Σάββατο, Φεβρουαρίου 18

"Κοκκινόμαυρο" βάφτηκε το τοπικό της Ιθάκης.... Οδυσσέας - Πρόοδος 0-4

 

Με το τοπικό ντέρμπι της Ιθάκης ανάμεσα σε Οδυσσέα - Πρόοδο στο Δημοτικό Σταυρού «Ν. Ραυτόπουλος», συνεχίστηκε σήμερα Σάββατο 18/2 πρωί, το πρωτάθλημα της Β' τοπικής κατηγορία.

Για τους γηπεδούχους, ήταν το δεύτερο παιχνίδι, ενώ για τους φιλοξενούμενους η πρεμιέρα.

Τελικά, ύστερα από ένα πολύ καλό παιχνίδι η Πρόοδος θα επικρατήσει των "κιτρινόμαυρων" της Βόρειας Ιθάκης με σκορ 4-0, με αντεπίθεση διαρκείας στο β’ ημίχρονο, θα κάνει καλό ποδαρικό στην επιστροφή της στο τοπικό ποδόσφαιρο, μετά από ένα χρόνο και παράλληλα θα πιάσει στην κορυφή τον Α.Ο.Κ.Ι., τον οποίο θα φιλοξενήσει την επόμενη αγωνιστική στο ίδιο γήπεδο, στο ντέρμπι των πρωτοπόρων.

Σε γενικές γραμμές, παρακολουθήσαμε ένα καλό και δυνατό παιχνίδι και τις ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο. Τους τυπικά γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα στο πρώτο, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να πάρουν το προβάδισμα και τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο, όπου με μια αντεπίθεση διαρκείας στο διάστημα αυτό, να πετυχαίνουν μέσα σε 25’ τέσσερα τέρματα και να επιστρέφουν πολύ δυναμικά στα τοπικά πρωταθλήματα.

Έτσι, η Πρόοδος θα πιάσει στην κορυφή τον Α.Ο.Κ.Ι. και με το «καλημέρα» θα πατήσει κορυφή.

Αντίθετα, ο Οδυσσέας θα δεχθεί σαν γηπεδούχος, την δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα και πλέον η συνέχεια γίνεται δύσκολη, σε ότι έχει να κάνει με την πρωτιά, ενώ έχει και 1 παιχνίδι περισσότερο από τους αντιπάλους του!

Τα γκολ

Στο πρώτο 45λεπτο, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ήταν «άσφαιροι» με αποτέλεσμα να το ολοκληρώσουν χωρίς σκορ.

Ωστόσο στο 5’ σε ένα πολύ καλό, απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Τσίρου, ο Τσιντήλας σε ετοιμότητα θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα μπλοκάρει εξαιρετικά την μπάλα.

Η απάντηση της Προόδου στο 11’ με τον Πάστρα να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ στο γυριστό σουτ του Χ. Ηλιόπουλου.

Στην επανάληψη, με την Πρόοδο καλύτερη, να πατάει «γκάζι» και μέσα σε 25’ λεπτά να αλλάζει τα δεδομένα και να πετυχαίνει μια άνετη τελικά νίκη με σκορ 4-0!

Στο 64’ οι «κοκκινόμαυροι» θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 0-1, με τον Χ. Ηλιόπουλο να δίνει τη λύση στην μέχρι εκείνη την ώρα αφλογιστία της ομάδας του, όταν ο Plepi διώχνει την μπάλα που θα βρει στην πλάτη συμπαίκτη του, θα φτάσει στον επιθετικό της Προόδου και ο τελευταίος με γυρισμένη την πλάτη στην αντίπαλη εστία, θα πιάσει ένα γυριστό και θα την στείλει στην αριστερή γωνία του Πάστρα.

Το 0-2 θα πετύχει στο 69’ ο Ε. Βλησμάς, όταν θα κερδίσει την μπάλα σε νέο λάθος της άμυνας των γηπεδούχων και μπροστά από τον Πάστρα πλασάρει, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 82’ θα «κλειδώσει» οριστικά τη νίκη της ομάδας του, πετυχαίνοντας το 0-3 και παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του στο ντέρμπι του Σταυρού.

Ο Πολυχρονάκης με μια ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας και δεξιά των γηπεδούχων, θα βρει τον νεαρό επιθετικό των φιλοξενούμενων και αυτός με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία του Πάστρα θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό 0-4 θα έρθει για την Πρόοδο στο 89’ με τον νεαρό Ν. Μανωλόπουλο να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, από αριστερά του Πόρτολου.

Τέλος, οι γηπεδούχοι στο 90’ μετά από ωραίο συνδυασμό Μετσάνι – Cella  και πριν ο τελευταίος πλασάρει τον Τσιντήλα, ο Πίππος με εντυπωσιακό τάκλιν απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ.

Διακρίθηκαν από τους γηπεδούχους οι Μετσάνι – Plepi και από τους φιλοξενούμενους οι Πάτερης και Χ. Ηλιόπουλος.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κ. Ιρ. Δούλου.

Οι συνθέσεις

Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Πάστρας, Μαλιακρίδας Μ. (75’ Καραβίας Ν.), Plepi E., Φατούρος (55’ Μαλιακρίδας Κ.), Τσίρος, Βασιλόπουλος (68’ Καραβίας Ι.), Προσαλέντης Π., Μετσάνι, Κουτσουβέλης, Renato, Cela.

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Γ. Τσιντήλας, Μπραχίμι (89’ Totaj), Πάτερης, Μπούσι, Πίππος, Πρεβεζιάνος, Πόρτολος (89’ Bushi), Χύκα (70’ Sula), Βλησμάς, Ηλιόπουλος Β. (60’ Πολυχρονάκης Γ.), Ηλιόπουλος Χ. (60’ Μανωλόπουλος)

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου