Σάββατο, Φεβρουαρίου 25

Ανίκητοι οι «ερυθρόλευκοι»...... Πέρασαν και από την Σάμη με σκορ 0-5!

 

Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Καραβόμυλου και στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός θα προσθέσει ακόμη μια πολύ σημαντική, δίκαιη, όσο και εύκολη νίκη στο ενεργητικό του, την 10η σε 12 ματς, με αντίπαλο τον Α.Ο. Σάμης και σκορ 0-5!

Οι «ερυθρόλευκοι», δείχνουν ασταμάτητοι στην κούρσα για την πρωτιά της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και φυσικά ανίκητοι, αφού έχουν να ηττηθούν στην διοργάνωση από το μακρινό 2019 και συγκεκριμένα από τις 5/5/2019 (εντός έδρας ήττα την τελευταία αγωνιστική των playoffs στο Ληξούρι με τον Α.Ο. Πρόννων, με ένα γκολ του Κ. Ζαρνακούπη στο 89’). Μια ήττα η οποία του είχε στερήσει την περίοδο εκείνη τον τίτλο.

Σε ότι, έχει να κάνει με όσα παρακολουθήσαμε στον Καραβόμυλο, έγινε ένα καλό παιχνίδι, ιδιαίτερα από τους πρωτοπόρους, με δύναμη και πάθος από τις δύο ομάδες και πέντε γκολ.

Οι πρωτοπόροι και περυσινοί νταμπλούχοι, καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, σε μια δύσκολη έδρα, θα μπουν από το ξεκίνημα δυνατά και αποφασιστικά, χωρίς να δώσουν το δικαίωμα στον γηπεδούχο αντίπαλο τους Α.Ο. Σάμης, να πιστέψει ότι μπορεί να απειλήσει το αήττητο τους.

Έτσι, θα έχουν τον έλεγχο και την κατοχή, συν την σωστή κυκλοφορία μπάλας, να φτάνουν στην εστία του Κ. Μωραϊτη απειλητικά σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ η πίεση θα φέρει στο τέλος και πέντε τέρματα.

Οι γηπεδούχοι, που παλεύουν για την είσοδο τους στην τελική 4αδα, προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί, απέναντι σε έναν καλύτερο και πιο ποιοτικό αντίπαλο, έδωσαν τη δική τους «μάχη», ωστόσο ήταν δύσκολο να αλλάξουν την τύχη τους στο σημερινό παιχνίδι. 

Παρατάχθηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα με ψηλές μπάλες, κάτι που ήταν «βούτυρο» στο ψωμί των αντίπαλων αμυντικών.

Έτσι, παρέμειναν στην 4η θέση, ισόβαθμοι του Πυλαριακού, ολοκληρώνοντας ένα παιχνίδι που δεν ήταν υπολογισμένο το τρίποντο στα αρχικά τους πλάνα, κάτι που σίγουρα δεν αναμένεται να επηρεάσει τη συνέχεια και τον συγκεκριμένο στόχο τους.

Αφήνουν πίσω τους λοιπόν αυτή την ήττα και συνεχίζουν για το επόμενο.

Φάσεις και γκολ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι είναι στο 10’ για τους φιλοξενούμενους με το διαγώνιο σουτ, αριστερά της περιοχής του Κουλούρη, να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι του Κ. Μωραΐτη.

Μετά από 2’ οι «ερυθρόλευκοι» θα ανοίξουν το σκορ στο 0-1, με κοντινή κεφαλιά του Jarzebak στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από το κόρνερ από αριστερά του Λυκούδη και την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων.

Νέα απειλή από τους φιλοξενούμενους στο 14’ με τον Κ. Μωραΐτη να απομακρύνει με γροθιές την μπάλα στο δυνατό σουτ, εκτός περιοχής του Μπράτι.

Στο 25’ ο επιθετικός του Παλληξουριακού θα βρει στην περιοχή και αριστερά τον Haxhiaj, όμως το σουτ που επιχειρεί, στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από την εστία άουτ.

Ο Ηλίας Αντωνάτος στο 32’ θα σπάσει το τεχνικό οφσάιντ, θα βγει απέναντι από τον Κ. Μωραΐτη και θα πλασάρει εύστοχα για το 0-2.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για τα πρώτα 45’.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, όμως η εικόνα δεν άλλαξε και οι «ερυθρόλευκοι» πετυχαίνοντας ακόμη 3 τέρματα θα φτάσουν σε ένα εντυπωσιακό τελικό 0-5!!

Καλή ευκαιρία θα χαθεί για τον Παλληξουριακό στο 55’ από τον Αντωνάτο, οποίος θα εκμεταλλευθεί το λάθος γύρισμα του Κ. Βιτωράτου, όμως ο Κ. Μωραΐτης θα βγει έγκαιρα και θα διώξει δύσκολα, διατηρώντας το 0-2 στο παιχνίδι.

Στο 77’ σε μια φάση διαρκείας στην εστία των γηπεδούχων η ομάδα του Ηλία Ζερβού θα πετύχει το 0-3.

Ο Λεπενιώτης θα μπει στην περιοχή από αριστερά και θα πλασάρει απέναντι από τον Κ. Μωραΐτη, με τον τερματοφύλακα της Σάμης να αποκρούει. Στην επαναφορά ο Συριάτος θα κάνει νέο σουτ, η μπάλα θα βρει στα σώματα των αμυντικών και θα περάσει κόρνερ.

Το κόρνερ εκτελεί από δεξιά ο Ακριστινέι για να διώξει με γροθιές, δύσκολα ο πορτιέρο της Σάμης στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα θα φτάσει και πάλι στον ίδιο και αυτή την φορά θα κερδίσει το πέναλτι από τον Καβαλλιεράτο.

Εκτελεί ο ίδιος και είναι εύστοχος, δίνοντας αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του.

Πρώτη απειλή για την εστία του Σκάρπου, από πλευράς γηπεδούχων στο επόμενο λεπτό. Ο Καραγιαννάκης όμως με ωραία κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Α. Αμούργη από αριστερά, θα στείλει την μπάλα άουτ, ελάχιστα πάνω από την εστία.

Στο 84’ μετά το δυνατό βολέ του Σκάρπου ο Λεπενιώτης θα βγει στην κόντρα και θα βρεθεί απέναντι από τον Κ. Μωραΐτη, όμως αντί να τελειώσει τη φάση, θέλει να βρει αριστερά στην περιοχή τον Ακριστινέι, με την πάσα του ωστόσο να μην είναι καλή και να χάνεται η ευκαιρία του τέταρτου τέρματος των φιλοξενούμενων.

Κάτι όμως που έγινε στο 87’, με τον Λεπενιώτη να μπαίνει περιοχή να πλασάρει τον Κ. Μωραΐτη, τον τελευταίο να διώχνει εντυπωσιακά και στην επαναφορά τον νεαρό Σικάι, εύκολα με κοντινό πλασέ να πετυχαίνει το 0-4.

Τέλος, στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+4’, ο Ηλίας Αντωνάτος θα πετύχει ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση και δημιουργία τέρμα, για το τελικό 0-5!

Λίγο κάτω από το κέντρο και αριστερά, βλέποντας εκτός εστίας τον Κ. Μωραΐτη, θα κάνει ένα τεχνικό ψηλοκρεμαστό σουτ και παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα της Σάμης, η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του.

Ήταν ένα εντυπωσιακό γκολ από τον αξιόλογο επιθετικό της ομάδας του Ληξουρίου.

Αμέσως μετά, είχαμε το τελευταίο σφύριγμα στο παιχνίδι από τον διαιτητή κ. Α. Βουτσινά που βρίσκει, απόλυτα δίκαια νικητές τους «ερυθρόλευκους» με σκορ 5-0, τους διατηρεί το αήττητο και την πρωτιά, με τη διαφορά να μεγαλώνει από τη δεύτερη Εικοσιμία (παίζει αύριο στα Μακρυώτικα με τον Πυλαριακό) στους +4 βαθμούς!

Για τους γηπεδούχους, ήταν μια ήττα εντός προγράμματος που δεν αλλάζει κάτι για τη συνέχεια.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Ε. Κατερέλο.

Οι συνθέσεις

Σάμη:(Γ. Καρελάκης), Κ. Μωραΐτης, Καβαλλιεράτος (81’ Α. Αμούργης), Καραγιαννάκης, Βιτωράτος Κ. (72’ Βαλλάτος), Ζησιμάτος (81’ Δελαπόρτας), Σοφιανός, Ν. Μωραΐτης, Βιτωράτος Δ., Μετάι (80’ Rexha), Χάνδρας (81’ Παπαλεξάτος), Περιβολάρης.

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Σκάρπος, Πολυδωράτος, Jarzebak, Λυκούδης (80’ Ακριστινέι), Κρίστο (60’ Ζυκάι), Κουκοβίνος, Αντωνάτος, Μπράτι (70’ Λεπενιώτης), Haxhiaj,  Σπυράτος, Συριάτος, Κουλούρης (46’ Λούλουδας).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου