Τετάρτη, Ιανουαρίου 27

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου


Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Α'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Όχι μόνο συνεχίζει να προπορεύεται αήττητη στην κορυφή, μετά και την 12η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, η Εικοσιμία, η οποία πέρασε και από την Ιθάκη με νίκη 3-0 επί του Οδυσσέα, αλλά αύξησε και την βαθμολογική της διαφορά από την δεύτερη Α.Ε.Κ., στους +5 βαθμούς!!
Η περυσινή πρωταθλήτρια συνεχίζει στην 2η, αλλά η ισοπαλία στην Ιθάκη με την Πρόοδο, την αφήνει 5 ολόκληρους βαθμούς πίσω. 
Όχι μόνο συνεχίζει πρωτοπόρος και αήττητη στην Α΄κατηγορία η Εικοσιμία αύξησε και την διαφορά στους +5 από την περυσινή πρωταθλήτρια Α.Ε. Κεφαλονιάς
Ο Παλληξουριακός, άφησε πίσω, τις δυο συνεχόμενες ήττες για πρωτάθλημα-κύπελλο και επανήλθε στις επιτυχίες με νίκη στο ντέρμπι με τη Σάμη. Έτσι μείωσε την διαφορά από την Α.Ε.Κ. στους -2, παράλληλα με την επιστροφή του στην 3η θέση!
Ο Παγκεφαλληνιακός συνεχίζει εντυπωσιακά και νικηφόρα, με αποτέλεσμα να βρεθεί μετά από πολύ καιρό ξανά σε θέση 4αδας. Συγκεκριμένα στην 4η και μάλιστα 1 βαθμό πίσω από τον τρίτο Παλληξουριακό και 3 από την 2η Α.Ε.Κ..
Ο Πυλαριακός και αυτή την αγωνιστική παρέμεινε ουραγός, μόνο που η ισοπαλία του με τα Διλινάτα, δίνει κάποια ελπίδα για τη συνέχεια.
Τα Φωκάτα αυτή την φορά σε μια πολύ μέτρια εμφάνιση έχασαν από τον Παγκεφαλληνιακό με σκορ 5-1 και πλέον κινδυνεύουν, μετά και την ισοπαλία του Πυλαριακού με τα Διλινάτα.
Πάντως για την "ουρά", όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στα παιχνίδια μεταξύ Οδυσσέα-Φωκάτων-Πυλαριακού. Εκεί θα παιχτεί ολόκληρη η χρονιά!
Η Εικοσιμία που συνεχίζει αήττητη για 12η αγωνιστική βρίσκεται άνετη στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, μετά την σπουδαία νίκη της στο Βαθύ επί του Οδυσσέα, αλλά και τη διαφορά να φτάνει στους +5 από την δεύτερη Α.Ε.Κ., που άφησε βαθμούς λίγο αργότερα στο ίδιο γήπεδο.
Οι πρωταθλητές αυτή την φορά δεν τα κατάφεραν. 'Eκαναν την γκέλα με το 3-3 στην Ιθάκη απέναντι στην Πρόοδο, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στο "κυνήγι" της Εικοσιμίας και της πρωτιάς.
Ο Παλληξουριακός επέστρεψε, μετά από τις δυο συνεχόμενες ήττες για κύπελλο και πρωτάθλημα, με μια σημαντική νίκη στο ντέρμπι με τη Σάμη, επανήλθε στην 3η και γνωστή του φέτος θέση, μειώνοντας παράλληλα και την απόσταση που το χωρίζει από την πρωταθλήτρια στους 2 βαθμούς. 
Η Σάμη έχασε έδαφος και βρέθηκε ύστερα από πολλές αγωνιστικές εκτός τετράδας!
Από τις ομάδες των κάτω.... διαζωμάτων, μόνο ο Πυλαριακός και ακριβώς ένα γύρο μετά την πρώτη του ισοπαλία στο πρωτάθλημα, θα έρθει και η δεύτερη και μάλιστα επί του ίδιου αντιπάλου των Διλινάτων 0-0, παίρνοντας μεγάλη βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια.
Οδυσσέας-Φωκάτα στα ίδια επίπεδα των τελευταίων αγωνιστικών, βλέπουν μετά τις ήττες τους από Εικοσιμία-Παγκεφαλληνιακό, τη συνέχεια να... ζορίζει αρκετά!
Συμπερασματικά και μετά από 12 αγώνες, η Εικοσιμία με τη σημαντική διαφορά των +5 από την δεύτερη Α.Ε.Κ., έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να τερματίσει πρωταθλήτρια κανονικής περιόδου και να πάει στα playoffs με το πλεονέκτημα των +4 βαθμών που δίνει η θέση.
Αντίθετα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει στις ομάδες που κινδυνεύουν με αποτέλεσμα όλα να κρίνονται στα μεταξύ τους παιχνίδια και την αγωνία μέχρι το τέλος να κρατάει καλά.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
0 - 3
2.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
5 - 1
3.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3 - 3
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
0 - 0
5.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
1 - 0
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  0-3
Όπως αναμενόταν η Εικοσιμία πέρασε νικηφόρα από την Ιθάκη. Το σκορ 0-3 όμως, είναι ίσως λίγο πλασματικό και αυτό γιατί ο Οδυσσέας, στάθηκε καλά και το πάλεψε το ματς, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.
Η Εικοσιμία φάνηκε ότι το είχε πάρει το μάθημα της προηγούμενης αγωνιστικής, όταν και δυσκολεύτηκε από τα Φωκάτα. Μπήκε δυνατά στο ματς και έδειξε από την αρχή ότι ήθελε πολύ να πάρει μια τόσο σημαντική για αυτή νίκη.
Από την άλλη, ο Οδυσσέας, για άλλη μια αγωνιστική, είχε προβλήματα στη σύνθεση της ενδεκάδας του και αυτό ακριβώς είναι που τον έχει καταδικάσει φέτος. Ο ογκόλιθος της άμυνας Ο Αργυρακάκης, έγινε "ο καλός στρατιώτης Αργυρακάκης" αναλαμβάνοντας αναγκαστικά ρόλο υπηρεσιακού τερματοφύλακα! Από την άλλη, η απουσία του Μαλιακρίδα, μείωσε δραστικά την καλή λειτουργία στην αμυντική διάταξη του Οδυσσέα. 
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  5-1
Συνέχισε το θετικό του σερί ο Πάγκε και επιτυγχάνοντας στις Κεραμειές την 4η συνεχόμενη νίκη του επί των Φωκάτων και σκορ 5-1, βρέθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας, έχοντας όμως ένα παιχνίδι περισσότερο.
Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κυκλοφορούσαν μπάλα, ιδιαίτερα μετά την είσοδο του Τούρλα στον αγώνα και δημιουργούσαν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του καταπληκτικού και σήμερα Δίλλαλου.
Οι φιλοξενούμενοι, αν και το πάλεψαν, ούτε τώρα κατάφεραν να πάρουν κάτι από ένα ακόμη παιχνίδι (6ησυνεχόμενη ήττα), με αποτέλεσμα ο κίνδυνος και το άγχος της παραμονής να γίνεται ένας πολύ κακός «σύμμαχος» για τη συνέχεια και ότι έχει να κάνει για την παραμονή της ομάδας της Λακήθρας στην Α’ κατηγορία!
 Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  3-3
Στην Ιθάκη διεξήχθη το παιχνίδι μεταξύ Προόδου και Α.Ε. Κεφαλονιάς στο πλαίσιο της  12ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας.
Από την μια πλευρά η ομάδα της Ιθάκης με μια σε γενικές γραμμές μέτρια παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα και από την άλλη η περσινή Πρωταθλήτρια και πολύ δυνατή φέτος Α.Ε. Κεφαλονιάς. Οι  δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με αρκετά προβλήματα λόγω τραυματισμών και απουσιών και εργασίας κάποιων ποδοσφαιριστών, αλλά αυτό δεν τις εμπόδισε να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν πλούσιο θέαμα μιας και συνολικά σημειώθηκαν έξι γκολ και πολλές εναλλαγές στο σκορ.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ  0-0
Σε ένα μέτριο έως κακό παιχνίδι την Κυριακή το απόγευμα στις Κεραμειές, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, Διλινάτα-Πυλαριακός «κόλλησαν» στο 0-0.
Για τους γηπεδούχους, το αποτέλεσμα αυτό ήταν ουσιαστικά «ταφόπλακα» στα φετινά τους όνειρα, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που ανανέωσαν τις ελπίδες τους για παραμονή.
Το παιχνίδι ήταν σχετικά ισορροπημένο με τα Διλινάτα να κυκλοφορούν περισσότερο μπάλα χωρίς ωστόσο να είναι απειλητικοί απέναντι από την εστία του Φλαμιάτου.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  1-0
Στο Άγιο Αντώνη, σε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι, στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Παλληξουριακός επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας της Σάμης με σκορ 1-0.
Οι γηπεδούχοι, ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν την κατοχή αλλά δεν ήταν καθόλου ουσιαστικοί με αποτέλεσμα η ανασφάλεια το ενός γκολ να βαραίνει τις προσπάθειες τους παίρνοντας τελικά μια αγχωτική νίκη που τους έφερε και πάλι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας. Τον ρόλο του φυσικά σε αυτό το 1-0 έπαιξε και ο Κ. Μωραίτης με τις πολλές αποκρούσεις του, ανεξάρτητα αν έχει κάποια ευθύνη σε αυτό που δέχθηκε!
Οι φιλοξενούμενοι σε ένα σημαντικό παιχνίδι για την πορεία τους, δεν ήταν η γνωστή ομάδα, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν φάσεις και τελικά μετά από πολύ καιρό να βρίσκονται εκτός 4αδας.
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
12
27 - 05
32
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
12
27 - 07
27
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
12
20 - 04
25
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
12
34 - 13
24
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ     
12
22 - 07
23
6.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
12
11 - 12
14
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
12
14 - 17
12
8.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
12
11 - 42
06
9.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
12
10 - 37
04
10.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
12
04 - 36
02
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(13η  30-31/1/2016)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
2.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
4.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
5.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
4 - 0
2.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ – Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
1 - 0
3.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
0 - 2
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  4-0
Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε στο ντέρμπι του Αγίου Αντωνίου ο Εθνικός επί των μέχρι τότε αήττητων Πρόννων και σκορ 4-0, με αποτέλεσμα να ξεφύγει 6 βαθμούς και ουσιαστικά να κερδίζει την πρωτιά της κανονικής περιόδου, μαζί με το πλεονέκτημα που δίνει αυτή.
Η Ληξουριώτικη ομάδα ήταν καλύτερη και πήρε δίκαια τη ρεβάνς της μοναδικής μέχρι στιγμής ήττας της στο πρωτάθλημα με εκείνο το 0-1 των Τζανάτων.
Οι Πρόννοι προσπάθησαν αλλά είχαν και την ατυχία να μείνουν με «δέκα» στον αγωνιστικό χώρο περισσότερο από 40 λεπτά. Μια περίπτωση που έπαιξε σίγουρα ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα.
Καθοριστικό, επίσης στοιχείο, ήταν η επιτυχία του 1-0 προς το τέλος του α’ ημιχρόνου.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ  1-0

Με ένα πολύ σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο φετινό του τρίποντο πήρε στα Τζανάτα, ο Ηρακλής αφού επικράτησε της Ερύσσου με σκορ 1-0 στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και ένα αγώνα παραπάνω.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο με λίγες φάσεις και έγινε πάνω σε έναν βαρύ και ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο «γερόλυκος» Λ. Βανδώρος που μπήκε σαν αλλαγή στο 65’ και κατάφερε να κερδίσει την κόκκινη κάρτα τουTavani G. αλλά και να σερβίρει το γκολ της μεγάλης νίκης της ομάδας τους στον Διαμαντάτο, βάζοντας «φωτιά» στο γήπεδο και την κερκίδα!
 
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ  0-2
Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχαν,  το πρωί του Σαββάτου στις Κεραμειές, τα Ομαλά στο ντέρμπι με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 2-0. Μια νίκη που ουσιαστικά τα φέρνει με το ένα πόδι στην τελική τετράδα και στα playoffs του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας. 
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο με πολύ λίγες καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες και τους τυπικά φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τα αμυντικά λάθη, όμως και πολύ ουσιαστικούς να πετυχαίνουν δυο γκολ.
Οι γηπεδούχοι στο πρώτο προσπάθησαν για κάτι καλύτερο όμως τα αμυντικά λάθη τους στέρησαν μια τέτοια προοπτική.
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
7
17 - 03
18
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
7
08 - 07
12
3.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
7
10 – 08
10
4.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
7
06 – 14
07
5.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
7
09 - 12
06
6.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
7
06 – 12
03
Ο Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2  βαθμούς
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(8η  (30-31/1/2016)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
2.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ – Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρώτοι στις νίκες οι γηπεδούχοι έναντι των φιλοξενούμενων 
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "1"
Συνεχίζει αήττητη η Εικοσιμία μεγαλώνοντας και τη διαφορά στους +5
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν δυο (2) και οι φιλοξενούμενοι μια (1). Αυτή την αγωνιστική είχαμε και δύο (2) ισοπαλίες.
Δεκαέξι (16), τέσσερις περισσότεροι από την προηγούμενη, ήταν οι ποδοσφαιριστές που αυτή την αγωνιστική "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" και αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν μέτριο, αφού είχαμε δυο κόκκινες κάρτες στα 5 παιχνίδια που διεξήχθησαν για την 12η αγωνιστική. 
Επίσης, αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, 28 κίτρινες κάρτες!!!! 11 περισσότερες από την προηγούμενη!! Οι περισσότερες, οκτώ (8), στο παιχνίδι μεταξύ Οδυσσέα-Εικοσιμίας στο Βαθύ και διαιτητή τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο. 
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 5 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας για την 12η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
2 νίκες για τους γηπεδούχους, 1 για τους φιλοξενούμενους και δύο ισοπαλίες!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους πέντε αγώνες της, ήταν καλή.
Σημειώθηκαν συνολικά 16 τέρματα, 1 περισσότερο από την προηγούμενη. 
Σκορ είχαμε στα 4 από τα 5 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτά μεταξύ Προόδου Ιθάκης-Α.Ε. Κεφαλονιάς (3-3) και Παγκεφαλληνιακού-Φωκάτων (5-1) στις Κεραμειές, συνολικά 6 ανά αγώνα.
Στα γκολ, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 9 έναντι 7 των φιλοξενούμενων. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 3,2 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα του Παγκεφαλληνιακού με 34 τέρματα στο ενεργητικό του και των  Α.Ε.Κ.-Εικοσιμίας να ακολουθούν με 27.
Καλύτερη άμυνα ο Παλληξουριακός με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα του Πυλαριακού με γκολ στο ενεργητικό του!
Χειρότερη άμυνα, του Οδυσσέα Ιθάκης με 42 τέρματα παθητικό.
Πολυνίκης ομάδα, ο Α.Ο. Εικοσιμίας που έχει πετύχει 10 νίκες σε 12 αγώνες.
Περισσότερες ισοπαλίες, τα Διλινάτα με 5 στα 12 παιχνίδια.
Λιγότερες ήττες Εικοσιμία 0!
Λιγότερες ισοπαλίες Παγκεφαλληνιακός-Οδυσσέας 0.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 28!!! 
Δεν έχει γευθεί μέχρι τώρα τη χαρά μιας νίκης μόνο ο Πυλαριακός. 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών και αυτή την αγωνιστική ήταν μέτριο, αφού είχαμε επίσης δύο κάρτες τέτοιου χρώματος.
Συνεχίζει επικεφαλής στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, ο Ι. Αμούργης της Σάμης με 10 γκολ (δεν πέτυχε κάποιο αυτή την αγωνιστική) και την διαφορά όμως να μειώνεται στα δύο από τον Θανάση Τούρλα του Παγκεφαλληνιακού, που πέτυχε ένα και έφτασε τα 8
Ακολουθούν με 7, ο Π. Κουτσουβέλης του Οδυσσέα Ιθάκης και ο Ν. Μοσχόπουλος του Παγκεφαλληνιακού. 
Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής η διατήρηση του αήττητου από Εικοσιμία, η οποία μάλιστα αύξησε και την βαθμολογική της διαφορά από την δεύτερη Α.Ε.Κ. στους +5 βαθμούς, αλλά και η συνεχής έλλειψης ισοβαθμίας των ομάδων σε οποιαδήποτε θέση!
Η δεύτερη ισοπαλία του Πυλαριακού στο πρωτάθλημα και μάλιστα επί του ίδιου αντιπάλου, ακριβώς μετά από έναν ολόκληρο γύρο. Μια ισοπαλία που δίνει ελπίδα παραμονής!
Ακόμη η ισοπαλία της Α.Ε.Κ. στην Ιθάκη που την έφερε πίσω με διαφορά 5 πλέον βαθμών από την Εικοσιμία.
 
Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρώτοι στις νίκες οι γηπεδούχοι απέναντι στους φιλοξενούμενους
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "1"
Μεγάλωσε η διαφορά στην κορυφή για τον Εθνικό στους 6 βαθμούς
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν δυο (2) και οι φιλοξενούμενοι μία (1). Αυτή την αγωνιστική δεν είχαμε καμία ισοπαλία.
Έξι (6), όσοι και την προηγούμενη, ήταν οι ποδοσφαιριστές, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν αυτή την αγωνιστική.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν το ίδιο κακό με την προηγούμενη, αφού είχαμε δυο κόκκινες κάρτες στα 3 παιχνίδια που διεξήχθησαν αυτή την αγωνιστική. 
Επίσης, αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, 13 κίτρινες κάρτες, δύο (2) περισσότερες από την προηγούμενη!! Οι περισσότερες, έξι (6), στο παιχνίδι μεταξύ Ηρακλή Πρόννων-Ερύσσου στα Τζανάτα με διαιτητή τον κ. Ε. Σούλα.
Επίσης είχαμε αυτή την αγωνιστική και την πρώτη φετινή ήττα, στο πρωτάθλημα, για τον Α.Ο. Πρόννων.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 3 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας για την 7η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
2 νίκες για τους γηπεδούχους, 1 για τους φιλοξενούμενους και καμία ισοπαλία!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους τρεις αγώνες της, ήταν πολύ καλή.
Σημειώθηκαν συνολικά 7 τέρματα, όσα και την προηγούμενη. 
Σκορ είχαμε και στα 3 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτά μεταξύ Εθνικού-Πρόννων στον Άγιο Αντώνη (4-0), συνολικά 4. 
Στα γκολ επικράτησαν οι γηπεδούχοι που σημείωσαν έναντι των φιλοξενούμενων. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 2,3 ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα του Εθνικού Κεφαλονιάς με 17 τέρματα στο ενεργητικό του.
Καλύτερη άμυνα επίσης του Εθνικού με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα των Ηρακλή Πρόννων και Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 6 γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα, των Ηρακλή Πρόννων με 14 τέρματα παθητικό.
Πολυνίκης ομάδα, ο Εθνικός Κεφαλονιάς που έχει πετύχει  6 νίκες σε αγώνες.
Περισσότερες ισοπαλίες οι 3 που έχουν στα 7 μέχρι τώρα παιχνίδια Έρυσσος, και Α.Ο. Πρόννοι.
Λιγότερες ήττες Εθνικός Κεφαλονιάς και Α.Ο. Πρόννων 1!
Λιγότερες ισοπαλίες Εθνικός 0.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 13!!!  
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών, όπως και την προηγούμενη αγωνιστική ήταν κακό, μιας και είχαμε και πάλι δυο (2) κόκκινες στην 7η του πρωταθλήματος.
Στους σκόρερ, ο Κ. Αραβαντινός-Ζαφείρης του Εθνικού Κεφαλονιάς, με τα δυο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Πρόννους, ανέβηκε πρώτος και με διαφορά δυο τερμάτων βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα της Β' κατηγορίας, αφήνοντας πίσω, τον συμπαίκτη του Αμ. Τορομάνι, τον Δ. Περαματζή του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και τον Αγγ. Γεωργόπουλο των Ομαλών 5.
Στα αξιοσημείωτα της 7ης αγωνιστικής το σπάσιμο του αήττητου των Πρόννων, με μια βαριά μάλιστα ήττα 4-0 στο ντέρμπι του Αγίου Αντωνίου!!
 
Τα + & Τα - 
Στα συν της εβδομάδας
* Στον Εθνικό Κεφαλονιάς, που αν και η παρουσία του είναι παρθενική στο τοπικό ποδόσφαιρο, με τη συμμετοχή του για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα, εν τούτοις δείχνει μια σοβαρή και σταθερή σε απόδοση ομάδα. Βρίσκεται στην πρώτη θέση με 6 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, δυο αγώνες πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και πολύ κοντά στην κατάκτηση του!
Ο Νικόλας Κουρούκλης κάνει εξαιρετική δουλειά, το Δ.Σ. επίσης, οι ποδοσφαιριστές μια καταπληκτική παρουσία, επομένως πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά.
Μπράβο σε όλους!
* Σε όλες τις ομάδες και στους μικρούς ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα για την ποιότητα και το όμορφο θέαμα που παρουσιάζουν σε κάθε αγώνα.
Πραγματική... υγεία να παρακολουθείς έναν τέτοιο ποδοσφαιρικό αγώνα και να βλέπεις τα αυριανά αστεράκια του ποδοσφαίρου μας να χαίρονται στο "χορτάρι" με αυτά που κάνουν.
Με μια δική σας παρουσία σε ένα από αυτά τα γήπεδα θα κάνετε την συγκεκριμένη διαπίστωση δια γυμνού οφθαλμού!!!
Για μένα είναι το πιο σοβαρό πρωτάθλημα. Σίγουρα όμως κάποια πράγματα θα πρέπει να διορθωθούν. Πρέπει, Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και Σωματεία να δώσουν περισσότερα κίνητρα και να εφαρμόσουν νέες ιδέες, μιας και το ποδόσφαιρο εξελίσσεται σχεδόν καθημερινά σε αυτές τις ηλικίες. Αν επιθυμούν να κάνει ένα βήμα παραπάνω το Κεφαλονίτικο και Θιακό ποδόσφαιρο!
Στα πλην της εβδομάδας
* Στην παράγραφο του προτεινόμενου σχεδίου του νέου καταστατικού της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. που αν περάσει, αφαιρεί το δικαίωμα σε κάποιον παράγοντα που θα εκλεγεί στο Δ.Σ. της Ένωσης, στη συνέχεια και δεν θα είναι απόφοιτος Λυκείου, να τοποθετηθεί σε θέση προέδρου, γραμματέα και ταμία, αφού η συγκεκριμένη παράγραφος αναφέρει:..."Υποψηφιότητα μπορεί να υποβάλλει οποιοσδήποτε επιθυμεί και έχει τα απαιτούμενα προσόντα. Οι θέσεις Προέδρου,  Γενικού Γραμματέα και Ταμία πρέπει να κατέχουν γραμματικές γνώσεις τουλάχιστον Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου Παλαιού Τύπου".
* Επίσης άλλη μια "τρελή" παράγραφος στο ίδιο καταστατικό που έρχεται εκ νέου (εφαρμόστηκε στις προηγούμενες αρχαιρεσίες της Ένωσης μας). 
Ακούστε λοιπόν τι λέει για να είναι έγκυρο ένα ψηφοδέλτιο στην διαδικασία της ψηφοφορίας για Δ.Σ. κ.λ.π. της Ένωσης θα τοποθετούνται: ".....Με σταυρό προτίμησης υποχρεωτικά τόσοι σταυροί όσα και τα εκλεγόμενα μέλη: α) ως τακτικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, β) ως αναπληρωματικά μέλη αυτής, γ) ως τακτικά μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής και δ) ως αναπληρωματικά μέλη αυτής".
Άκουσον άκουσον..... 
Και πολύ σωστά το λέει παράγοντας...... "Βρε φίλε, εγώ δεν γουστάρω την φάτσα του Α, του Β, του Γ, δικαίωμα μου είναι να ψηφίσω ή να καταψηφίσω, έναν, κανέναν ή τελικά όσους γουστάρω"....
Αλήθεια, το έχουν μελετήσει αυτό το σχέδιο οι παράγοντες; Πολύ θα ήθελα την άποψη τους για τα παραπάνω και άλλα πολλά σε επόμενο ρεπορτάζ του Sportsthea για το θέμα.
Πάντως στην συγκέντρωση, προχθές, για την Γ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., που δεν είχε απαρτία, αν φυσικά αληθεύουν οι πληροφορίες μας, προς τιμήν του ο πρόεδρος της Ένωσης σε αίτημα των εκπροσώπων των ομάδων για τα συγκεκριμένα θέματα, τους ανέφερε ότι μπορούν να τα καταψηφίσουν στην επόμενη Γ.Σ., ώστε να μην μπουν στο νέο καταστατικό που θα προκύψει στη συνέχεια. Μια σωστή θέση που βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. 
* Στα τοπικά Σωματεία και όσα δεν παραβρέθηκαν αδικαιολόγητα (πήγαν μόνο 4 εκπρόσωποι) στην Γ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. το διήμερο 24-25/1/2016 με αποτέλεσμα αυτή να αναβληθεί.
Πραγματικά είναι θλιβερό μια τοπική ποδοσφαιρική Ένωση με 15-16 όλα και όλα ενεργά (αγωνιστικά) Σωματεία να μην μπορεί να συγκεντρώσει τον ανάλογο αριθμό μιας απαρτίας.... Και μετά όλα και όλοι μας φταίνε.... 
Υπήρχαν θέματα σοβαρά για το ποδόσφαιρο, υπήρχαν θέματα που θα έπρεπε να ψηφιστούν, αλλά και άλλα που δεν θα έπρεπε για το καλό του.... Και όμως δήλωσαν απόντες... Κρίμα και μην αρχίσουμε πάλι να ρίχνουμε τις ευθύνες μας σε άλλους..... Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας..... Ας ρίξουμε μια ματιά στο ποδόσφαιρο που έχουμε και αν τελικά νιώθουμε ικανοποιημένοι από αυτό, κανένα πρόβλημα..... Καλή συνέχεια!!!
ΑΝΔΡΕΣ
Ήττα για άνδρες στην Πάτρα από τα Αραχωβίτικα 86-74
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ανδρική ομάδα του ΑΣΚ ηττήθηκε στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος» από τα Αραχωβίτικα με 86-74, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑ-Η.
Η μεγάλη ευστοχία των γηπεδούχων, αποτέλεσε τον σημαντικότερο παράγοντα που λύγισε την ομάδα μας.
Η βαθμολογία
α/α

Ομάδα




Β.




Ν-Η




Π.
1.
Ε.Α.Π.

30

15-0

1091-840
2.
Παναχαϊκή

29

14-1

1057-888
3.
Αχαγιά '82

26

11-4

1124-984
4.
Αγυιά (4β.)

25

10-5

1056-999
5.
Ήφαιστος Αιγίου (2β.)

25

10-5

1054-1008
6.
Αραχωβίτικα

24

9-6

1031-1027
7.
Νέοι Εσπέρου Α.Ο.Π.Α.

21

6-9

940-980
8.
Νέοι Προμηθέα (2β.)

20

5-10

1095-1147
9.
Σφήκα (1β.)

20

5-10

969-1026
10.
Ολυμπιονίκης (+32)

19

5-9

852-901
11.
Κρήνη '97 (-1)

19

4-11

956-1054
12.
Ε.Α. Παραλίας (-31)

19

4-11

883-1054
13.
Α.Σ. Κεφαλονιά

18

4-10

856-944
14.
Προφήτης Ηλίας

17

2-13

929-1041
Η επόμενη αγωνιστική  (16η)
01/02/16
21:00
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΑΓΥΙΑΣ ΑΕ ΠΑΤΡ. - ΣΦΗΚΑ ΑΣ
01/02/16
20:00
Ε.Α.Π
ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ
01/02/16
19:30
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ
31/01/16
15:00
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ - ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ
01/02/16
21:15
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ - Α.Σ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ
01/02/16
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ - ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΟ
01/02/16
19:30
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΑΧΑΓΙΑ 82 - ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ
ΠΑΙΔΕΣ
Την ήττα στην Πάτρα κόντρα στα Αστέρια Αχαΐας για την παιδική ομάδα του ΑΣΚ με 61-51
Τα πιτσιρίκια του Γιάννη Βουργίδη, προσπάθησαν πολύ για ένα θετικό αποτέλεσμα και πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, σε σημείο που αδικούνται από την τελική διαφορά στο σκορ.
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ
Σπουδαία νίκη του Ν.Ε.Ο.Λ. στην Κάτω Αχαγιά
Αποδίδοντας εξαιρετικά σε ένα παιχνίδι ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας ο Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου, επικράτησε στην Κάτω Αχαγιά της 3ης ομάδας του βαθμολογικού πίνακα Δύμης, παίρνοντας και μια άτυπη ρεβάνς της εντός έδρας ήττα του (64-74) στον Α΄γύρο, με σκορ 60-58 και ανέβηκε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α2 Ε.Σ.Κ.Α.-Η.
Την επόμενη αγωνιστική η Ληξουριώτικη ομάδα φιλοξενεί στο Κλειστό της Παλλικής την Ε.Φ.Α. Αιγίου.

Η βαθμολογία

Ομάδα




Β.




Ν-Η




Π.
1.
Ολυμπιάδα

27

13-1

998-825
2.
Αίολος Αγυιάς

26

12-2

961-822
3.
Δύμη

26

11-4

965-863
4.
Παναχαϊκός

24

9-6

898-819
5.
Απολλωνιάδα

23

10-3

853-731
6.
Ζάκυνθος (2β.)

22

7-8

872-886
7.
Αχαιός '47 (1β.)

21

7-7

850-846
8.
Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου (+9)

21

8-6

974-915
9.
Ε.Φ.Α. Αιγίου (-4)

20

6-8

807-899
10.
Κρόνος Πατρών (-5)

20

6-8

852-866
11.
Νίκη Προαστίου (2β.)

18

4-10

856-915
12.
Υπερίων Αμαλιάδας (1β.)

18

4-10

761-868
13.
Πύργος '99

16

2-12

805-885
14.
Πατρέας

14

0-14

578-890
Η επόμενη αγωνιστική  (16η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
03/02/16
20:30
ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ
ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ
03/02/16
21:15
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ - ΝΙΚΗ ΑΣ
31/01/16
12:30
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ
03/02/16
20:00
ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ - ΔΥΜΗΣ Α.Ο.
03/02/16
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ. - ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ
03/02/16
19:30
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ - ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ
31/01/16
12:00
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓΕ - ΠΥΡΓΟΣ 99
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου