Τρίτη, Φεβρουαρίου 17

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου

ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Α'   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πέρασαν δύσκολα από τον Οδυσσέα 3-1 τα Διλινάτα και συνεχίζουν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας
Δια πυρός και σιδήρου πέρασε και  η Εικοσιμία από την Ιθάκη και την Πρόοδο 2-1 με τους γηπεδούχους να έχουν παράπονα από την διαιτησία
Για 45' έχανε ευκαιρίες, μετά σοβαρεύτηκε η Α.Ε.Κ. και νίκησε στα Τζανάτα τους Πρόννους 3-0. Τους γηπεδούχους που είχαν αρκετές ελλείψεις και από το 12' μάλιστα έπαιζαν με παίκτη λιγότερο.
Πολύ καλή παρουσία του Α.Ο.Κ.Ι. και εύκολο 5-1 τα Φωκάτα στις Κεραμειές
Ο Παλληξουριακός με νίκη περισσότερο γοήτρου, επικράτησε στο Αργοστόλι 3-1 του μαχητικού Πυλαριακού στα τελευταία λεπτά
Τέλος η Σάμη παρά τα προβλήματα της πήρε σπουδαία νίκη στο Αργοστόλι επί του Παγκέ με σκορ 3-1 και ανέβηκε βαθμολογικά
Συνεχίζουν στην κορυφή τα Διλινάτα
        
Ολοκληρώθηκε και η 16η αγωνιστική ή τα 2/3 του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας με τα Διλινάτα για ακόμη μια Κυριακή να παραμένουν κορυφή μετά τη νέα τους νίκη, αυτή την φορά στην Ιθάκη επί του Οδυσσέα και όχι τόσο εύκολα όσο περίμεναν. 
Έτσι συνεχίζουν επικεφαλής μπροστά 1 βαθμό από την Εικοσιμία και 2 βαθμούς από Α.Ε.Κ. και Α.Ο.Κ.Ι.. 
Η Εικοσιμία, παρά τις ελλείψεις της από τιμωρίες, πέρασε δύσκολα 2-1 από το Βαθύ και την πολύ δυνατή Πρόοδο που διαμαρτύρεται για την διαιτησία. Μετά από αυτή τη σημαντική νίκη παραμένει στο κυνήγι των Διλινάτων και σε απόσταση "αναπνοής".
Η πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. σε μια μέτρια μέρα και αφού προβλημάτισε για 45' χάνοντας τις ευκαιρίες, δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά ξεπέρασε τελικά το εμπόδιο των Πρόννων στα Τζανάτα με νίκη 3-0.
Ο Α.Ο.Κ.Ι. σε μια εντυπωσιακή μέρα παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, κατάφερε να ξεπεράσει την "ψυχρολουσία" και να φύγει από τις Κεραμειές με μια πολύ σημαντική νίκη επί των Φωκάτων με το εντυπωσιακό μάλιστα σκορ των 5-1!
Παίζοντας πολύ καλό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο, η Σάμη πήρε ένα μεγάλο διπλό, κυρίως γοήτρου, μέσα στον Αργοστόλι από τον Παγκεφαλληνιακό που είχε προηγηθεί 1-0, με σκορ 3-1. Στα ενδιαφέροντα του αγώνα τα δυο γκολ που πέτυχε ο τερματοφύλακας Ν. Φιλιππάτος ο οποίος στο συγκεκριμένο παιχνίδι πήρε την φανέλα με το Νο  και θέση στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας του!!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ. - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
1 - 3
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
1 - 2
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
1 - 3
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
0 - 2
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
1 - 3
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο.Κ.Ι.
1 - 5
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
Υπάρχουν στο ποδόσφαιρο νίκες με σκορ "μαμούθ" όταν δεν τίθεται μέτρο σύγκρισης ανάμεσα σε δυο ομάδες αλλά... υπάρχουν και επαγγελματικές νίκες, όταν το φαβορί, μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς που χρειάζεται.
Σε αυτή την περίπτωση, τα Διλινάτα, πήραν τη νίκη. Ο Οδυσσέας είναι μια απρόβλεπτη ομάδα! Σίγουρα, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να την καταλάβεις, ούτε όμως και να την υποτιμήσεις! Και ας έχει χάσει ματς με βαριά σκορ από Α.Ε.Κ. και Εικοσιμία προηγουμένως. 
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  1-2
Σε ένα μέτριο από πλευράς θεάματος και αρκετά δυνατό παιχνίδι που έγινε Σάββατο το μεσημέρι στο Βαθύ όπου η Εικοσιμία πέρασε δια πυρός και σιδήρου επικρατώντας της τοπικής Προόδου με σκορ 2-1. Μιας Προόδου που φωνάζει για μια καθοριστική φάση στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 81’ και ενώ το σκορ είναι στο 1-1 όταν θα πετύχει γκολ και θα της ακυρωθεί και παράλληλα στην αντεπίθεση οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το νικητήριο τέρμα τους.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  1-3
Καλύτερος ο Παλληξουριακός, που όμως δυσκολεύτηκε πολύ να ξεπεράσει το εμπόδιο του ουραγού Πυλαριακού το Σάββατο το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, αφού επικράτησε του αντιπάλου του στα τελευταία λεπτά μετατρέποντας το 1-1 σε 1-3!!, "βυθίζοντας" τον ακόμη περισσότερο προς την Β’ κατηγορία.
Η ομάδα του Π. Μαρκέτου καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, από την αρχή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι σε μια προσπάθεια να το «καθαρίσει» όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μην δώσει δικαίωμα στους αντιπάλους της να πιστέψουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από αυτό το παιχνίδι.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  0-2
Αφού προβλημάτισε με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες για περίπου 65’ η Α.Ε.Κ. την Κυριακή το απόγευμα στα Τζανάτα, τελικά επικράτησε με σκορ 0-3 και συνεχίζει την καταδίωξη των πρωτοπόρων σε μικρή απόσταση.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο σε ένα γήπεδο με πολλά προβλήματα και τους γηπεδούχους να παίζουν άριστα το τεχνικό οφσάιντ.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  1-3

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και με πολλές φάσεις, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, την ίδια ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η Σάμη επικράτησε του Παγκεφαλληνιακού με σκορ 3-1 και ανέβηκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με πολλά προβλήματα απουσιών και χωρίς την παρουσία του προπονητή τους Γ. Καρελάκη που απουσίαζε εκτός του νησιού για προσωπικούς λόγους. 
Μάλιστα στην βασική ενδεκάδα ξεκίνησε σαν επιθετικός ο τερματοφύλακας Νίκος Φιλιππάτος, ο οποίος αποδείχθηκε «λίρα» εκατό πετυχαίνοντας δυο από τα τρία τέρματα της ομάδας του.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο.Κ.Ι.  1-5
Καταπληκτικός ο Α.Ο.Κ.Ι. μετά από μεγαλειώδη εμφάνιση επικράτησε των Φωκάτων με σκορ 5-1 αν και βρέθηκε από την αρχή πίσω στο σκορ, ξεπερνώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον αποκλεισμό του από τον τελικό του τοπικού κυπέλλου.
Πέτυχε πέντε τέρματα ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει πολλά περισσότερα, αφού έχασε σπουδαίες ευκαιρίες και για αυτό «ευθύνεται» ένας καταπληκτικός Μανέγας που έπιανε τα άπιαστα.
Επικράτησαν κατά κράτος αυτή την φορά στις νίκες οι γηπεδούχοι και την 16η αγωνιστική... 
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε φουλ του "2"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν 0 και οι φιλοξενούμενοι και τις 6!! Δεν είχαμε καμία ισοπαλία. 
Eικοσιτρείς (23) ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, δυο (2) λιγότεροι από την προηγούμενη, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν καλό και λέμε καλό σύμφωνα με την κακή αυτή την αγωνιστική διαιτησία σε αρκετά παιχνίδια, αφού βγήκαν από τα τσεπάκια των "αρχόντων" τρεις κόκκινες!!!
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά 28 κίτρινες κάρτες!! 14 (δεκατέσσαρες) περισσότερες από την προηγούμενη!!!
Στα σημαντικά της ημέρας η απόλυτη επικράτηση των φιλοξενούμενων που πήραν ένα εντυπωσιακό 6Χ6 στις έδρες των αντιπάλων τους, οι κακές διαιτησίες στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά και η επιτυχία δυο τερμάτων από τον Ν. Φιλιππάτο, τερματοφύλακα της Σάμης που έπαιξε φορ απέναντι στον Παγκέ!
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 6 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας, την 16η  αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
0 νίκες για τους γηπεδούχους, 6 για τους φιλοξενούμενους και καμία ισοπαλία.
Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι συνεχίζει και επιμένει να μην εμφανίζεται στο πρωτάθλημα η "λευκή" ισοπαλία μετά από 16 αγωνιστικές!!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 16η αγωνιστική ημέρα ήταν ελαφρώς πεσμένη........ Σημειώθηκαν συνολικά 23 τέρματα, δηλαδή 1 λιγότερο από την προηγούμενη.
Σκορ είχαμε και στα 6 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Φωκάτων-Α.Ο.Κ.Ι.  στις Κεραμειές, συνολικά 6!
Στα γκολ επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι που πέτυχαν 18 έναντι των γηπεδούχων!!!!
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 3,83 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα της Εικοσιμίας με 53 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα του Α.Ο.Κ.Ι. με 8 γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα του Πυλαριακού με 10 γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα,  των Πρόννων με 71 τέρματα παθητικό.
Περισσότερες νίκες έχουν τα πρωτοπόρα  Διλινάτα, 13!!
Περισσότερες ισοπαλίες ο Παλληξουριακός, η Πρόοδος Ιθάκης και η Σάμη, συνολικά. 
Περισσότερες ήττες ο Πυλαριακός με 14.
Λιγότερες νίκες, ο Πυλαριακός με 1!!
Λιγότερες ισοπαλίες, Διλινάτα, Πρόννοι, Πυλαριακός με 1.
Λιγότερες ήττες  Εικοσιμία με 1!!
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά  23. Περισσότερες στο παιχνίδι Προόδου-Εικοσιμίας συνολικά 8, με διαιτητή τον κ. Δ. Βασιλόπουλο
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική ήταν μέτριο, αφού είχαμε κάρτες αυτού χρώματος.
Στον πίνακα των σκόρερ συνεχίζει να προηγείται παρότι δεν αγωνίστηκε,  ο Εμιλιάνο της Α.Ε.Κ.. Έτσι στον πίνακα έχουμε 1ο τον ποδοσφαιριστή των "κιτρινόμαυρων" με 21 γκολ. 
Ακολουθούν ο Ηλ. Αντωνάτος του Παλληξουριακού, Γ. Βουκελάτος του Α.Ο.Κ.Ι., Ντετάρ Ντουκάι της Εικοσιμίας, Δημ. Αποστόλου επίσης της Εικοσιμίας και  Θ. Τούρλας του Παγκεφαλληνιακού πολύ μακριά με 11.
Στη συνέχεια υπάρχουν αρκετοί με 10 ή λιγότερα τέρματα.
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
40
16
13
1
2
33
12
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
39
16
12
3
1
53
12
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
38
16
12
2
2
52
19
-.
Α.Ο.Κ.Ι.
38
16
12
2
2
51
8
5.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
25
16
7
4
5
31
15
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
22
16
6
4
6
27

7.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΝΙΑΚΟΣ
21
16
6
4
7
31
27
8.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
19
16
5
4
7
21
27
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
12
16
3
3
10
22
50
10.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
8
16
2
2
12
12
49
11.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
7
16
2
1
13
12
71
12.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4
16
1
1
14
10
44

 
Η επόμενη αγωνιστική 
(17η 21-25/2/2015)
α/α
Αγώνας

1.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤA – Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
6.
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια με την  10η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας με την τελική σειρά των ομάδων των palyoffs. Η Ανωγή πρώτη και καλύτερη με το bonus των +4 βαθμών. Ακολουθούν με +2 ο Παπυργιακός, με +1 η Έρυσσος και 0 τα Ομαλά.
Ο Ηρακλής και ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς έμειναν εκτός 4αδας και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για φέτος.
Αναλυτικά τώρα:
Η Ανωγή με το "Χ" που πήρε από την Έρυσσο στα Μακρυώτικα τερμάτισε όπως είπαμε πρώτη. Μάλιστα όπως αποδείχθηκε την επόμενη μέρα ήταν ένα αποτέλεσμα που έστειλε και τους γηπεδούχους με βαθμό τελικά στην 4αδα μετά το "δώρο" του Ηρακλή.
Ο Παπυργιακός σε ανοδική πορεία δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον ουραγό Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς το οποίο νίκησε εύκολα με σκορ 5-1! Για τους πράσινους η μέρα έφερε χαμόγελα αφού η ομάδα κατάφερε και πέτυχε το πρώτο γκολ της ιστορίας της στο Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο!!!
Τα Ομαλά...... "κατάφεραν" την τελευταία στιγμή να πάνε στα playoffs χωρίς βαθμό αφού στο 88' ισοφαρίστηκαν από τον αδιάφορο Ηρακλή Πρόννων στο Αργοστόλι σε 1-1 και έκαναν δώρο την τρίτη θέση στην Έρυσσο!
Έτσι περιμένουμε την διοργανώτρια να ορίσει τους αγώνες των playoffs όπου μια μόνο ομάδα θα πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στα μεγάλα "σαλόνια" του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
1 - 1
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
1 - 5
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
1 - 1
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ  1-1
Ισοπαλία που βόλεψε τελικά απόλυτα τους γηπεδούχους και τους στέλνει στα playoffs με βαθμό είχαμε στα Μακρυώτικα το απόγευμα του Σαββάτου το απόγευμα ανάμεσα σε Έρυσσο και Ανωγή.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά με λίγες καλές φάσεις και με αρκετές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Η ισοπαλία κρίνεται δίκαιη.
Στην αρχή οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο αλλά μετά το 30λεπτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και είχαν δυο καλά σουτ που εξουδετέρωσε ο Σιμάτος.
Π.Α.Ο.  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ  1-5
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι ο Παπυργιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με μια άνετη νίκη επί του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 5-1 και τερματίζοντας δεύτερος πίσω από την Ανωγή πάει στα  playoffs με +2 βαθμούς.
Για τους γηπεδούχους η αγωνιστική αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική αφού κατάφεραν στο παραπέντε και πέτυχαν το πρώτο γκολ της ιστορίας 
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ  1-1

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου το πρωί της Κυριακής τα Ομαλά με την εντός έδρας ισοπαλία τους 1-1 απέναντι στον Ηρακλή και την παράλληλη ισοπαλία της Ερύσσου από την Ανωγή στα Μακρυώτικα τελευταία στιγμή (δέχθηκε το γκολ στο 88') έχασε την 3η θέση και πάει με 0 βαθμούς στα playoffs.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά φλύαροι επιθετικά χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να καθαρίσουν το μάτς. Έτσι ακριβώς στο 88’ δέχθηκαν ένα γκολ ποίημα από τον έμπειρο επιθετικό της ομάδας του Ηρακλή Λεωνίδα Βανδώρο με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ και μαζί κάθε πιθανότητα να πάνε με βαθμό σταplayoffs.
 "Κεφάλι"  την 10η αγωνιστική... οι φιλοξενούμενοι στις νίκες
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι δεν κατέκτησαν κάποια και οι φιλοξενούμενοι μία!! Είχαμε  και δυο ισοπαλίες.
Έξι (6) ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, 2 λιγότεροι από την προηγούμενη, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν άριστο, αφού δεν βγήκε από τα τσεπάκια των "αρχόντων"  καμία αυτή την αγωνιστική!!!!
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά μόνο  8 κίτρινες κάρτες. Όσες και την προηγούμενη.
Στα αξιοσημείωτα η ισοπαλία των Ομαλών επί του αδιάφορου Ηρακλή. Μια ισοπαλία που τα έστειλε στα playoffs άποντα. Επίσης το ιστορικό γκολ που πέτυχαν οι "πράσινοι" επί του Παπυργιακού το οποίο είναι το πρώτο στην σύντομη ποδοσφαιρική ιστορία τους στο τοπικό μας ποδόσφαιρο.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 3 αγώνες που διεξήχθησαν στο νησί μας, την 10η  αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
1 νίκες για τους φιλοξενούμενους,  0 για τους γηπεδούχους και δυο ισοπαλίες.
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 10η αγωνιστική ημέρα ήταν ίδια με την προηγούμενη. Σημειώθηκαν 10 συνολικά τέρματα.
Σκορ είχαμε και στα τρία παιχνίδια. Τα περισσότερα σε αυτό μεταξύ Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς-Παπυργιακού στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, συνολικά τέρματα!!
Στα γκολ οι γηπεδούχοι πέτυχαν μόνο 3, ενώ οι φιλοξενούμενοι 7!
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 3,3 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα παραμένει αυτή της Ανωγής με 29 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα επίσης της Ανωγής, με μόλις γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα παραμένει αυτή  του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με γκολ στο ενεργητικό του! Μάλιστα το πέτυχε αυτή την αγωνιστική και είναι και ιστορικό.
Χειρότερη άμυνα,  επίσης του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 34 τέρματα παθητικό.
Περισσότερες νίκες έχει η πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου Ανωγή, 7!!
Περισσότερες ισοπαλίες ο Παπυργιακός και Ηρακλής Πρόννων, 3 συνολικά. 
Περισσότερες ήττες ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, συνολικά.
Λιγότερες νίκες, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 0!!
Λιγότερες ήττες Ανωγή και Παπυργιακός, με 1!!
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 8!  Δηλαδή όσες και την προηγούμενη. Περισσότερες (4) στο παιχνίδι μεταξύ Ερύσου-Ανωγής στα Μακρυώτικα με διαιτητή τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο.
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική ήταν άριστο, αφού δεν είχαμε  καμία κάρτα τέτοιου χρώματος.
Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε  ο Αλ. Γαβαλάς της Ανωγής με το γκολ που πέτυχε στα Μακρυώτικα περνώντας στην κυριολεξία στο "νήμα" τον Πάπα Λιγορ της Ερύσσου και τον Β. Μενεγάτο του Παπυργιακού που έφτασαν στα 6
 
Η βαθμολογία
Η τελική βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗ
23
10
7
2
1
29
5
2.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
21
10
6
3
1
23
6
3.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
16
10
5
1
4
14
18
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
14
9
4
2
4
11
15
5.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ.
9
10
2
3
5
8
8
6.
Π.Α.Ο. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
1
10
0
1
9
1
34
Η βαθμολογία που πάνε στα playoffs οι 4 ομάδες

α/α
Ομάδες
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗ
4
2.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
2
3.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
1
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
0
Η επόμενη αγωνιστική playoffs
Θα ορισθούν τις προσεχείς ημέρες οι αγώνες από την διοργανώτρια
Τα + & Τα - 
  Στα συν της αγωνιστικής 
* Τον τελευταίο καιρό το γυναικείο φύλλο όλο και πιο ενεργά μπαίνει στο τοπικό ποδόσφαιρο. 
Μετά την Ειρήνη Μοσχονά που έγινε η πρώτη Κεφαλονίτισα διαιτητής που σφύριξε επίσημο ποδοσφαιρικό αγώνα, ήρθε η σειρά της Χρύσας πρώτης γυναίκας παρατηρητής να εκτελεί χρέη σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος. 
Αυτή την αγωνιστική την είδαμε στο Δ.Α.Κ. να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο παιχνίδι Π.Α.Ο.-Παπυργιακού όπου με ένα χαμόγελο σε κάθε... απρόοπτο ήταν αρκετό να βάλει τα πάντα σε τάξη!
Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε μάλλον την αδικεί αφού ο φακός την αποτύπωσε σε αρκετά αυστηρό ύφος...... Και όμως τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν.
Αξίζουν πολλά μπράβο τα κορίτσια για την διάθεση τους να προσφέρουν και μάλιστα αφιλοκερδώς (ως παρατηρητές) σε έναν χώρο άκρως αντροκρατούμενο!!!!
* Στις τέσσερις ομάδες της Β' κατηγορίας που πέρασαν στα playoffs του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας και μια από αυτές θα πάρει το μοναδικό εισιτήριο που οδηγεί στα μεγάλα "σαλόνια" του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου. Ιδιαίτερα στην πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου ομάδα της Ανωγής!!
* Στο κομψό και άκρως εντυπωσιακό ντύσιμο, αλλά αλενατόρε Νικολό (Νίκος Αναστόπουλος), του "προπονητή" των πρωτοπόρων Διλινάτων στον ημιτελικό του κυπέλλου την περασμένη Τετάρτη με αντίπαλο τον Α.Ο.Κ.Ι.. Εντυπωσιακό κασκολάκι και από μέσα μια βυσσινί γραβάτα συνέθεταν το στυλ του Στάθη (φώτο)!!! Μάλιστα όπως αποδείχθηκε έφερε και γούρι στην ομάδα του..... 
Άραγε στον μεγάλο τελικό τι να περιμένουμε από τον Στάθη ο οποίος προσέχει ιδιαίτερα το ντύσιμο του;
* Στο Νίκο Φιλιππάτο της Σάμης, ο οποίος αν και τερματοφύλακας, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του στα μεγάλα προβλήματα απουσιών που την βασανίζουν τον τελευταίο καιρό, φόρεσε την φανέλα με το Νο 9 και αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης στο νικηφόρο παιχνίδι της με τον Παγκέ.
Μάλιστα ο Νικόλας πέτυχε δυο όμορφα γκολ που, όπως ήταν φυσικό, τα αφιέρωσε εκεί που έπρεπε  αλλά και τα πανηγύρισε δεόντως. Κρυφό ταλέντο ο Νικόλας!!
* Σε έναν εξαίρετο άνθρωπο.... τον γιατρό των περισσότερων αγώνων.... τον κ. Ανδρέα Τσιμάρα... Στον άνθρωπο, επιστήμονα, φίλο Ανδρέα, που είναι πάντα κοντά στις ομάδες και προσφέρει τις υπηρεσίες του με έναν μοναδικό τρόπο..... Θα λέγαμε ότι γράφει πολλά χιλιόμετρα προκειμένου σε κάθε δυσκολία να είναι κοντά στον ποδοσφαιριστή που χρειάζεται την δική του βοήθεια.... Τέτοιοι άνθρωποι αξίζουν πολλά... Είναι σημαντικοί και εμείς θεωρούμε ότι η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. μπορεί και πρέπει  να σκεφτεί κάποια πράγματα στην καθιερωμένη γιορτή της.....
* Στον ιστορικό Παγκέ που δείχνει να μην ξεχνάει τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην ομάδα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και την βοήθησαν να πετύχει κατά καιρούς τους στόχους της, τους ποδοσφαιριστές της που είχαν διακριθεί την προηγούμενη χρονιά αλλά και ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα από κοντά μας. Για αυτό και αξίζει πολλά συγχαρητήρια όλη η "οικογένεια" του Παγκέ.
  Στα πλην της αγωνιστικής 
Όπως πάντα στην γκρίνια μας για την κατάσταση των γηπέδων (?) της Κεφαλονιάς... 
Την προηγούμενη αγωνιστική στα δυο γήπεδα που έτυχε να παρακολουθήσω στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου βαρέθηκα να μετράω τις πρώτες βοήθειες που έδιναν οι γιατροί των αγώνων στις πληγές που ανοίγει στο σώμα τους η πτώση στο "χαλί" του γηπέδου της πρωτεύουσας... Πραγματικά έχασα τον αριθμό... τρέχει "αίμα"στο Δ.Α.Κ. και κανείς δεν νοιάζεται....... Ούτε οι ίδιοι οι παράγοντες, που εκτός των τραυματισμών, χάνουν κάποιον ή κάποιους ποδοσφαιριστές τους για αρκετή ώρα από το παιχνίδι, προκειμένου να τους δοθούν οι πρώτες αυτές βοήθειες.
Στις πολλές κακές διαιτησίες που σε κάποιες περιπτώσεις και κατά τα Σωματεία αδίκησαν τις ομάδες τους. Τα παράπονα είναι πολλά και σε κάποιες περιπτώσεις δικαιολογημένα... Όμως κάποιοι ή φοβούνται ή δεν έχουν το θάρρος να βγουν και να τις καταγγείλουν... Έχουν όμως το θάρρος να τα βάζουν με τα διάφορα τοπικά site..... Εμείς έχουμε δηλώσει από την αρχή και είμαστε ξεκάθαροι.... Δεν ασχοληθήκαμε ούτε θα ασχοληθούμε με την διαιτησία.... Αυτό είναι δουλειά των οργάνων τους και της Ε.Π.Σ.Κ.Ι... Για αυτό ας σταματήσουν κάποιοι να πυροβολούν.... τον "πιανίστα"!! Και φυσικά να πούμε ότι σε πολλά αν όχι στα περισσότερα συμφωνούμε μαζί τους...... Όμως έτσι ξεκινήσαμε έτσι θα τελειώσουμε στον όποιο χρόνο μας μένει στη συνέχεια....
* Στον "χαρτοπόλεμο" ανακοινώσεων που άνοιξε. Σίγουρα δεν κάνει καλό στο τοπικό ποδόσφαιρο!!! Μήπως είναι καιρός όλοι να συνέλθουμε και ο καθένας να ασχοληθεί μετά του... "οίκου" του;
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΝΔΡΕΣ

Στο… ρελαντί η 17η νίκη του ΑΣΚ και ολοταχώς για Α1!

Ο πρωτοπόρος ΑΣΚ κέρδισε άνετα με 69-43 στο Αργοστόλι και τον Κρόνο Πατρών και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς την Α1 Κατηγορία.
Για μία ακόμη φορά η πολύ καλή άμυνα και οι σωστές επιλογές στην επίθεση, οδήγησαν στην επικράτηση για την ομάδα του Λεωνίδα Παπαδάτου.
Πρώτος σκόρερ για τον ΑΣΚ ήταν ο Νικόλας Βαλλιανάτος με 23 πόντους.
Επόμενος αγώνας για τον ΑΣΚ θα είναι την 1η Μαρτίου, εκτός έδρας κόντρα στην ισχυρή Δύμη
Δεκάλεπτα: 23-18, 42-26, 57-37, 69-43.
Η βαθμολογία
(σε 17 αγώνες)
α/α
Ομάδα
Βαθμοί
1.
Α.Σ. Κεφαλονιά       
35
2.
Δύμη 07              
30
3.
ΕΑ Παραλίας    
29
4.
Προμηθέας 2014           
28
5.
Υπερίων
27
6.
Ιτιές
27
7.
Κρήνη ’97          
27
8.
Αχαιός ’47          
27
9.
Δικέφαλος 
25
10.
Κρόνος   
25
11.
Απολλωνιάδα
22
12.
Πύργος ’99        
20
13.
Πατρέας 
19
14.
Λεχαινά              
18
Α.Σ.Κ. και Κρόνος έχουν ένα ματς περισσότερο
Η επόμενη αγωνιστική  (19η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
25/02/15
7:30:
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΑΕ - ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ
01/03/15
2:00:
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΔΥΜΗΣ Α.Ο. - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
25/02/15
7:30:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ. - ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ
25/02/15
7:00:
ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ
ΠΥΡΓΟΣ 99 - ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014
25/02/15
5:30:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΙΤΕΩΝ ΕΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ
25/02/15
7:30:
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΟ Π - ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ
25/02/15
9:00:
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ - ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ
ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ 43-42 Ο ΝΕΟΛ
Στην Πάτρα σταμάτησε το εντυπωσιακό σερί νικών του Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου αφού γνώρισε την πρώτη φετινή του ήττα και μάλιστα στον πόντο από τον Πήγασο με σκορ 43-42.
Παρά την ήττα της η ομάδα του Μάρκου Τζουγανάτου προηγείται στον βαθμολογικό πίνακα της Β’ ΕΣΚΑΗ.
Η επόμενη αγωνιστική  (13η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
28/02/15
7:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
Ν.Ε.Π - ΑΙΓΕΑΣ ΑΟ
01/03/15
6:00:
ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ - ΑΥΣ
ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΜΠΕΓ
01/03/15
1:00:
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ
01/03/15
8:00:
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΑΕΚ Κ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΣΕΦΑ


ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ - ΑΥΣ
ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π - ΑΧΑΙΟΣ ΓΠΣ
ΠΑΙΔΕΣ
NEOL-Purgos00001
Πανηγυρίζει το Ληξούρι για τα καμάρια του... Στο Final-4 των παίδων ο Ν.Ε.Ο.Λ.
NEOL-Purgos00017Ιστορική πρόκριση του Ν.Α.Ο.Λ. για πρώτη φορά στο final-4, μετά από την γλυκιά ήττα στη Πάτρα, από την Ολυμπιάδα με 66-64, σκορ που διαμορφώθηκε σε νεκρό χρόνο με τρίποντο από το κέντρο.
N.E.O. Ληξουρίου, Απολλωνιάδα, Έσπερος και Προμηθέας θα διεκδικήσουν μια θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Τεράστια λοιπόν η επιτυχία για τα παιδιά του M. Δούλια η παρουσία τους στη γιορτή του μπάσκετ. 
Η επόμενη αγωνιστική
FINAL-4 Θα ορισθεί από την ΕΣΚΑΗ μετά από κλήρωση που θα γίνει την Τετάρτη στα γραφεία της ένωσης στην Πάτρα
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου