Σάββατο, Φεβρουαρίου 18

Σημαντική νίκη για τon A.O. Διλινάτων. "Καθάρισε" στο ημίωρο..... 2-1 τον Α.Ο. Πρόννων

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον βαθμολογικά παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, τα Διλινάτα θα πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη με αντίπαλο τον Α.Ο. Πρόννων και σκορ 2-1!


Έτσι, η ομάδα του «μεγάλου» χωριού θα παραμείνει στην 3η θέση της κατάταξης, θα ανέβει βαθμολογικά, θα πλησιάσει την 2η Εικοσιμία στους -2 βαθμούς και τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό, που αγωνίζονται αύριο, στους -3.


Σε ότι, αφορά το αγωνιστικό μέρος, παρακολουθήσαμε ένα καλό και ενδιαφέρον αγωνιστικά παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, τους γηπεδούχους του Γ. Τόγια καλύτερους μέχρι την επιτυχία του δεύτερου γκολ, να έχουν την κατοχή και πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, επιτυγχάνοντας τελικά μια νίκη που τους επιτρέπει να κάνουν όνειρα για ένα καλύτερο πλασάρισμα στη τελική κατάταξη, από αυτή που κατέχουν τη συγκεκριμένη στιγμή.


Από την άλλη, οι Πρόννοι του Γκ. Ρέτσι, προσπάθησαν να πάρουν κάτι από αυτό το παιχνίδι και να σπάσουν την «κατάρα» του αρνητικού τους σερί. 

Αυτό το κάτι, το οποίο θα τους διατηρούσε περισσότερο «ζωντανούς» στο στόχο της 4αδας δεν το κατάφεραν, γνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο μια ακόμη ήττα, την 5η συνεχόμενη, η οποία μάλιστα μπορεί να στοιχίσει στη συνέχεια.


Μέχρι το 2-0, τους έλλειψε η αποφασιστικότητα και έδωσαν γήπεδο στον αντίπαλο, κάτι που πλήρωσαν, αφού το εκμεταλλεύθηκαν οι πιο έμπειροι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές. 


Στη συνέχεια ανέβηκαν λίγο, προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς ωστόσο να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί και να δημιουργούν ευκαιρίες στην εστία του Μαγδαληνού


Η διαφορά από την 4αδα, παρέμεινε εκ νέου στους – 4 βαθμούς και στη συνέχεια εκτός της ομάδας από την Πύλαρο έχει να παλέψει και με τη Σάμη, η οποία με νίκη αύριο επί της Ευγέρου και ήττας της ομάδας του Κ. Βιτωράτου στο Ληξούρι, θα ισοβαθμήσει με τους Πυλαρινούς στην 4η θέση, όπου για την κατάκτηση της οποίας, προβλέπεται μεγάλη «μάχη»!! 


Φάσεις και γκολ

Στο 10' οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν με ένα δυνατό σουτ του Walker, ύστερα από το λάθος των αμυντικών των γηπεδούχων, για να πέσει όμως στην γωνία του και να μπλοκάρει δύσκολα τη μπάλα ο Μαγδαληνός.


Στο 16' οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, θα ανοίξουν το σκορ και θα προηγηθούν 1-0.


Ο Καλαφάτης, με πολύ ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας, θα βρει τον Διον. Τζωρτζάτο, ο τελευταίος θα προχωρήσει από δεξιά στην περιοχή και με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία του Παπαβασιλείου, θα βάλει την ομάδα του οδηγό στο παιχνίδι.


Μετά από 3' ο Σπ. Κουρκουμέλης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά στην περιοχή, εκεί ο Ρώσσης δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και στην αντεπίθεση τα Διλινάτα θα πάρουν προβάδισμα δυο τερμάτων.


Ο Κόμητας από αριστερά θα βρει τον Γεωργόπουλο στα όρια της περιοχής και αυτός με ένα πολύ ωραίο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.


Στο 24' θα χαθεί νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Κοσμετάτο να βγαίνει στην κόντρα και το Παπαβασιλείου με έγκαιρη έξοδο να μπλοκάρει την μπάλα.


Η μείωση του σκορ για τους φιλοξενούμενους θα έρθει στο 30', ύστερα από εντυπωσιακή ενέργεια του Μακρυνώρη από αριστερά, θα δώσει για το Ρώσση και αυτός θα περάσει παράλληλα την μπάλα στην περιοχή και εκεί ο Walker θα πλασάρει συρτά στην αριστερή γωνία του Μαγδαληνού για να έχουμε έτσι το 2-1 και τους Πρόννους ξανά στο παιχνίδι.


Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μισό, στο 33' με τους Γεωργόπουλο – Λουκάτο να αλλάζουν έξυπνα μπάλα στον άξονα και ο τελευταίος με ένα δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο έξω από το αριστερό "Γ" της εστίας του Παπαβασιλείου.


Με το σκορ 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.


Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε με αποτέλεσμα το θέαμα να μην είναι το ίδιο.


Έπρεπε να φτάσουμε στο 75' για να δούμε μια καλή φάση και αυτή ήταν για τους γηπεδούχους. Ο Χασάι από δεξιά θα βρει στην αντίπαλη περιοχή τον Διον. Τζωρτζάτο και αυτός θα πλασάρει για να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα ο Παπαβασιλείου.


Νέα καλή στιγμή για τα Διλινάτα στο επόμενο λεπτό. Ο Κουμαριώτης από αριστερά θα βγάλει την σέντρα στο β' δοκάρι, ο Λουκάτος θα πιάσει την κεφαλιά, όμως ο Παπαβασιλείου εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα θα διώξει την μπάλα, η οποία θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια θα την απομακρύνουν οι αμυντικοί του κόρνερ.


Ωραία ενέργεια από τον Χασάι στο 92' από αριστερά, θα μπει στην περιοχή, κάνει το διαγώνιο σουτ και ο τερματοφύλακας των Πρόννων θα αποκρούσει με το πόδι, σώζοντας την εστία του από το 3-1.

Τέλος στο 90+3' οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν στην κεφαλιά από κοντά του Σωτ. Μπάμπη από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Παπαδημητρόπουλου και την μπάλα στην πλάτη της άμυνας.


Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο παιχνίδι, αφού ο διαιτητής κ. Απ. Καραΐσκος θα σφυρίξει τη λήξη του αγώνα.

Λήξη που θα βρει νικήτρια δίκαια την ομάδα του Γ. Τόγια με σκορ 2-1, γεγονός που θα την διατηρήσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα την κρατήσει ζωντανή, στο κυνήγι κατά αρχήν της Εικοσιμίας και στη συνέχεια του Παλληξουριακού!


Αντίθετα, οι Πρόννοι συνεχίζοντας ένα αρνητικό σερί με 5 ήττες, δύσκολα θα προλάβουν να καλύψουν μια θέση στην τελική 4αδα! 

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Χρηστάτο και Π. Μπαζάρογλου.


Οι συνθέσεις


Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Μαγδαληνός, Φωκάς, Γεωργόπουλος, Τζωρτζάτος Δ., Λουκάτος, Κοσμετάτος, Χαραλαμπόγλου (70' Κουμαριώτης), Κουράνης, Κόμητας (70' Τζωρτζάτος Φ.), Καλαφάτης, Χασάι.


Πρόννοι:(Α. Ρέτσι), Παπαβασιλείου, Τσονακαρίδης, Κουρκουμέλης Σπ., Παπαδημητρόπουλος, Xhelaj (58' Γκιάφης), Κουρκουμέλης Χρ., Walker (84' Καμπίτσης), Μακρυνώρης, Μπάμπης Σ., Τσάκος Ρώσσης (46' Ρραπάι - 88' Στάβερης).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου