Τρίτη, Φεβρουαρίου 21

Η Pre game των αυριανών πρώτων ημιτελικών αγώνων του τοπικού κυπέλλου

Συνέχεια αύριο Τετάρτη 22/2/2023 στο τοπικό κύπελλο με τους δύο αγώνες των ημιτελικών και δράση στα γήπεδα Ληξουρίου και Μακρυωτίκων.

         

Τετάρτη  22/2/2023

Η αυλαία της 1ης αγωνιστικής των αγώνων της ημιτελικής σειράς, θα ανοίξει με το παιχνίδι Πυλαριακού – Α.Ο. Διλινάτων στο Δημοτικό Μακρυωτίκων στις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης 22/2.

Προφανώς και είναι το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της σειράς, από το οποίο και οι δύο ομάδες θέλουν να εξασφαλίσουν το καλό αποτέλεσμα που θα δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό, ενόψει του επαναληπτικού.

Οι γηπεδούχοι, πολύ δυνατοί στην έδρα τους θα διεκδικήσουν ένα αποτέλεσμα που θα τους αφήνει περιθώρια στη ρεβάνς του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ύστερα από μια εβδομάδα.

Όμως, τον ίδιο στόχο φυσικά έχουν και οι αντίπαλοι τους, ώστε στη ρεβάνς να πάνε πιο άνετοι.

Όπως και να έχει και από ότι φαίνεται, θα παρακολουθήσουμε δυο μεγάλα παιχνίδια, από δυο πολύ καλές ομάδες και το δεύτερο «εισιτήριο», να παραμένει σε αναμονή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του επόμενου αγώνα.

Πως έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά οι δύο αντίπαλοι:

Οι δύο ομάδες δεν συμμετείχαν στην πρώτη σειρά, αφού όπως είναι γνωστό είχαν περάσει χωρίς αγώνα

Στα προημιτελικά, οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου απέκλεισαν με μια νίκη (1-0) στα Μακρυώτικα και μια ισοπαλία 1-1 στην παράταση (0-1 κ.α.) στην Σκάλα τον Α.Ο. Πρόνων.

Οι φιλοξενούμενοι των Διλινάτων, πέρασαν στα ημιτελικά με δύο νίκες επί του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς (3-1 ο πρώτος αγώνας και 3-2 ο δεύτερος στην παράταση).

Μάλιστα κινδύνεψαν να μείνουν εκτός διοργάνωσης, αφού οι «πράσινοι» στον επαναληπτικό προηγήθηκαν 2-0 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση ήρθε τελικά αυτό το 3-2!

Επίσης, τη φετινή περίοδο συναντώνται μεταξύ τους για δεύτερη φορά. 

Η πρώτη ήταν για το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας, όπου η ομάδα του Γ. Τόγια στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής είχε περάσει αέρα από τα Μακρυώτικα με το άνετο και ευρύ 1-6!

Φυσικά, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα έχει την ίδια ομοιότητα, μιας και εδώ κρίνεται μια θέση για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης!

Με την ελπίδα ότι, την Τετάρτη το απόγευμα στα Μακρυώτικα θα παρακολουθήσουμε έναν σπουδαίο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα  και μια "μάχη" που μπορεί να δώσει το προβάδισμα στη μία ή την άλλη.

Μακάρι να συνδυαστεί με ωραίο θέαμα και γκολ από δύο αυτές πολύ καλές ομάδες.

         
Την ίδια ώρα, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, στο επόμενο παιχνίδια τη 1ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, που έχει μεγάλο μάλιστα φαβορί, ο γηπεδούχος Αστέρας φιλοξενεί τυπικά γηπεδούχος τον πρωτοπόρο και αήττητο του πρωταθλήματος Παλληξουριακό, σε ένα ακόμη τοπικό.

Σε ένα ζευγάρι που βγάζει σίγουρα τον εκπρόσωπο του Ληξουριού στον μεγάλο τελικό, το αδιαμφισβήτητο φαβορί, όχι μόνο για νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και της πρόκριση από αυτό είναι οι «ερυθρόλευκοι».

Έτσι, με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα δίνει πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι και άνεση στη ρεβάνς στην ομάδα του θα την παρατάξει ο Ηλίας Ζερβός, ενώ μπορεί, αν όλα εξελιχθούν όπως τα έχει υπολογίσει, να δώσει και χρόνο να αγωνιστούν κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές του, που δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα αρκετό.

Από την άλλη, ο Αστέρας σε μια πολύ δύσκολη αποστολή, θέλει να δημιουργήσει μια ακόμη πολύ μεγαλύτερη έκπληξη στον θεσμό, απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα, επιλογές και έμπειρους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αποδείξει, ότι μπορούν να χειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση στο τοπικό.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η καλύτερη ομάδα τα τελευταία χρόνια, με συνεχόμενους μάλιστα τίτλους.

Όπως και να έχει, η ομάδα του Σάκη Αναλυτή θα παραταχθεί στον 1ο ημιτελικό με στόχο να φανεί αυτή την φορά ανταγωνιστική και στη συνέχεια ότι καλύτερο καταφέρει.

Πως έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά οι δύο αντίπαλοι:

Οι τυπικά γηπεδούχοι, στην πρώτη σειρά είχαν αντιμετωπίσει τον Οδυσσέα Ιθάκης με τον οποίο αναδείχθηκαν ισόπαλοι στον πρώτο αγώνα στο Ληξούρι με σκορ 1-1, ενώ στον επαναληπτικό στο Δημοτικό Σταυρού της Ιθάκης, είχαν πάρει νίκη - πρόκριση με σκορ 2-1.

Έτσι, πέρασαν στον προημιτελικά με μια νίκη και μια ισοπαλία,, όπου πραγματοποίησαν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις τα τελευταία χρόνια στο θεσμό, αποκλείοντας από τη συνέχεια μια από τις υποψήφιες ομάδες για τον τελικό την Εικοσιμία.

Γνώρισαν την ήττα στον Άγιο Αντώνη με σκορ 1-2 και στο Δ.Α.Κ. «χτύπησαν» στα ίσια, με αγωνιστικό θράσος το παιχνίδι, που δεν το φοβήθηκαν και πήραν με το σπαθί τους την πρόκριση στα πέναλτι (κ.α. 1-2 – παρ. 2-3 – πεν. 3-4)

Επίσης, τη φετινή περίοδο συναντώνται μεταξύ τους για τρίτη φορά στο ίδιο γήπεδο.

Και οι δύο προηγούμενες ήταν για το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας, όπου η ομάδα του Ηλία Ζερβού θα πάρει ισάριθμες εύκολες νίκες.

Η πρώτη στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής με σκορ 6-0 και η δεύτερη για την 10η με σκορ 5-0.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα άλλωστε, δείχνουν και την ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» απέναντι στον αντίπαλο τους. 

Ας ελπίσουμε να βγει καλό θέαμα και αρκετά γκολ, προς ευχαρίστηση των φίλων των δύο ομάδων του Ληξουριού που θα παραβρεθούν στο "Α.Ο. Παλληξουριακός" την Τετάρτη το απόγευμα!

Μέχρι την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ δεν είχαν ανακοινωθεί από τη διοργανώτρια οι διαιτητές των παραπάνω αγώνων.

         

Οι επαναληπτικοί
(Τετάρτη 1-3-2023)

α/α

Αγώνας

1.

Α.Ο. Διλινάτων - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

2.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Αστέρας Ληξ.

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου