Κυριακή, Φεβρουαρίου 26

Εύκολη νίκη τα Διλινάτα 4-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Δεν δυσκολεύθηκε να περάσει νικηφόρα κερδίζοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης, ο Α.Ο. Διλινάτων με αντίπαλο τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, αφού σε παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, σήμερα το πρωί, θα επικρατήσει του αντιπάλου του με σκορ 4-0!

Το θέαμα, τηρουμένων των αναλογιών θα το λέγαμε καλό στο πρώτο ημίχρονο και μέτριο στην επανάληψη. Σίγουρα για αυτό επηρέασαν το ακατάλληλο της ώρας, μιας και ξεκίνησε στις 11 και 30’, αλλά και ο αέρας.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, ήταν πολύ καλύτεροι σε γενικές γραμμές, πέτυχαν 4 τέρματα, ενώ έχασαν και κάποιες καλές ευκαιρίες να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

Οι «πράσινοι», προσπάθησαν να πάρουν κάτι από αυτό το παιχνίδι, όμως έφυγαν τελικά με άδεια χέρια από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, αφού επιθετικά ήταν μετριώτατοι, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν υπέρ τους ευκαιρίες.

Συμπερασματικά, η νίκη της ομάδας του Γ. Τόγια, εκτός από δίκαιη ήταν και εύκολη.

Είχε την κατοχή και την κυκλοφορία μπάλας σε όλο το παιχνίδι, ενώ δεν κινδύνεψε, όπως προαναφέραμε, ιδιαίτερα η εστία του Δημ. Μαγδαληνού.

Έτσι, ο Α.Ο. Διλινάτων κατάφερε να διατηρηθεί στην 3η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο!

Φάσεις και γκολ

Στο 3' στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, ο Φ. Τζωρτζάτος μετά την κούρσα από αριστερά θα κάνει την παράλληλη πάσα για τον Δ. Τζωρτζάτο στο πρώτο δοκάρι, που όμως ο τελευταίος δεν προλαβαίνει στην προβολή και χάνεται μια πολύ καλή ευκαιρία.

Ο Διον. Τζωρτζάτος στο 11' θα βγάλει από δεξιά επικίνδυνα και συρτά την μπάλα στην περιοχή, ο Φ. Τζωρτζάτος δεν πιάνει το σουτ, η μπάλα πηγαίνει στον Κουράνη με το σουτ του "μικρού" να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Παπαστεργίου.

Στο 12' οι τυπικά γηπεδούχοι θα απαντήσουν με ένα πολύ μακρινό φάουλ του Ξενίδη, η μπάλα ψηλοκρεμαστά στην περιοχή, όπου ο αέρας κάνει επικίνδυνα τα πράγματα, θα σκάσει στο έδαφος, όπου ο Μαγδαληνός δεν αιφνιδιάζεται και με δυσκολία θα διώξει σε κόρνερ.

Μετά από 3' ο Καλαφάτης  από δεξιά θα περάσει παράλληλα την μπάλα στην περιοχή για τον Τζωρτζάτο με τον τελευταίο όμως να μην προλαβαίνει στην προβολή.

Όμως στο 17' η ομάδα του Γ. Τόγια θα ανοίξει το σκορ 0-1 μετά την ωραία σέντρα από δεξιά του Σπανού και το κοντινό πλασέ του αμαρκάριστου Φ. Τζωρτζάτου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ωραία η επέμβαση στο 33' από τον Παπαστεργίου στο κοντινό σουτ του Φ. Τζωρτζάτου, μετά την παράλληλη σέντρα στην περιοχή του Δ. Τζωρτζάτου.

Το 0-2 των φιλοξενούμενων θα πετύχει στο 35' ο Διον. Τζωρτζάτος, ο οποίος θα κλέψει την μπάλα από τον Παπαστεργίου μέσα στην περιοχή, θα τον αποφύγει και σε κενή εστία θα την στείλει στα δίχτυα.

Μετά από 2' και πάλι ο Δ. Τζωρτζάτος θα φύγει στην κόντρα, θα πλασάρει στην έξοδο τον Παπαστεργίου, όμως η μπάλα θα καταλήξει λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία, άουτ.

Νέα εντυπωσιακή επέμβαση του Παπαστεργίου στο 43' στο δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής του Γεωργόπουλου, ο οποίος πέφτοντας στην δεξιά του γωνία απομακρύνει δύσκολα την μπάλα και το μεγάλο κίνδυνο για την εστία του.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μισό, στο πρωινό παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Το δεύτερο, αν και έπεσε φυσιολογικά ο ρυθμός, τα Διλινάτα έπαιξαν τον αντίπαλο τους κάτω από την σέντρα, δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις και πέτυχαν ισάριθμα γκολ, όπως στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 50' το δυνατό σουτ του Λουκάτου θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Παπαστεργίου.

Μεγάλη ευκαιρία με τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο 55', όταν στην σέντρα του Κοσμετάτου από δεξιά, μόνος στο β' δοκάρι κάνει κακό σουτ και χάνεται μεγάλη ευκαιρία για το 0-3.

Όμως, στο 61' ο Κουμαριώτης με μια καταπληκτική εκτέλεση κόρνερ από δεξιά και με τη βοήθεια του αέρα, θα στείλει την μπάλα στο απέναντι "Γ" της εστίας των τυπικά γηπεδούχων και θα σημειώσει ένα πανέμορφο γκολ για το 0-3.

Μετά από 2' και συγκεκριμένα στο 63' ο Λουκάτος, θα βρει τον Κουμαριώτη στην περιοχή και αριστερά, αυτός θα κάνει ένα τεχνικό πλασέ και ο Παπαστεργίου θα διώξει με τα ακροδάχτυλα, στη συνέχεια η μπάλα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και θα καταλήξει κόρνερ.

Ο Λουκάτος, που ήταν πάρα πολύ καλός από την ώρα που πάτησε αγωνιστικό χώρο σαν αλλαγή, στο 75' θα πετύχει το τελικό 4-0 με ένα πολύ δυνατό σουτ, εκτός περιοχής και την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Παπαστεργίου, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι σε αυτή τη φάση.

Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί χωρίς κάποια άλλη σημαντική φάση, το φαβορί του αγώνα ο Α.Ο. Διλινάτα θα πάρει ένα εύκολο τρίποντο και θα συνεχίσει το κυνήγι Εικοσιμίας - Παλληξουριακού.

Να θυμίσουμε εδώ ότι, τα Διλινάτα έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο!

Οι τυπικά γηπεδούχοι, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι καλό, χωρίς φυσικά αυτή η ήττα να τους δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού ήταν ένα παιχνίδι που δεν ήταν το φαβορί και φυσικά εκτός προγράμματος για κάποιο κέρδος από αυτό!

Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς την κ. Κ. Χαρίση και τον κ. Π. Κομητόπουλο.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Δημητράτος, Τζωρτζάτος (78' Πανταζής), Μιχαλάκης, Ποιμενίδης, Σαμπανάι, Κοραμπάτος, Μούτσα, Ρέτζα, Ξενίδης (70' Ζέκιο), Κουράνης (46' Μαρινάκης).

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Μαγδαληνός, Γεωργόπουλος (46' Λουκάτος), Τζωρτζάτος Διον. (64' Ντούκας), Κοσμετάτος, Κουράνης, Καλαφάτης (64' Τζωρτζάτος Κ.), Στεφανάτος (46' Δρόσος), Κουμαριώτης (64' Κατσούρης), Τζωρτζάτος Φ., Σπανός, Φωκάς.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου