Σάββατο, Φεβρουαρίου 25

Εντός έδρας ήττα 0-2 από τους Πρόννους και στο βάθος πιθανός υποβιβασμός για τον Αστέρα

Σε ένα μέτριο αγωνιστικά παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο «Α.Ο. Παλληξουριακός» στον Άγιο Αντώνη, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ο Α.Ο. Πρόννων θα πάρει μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη από τον Αστέρα Ληξουρίου με σκορ 2-0 και πλέον μπορεί να κάνει όνειρα για την συμμετοχή του στην τελική 4αδα, αφού μείωσε τη διαφορά του από τους Πυλαριακό - Σάμη στον -1 βαθμό και αναπτέρωσε τις ελπίδες του.

Σε μια αγωνιστική που αποδείχθηκε γρουσούζικη για τους γηπεδούχους, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους, αφού αυτή ήταν η 12η φετινή τους ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια.

Μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη, η ομάδα του Σάκη Αναλυτή γίνεται η πρώτη υποψήφια για υποβιβασμό στην Β’ κατηγορία.

Αντίθετα, για τους φιλοξενούμενους ήταν μια πολύ κομβική νίκη που στο τέλος έφερε χαμόγελα, αισιοδοξία, αλλά και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια, αφού έσπασαν ένα αρνητικό σερί 5 συνεχόμενων ηττών.

Σε γενικές γραμμές, στον Άγιο Αντώνη έγινε ένα μέτριο παιχνίδι από τις δύο ομάδες.

Τα γκολ

Τελικά έπρεπε να περάσουν 62’ για να δούμε κάποιο γκολ στο παιχνίδι, αφού το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Η επανάληψη ήταν υπόθεση των αδελφών Μπάμπη, Γιώργου – Σωτήρη, οι οποίοι θα πετύχουν τα γκολ μιας πολύ σημαντικής νίκης των Πρόννων.

Συγκεκριμένα, σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Β. Μαρκέτος, δεν συνεννοείται με τον Αδηλίνη σε ένα ελεύθερο μέσα στην περιοχή πιεζόμενοι από τον Μακρυνώρη, που θα κερδίσει την μπάλα, ο τελευταίος θα δώσει στο Γ. Μπάμπη και αυτός δεν έχει πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα των γηπεδούχων, δίνοντας προβάδισμα 0-1 στην ομάδα του.

Και στο 75’ η ομάδα του Γκ. Ρέτσι θα πετύχει το 0-2.

Ένα γκολ που ουσιαστικά «κλείδωσε» τη σημερινή νίκη των φιλοξενούμενων.

Ο Τσάκος θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή, εκεί ο Σωτ. Μπάμπης θα εκμεταλλευθεί μια νέα αμυντική αδράνεια, θα προλάβει την έξοδο του Μαρκέτου και από το ύψος της μικρής περιοχής, πλασάρει για το δεύτερο και πολύ σημαντικό τέρμα της ομάδας του, σε ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι που θα εκμεταλλευθούν τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων, θα πάρουν μια πολύ μεγάλη, από βαθμολογικής άποψης νίκη, που τους φέρνει κοντά στην 4αδα και στις ομάδες που λογικά θα παλέψουν μαζί για την είσοδο τους στα playoffs.

Αντίθετα, για τους γηπεδούχους είναι μία άσχημη ήττα που «κοστίζει» και θέτει σε πολύ σοβαρό και άμεσο κίνδυνο τον στόχο της παραμονής, μιας και συνεχίζουν ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα και με διαφορά -7 βαθμούς από τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, ο οποίος βρίσκεται μια θέση ψηλότερα από τους ίδιους.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τον κ. Σπ. Χρηστάτο και την κ. Ιρ. Δούλου.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Ληξ.:(Σ. Αναλυτής), Μαρκέτος, Σιμωτάς Ι. (26’ Σούπας), Πατρίκιος 987’ Διονυσάτος), Κόλιερ, Αδηλίνης, Κούτσης, Γαβαλάς, Λουκέρης (72’ Γιακουμάτος),  Γαλανός, Δελαπόρτας (72’ Αλυσανδράτος Α.), Αναλυτής. 

Πρόννοι:(Α. Ρέτσι), Παπαβασιλείου, Τσονακαρίδης, Κουρκουμέλης Σπ. (77’ Κράσι), Παπαδημητρόπουλος, Xhelaj, Κουρκουμέλης Χρ., Μπάμπης Γ. (70’ Ρώσσης), Μακρυνώρης (87’ Στάβερης), Μπάμπης Σ. (87’ Ζαπάντης), Τσάκος, Γκιάφης.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου