Κυριακή, Φεβρουαρίου 19

Σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα και διακοπές η Σάμη πήρε τη νίκη από την Εύγερο με σκορ 4-3

Στο ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, με το οποίο άνοιξε το πρόγραμμα της σημερινής 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, στις 1 το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η Σάμη θα περάσει νικηφόρα το εμπόδιο της Ευγέρου με σκορ 4-3 και θα βάλει ψηλά τον πήχη για συμμετοχή στην τελική 4αδα, ιδιαίτερα μετά τις ήττες Πρόννων – Πυλαριακού χθες σε Αργοστόλι και σήμερα σε Ληξούρι αντίστοιχα.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι από όλες τις απόψεις, δύναμη πάθος, κίτρινες κόκκινες κάρτες, νεύρα, διαμαρτυρίες και διακοπές.

Πέραν αυτών όμως είχαμε και πολύ καλό θέαμα με ωραίο ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες αγωνία και 7 γκολ!

Καθοριστικό σημείο στο παιχνίδι η αποβολή του Μ. Πολλάκη από πολύ νωρίς που έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Φάσεις και γκολ

Στην πρώτη τους καλή ευκαιρία, αλλά και του αγώνα, οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα 1-0 με ένα καταπληκτικό γκολ από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αλλάζοντας μπάλα από την άμυνα, ο Ζαπάντης θα γίνει κάτοχος της, θα βγάλει μια εντυπωσιακή πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και αριστερά,  ο Μόκας θα γίνει κάτοχος και με ένα εξίσου εντυπωσιακό πλασέ με το εσωτερικό, θα στείλει την μπάλα στο απέναντι "Γ" του Στεφανή και στα δίχτυα.

Πραγματικά ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ που πανηγυρίστηκε, όπως ήταν επόμενο, δεόντως από τους γηπεδούχους.

Ο Ζαπάντης θα απειλήσει την εστία του Στεφανή στο 18' με μια σέντρα – σουτ από αριστερά και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα της Σάμης.

Μετά από 10' η ομάδα του Γ. Καρελλάκη θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Ο Κ. Βιτωράτος αυτή την φορά με εξαιρετική πάσα στην πλάτη της άμυνας και αριστερά των γηπεδούχων, θα βρει τον αδελφό του Διονύση, ο οποίος θα πλασάρει τον Τροΐζη και θα γράψει το 1-1.

Στο 30' θα έχουμε μια φάση που θα σημαδέψει τη συνάντηση και εξελίχθηκε δίπλα στον α' βοηθό. Συγκεκριμένα σε μια μονομαχία Πολλάκη – Ζησιμάτου, ο επιθετικός των γηπεδούχων θα ζητήσει φάουλ, χωρίς ωστόσο να του δοθεί.

Στη συνέχεια ο βοηθός κάλεσε τον διαιτητή κ. Ν. Αντωνιάδη υποδεικνύοντας κόκκινη στον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, για κάτι που του είπε, όπως και έγινε.

Στο σημείο αυτό και προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο διαιτητής θα διακόψει το παιχνίδι και θα αποσυρθεί με τους βοηθούς του στα αποδυτήρια, όπου θα επιστρέψουν μετά από 25' και θα συνεχιστεί κανονικά.

Στο 34' ο Τροΐζης θα πραγματοποιήσει εντυπωσιακή απόκρουση στο τετ α τετ του με τον Δ. Βιτωράτο διατηρώντας έτσι το 1-1.

Στην κόντρα ο Μόκας από αριστερά θα αλλάξει πλευρά, με ωραία σέντρα για τον Θεοδωρόπουλο, όμως ο τελευταίος δεν κάνει καλό σουτ και η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Στεφανή.

Ο θεωδορόπουλος, ο οποίος θα μπει ορεξάτος στο παιχνίδι μετά τη διακοπή, στο 37' θα κάνει μια πολύ ωραία σέντρα από δεξιά και στο β' δοκάρι, ο Μόκας θα πιάσει την κεφαλιά για να σώσει ο Στεφανής με εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 38' ο Τροΐζης θα κάνει σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Καβαλλιεράτου από τα όρια της περιοχής.

Πολύ κοντά στο 1-2 θα βρεθούν οι φιλοξενούμενοι στο 40'. Ο Δ. Βιτωράτος θα μπει στην περιοχή και θα πλασάρει στην έξοδο του Τροΐζη για να επέμβει και πάλι ο τερματοφύλακας της Ευγέρου για να διώξει την μπάλα με το πόδι. Στη συνέχεια και στην επαναφορά, το σουτ του Ι. Αμούργη στην άδεια εστία, θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, πολύ κοντά από το αριστερό "Γ" της εστίας της Σάμης.

Και φτάνουμε στο 40' όταν οι γηπεδούχοι που πλέον αγωνίζονται με "10" θα πάρουν και πάλι το προβάδισμα, με τον Μόκα να βγάζει πάλι την σέντρα από αριστερά για τον Θεοδωρόπουλο, αυτός θα μπει περιοχή περιοχή θα κάνει το σουτ και αφού η μπάλα βρει στο πόδι του Ζησιμάτου θα καταλήξει στα δίχτυα για το 2-1 των "Οράνιε".

Αυτό το 2-1 θα είναι και το σκορ του πρώτου μισού.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι με παίκτη παραπάνω θα ενισχύσουν την επίθεση τους και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Καραγιαννάκης με δυνατή κεφαλιά, μετά το ψηλοκρεμαστό φάουλ στην περιοχή του Κ. Βιτωράτου, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα και θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια 2-2.

Στο 62' ο Κορσιάνος με ένα εντυπωσιακό βολ-πλανέ θα απειλήσει, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο έξω, από το δεξί δοκάρι του Στεφανή άουτ.

Η Σάμη θα πετύχει το 2-3 στο 73' με τον Κ. Μωραΐτη να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να πλασάρει εύστοχα τον Τροΐζη.

Καλή στιγμή για την Εύγερο στο 74'. Ο Κορσιάνος εκτελεί το φάουλ από δεξιά για τον Βαγγελάτο στο β' δοκάρι, αυτός θα πιάσει την κεφαλιά η μπάλα θα αποκρουστεί αρχικά δύσκολα με το ένα χέρι από τον Στεφανή, στη συνέχεια θα κοντράρει στα σώματα, θα υπάρξει μια μικρή σύγχυση και τελικά η μπάλα καταλήγει κόρνερ.

Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 79' με τον Μόκα να εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, τον Θεοδωρόπουλο να πιάνει την κεφαλιά, την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι και στη συνέχεια να διώχνουν σε κόρνερ οι αμυντικοί.

Η Σάμη όμως, θα πετύχει και το 2-4 στο 84' και θα "κλειδώσει" ουσιαστικά μια "χρυσή" νίκη, με τον Κ. Μωραΐτη να βρίσκει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων τον Δ. Βιτωράτο και ο τελευταίος, αφού αποφεύγει την έξοδο του Τροΐζη, πλασάρει στην κενή εστία για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, που πάλευε ακόμη και όταν το σκορ ήταν στο 2-4 θα καταφέρει στο 84' να μειώσει σε 3-4 με ωραίο σουτ του Θεοδωρόπουλου.

Νέα διακοπή στο παιχνίδι στο 86' και διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για πέναλτι, όταν ο Θεοδωρόπουλος θα βρεθεί στο χόρτο, μέσα στην περιοχή.

Αποτέλεσμα, να δεχθεί κόκκινη κάρτα στον πάγκο ο Χρ. Παπαναστασάτος.

Έτσι, θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια "χρυσή" νίκη, που τους φέρνει μέσα στην 4αδα και τους γηπεδούχους να μένουν οριστικά εκτός.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Α. Βουτσινά.

Οι συνθέσεις

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Τροΐζης, Σταματέλος, Παπαναστασάτος Ν. (70' Βαγγελάτος), Πάπα, Ζαπάντης (55' Ηλιόπουλος), Πολλάκης Γ. Πολλάκης Σπ. (75' Αλεξάτος), Πολλάτος, Κορσιάνος, Θεοδωρόπουλος, Μόκας.

Σάμη:(Γ. Καρελάκης), Στεφανή, Καβαλλιεράτος, Καραγιαννάκης, Βιτωράτος Κ., Ζησιμάτος, Σοφιανός, Βιτωράτος Δ., Μετάι (46' Χάνδρας), Περιβολάρης, Αμούργης Ι. (46' Ι. Αμούργης), Μωραΐτης Κ..

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου