Κυριακή, Ιανουαρίου 24

"Χ" ελπίδας για τον Πυλαριακό 0-0 με Διλινάτα στις Κεραμειές


Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ  0-0
                                           
Βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον του στην κατηγορία ο Πυλαριακός μετά το ισόπαλο χωρίς σκορ παιχνίδι του με τα Διλινάτα
Σε ένα μέτριο έως κακό παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, Διλινάτα-Πυλαριακός «κόλλησαν» στο 0-0.
Για τους γηπεδούχους, το αποτέλεσμα αυτό ήταν ουσιαστικά «ταφόπλακα» στα φετινά τους όνειρα, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που ανανέωσαν τις ελπίδες τους για παραμονή.
Το παιχνίδι ήταν σχετικά ισορροπημένο με τα Διλινάτα να κυκλοφορούν περισσότερο μπάλα χωρίς ωστόσο να είναι απειλητικοί απέναντι από την εστία του Φλαμιάτου.
Ο ουραγός Πυλαριακός, που παρατάχθηκε με τα νέα μεταγραφικά του αποκτήματα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να μην χάσει και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο ερχόταν. Έτσι ανασταλτικά ήταν απροσπέλαστος και πέτυχε απόλυτα στο στόχο του. Επιθετικά, όπως άλλωστε και οι αντίπαλοι του, δεν έβρισκαν τρόπο να σπάσουν την δυνατή άμυνα της ομάδας του Δ. Κουρκουμέλη, αφού ο Άννινος ήταν εντελώς μόνος και χωρίς καμία βοήθεια στην επίθεση. Έτσι αυτό το τελικό 0-0 ήταν αναμενόμενο και μάλλον δίκαιο, αφού όπως προαναφέραμε το ματς δεν είχε φάσεις αλλά και αγωνιστικές συγκινήσεις.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι αφήνει έναν «χρυσό» βαθμό για την ομάδα της Πυλάρου και αρκετό προβληματισμό για τους Διλινάδες, ενόψει μάλιστα της ρεβάνς του τοπικού κυπέλλου, την Τετάρτη απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Εικοσιμία.
Οι φάσεις του αγώνα
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα θα αργήσει αρκετά αφού θα έρθει στο 22’ με τον Γεωργόπουλο να βρίσκει με ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων τον Βαγγελάτο, μόνο απέναντι από τον Φλαμιάτο. Ο τελευταίος θα πλασάρει αλλά ο τερματοφύλακας της Πυλάρου θα σώσει διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Η επόμενη και τελευταία για το πρώτο ημίχρονο, θα είναι στο 30’ για τους φιλοξενούμενους και τον Άννινο, στο σημερινό του ντεμπούτο, με τα χρώματα του Πυλαριακού, να πιάνει το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να καταλήγει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Καλαφάτη.
Αυτές ήταν όλες και όλες οι φάσεις του πρώτου 45λεπτου και τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ να οδηγούνται στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο τα Διλινάτα θα βελτιώσουν, κάπως την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και πάλι δεν έβρισκαν λύσεις να γίνουν απειλητικοί, απέναντι σε μια ομάδα που έδινε και θα συνεχίσει, μέχρι το τέλος, να δίνει τον δικό της αγώνα για τη σωτηρία.
Στο 58’ αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή των «κυανέρυθρων», ο Σπ. Κουρκουμέλης αλλάζει μπάλα μετά από φάουλ με τον Χαραλαμπόγλου και τον τελευταίο να πιάνει το πολύ δυνατό σουτ στην κίνηση όμως η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ, πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Μια φάση στο 78’ για τους φιλοξενούμενους, που παραλίγο να τους βάλει μπροστά στο σκορ, θα ζεστάνει την κερκίδα τόσο από το κρύο αλλά και το θέαμα που παρακολουθούσαν οι θεατές που βρισκόταν εκεί. Ο Π. Σταμούλης μετά από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από δεξιά, θα φτάσει λίγο μέσα στην μεγάλη περιοχή και θα πασάρει παράλληλα με την εστία στο β’ δοκάρι για τον Άννινο, όμως αυτός δεν προλαβαίνει να κάνει σωστά την προβολή και η μπάλα καταλήγει λίγο άουτ, σπαταλώντας μια μεγάλη ευκαιρία για τη νέα του ομάδα.
Ένα δυνατό διαγώνιο σουτ στο 81’, λίγο έξω από την μικρή περιοχή και πλάγια αριστερά του Χρ. Τζωρτζάτου θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ ελάχιστα από το οριζόντιο δοκάρι.
Ένα νέο επίσης φάουλ του Κ. Τζωρτζάτου στο 82’ αναγκάζει τον Φλαμιάτο σε μια εντυπωσιακή απόκρουση διώχνοντας στην δεξιά του γωνία την μπάλα κόρνερ.
Τέλος στο 84’ σε ένα νέο φάουλ από αριστερά για τους γηπεδούχους, που είχαν ανέβει ψηλά και πίεζαν και συγκεκριμένα από τον Κ. Τζωρτζάτο, η μπάλα στην περιοχή για τον Διον. Τζωρτζάτο, που πιάνει μια γυριστή κεφαλιά, η οποία φαίνεται να αιφνιδιάζει τον Φλαμιάτο. Τελικά θα σταθεί τυχερός μιας και βλέπει την μπάλα να σταματάει στο δεξί του δοκάρι και στην συνέχεια να την απομακρύνουν οι αμυντικοί του.  
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο παιχνίδι αφού μέχρι τη λήξη δεν είχαμε κάτι ιδιαίτερο.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τον κ. Γ. Γασπαράτο και την κα Μ. Μασταγκά.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Δημ. Κουρκουμέλης), Καλαφάτης, Παπαδάτος, Τζωρτζάτος Κ., Κουρκουμέλης Σπ., Αναλυτής, Χαραλαμπόγλου, Βαγγελάτος, Κουρκουμέλης Χρ., Κοτίνης (61’ Τζωρτζάτος Διον.), Τζωρτζάτος Χρ., Γεωργόπουλος (70’ Παππάς).
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Φλαμιάτος, Μπαζάρογλου (67’ Rexha), Γασπαρής Ν., Γασπαρής Γ., Χρυσανθακόπουλος (83’ Παπάς Γ.), Άννινος, Κουλουμπής Α., Papa V., Σταμούλης Ν., Σταμούλης Π., Σολδάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου