Πέμπτη, Φεβρουαρίου 26

5oς ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ.... Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ


Ο πολύ αναμενόμενος «5ο ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟΣ» λαϊκός αγώνας δρόμου, είναι προ των πυλών. Το δέκα το καλό των αγώνων δρόμου στο νησί μας και όχι μόνο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς το 2015 αποκτά επίσημο χαρακτήρα και αντιστοιχεί σε ακριβώς 10 υπόσχεται και πάλι ένα επιτυχές αποτέλεσμα. Ημερομηνία διεξαγωγής του, η 29η Μαρτίου 2014. Πιστοί στις δεσμεύσεις ότι κάθε χρόνο θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι, περισσότεροι, αποτελεσματικότεροι, σας περιμένουμε και φέτος να συμμετάσχετε στην κοινή μας προσπάθεια, προετοιμασμένοι, δυναμικοί, με βελτιωμένες επιδόσεις, διάθεση για τρέξιμο, περπάτημα, ψυχαγωγία.  
Φέτος δεν θα κουραστούμε και τόσο πολύ. Μια  ελαφρά μετατροπή της διαδρομής μας απαλλάσσει από τον «Γολγοθά» της μεγάλης ανηφόρας προς την διασταύρωση με την Λάσση και εκείνης προς τον Φαραώ που ακολουθεί. Κατανοούμε ότι η δύναμη της συνήθειας είναι ισχυρή, είναι άλλωστε πολλά και τα ανηφόρια της ζωής… αλλά ας μην τα υιοθετούμε και στην ψυχαγωγία μας.
Τρέχουμε λοιπόν στην κλασσική διαδρομή του αγώνα, από την πλατεία, στον δρόμο με τους Φοίνικες, στο ορφανοτροφείο, προς Φανάρι, όπως την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε αλλά στο ύψος του Βιολογικού, μπροστά από το εστιατόριο του Όσκαρ, με  επιτόπου ανατροπή επιστρέφουμε στην πλατεία από την ίδια ακριβώς πορεία. Η διαδρομή είναι βατή, ενδιαφέρουσα, με εξαιρετική θέα, σε ένα ειδυλλιακό πάντρεμα πλούσιας βλάστησης και θαλάσσιου στοιχείου σε μία περιοχή τουριστική και προσφιλής σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Στο σημείο της αναστροφής θα υπάρχουν άτομα από τα οποία θα παραλαμβάνετε αποδεικτικό το ότι φτάσατε στο σημείο αυτό και το οποίο οφείλετε να κρατάτε έως τον τερματισμό σας προκειμένου να πιστοποιείται η ολοκλήρωση της διαδρομής.
Οι αγωνιστικές κατηγορίες παραμένουν όπως και τα προηγούμενα έτη  ενώ θα υπάρχουν και μικρότερες διαδρομές για τα παιδιά.
Συγκεκριμένα:
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
50 Μ
-         ΝΗΠΙΑ ΕΩΣ 5 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
-         ΝΗΠΙΑ ΕΩΣ 5 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ
100 Μ
-         6&7 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
-         6&7 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ
100 + Μ
-         8-10 ΕΤΩΝ  ΚΟΡΙΤΣΙΑ
-         8-10 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ
-         11& 12 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
-         11& 12 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 10ΚΜ
-         13-18  ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
-         13-18 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ
-         19- 30 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
-         19-30 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
-         31-40 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
-         31-40 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
-         41-50 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
-         41-50 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
-         51 + ΓΥΝΑΙΚΕΣ
-         51+ ΑΝΔΡΕΣ
Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο ενώ οι νικητές των κατηγοριών βραβεύονται ξεχωριστά.
Για πρώτη χρονιά, ο αγώνας μας διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΚΕ, ενώ μας υποστηρίζουν όπως πάντα το Βαλλιάνειο Κληροδότημα, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ο Σύλλογος Δρομέων Κεφαλληνίας αλλά και οι χορηγοί μας. Όλοι οι φορείς και όσοι με οποιονδήποτε τρόπο συνδράμουν στην προσπάθειά μας, θα δημοσιοποιούνται κατά περίπτωση σε επόμενες ανακοινώσεις μας, κατά τον αγώνα ή μετά το πέρας αυτού.
Για  όσους προέρχονται από εκτός Κεφαλονιάς προορισμούς ή το εξωτερικό, θα υπάρξουν παροχές μεταφοράς, διαμονής σίτισης. Για τα θέματα μεταφοράς και διαμονής τους σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του νησιού μας, με ημιδιατροφή (Αίνος-Mirabel)  επικοινωνήστε με το  6970992915.
Ο αγώνας όπως κάθε χρονιά πλαισιώνεται από μουσικές, χορευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις για το κοινό με πλούσιο θέαμα για όλους. Για τις παράλληλες εκδηλώσεις και τα άλλα αγωνιστικά γεγονότα θα υπάρξουν και άλλες προσεχείς αναρτήσεις.
ΕΚ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΦΩΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΦΩΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΑΜΟΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου