Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15

Η μεγάλη έκπληξη στο Δ.Α.Κ. Ο Αστέρας την πρόκριση στα πέναλτι...... Πέταξε εκτός την Εικοσιμία

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, αλλά σίγουρα όχι για καρδιακούς, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στον επαναληπτικό των προημιτελικών του τοπικού κυπέλλου, ο Αστέρας Ληξουρίου σε μια μεγάλη έκπληξη, θα ολοκληρώσει τη σειρά με νίκη - πρόκριση, επί του Α.Ο. Εικοσιμίας και θα προκριθεί πανηγυρικά στους «4».

Μπορεί να έλειπε το θέαμα, σε μια πολύ κακή σημερινή εμφάνιση της Εικοσιμίας, ήταν όμως ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Γκολ, κόκκινες, διαμαρτυρίες, αλλά και μεγάλη αγωνία μέχρι και το τελευταίο πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν αρκετά δυνατοί, παίζοντας έξυπνα, στημένοι σωστά αμυντικά και με χτυπήματα στην κόντρα, πέταξαν εκτός διοργάνωσης ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον φετινό τίτλο.

Αξίζουν πολλά μπράβο στον Αστέρα που έπαιξε παλικαρίσια, δεν φοβήθηκε το παιχνίδι και δικαιώθηκε από όλες τις επιλογές του.

Παράλληλα με την πρόκριση στους "4" του τοπικού κυπέλλου στέλνει και μηνύματα αισιοδοξίας για τη συνέχεια, ενώ επιστρέφει η καλή ψυχολογία.

Για τους γηπεδούχους, δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Απλά έπαιξαν με τη Φωτιά και κάηκαν!  

Φάσεις και γκολ

Οι φιλοξενούμενοι, θα αποκτήσουν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 4' με ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Κόλιερ, τον Μεσολωρά να αιφνιδιάζεται και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 0-1 και την ισοφάριση των συνολικών τερμάτων στα δύο παιχνίδια.

Στο 8' ο Φίλιππας θα κάνει το σουτ χωρίς δύναμη, μέσα από την περιοχή και δεξιά για να μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα ο Μαρκέτος.

Ένα πολύ καλό τεχνικό σουτ, εκτός περιοχής του Ντ. Ντουκάι στο επόμενο λεπτό, θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο πάνω από το αριστερό "Γ" της εστίας του Μαρκέτου.

Μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια θα χαθεί για την Εικοσιμία στο 12'.

Ο Φίλιππας θα βρει συρτά, παράλληλα στην περιοχή τον Αποστόλου και ο Τελευταίος απέναντι από την εστία των φιλοξενούμενων θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ!

Επόμενη και τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μισό στο 45+1' με τον Κονόμη, μέσα στην περιοχή, μετά την πάσα του Ντ. Ντουκάι να αστοχεί από ευνοϊκή θέση.

Έτσι με το 0-1 του 4', οι ομάδες θα πάνε στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο, η εικόνα στο παιχνίδι δεν θα αλλάξει και στο 68' μάλιστα οι φιλοξενούμενοι, που χτυπούσαν στην κόντρα, θα προηγηθούν στο σκορ 0-2. Ένα σκορ που αν έμενε θα έδινε πρόκριση στην ομάδα από το Ληξούρι.

Ο Γ. Αναλυτής σε μια ίδια φάση με αυτή του 1-0 θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μεσολορά, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.

Ο Φίλιππας στο 70' θα κάνει το σουτ από καλή θέση, όμως ο Μαρκέτος θα μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Οι "κυανόλευκοι" στο 84' θα κερδίσουν πέναλτι σε μια μονομαχία στην περιοχή του Αστέρα και τον Ντ. Ντουκάι να πέφτει στο χόρτο.

Ο διαιτητής κ. Ν. Αντωνιάδης θα δείξει άσπρη βούλα, αλλά ο Βαλεντής αστοχεί στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Η Εικοσιμία, εν τέλει στο 86' θα καταφέρει να μειώσει σε 1-2 (σκορ πρώτου αγώνα) και να στείλει αρχικά το παιχνίδι στην παράταση).

Συγκεκριμένα ο Ντ. Ντουκάι θα κάνει το σουτ ο Β. Μαρκέτος δεν μπορεί να μπλοκάρει την μπάλα και στην επαναφορά ο Ι. Μινέτος θα την στείλει εύκολα στα δίχτυα.

Στην παράταση υπήρξαν κάποιες μικροευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων, αλλά, όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Στο 120+1' οι γηπεδούχοι θα μείνουν με "10" αφού ο Τζάκης θα δεχθεί κόκκινη για ένα δυνατό μαρκάρισμα σε αντίπαλο.

Στην εκτέλεση του φάουλ από τον Γαβαλά η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα θα φτάσει μέσα στην περιοχή στον Κούτση, ο οποίος με μια περίτεχνη ενέργεια (κάτι σαν τακουνάκι) θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μεσολωρά για το 1-3 και την ομάδα του έτοιμη να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 120+3' θα πετύχουν και πάλι τη μείωση σε 2-3 και θα στείλουν το παιχνίδι στα πέναλτι.

Στο ίδιο χρονικό σημείο, οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν και αυτοί με «10» λόγω αποβολής του Γαλανού με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Συγκεκριμένα ο Κονόμη εκτελεί το μακρινό φάουλ λίγο κάτω από το κέντρο και δεξιά, η μπάλα θα πάρει μια παράξενη τροχιά, θα αιφνιδιάσει τον Μαρκέτο και θα καταλήξει στα δίχτυα για να γίνει το τελικό 2-3.

Έτσι, οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στη "Ρώσσικη Ρουλέτα" στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι, όπου εκεί ο πιο ψύχραιμος και όχι κατ' αποκλειστικότητα ο καλύτερος, παίρνει την πρόκριση.

Τελικά, ο Αστέρας σε αυτή την διαδικασία θα είναι ο νικητής με το σπαθί του και σκορ 4-3!

Τα πέναλτι

Γ. Αραβαντινός (Ε)  1-0

Δ. Παπαδάτος (Α)  1-1

Σ. Κονόμη (Ε) Απόκρουση Μαρκέτου

Ι. Σιμωτάς (Α)  1-2

Ν. Ντουκάι (Ε)  2-2

Κ. Γιακουμάτος  Απόκρουση Μεσολωρά

Σ. Βαλεντής (Ε)  3-2

Γ. Αναλυτής (Α)  3-3

Γ. Φίλιππας (Ε)  Άουτ

Α. Γαβαλάς (Α)  3-4 και τέλος πρόκριση ο Αστέρας Ληξουρίου και πολλά πανηγύρια στον αγωνιστικό χώρο!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Σπ. Χρηστάτο.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Αν. Παπαθεοδωρόπουλος), Μεσολωράς, Αραβαντινός, Μάθιου, Τζάκης, Παπαδόπουλος (70' Μινέτος Ι.), Αποστολάτος, Βαλεντής, Κονόμη, Μάθιου, Ντ. Ντουκάι, Φίλιππας, Αποστόλου (100' Καπλάνι).

Αστέρας Ληξ.:(Σ. Αναλυτής), Μαρκέτος, Σούπας (55' Γιακουμάτος), Σιμωτάς Ι., Κόλιερ, Λουκέρης, Κούτσης, Γαλανός, Tozaj (λ.τ. 55' Παπαδάτος), Γαβαλάς, Δελαπόρτας (89' Αδηλίνης), Αναλυτής.

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου