Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24

Η Pre game της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας....

Το Σαββατοκύριακο 25-26/2/2023 η συνέχεια του τοπικού πρωταθλήματος 
Α’ κατηγορίας

Με την 13η αγωνιστική (όλοι ελπίζουν να μην είναι γρουσούζικη), συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η ποδοσφαιρική δράση στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’  Κατηγορίας
Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια Σάμης - Παλληξουριακού και Πυλαριακού - Εικοσιμίας

Θα διεξαχθούν συνολικά και αυτή την εβδομάδα 4 παιχνίδια, σε μια αγωνιστική που και οι 8 ομάδες θέλουν απαραίτητα βαθμούς.
Άλλες για να κερδίσουν καλύτερο τελικό πλασάρισμα, άλλες την είσοδο τους στην τελική 4αδα και άλλες για τη "μάχη" που δίνουν για την παραμονή τους στην κατηγορία.
Μένει να δούμε αν θα είναι γρουσούζικη και για ποιες η 13η αγωνιστική!

Τώρα, όσον αφορά τα παιχνίδια, τα δύο θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο 25/2/2023, σε Ληξούρι - Καραβόμυλο και τα υπόλοιπα επίσης δύο του προγράμματος την Κυριακή 26/2/2023 το πρωί λόγω καρναβαλιού, σε Μακρυώτικα και Αργοστόλι (2).

Είναι μια αγωνιστική με πολύ μεγάλο αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον, που μπορεί να ξαναβάλει "φωτιά" στην κατηγορία ή και να μην αλλάξει απολύτως τίποτε.

Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Π.Α.Ο. Εύγερος

Τα στατιστικά της 12ης αγωνιστικής

Συνολικά στους 4 αγώνες του προγράμματος σημειώθηκαν 28!!!! τέρματα 17 περισσότερο από την περασμένη αγωνιστική.

Από αυτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 23 και οι φιλοξενούμενοι 5.

Στις νίκες, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 3, οι φιλοξενούμενοι 1 ενώ δεν είχαμε κάποια ισοπαλία.
Αήττητος στο πρωτάθλημα συνεχίζει ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός.

Την καλύτερη άμυνα διαθέτει επίσης η ίδια ομάδα, με 3 τέρμα παθητικό, μετά από 11 παιχνίδια, αλλά και την καλύτερη επίθεση με 39 τέρματα στο ενεργητικό της.

Τη χειρότερη επίθεση και άμυνα ο ουραγός Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου με 6 τέρματα ενεργητικό και 43 παθητικό αντίστοιχα, σε 11 παιχνίδια.

Τέλος, τρεις ομάδες, οι Πρόννοι - Ευγέρος - Αστέρας Ληξουρίου, μετά από 11 παιχνίδια αγνοούν την ισοπαλία!

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές  

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 25-2-2023  ώρα:15:30

Δημοτικό Καραβόμυλου

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Παλληξουριακός

Βουτσινάς

Άγγελος

Μενεγάτος Ε.

Κατερέλος Ε.

2.

Σάββατο 25-2-2023  ώρα:15:30

Δημοτικό Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός"

Α.Ο. Αστέρας Ληξ. - Α.Ο. Πρόννοι

Καραΐσκος

Απόστολος

Χρηστάτος Σπ.

Δούλου Ιρ.

3.

Κυριακή 26-2-2023  ώρα:11:30

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Διλινάτων

Χρηστάτος

Σπύρος

Χαρίση Κ.

Κομητόπουλος Π.


4.

Κυριακή 26-2-2023  ώρα:11:30

Δημοτικό Μακρυωτίκων

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Εικοσιμίας

Θωμάς

Βασίλης

Μενεγάτος Ε.

Δούλου Ιρ.

         

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική

Σάββατο  25/2/2023

Με το ένα από τα δύο παιχνίδια του προγράμματος, αύριο Σάββατο 25/2 μεταξύ Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Παλληξουριακού, στις 3 και 30 το απόγευμα στο Δημοτικό Καραβόμυλου, ανοίγει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.

Η ομάδα του Γ. Καρελλάκη, προέρχεται από μια πολύ μεγάλη, για την πορεία και το στόχο της 4αδας, νίκη. 

Μια νίκη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου επί της δυνατής Ευγέρου με σκορ 4-3, που την έφερε για πρώτη φορά φέτος σε θέση 4αδας. 

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι που συνεχίζουν την αήττητοι πορεία τους, προέρχονται από μια εντυπωσιακή σε έκταση νίκη που εντυπωσίασε πολύ κόσμο, με αντίπαλο τον Πυλαριακό στο Ληξούρι και σκορ 11-0!!

Μέχρι τώρα και μετά από 11 αγώνες, οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι του "γείτονα" Πυλαριακού με απολογισμό 5 νίκες - 1 ισοπαλία - 5 ήττες και 16 βαθμούς.

Οι "ερυθρόλευκοι" της Παλλικής από την άλλη, με τα ίδια παιχνίδια βρίσκονται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με απολογισμό 9 νίκες - 2 ισοπαλίες. 

Συνολικά έχουν συγκεντρώσει 29 βαθμούς, και προηγούνται +1 βαθμό της δεύτερης Εικοσιμίας και +6 του τρίτου Α.Ο. Διλινάτων.

Σίγουρα, είναι ένα παιχνίδι με αρκετό ενδιαφέρον, όσο και τα αγωνιστικά και ποιοτικά μεγέθη των δύο ομάδων διαφέρουν.

Στον Καραβόμυλο, το Σάββατο το απόγευμα περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, από δυο ομάδες στο οποίο, οι μεν γηπεδούχοι θα στηριχθούν στη δίψα τους για 4αδα, αλλά και στην "καυτή" τους έδρα, παίζοντας το παιχνίδι τους και από εκεί και πέρα για ότι καλύτερο. Τώρα αν συνδυαστεί από κάποιον βαθμό, αυτός θα είναι "χρυσός"!

Οι φιλοξενούμενοι, που είναι το φαβορί με την πληρότητα και την ποιότητα που διαθέτουν, στον Καραβόμυλο θα παίξουν για να υπερασπιστούν τα κεκτημένα, αλλά και να διατηρήσουν ή να αυξήσουν (αν στραβοπατήσει στα Μακρυώτικα) την διαφορά από την δεύτερη Εικοσιμία.

Αυτή είναι 4η φορά που θα βρεθούν αντίπαλες οι δύο ομάδες.

Στον πρώτο γύρο στο Δημοτικό "Α.Ο. Παλληξουριακός", η ομάδα του Ηλία Ζερβού είχε πάρει τη νίκη με σκορ 1-0, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μέλι Μπράτι!

Επίσης, για τον δεύτερο γύρο του τοπικού κυπέλλου και σε διπλά παιχνίδια της σειράς, είχαν πετύχει ισάριθμες νίκες. 

Στο πρώτο στον Άγιο Αντώνη με σκορ 4-0 και στο δεύτερο στον Καραβόμυλο 3-0.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μνεγάτο και Ε. Κατερέλο.

         

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα  και ώρα στο "Α.Ο. Παλληξουριακός", όπου ο Αστέρας Ληξουρίου σε ένα κομβικό για το μέλλον του στην κατηγορία παιχνίδι, θα φιλοξενήσει τον Α.Ο. Πρόννων που παίζει το τελευταίο του "χαρτί" στην προσπάθεια του να προλάβει την είσοδο του στην 4αδα.

Σε ένα κομβικό σημείο, οι δύο αντίπαλοι θέλουν μόνο νίκη για να ελπίζουν στο στόχο τους, αφού με διαφορετικό αποτέλεσμα, χάνεται και η τελευταία τους ευκαιρία, ή καλύτερα η τελευταία ελπίδα για προσπάθεια παραμονής οι μεν και 4αδα οι δε.

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από βαριά ήττα στο Αργοστόλι από τον Α.Ο. Εικοσιμίας με το ευρύ 0-7, τέσσερις μάλιστα ημέρες μετά τον θρίαμβο τους στο ίδιο γήπεδο και με τον ίδιο αντίπαλο, για την προημιτελική φάση του τοπικού κυπέλλου, βάζοντας πλέον σε καθαρή αμφισβήτηση την παραμονή τους στη "μεγάλη" κατηγορία.

Μέχρι τώρα, παραμένουν ουραγοί στην φετινή κούρσα του πρωταθλήματος χωρίς βαθμό, μετά από 11 αγώνες, μιας και μετράνε ισάριθμες ήττες. 
Σε αυτό το παιχνίδι, ψάχνουν μια ευκαιρία να χαμογελάσουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση και παράλληλα να μείνουν "ζωντανοί".

Οι φιλοξενούμενοι, τον τελευταίο καιρό δεν μπορούν να βρουν ισορροπίες που θα χαρίσουν βαθμούς και νίκες, με αποτέλεσμα να μετρούν 5 συνεχόμενες ήττες και συνολικά 6 στο πρωτάθλημα! Κάτι που τους έχει φέρει σε αρκετά δύσκολη θέση.

Προέρχονται από μια νέα ήττα την περασμένη αγωνιστική στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου από τα Διλινάτα σκορ 2-1. Μια ήττα που μπορεί στο φινάλε να αποβεί καθοριστική.

Μέχρι τώρα και ύστερα από 10 παιχνίδια βρίσκονται στην 6η θέση με 12 βαθμούς και ένα "φτωχό" απολογισμό της τάξης 4 νικών και 6 ηττών!

Έτσι, όπως είναι η κατάσταση στην ομάδα των Πρόννων, στο Κυριακάτικο παιχνίδι θέλουν μόνο νίκη, αλλιώς πρέπει να ξεχάσουν οριστικά την σκέψη για συμμετοχή στην τελική 4αδα, τον μοναδικό πλέον φετινό τους στόχο. 

Στο Ληξούρι, το Σάββατο το απόγευμα περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, στο οποίο και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Επί πλέον, οι γηπεδούχοι θέλουν να εκμεταλλευθούν τη δυνατή τους έδρα και να αποφύγουν τα χειρότερα σε μια "γρουσούζικη" 13η αγωνιστική!

Οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός του τρίποντου τις βγάζει εκτός στόχο.

Επομένως, προβλέπεται μία δυνατή "μονομαχία" στην οποία και οι δύο έχουν δικαίωμα να πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Στον πρώτο γύρο στο Δημοτικό Σκάλας, η ομάδα του Γκ. Ρέτσι είχε πάρει μία δύσκολη νίκη με σκορ 3-2.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τον κ. Ε. Σπ. Χρηστάτο και την κ. Ιρ. Δούλου

         

Κυριακή  26/2/2023

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 26/2 των Απόκριων και ώρα 11:30 το πρωί, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς τυπικά γηπεδούχο, να φιλοξενεί τον Α.Ο. Διλινάτων σε ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες ψάχνουν βαθμούς, για διαφορετικούς φυσικά λόγους η κάθε μια.

Οι "πράσινοι", οι οποίοι τον τελευταίο καιρό δεν μπορούν να βρουν ρυθμό και να διεκδικήσουν βαθμούς, προέρχονται από ρεπό, ενώ έχουν παγιώσει ένα αρνητικό σερί 4  ηττών στα 10 παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι σήμερα.

Αποτέλεσμα να μην έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους, αφού παραμένουν στην 8η, προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 7 βαθμούς και απολογισμό 2 νίκες και 1 ισοπαλία.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, προέρχονται από νίκη, όπου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου επικράτησαν των Πρόννων με σκορ 2-1, ενώ ενδιάμεσα της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Τετάρτη 22/2, πήραν σημαντική νίκη η οποία τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης, στα Μακρυώτικα επί του Πυλαριακού 1-0 για τα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου με σκορ 1-0.

Η ομάδα του Τάκη Φωή, μετά από 10 αγώνες βρίσκεται, όπως προαναφέραμε, μια θέση πάνω από την "κόκκινη" γραμμή του υποβιβασμού με 7 βαθμούς συγκομιδή και σίγουρα "καίγεται" να τελειώσει το συντομότερο δυνατό την υπόθεση παραμονή!

Αντίθετα, αυτή του Γ. Τόγια στην 3η "κυνηγώντας" κατ' αρχήν την Εικοσιμία και στη συνέχεια τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό, ώστε να πετύχει ένα πολύ καλύτερο από την 3η θέση τελικό πλασάρισμα, ενώ έχει και έναν αγώνα λιγότερο.

Ο δικός της απολογισμός, μετά από 10 επίσης παιχνίδια έχει 7 νίκες - 2- ισοπαλίες - 1 ήττα και συνολικά 23 βαθμούς στο ενεργητικό της!

Στον πρώτο γύρο στο ίδιο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 2-0!

Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς την κ. Κ. Χαρίση και τον κ. Π. Κομητόπουλο.

         

Τέλος, επίσης την ίδια μέρα και ώρα στα Μακρυώτικα, στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι, με το οποίο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής, ο Πυλαριακός φιλοξενεί τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Α.Ο. Εικοσιμίας, σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αφού για τους γηπεδούχους μια νίκη μπορεί να δώσει περισσότερη άνεση και πολύ περισσότερο, όταν οι βασικοί συνδιεκδικητές του 4ου εισιτηρίου που οδηγεί στα playoffs, Σάμη και Πρόννοι δίνουν δύσκολα παιχνίδια σε Καραβόμυλο με τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό η πρώτη και στο Ληξούρι με τον Αστέρα που παίζει ίσως το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή του, η δεύτερη.

Όμως και για τους φιλοξενούμενους το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι καθοριστικό για τη συνέχεια, αφού με νίκη διατηρούνται στην 2η θέση και συγχρόνως θα συνεχίσουν από απόσταση -1 βαθμού το "κυνήγι" της πρωτιάς από τον Παλληξουριακό.

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από μια βαριά ήττα στο Ληξούρι από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό με σκορ 11-0, ενώ την περασμένη Τετάρτη στον πρώτο ημιτελικό του τοπικού κυπέλλου, γνώρισαν νέα εντός έδρας από τα Διλινάτα και έκαναν ιδιαίτερα δύσκολη την αποστολή τους στον επαναληπτικό του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου την επόμενη Τετάρτη.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, μετά το σοκ του αποκλεισμού από τον Αστέρα στο τοπικό κύπελλο, την περασμένη αγωνιστική πήραν εκδίκηση, αφού επικράτησαν του ίδιου αντιπάλου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με σκορ 7-0!

Μέχρι τώρα και ύστερα από 11 αγώνες, οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα,  ισόβαθμοι με τον Α.Ο. Σάμης με απολογισμό 5 νίκες - 1 ισοπαλία - 5 ήττες και συνολικά 16 βαθμούς.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι με τα ίδια παιχνίδια βρίσκονται στην 2η θέση της κατάταξης με 28 βαθμούς και απολογισμό 9 νίκες - 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Στο Δημοτικό Μακρυωτίκων, σε ένα πολύ ενδιαφέρον, αγωνιστικά και βαθμολογικά παιχνίδι, οι γηπεδούχοι θέλουν να εκμεταλλευθούν τη δυνατή τους έδρα και να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν από έναν πολύ δυνατό και ποιοτικό αντίπαλο.

Σίγουρα οι φιλοξενούμενοι με την εμπειρία, αλλά επαναλαμβάνουμε και την ποιότητα τους, είναι ικανοί να πάρουν αυτό που θέλουν, απέναντι σε έναν αντίπαλο που "καίγεται" για βαθμούς.
Περιμένουμε ένα παιχνίδι αμφίρροπο και ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Στον πρώτο γύρο, οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει πολύ δύσκολη νίκη στο 90+3', με ένα γκολ του Κ. Καραγιάννη.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Ε. Μενεγάτο και την κ. Ιρ. Δούλου.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

29

11

9

2

0

39 - 03

2.

Α.Ο. Εικοσιμίας

28

11

9

1

1

34 - 10

3.

Α.Ο. Διλινάτα

23

10

7

2

1

22 - 07

4.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

16

11

5

1

5

17 - 31

5.

Α.Ο. Σάμης

16

11

5

1

5

18 - 17

6.

Α.Ο. Πρόννοι

12

10

4

0

6

18 - 16

7.

Π.Α.Ο. Εύγερος

09

11

3

0

8

18 - 25

8.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

07

10

2

1

7

09 - 29

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

00

11

0

0

11

06 - 43

        

Η επόμενη (14η) αγωνιστική
(4-5/3/2023

α/α

Αγώνας

1.

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Σάμης

2.

Α.Ο. Πρόννοι - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

3.

Α.Ο. Διλινάτων - Π.Α.Ο. Εύγερος

4

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

-

Ρεπό: Α.Ο. Παλληξουριακός

         

Η κατάταξη των σκόρερ στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Μπράτι Μελέκι

Α.Ο. Παλληξουριακός

15

2.

Ντουκάι Ντετάρ

Α.Ο. Εικοσιμίας

13

3.

Λεπενιώτης Νικόλαος

Α.Ο. Παλληξουριακός

07

4.

Lluka Islam

Α.Ο. Πρόννοι

06

5.

Θωμαΐδης Νικόλαος

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

06

6.

Μπαλάσκας Παναγιωτης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

06

7.

Θεοδωρόπουλος Γιώργος

Π.Α.Ο. Εύγερος

05

8.

Καραγιάννης Κωνσταντίνος

Α.Ο. Εικοσιμίας

05

9.

Λουκάτος Νικόλαος

Α.Ο. Διλινάτα

05

10.

Τζωρτζάτος Φώτης

Α.Ο. Διλινάτα

04

Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με 3 ή λιγότερα τέρματα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου