Κυριακή, Φεβρουαρίου 26

Πέρασε από τα Μακρυώτικα και τον Πυλαριακό 4-1 η Εικοσιμία

 

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, σήμερα το πρωί στα Μακρυώτικα, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και τις δύο ομάδες από την αρχή να θέλουν να παίξουν, ελεύθερα, χωρίς σκοπιμότητες καλό ποδόσφαιρο, δίνοντας παράλληλα και καλό ρυθμό, η Εικοσιμία θα πάρει σπουδαίο «2» σε μια πολύ δύσκολη έδρα και απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο τον Πυλαριακό, που δίνει «μάχη» για τη συμμετοχή του στην τελική 4αδα.

Η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που ήταν αποφασισμένος να χτυπήσει στην κόντρα και η νίκη της με σκορ 1-4 είναι δίκαιη και «καθαρή».

Φάσεις και γκολ

Στο 10' στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Κονόμη, η μπάλα θα περάσει, λίγο άουτ από την εστία των γηπεδούχων.

Ένα σουτ από μακρινή απόσταση και πάλι του Κονόμη στο 14’, δεν θα απειλήσει ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα του Πυλαριακού.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, μετά από ένα πλάγιο δεξιά για τους γηπεδούχους, ο Γονατάς βγάζει τη σέντρα στον Σαλιάι και αυτός από κοντινή απόσταση δεν θα αστοχήσει για να έχουμε έτσι το 1-0 των "κυανέρυθρων".

Η Εικοσιμία, μετά από αυτή την εξέλιξη θα ανεβάσει απόδοση και θα έχει τρεις πολύ καλές στιγμές, οι εκ των οποίων οι δύο θα σταματήσουν στα δοκάρια.

Αρχικά στο 25' από εκτέλεση κόρνερ του Μπούσι, ο Φουρνιέ θα βρει με μονοκόμματο σουτ τη μπάλα, η οποία θα περάσει ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 30’ ο Ι. Μινέτος, μετά το σουτ εκτός περιοχής του Ντουκάι, θα βρει τη μπάλα με το κεφάλι, αυτή θα χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Φίλιππας δεν προλαβαίνει να τελειώσει τη φάση, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

Ο Ντ. Ντουκάι από τα δεξιά στο 34’ θα σουτάρει με εξαιρετική δύναμη, η μπάλα θα χτυπήσει και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι και μετά το σκάσιμο της μπάλας στη γραμμή του τέρματος θα απομακρυνθεί.

Στο 37’ ο Φίλιππας μετά από εξαιρετική κάθετη του Μπούσι, άνοιξε περισσότερο από όσο έπρεπε το κοντρόλ και το σουτ που θα κάνει, θα κοντράρει στον Σταμούλη και θα χαθεί μία ακόμη καλή ευκαιρία.

Πάλι ο Φίλιππας δύο λεπτά αργότερα, θα γυρίσει όμορφα το κορμί του στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ θα καταλήξει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι Βρεττού.

Η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους θα έρθει 40’. Μετά από το κόρνερ που θα εκτελέσει ο Κονόμη από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης της Εικοσιμίας, η μπάλα θα καταλήξει στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων και τον Κουμαριώτη να ευστοχεί από κοντά, πετυχαίνοντας το 1-1.

Λίγο πριν το ημίχρονο, θα έχουμε άλλες τρεις φάσεις για τους φιλοξενούμενους με Μπούσι, Ντουκάι να αστοχούν σε ελεύθερα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ και ο Φίλιππας αστόχησε από διαγώνια θέση.

Αυτό το 1-1 θα είναι σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο, δεν θα αλλάξουν πολλά σε ότι, αφορά την παρουσία των δύο ομάδων στο παιχνίδι και στο 53’  η ομάδα της Λειβαθούς, θα βρει μάλιστα το δεύτερο γκολ με τον Ντ. Ντουκάι, ο οποίος θα αποφύγει τον δεξιό αμυντικό των γηπεδούχων και θα κάνει ένα ωραίο συρτό σουτ στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα Βρεττού, πετυχαίνοντας την ανατροπή και το 1-2 της ομάδας του.

Στο 63’ το σκορ θα ανέβει στο 3-1 μετά από ωραία ενέργεια του Φίλιππα και τελείωμα του ίδιου. Ένα γκολ που ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη των φιλοξενούμενων.

Τελικά στο 72’ θα ολοκληρωθεί η ανατροπή με συνεργασία Καμπανού - Καπλάνι, τον τελευταίο να σημειώνει ένα όμορφο γκολ και να ολοκληρώνει μια πολύτιμη νίκη για την ομάδα του, γράφοντας το τελικό 1-4.

Στη συνέχεια, υπήρξαν διάφορες μικροευκαιρίες κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων, που όμως δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε κάποιο τέρμα.

Να σημειωθεί επίσης μια πολύ όμορφη αντεπίθεση στο 85’ από τον Πυλαριακό, όπου ενώ ο Μεσολωράς βγαίνει γρήγορα για να προλάβει την κάθετη που έγινε στον επιθετικό των γηπεδούχων, οι κόντρες ευνοούν τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, ο οποίος πλασάρει όμορφα στην κενή εστία. Εκεί όμως ο Φουρνιέ προλαβαίνει πάνω στη γραμμή και διώχνει τη μπάλα.

Η τελευταία καλή φάση του αγώνα θα είναι για την Εικοσιμία, όταν από ωραία ενέργεια από την αριστερή πλευρά του Καμπανού που θα «σπάσει» πολύ όμορφα τη μπάλα στον Αποστολάτο, αυτός λίγο πίσω από το ύψος του πέναλτι θα κάνει ένα καλό σουτ και ο τερματοφύλακας του Πυλαριακού Βρεττός θα κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν μια σπουδαία νίκη, η οποία τους συντηρεί στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -1 βαθμό από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι που συνεχίζουν να βρίσκονται σε τροχιά 4αδας στη συνέχεια θα πρέπει να πάρουν συγκεκριμένους βαθμούς, ώστε να καταφέρουν να επιτύχουν τον αρχικό στόχο τους, δηλαδή τη συμμετοχή τους στα playoffs του πρωταθλήματος.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Ε. Μενεγάτο και την κ. Ιρ. Δούλου.

Οι συνθέσεις

Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Βρεττός, Παπαδάτος, Rexha (70’ Αλυσανδράτος), Καψογιώργης, Γονατάς (70’ Καππάτος), Θωμαΐδης (80’ Γρηγοράτος), Καλιβωκάς Γ. (56’ Ποταμιάνος), Σταμούλης, Σαλιάι, Μανωλάτος, Μπαλάσκας.

Εικοσιμία:(Αν. Παπαθεοδωρόπουλος), Μεσολωράς, Κουμαριώτης, Αραβαντινός (75’ Πολλάτος), Φουρνιέ, Αποστολάτος, Κονόμη, Ντ. Ντουκάι, Ντρεγιάι (75’ Μάθιου), Μινέτος Ι. (70’ Καπλάνι), Bushi (70’ Χοτζάι), Φίλιππας (57’ Καμπανός).

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου