέσης, Tavani G, Παπαδημητράτος, Παππάς (70’ Τσιβόλας), Καββαδίας Ν., Πάπα Λιγ., Τραχάνης (60’ Ζαμπέλης Απ.), Διακάτος.
Ανωγή:(Ν. Κουρούκλης), Λουκέρης, Θωμάτος, Γαβαλάς, Παρίσης, Αραβαντινός-Ζαφείρης, Βώρρος, Λαδάς (46’ Σιμωτάς), Μαρκέτος,  Αραβαντινός-Λεωνίδης Κ., Σιμωτάς, Διονυσάτος (46’ Καλέντζος).
  
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ  1-1
Έχασαν την ευκαιρία να πάνε με βαθμό στα playoffs τα Ομαλά
Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου το πρωί της Κυριακής τα Ομαλά με την εντός έδρας ισοπαλία τους 1-1 απέναντι στον Ηρακλή και την παράλληλη ισοπαλία της Ερύσσου από την Ανωγή στα Μακρυώτικα τελευταία στιγμή (δέχθηκε το γκολ στο 88') έχασε την 3η θέση και πάει με 0 βαθμούς στα playoffs.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά φλύαροι επιθετικά χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να καθαρίσουν το μάτς. Έτσι ακριβώς στο 88’ δέχθηκαν ένα γκολ ποίημα από τον έμπειρο επιθετικό της ομάδας του Ηρακλή Λεωνίδα Βανδώρο με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ και μαζί κάθε πιθανότητα να πάνε με βαθμό στα playoffs.
Φάσεις και γκολ
Στο 11’ τα Ομαλά θα σταθούν άτυχα αφού το σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Α. Δανελάτου θα βρει το δεξί δκοάρι του Καμπανού.
Ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Σταθάτου στο 20’ θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων. 
Στο 24’ ο Τζάκης θα βρει με αλλαγή γηπέδου τον Καπετάνιο λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, αυτός θα προχωρήσει θα μπει περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί θα περάσει άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Αυτές ήταν οι φάσεις του α’ ημιχρόνου και οι δυο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 46’ Χ. Νεόφυτος τ Π. Μόνος απέναντι από τον Καμπανό θα πλασάρει με το τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει τον κίνδυνο.
Στο 50’ ο Rpapaj θα φύγει επικίνδυνα στην αντεπίθεση, τελευταία στιγμή και λίγο πριν μπει στην περιοχή θα ανατραπεί από τον Κ. Τζωρτζάτο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να αποχωρήσει ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, ενώ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν την κόκκινη κάρτα (έδειξε κίτρινη) παράλληλα με το φάουλ από τον κ. Μυρσίνια.
Ο Καμπανός στο 68’ τελευταία στιγμή με έξοδο θα προλάβει τον Α. Γεωργόπουλο που έμπαινε επικίνδυνα και θα απομακρύνει τελικά με τα πόδια.
Στο 78’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής με ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά θα μπει στην περιοχή με τον Δ. Καμπίτση να τον τραβάει και τον διαιτητή παρότι στην εξέλιξη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα να υποδεικνύει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Καμπανού που επεσε σωστά και απέκρουσε αλλά η μπάλα στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-0 των Ομαλών.
Στο 88’ ο Λ. Βανδώρος με μια απίστευτη εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια αριστερά και λίγο έξω από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στο απέναντι «Γ» της εστίας του Τσακαρισιάνου και στα δίχτυα στέλνοντας την ομάδα του Αγίου στα playoffs χωρίς βαθμό.
Τέλος στο 90+2 οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν «κλέψει» τη νίκη όταν στο ψηλοκρεμαστό φάουλ του Τζάκη ο Α. Δανελάτος μόνος στην περιοχή απέναντι από τον Καμπανό θα πιάσει την κεφαλιά αλλά  η μπάλα καταλήγει λίγο άουτ από το αριστερό «Γ» της εστίας του.
Διαιτητής ο κ. Γ. Μυρσίνιας  με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Ματιάτο και Χρ. Αβάζαρο.
Οι συνθέσεις
Ομαλά:(Γ. Μεσολωράς), Τσακαρισιάνος Στ., Γεωργόπουλος Ν. (60’ Μινέτος), Γκαζάρ Δ., Τζάκης, Νεόφυτος Χ τ Δ., Καραντινός-Νεόφυτος, Καπετάνιος, Νεόφυτος Χ τ. Π., Τζωρτζάτος Κ. (51’ Μαζαράκης), Σταθάτος (60’ Γεωργόπουλος Α.), Δανελάτος Α..
Ηρακλής:(Γ. Γιαννάκης), Καμπανός, Γουλιμής, Κάραλης, Διαμαντάτος Μιχ., Καμπίτσης Δ., Δημητράτος, Κορισιάνος (83’ Βανδώρος Κ.), Ρασσιάς Σπ., Rpapaj (55’ λ.τ. Βανδώρος Λ.), Γαβριελάτος, Γιαννάκης (79’ Διαμαντάτος Στ.).
  
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ  1-5
Με το +2 στα playoffs ο Παπυργιακός
Ιστορικό γκολ για τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι ο Παπυργιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με μια άνετη νίκη επί του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 5-1 και τερματίζοντας δεύτερος πίσω από την Ανωγή πάει στα  playoffs με +2 βαθμούς.
Για τους γηπεδούχους η αγωνιστική αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική αφού κατάφεραν στο παραπέντε και πέτυχαν το πρώτο γκολ της ιστορίας τους.
Φάσεις και γκολ
Στο 6’ ένα σουτ του Δ. Στρακάτου από δεξιά αποκρούεται από τον Παπαστεργίου σε κόρνερ.
Στο 13’ οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν το προβάδισμα με 0-1 όταν ο Β. Μενεγάτος απέναντι από τον Παπαστεργίου πλασάρει εύστοχα μετά την κάθετη του Τζάκη.
Στο 19’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση όταν την κεφαλιά του Κλωνή αποκρούει πάνω στην γραμμή ο Τζωρτζάτος.
Γκοοοοοοοοοοοοολ και 1-1 για τους φιλοξενούμενους στο 22’ με προβολή του Καππάτου μετά το φάουλ του Γασπαρινάτου στο δεύτερο δοκάρι. Ένα γκολ που πανηγυρίστηεκε δεόντως.
Ένα σουτ του Τζωρτζάτου στο 25’ εκτός περιοχής καταλήγει λίγο άουτ.
Στο 40’ οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 1-2 με πλασέ του Β, Μενεγάτου στην κενή εστία και αφού προηγουμένως είχε αποφύγει και τον Παπαστεργίου.
Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53’ το Πυργί θα κάνει το 1-3 με σουτ του Τζάκη και αφού πρώτα η μπάλα κοντράρει στο σώμα του Τσιμάρα καταλήγει στα δίχτυα.
Στο 65’ ο Β. Μενεγάτος θα πετύχει το δικό του χατ τρικ και το 4-1 για την ομάδα του με πλασέ μετά το λάθος του Καλαφάτη.
Τέλος το σκορ θα κλείσει στο 74’ στο τελικό 1-5 με πλασέ του Κοψίνη μέσα από την περιοχή και το νέο λάθος του Καλαφάτη.
Διαιτητής ο κ. Γ. Αντωνάτος με βοηθούς τον κ. Δ. Ματιάτο και την κα Χ. Μιχαλιτσιάνου.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο.:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Κωλέτσης, Κλωνής, Τσιμάρας, Καλογηράτος, Πολλάκης, Φωκάς (78΄ Πολλάτος Διον.), Τζιβράς, Γασπαρινάτος, Καππάτος, Καλαφάτης.
Παπαυργιακός:(Α. Κοκκόσης), Μενεγάτος Α., Κουγιανός, Χαλιώτης, Τζωρτζάτος, Τζάκης, Στρακάτος Δ., Κοψίνης, Παγουλάτος, Γκίκα, Μενεγάτος Β., Στρακάτος Σ. (55΄ Λάτσης).
  
Η τελική βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗ
23
10
7
2
1
29
5
2.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
21
10
6
3
1
23
6
3.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
16
10
5
1
4
14
18
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
14
9
4
2
4
11
15
5.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ.
9
10
2
3
5
8
8
6.
Π.Α.Ο. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
1
10
0
1
9
1
34
Η βαθμολογία που πάνε στα playoffs οι 4 ομάδες
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗ
4
2.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
2
3.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
1
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
0
  
Η επόμενη αγωνιστική 1playoffs 
Θα ορισθούν τις προσεχείς ημέρες οι αγώνες από την διοργανώτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου