Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17

Η Pre game της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας....

Το Σαββατοκύριακο 18-19/2/2023 η συνέχεια του τοπικού πρωταθλήματος 
Α’ κατηγορίας
Με την 12η αγωνιστική, συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η ποδοσφαιρική δράση στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’  Κατηγορίας
Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια Διλινάτων - Πρόννων και  Ευγέρου - Σάμης
Θα διεξαχθούν συνολικά και αυτή την εβδομάδα 4 παιχνίδια, σε μια αγωνιστική που οι τρεις πρώτοι θέλουν νίκες, για να κάνουν πιο εύκολο το έργο τους για είσοδο στην 4αδα ή ακόμη και να αυξήσουν την διαφορά από την τέταρτη ομάδα που ακολουθεί.
Από τις ομάδες που "κυνηγούν" την παραμονή τους, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς έχει το ρεπό του, ενώ ο Αστέρας επιστρέφει στο γήπεδο που έγραψε ιστορία με αντίπαλο την ίδια ομάδα και θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα του.
Κάτι που αν πετύχει, θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή του!

Τώρα, όσον αφορά τα παιχνίδια, το ένα θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 18/2/2023, στο Αργοστόλι και τα υπόλοιπα τρία του προγράμματος την Κυριακή 19/2/2023 σε Ληξούρι και Αργοστόλι (2).

Είναι μια αγωνιστική με αρκετό βαθμολογικό ενδιαφέρον, που όμως τον πρώτο λόγο και πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα φαβορί.

Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Τα στατιστικά της 11ης αγωνιστικής

Συνολικά στους 4 αγώνες του προγράμματος σημειώθηκαν 11 τέρματα, 1περισσότερο από την περασμένη αγωνιστική.

Από αυτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 5 και οι φιλοξενούμενοι 6.

Στις νίκες, οι γηπεδούχοι πέτυχαν μόλις 1, οι φιλοξενούμενοι 2 ενώ είχαμε και μία ισοπαλία.
Αήττητος στο πρωτάθλημα παραμένει, μόνο ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός.

Την καλύτερη άμυνα διαθέτει επίσης η ίδια ομάδα, με 3 τέρμα παθητικό, μετά από 10 παιχνίδια, αλλά και την καλύτερη επίθεση με 28 τέρματα στο ενεργητικό της.

Τη χειρότερη επίθεση, αλλά και άμυνα ο ουραγός Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου με 36 τέρματα παθητικό και 6 ενεργητικό αντίστοιχα σε 10 παιχνίδια.

Τέλος, οι ομάδες Πρόννοι - Ευγέρος - Αστέρας Ληξουρίου σε 10 παιχνίδια αγνοούν την ισοπαλία!

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 18-2-2023  ώρα:15:30

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Πρόννοι

Καραΐσκος

Απόστολος

Χρηστάτος Σπ.

Αντωνιάδης Ν.

2.

Κυριακή 19-2-2023  ώρα:13:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Σάμης

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Κατερέλος Ε

Βουτσινάς Α.

3.

Κυριακή 19-2-2023  ώρα:15:30

Δημοτικό Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός"

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Θωμάς

Βασίλης

Κομητόπουλος Π.

Δούλου Ιρ.

4.

Κυριακή 19-2-2023  ώρα:16:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

Κατερέλος

Ελευθέριος

Βουτσινάς Α.

Χαρίση Κ.

         

Αναλυτικά η 12η αγωνιστική

Σάββατο  18/2/2023

Με το μοναδικό παιχνίδι του προγράμματος, αύριο Σάββατο 18/2, μεταξύ Α.Ο. Διλινάτων - Α.Ο. Πρόννων, στις 3 και 30 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανοίγει η αυλαία της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας. 

Ήδη, βαδίζουμε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και οι βαθμοί είναι "χρυσάφι" σχεδόν, για όλες τις ομάδες. Ιδιαίτερα όμως, στο συγκεκριμένο είναι κομβικοί για τους στόχους τους, μιας και οι γηπεδούχοι θέλουν να ανέβουν περισσότερο βαθμολογικά και οι φιλοξενούμενοι να μη χάσουν την επαφή τους με την 4αδα και αν είναι δυνατόν να την μειώσουν.

Η ομάδα του Γ. Τόγια, προέρχεται από μια πολύ δύσκολη νίκη στο Ληξούρι 2-1 επί του ουραγού Αστέρα.

Μια νίκη η οποία την κράτησε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα στο κυνήγι των Παλληξουριακού - Εικοσιμίας.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι που προέρχονται από 4 συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση, αφού την τελευταία νίκη τους την κατέκτησαν την 6η αγωνιστική με αντίπαλο την Εύγερο και σκορ 3-1 στο Δημοτικό Σκάλας, φαίνεται να μην είναι σε καλό "φεγγάρι".

Μέχρι τώρα και μετά από 9 αγώνες, οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με απολογισμό 6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 1 ήττα και 20 βαθμούς, -5 από την 2η Εικοσιμία και -6 από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό. Έχουν όμως και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, με τα ίδια παιχνίδια βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με απολογισμό 4 νίκες - 5 ήττες. Συνολικά έχουν συγκεντρώσει 12 βαθμούς, αλλά υπολείπονται της 4ης προνομιούχου θέσης που διατηρεί ο Πυλαριακός, κατά - 4 βαθμούς.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πόσο κομβικό είναι για αυτούς το συγκεκριμένο παιχνίδι πολύ δε περισσότερο, όταν η ομάδα της Πυλάρου την επόμενη ημέρα αγωνίζεται στο Ληξούρι με αντίπαλο τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου το Σάββατο το απόγευμα περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, από δυο ομάδες που που αναμένεται να παραταχθούν με επιθετικό πνεύμα, αφού το αποτέλεσμα και το τρίποντο είναι το ζητούμενο.
Σίγουρα, όποια ομάδα το καταφέρει θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για τον στόχο της, όπως εξηγήσαμε παραπάνω.

Στον πρώτο γύρο στο Δημοτικό Σκάλας, η ομάδα του "μεγάλου" χωριού είχε πάρει μια μεγάλη νίκη με σκορ 1-0!

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκο με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Χρηστάτο και Ν. Αντωνιάδη.

         

Κυριακή  19/2/2023

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19/1 μεσημέρι και ώρα 13:00 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπου η Εύγερος σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες, φιλοξενεί τον Α.Ο. Σάμης. 

Σε ένα κομβικό σημείο, οι φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο νίκη για να ελπίζουν στο στόχο της 4αδας.

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από ήττα στα Μακρυώτικα και τον Πυλαριακό με σκορ 2-0 και σε αυτό το κομβικό σημείο του πρωταθλήματος έχασαν σχεδόν όλες τις ελπίδες και όσες διατηρούσαν για είσοδο στην 4αδα. 

Οι "Οράνιε", τον τελευταίο καιρό δεν μπορούν να βρουν ισορροπίες που θα δώσουν βαθμούς και νίκες, με αποτέλεσμα να μετρούν 3 συνεχόμενες ήττες και συνολικά 7 στο πρωτάθλημα! Κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στην ομάδα των Φαρακλάτων

Οι φιλοξενούμενοι αντίθετα προέρχονται από μια μεγάλη νίκη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και σκορ 2-0. Μια νίκη που δίνει "φτερά" και ελπίδες για τον στόχο.

Μια νέα νίκη στο Κυριακάτικο παιχνίδι, θα την φέρει ακόμη πιο κοντά στους "4" της τελικής 4αδας, ενώ μπορεί να φέρει επίσης χαμόγελα και καλή ψυχολογία.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι αυτό είναι κομβικό για την πορεία τους και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στη Σάμη!

Η Εύγερος μετά από 10 αγώνες μετράει μέχρι στιγμής 3 νίκες, ενώ έχει δεχθεί 7 ήττες και βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 9 βαθμούς!

Οι φιλοξενούμενοι του Γ. Καρελάκη, με τα ίδια παιχνίδια βρίσκονται στην 5η θέση, με απολογισμό 4 νίκες - 1 ισοπαλία - 5 ήττες  με σύνολο 13 βαθμών και όπως προαναφέραμε, παίζουν ένα σημαντικό κομβικό παιχνίδι για είσοδο στην τελική 4αδα και τη συμμετοχή τους στα playoffs του πρωταθλήματος.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο καταμεσήμερο της Κυριακής, περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες θέλουν νίκη για τους δικούς της λόγους.
Μαζί με όσα αναφέραμε περιμένουμε καλό θέαμα και γκολ.

Στον πρώτο γύρο στον Καραβόμυλο η ομάδα των Φαρακλάτων είχε πάρει μια σπουδαία νίκη με σκορ 2-1.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Α. Βουτσινά.

         

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα και ώρα 15:30, στο Δημοτικό Αγίου Αντωνίου, με τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό, να φιλοξενεί τον Πυλαριακό σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο αντίπαλοι θέλουν βαθμούς, κάθε μία για τους δικούς της λόγους.

Οι περυσινοί νταμπλούχοι για να συνεχίσουν τη μοναχική τους πορεία στην κορυφή, καθώς και  να διατηρήσουν το απόλυτο και τη διαφορά από τους "διώχτες τους".

Όσο για την ποιότητα τους σαν ομάδα, είναι κάτι που θεωρείται αυτονόητο. Με πολλές επιλογές και έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορούν να "χτυπήσουν" οποιοδήποτε παιχνίδι, ιδιαίτερα στην έδρα τους.

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, εκτός της συγκεκριμένης διοργάνωσης το ίδιο καλά τα πάει και στο κύπελλο, όπου με δύο νίκες επί της Σάμης πέρασε στα ημιτελικά και θα παίξει εκεί, με αντίπαλο τον Αστέρα Ληξουρίου.

Σε μια κρίσιμη καμπή και στην 12η "στροφή" του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, "καίγονται" για βαθμούς και στον Άγιο Αντώνη θα κυνηγήσουν μια μεγάλη έκπληξη.

Δύσκολη σίγουρα η αποστολή τους, αφού η ποιότητα των αντιπάλων τους δεν δίνει και πολλά περιθώρια κάποιας έκπληξης, ωστόσο θέλουν σε έναν ακόμη παιχνίδι να είναι ανταγωνιστικοί και να χαρούν το παιχνίδι.

Άλλωστε τον τελευταίο καιρό είναι ανεβασμένοι αγωνιστικά με νίκες και "χρυσούς" βαθμούς.

Μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη με την ισοπαλία στην παράταση στη Σκάλα, "κλείδωσαν" τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, όπου εκεί με αντίπαλο τα Διλινάτα θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο μεγάλο τελικό για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

Οι "ερυθρόλευκοι", προέρχονται από μια θα λέγαμε "βολική" ισοπαλία στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο ντέρμπι με την Εικοσιμία.

Αντίθετα, οι "κυανέρυθροι" της Πυλάρου επικράτησαν στα Μακρυώτικα της Ευγέρου με σκορ 2-0.

Οι γηπεδούχοι, μετά από 10 αγώνες βρίσκονται αήττητοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 26 βαθμούς, αφού μέχρι τώρα μετρούν 8 νίκες και 2 ισοπαλίες. 

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι με τους ίδιους αγώνες έχουν 5 νίκες - 1 ισοπαλία - 4 ήττες, συνολικά 16 βαθμούς και βρίσκονται στην 4η θέση.

Στο "Α.Ο. Παλληξουριακός", την Κυριακή το απόγευμα, περιμένουμε ένα ανοικτό, θεαματικό και ποιοτικό παιχνίδι, από τις δύο ομάδες με φαβορί τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι, που δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτε σε ένα παιχνίδι δύσκολο, θα το παλέψουν χωρίς άγχος και για το καλύτερο!

Στον πρώτο γύρο στα Μακρυώτικα, οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 3-0!

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κ. Ιρ. Δούλου.

         

Τέλος, επίσης την ίδια μέρα και ώρα 4 μ.μ. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής, η Εικοσιμία φιλοξενεί τον ουραγό Αστέρα Ληξουρίου, από τον οποίο την περασμένη Τετάρτη, στο ίδιο γήπεδο γνώρισε ήττα - αποκλεισμό από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, για τη πορεία και τους στόχους τους.

Οι μεν γηπεδούχοι, θέλουν να ξεπεράσουν σύντομα το σοκ της περασμένης Τετάρτης, από τον ίδιο αντίπαλο και να συνεχίσουν στην 2η θέση πίσω, από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό (με την προοπτική να νικήσει τον Πυλαριακό), παίρνοντας στο τέλος το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Οι φιλοξενούμενοι, με την ψυχολογία στα ύψη, αλλά και την καλή τους παρουσία στα τελευταία παιχνίδια, δείχνουν σαφώς αισθητή βελτίωση και στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου θα παραταχθούν με την ίδια "συνταγή" για μια νέα μεγάλη έκπληξη.

Κάτι που αν πραγματοποιηθεί, σίγουρα θα έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για τη σωτηρία και την παραμονή τους στη "μεγάλη" κατηγορία.

Κάτι φυσικά δύσκολο να συμβεί δύο φορές και σε διάστημα 4 ημερών, όμως στην ομάδα του Σάκη Αναλυτή, υπάρχει πίστη ότι, μπορούν να το επαναλάβουν.

Άλλωστε, πάντα τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων έχουν έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον!

Ο Τ. Παπαθεωδορόπουλος, όπως είναι λογικό, έχει ρίξει όλο το βάρος στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, αφού μετά τον αποκλεισμό δεν είναι στα καλύτερα, ώστε να είναι έτοιμοι για ένα παιχνίδι που δεν είναι εύκολο.

Ήταν μια ήττα που "πόνεσε" όλους στην ομάδα, όμως υπάρχει αρκετή εμπειρία σε αυτή να την διαχειριστούν σωστά και δεν πρόκειται κανένας να μείνει σε ένα αγώνα που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του να βρει την πραγματική της "ταυτότητα" με αποτέλεσμα να έρθει ένας αναπάντεχος αποκλεισμός.

Η ομάδα της Λειβαθούς, προέρχεται από ισόπαλο αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα την προηγούμενη αγωνιστική στο ίδιο γήπεδο, με αντίπαλο στο ντέρμπι, τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό και σκορ 1-1.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι από το Ληξούρι, παρά την ήττα στο "Α.Ο. Παλληξουριακός" με αντίπαλο τον Α.Ο. Διλινάτων στο τέλος, ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί και θα μπορούσαν να έχουν πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι.

Μέχρι τώρα και ύστερα από 10 αγώνες, οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις -1 βαθμό κάτω από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό, με απολογισμό 8 νίκες - 1 ισοπαλία - 1 ήττα και 25 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, με τα ίδια παιχνίδια βρίσκονται χωρίς βαθμό, ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα, αφού μέχρι τώρα μετρούν 10 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Αυτή θα είναι η 4η φορά που θα συναντηθούν μεταξύ τους οι δύο ομάδες.

Στον πρώτο γύρο στον Άγιο Αντώνη, οι "κυανόλευκοι" είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 2-0.

Επίσης, στα προημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, δύο φορές με επακόλουθο τον γνωστό αποκλεισμό των γηπεδούχων, πού νίκησαν στο Ληξούρι 2-1 και στον επαναληπτικό γνώρισαν την ήττα και τον αποκλεισμό στα πέναλτι (κ.α. 1-2 παράταση 2-3 και πέναλτι 3-4).

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, οι γηπεδούχοι πιο ποιοτικοί είναι το φαβορί και αποφασισμένοι αυτή την φορά να πάρουν τη ρεβάνς του αποκλεισμού τους από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου. Φυσικά θα πρέπει με σεβασμό στον αντίπαλο, να ξεπεράσουν το σοκ και να μη παρουσιάσουν την εικόνα της περασμένης Τετάρτης.

Οι φιλοξενούμενοι, με την γνωστή "συνταγή" του αγώνα κυπέλλου θα προσπαθήσουν μια νέα έκπληξη, την οποία αν καταφέρουν θα έχουν κάνει, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα για την παραμονή τους, στους "μεγάλους" του τοπικού ποδοσφαίρου.

Διαιτητής ο κ. Ε. Κατερέλος με βοηθούς τον κ. Α. Βουτσινά και την κ. Κ. Χαρίση.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

26

10

8

2

0

28 - 03

2.

Α.Ο. Εικοσιμίας

25

10

8

1

1

27 - 10

3.

Α.Ο. Διλινάτα

20

09

6

2

1

20 - 06

4.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

16

10

5

1

4

17 - 20

5.

Α.Ο. Σάμης

13

10

4

1

5

14 - 14

6.

Α.Ο. Πρόννοι

12

09

4

0

5

17 - 14

7.

Π.Α.Ο. Εύγερος

09

10

3

0

7

15 - 21

8.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

07

10

2

1

7

09 - 29

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

00

10

0

0

10

06 - 36

        

Η επόμενη (13η) αγωνιστική
(25-26/2/2023

α/α

Αγώνας

1.

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Παλληξουριακός

2.

Α.Ο. Αστέρας Ληξ. - Α.Ο. Πρόννοι

3.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Διλινάτων

4

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Εικοσιμίας

-

Ρεπό: Π.Α.Ο. Εύγερος

         

Η κατάταξη των σκόρερ στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Μπράτι Μελέκι

Α.Ο. Παλληξουριακός

12

2.

Ντουκάι Ντετάρ

Α.Ο. Εικοσιμίας

11

3.

Lluka Islam

Α.Ο. Πρόννοι

06

4.

Θωμαΐδης Νικόλαος

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

06

5.

Καραγιάννης Κωνσταντίνος

Α.Ο. Εικοσιμίας

06

6.

Μπαλάσκας Παναγιωτης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

06

7.

Λεπενιώτης Νικόλαος

Α.Ο. Παλληξουριακός

05

8.

Λουκάτος Νικόλαος

Α.Ο. Διλινάτα

05

9.

Τζωρτζάτος Φώτης

Α.Ο. Διλινάτα

04

10.

Αμούργης Ιωάννης

Α.Ο. Σάμης

03

Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με 3 ή λιγότερα τέρματα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου