Κυριακή, Φεβρουαρίου 19

"Εφτάσφαιρη" Εικοσιμία πήρε ρεβάνς για τον αποκλεισμό της από το κύπελο..... 7-0 τον Αστέρα Ληξουρίου

Σε ένα καλό αγωνιστικά, από πλευράς γηπεδούχων παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ο Α.Ο. Εικοσιμίας, θα πάρει τη ρεβάνς του αποκλεισμού του την περασμένη Τετάρτη από τον Α.Ο. Αστέρα Ληξουρίου με μια άνετη νίκη και σκορ 7-0.

Η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου ξεπερνώντας το σοκ του αποκλεισμού θα παρουσιαστεί από το ξεκίνημα πολύ αποφασιστική, θα παίξει το γνωστό της καλό παιχνίδι και από την αρχή δεν θα επιτρέψει στον αντίπαλο της να κάνει όνειρα για μια δεύτερη συνεχόμενη έκπληξη, ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Διονυσάτου!

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν αρκετά κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης, πλην όμως όπως προαναφέραμε έπεσαν πάνω σε μια αποφασιστική ομάδα που δεν υπήρχε περίπτωση να δώσει ξανά δικαιώματα για αμφισβήτηση, που θα έφερνε γκρίνιες, αλλά και απώλεια κάποιων χρήσιμων βαθμών.

Σε ότι, είδαμε τώρα στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι, κυκλοφόρησαν μπάλα και παρά την κούραση του προημιτελικού και την κακή ψυχολογία, έδειξαν εικόνα μιας κανονικής Εικοσιμίας, ξεπερνώντας άμεσα και νικηφόρα τον αποκλεισμό της.

Αποτέλεσμα, να αναλάβουν από την αρχή την πρωτοβουλία να πιέσουν και να φτάσουν σε μια δίκαιη, όσο και άνετη νίκη, που τους διατηρεί στην 2η θέση της κατάταξης.

Ο Αστέρας, παραμένει για ακόμη μια αγωνιστική και ύστερα από 11 αγώνες, χωρίς βαθμό στο ενεργητικό του, όντας ουραγός στην κατηγορία, με αποτέλεσμα και η θέση του να είναι επισφαλής σε σχέση με την παραμονή του στη "μεγάλη" κατηγορία.

Πίστη όμως, υπάρχει αρκετή στην ομάδα του Ληξουρίου ότι, θα τα καταφέρουν και θα έρθουν οι βαθμοί που χρειάζονται, αρκεί να συνεχιστεί η ανοδική της πορεία, οι εμφανίσεις του τελευταίου καιρού και εκτός βέβαια της σημερινής της εμφάνισης!

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 3' οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ και θα προηγηθούν 1-0, με τον Βαλεντή να περνάει έξυπνη πάσα στην περιοχή και δεξιά για τον  Ντρεγιάι και αυτός προλαβαίνοντας την έξοδο του Κωνσταντινίδη, θα την περάσει από πάνω του και θα  την στείλει στα δίχτυα.

Ωραία επέμβαση του νεαρού Κωνσταντινίδη στο 9', ύστερα από την ενέργεια και το σουτ, μέσα από την περιοχή του Ντουκάι.

Μια συνεργασία Κονόμη – Φίλιππα στο 13' θα φέρει τον νεαρό επιθετικό των γηπεδούχων τετ α τετ με τον Κωνσταντινίδη, όμως το πλασέ του θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αστέρα και να καταλήξει άουτ.

Στο 23' ο Ντ. Ντουκάι θα βγάλει τη σέντρα από αριστερά στην περιοχή για τον αμαρκάριστο Φίλιππα, ο οποίος όμως θα αστοχήσει σε κοντινή κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Το 2-0 των "κυανόλευκων" της Λειβαθούς θα έρθει στο 30' μετά την σέντρα από δεξιά του Ντρεγιάι, στον αμαρκάριστο στην περιοχή Κονόμη και ο τελευταίος με κοντινή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

Στο 40' ο Βαλεντής θα κάνει το σουτ από τα όρια της περιοχής,  η μπάλα με κατεύθυνση την αριστερή γωνία του Κωνσταντινίδη, θα αποκρουστεί με το χέρι από τον Διονυσάτο για να υποδειχθεί το πέναλτι και συγχρόνως να δέχεται την κόκκινη κάρτα και να αποβάλλεται ο αμυντικός των φιλοξενούμενων.

Το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο Ντ. Ντουκάι και θα πετύχει το 3-0 της ομάδας του.

Αυτό το 3-0 θα είναι σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο θα πετύχουν ακόμη 4 τέρματα, ενώ θα χαθούν ακόμη και κάποιες καλές ευκαιρίες.

Στο 50' ο Καπλάνης από πολύ κοντά αμαρκάριστος πλασάρει άστοχα άουτ.

Ο Ντ. Ντουκάι στο 56', με μια εντυπωσιακή κάθετη πάσα θα βγάλει τον Καπλάνη απέναντι από τον Κωνσταντινίδη και ο τελευταίος εύκολα με πλασέ θα πετύχει το 4-0.

Στο 60' στο κόρνερ από αριστερά του Κονόμη, ο Φουρνιέ θα σηκωθεί πολύ ψηλά και με ωραία κεφαλιά θα πετύχει το 5-0.

Ο Αποστολάτος θα βρει τον Καπλάνη στα όρια της περιοχής, αυτός θα πιάσει ένα δυνατό ευθύβολο σουτ και η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα για το 6-0.

Το τελικό 7-0 θα γράψει στο 73' με νέο δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, αυτή την φορά ο Ντ. Ντουκάι.

Τέλος, στο 86' οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν πέναλτι.

Εκτελεί ο Γ. Αναλυτής, για να πέσει στην αριστερή τους γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα ο Μαυρίδης, διατηρώντας την εστία του ανέπαφη!

Διαιτητής ο κ. Ε. Κατερέλος με βοηθούς τον κ. Α. Βουτσινά και την κ. Κ. Χαρίση.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Αν. Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Αραβαντινός, Μάθιου (67' Παπαδόπουλος), Φουρνιέ, Αποστολάτος, Βαλεντής (52' Χοτζάι), Κονόμη (67' Διον. Πολλάτος), Ντ. Ντουκάι, Φίλιππας, Ντρεγιάι (52' Καπλάνη), Μινέτος Ι. (67' Μάστορας).

Αστέρας Ληξ.:(Σ. Αναλυτής), Κωνσταντινίδης (57' Δελαπόρτας Σ.), Αδηλίνης, Κόλιερ (57' Σούπας), Διονυσάτος, Γιακουμάτος, Κούτσης, Γαβαλάς, Δελαπόρτας Γ. 78' Βεσάι), Αναλυτής, Παπαδάτος, Shtembari (57' Αλυσανδράτος). 

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου