Σάββατο, Ιανουαρίου 30

"Καρδιοχτύπια" για την Α.Ε.Κ..... Μετά την Ιθάκη και στα Φαρακλάτα ισοφάρισε 1-1 την Σάμη στα "χασομέρια"


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  2-1
                                
Στο 94' η ισοφάριση για τους "κιτρινόμαυρους 1-1
Σε έναν αρκετά καλό αγώνα σήμερα το απόγευμα στα Φαρακλάτα, Α.Ε.Κ. και Σάμη αναδείχθηκαν τελικά ισόπαλες με σκορ 1-1.
Οι ομάδες μάλιστα παρατάχθηκαν χωρίς δυο από τα καλά τους «χαρτιά» αφού από τους γηπεδούχους απουσίαζε ο τιμωρημένος Φωκάς και από τους φιλοξενούμενους ο άνθρωπος γκολ της και πρώτος σκόρερ τους πρωταθλήματος Ι. Αμούργης, λόγω τραυματισμού.

Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι, δύναμη, πάθος διαμαρτυρίες και πολλές κίτρινες κάρτες. Μπορεί να μην είδαμε και το καλύτερο θέαμα ή τα πολλά γκολ, όμως υπήρχε αγωνία μέχρι τη λήξη και τελικά την πρωταθλήτρια να σώνει την κατάσταση και μάλιστα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στις καθυστερήσεις.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, την γηπεδούχο να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να κυκλοφορεί μπάλα χωρίς ωστόσο να δημιουργεί καταστάσεις στην αντίπαλη εστία, αφού η αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων με ηγέτη τον Περιβολάρη δεν το επέτρεπε.
Το ίδιο χρονικό διάστημα η Σάμη προσπαθούσε με αντεπιθέσεις και κύριο εκφραστή αυτών, τον Ηλία Κοσμάτο, να βγει απειλητική στην εστία του Τσιαουσντέλιο χωρίς να τα καταφέρνει, μέχρι που στο 26’ θα πάρει κεφάλι στο σκορ 0-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Στην επανάληψη οι τυπικά γηπεδούχοι με περισσότερο ενισχυμένη την επίθεση τους, αφού ο Γ. Τόγιας πέρασε στον αγώνα τον νεοφερμένο από την Εικοσιμία, Αποστόλου με στόχο να πιέσει για την γρήγορη ισοφάριση.
Έτσι πλέον είχαν περισσότερη κατοχή, ήταν καλύτεροι, πίεσαν και έστω στο 90+4’ κατάφεραν και έσωσαν την «παρτίδα» με ένα γκολ του Λυκούδη και το ντέρμπι, όπως και αυτό του α’ γύρου, να ολοκληρωθεί ισόπαλο, αυτή την φορά με σκορ (1-1).
Φάσεις και γκολ
Το πρώτο 45λεπτο ήταν πολύ φτωχό από φάσεις, αφού όλες κι όλες, τρεις ήταν οι καλές του στιγμές.
Στο 12’ ο Παπαδημητρόπουλος θα περάσει έξυπνη ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας για τον Πολλάκη, αυτός θα «τσιμπήσει» την μπάλα στην έξοδο του Κ. Μωραίτη, όμως, δεν του κάνει το χατίρι αφού θα περάσει άουτ από το δεξί του δοκάρι.
Στην επόμενη καλή φάση του παιχνιδιού στο 26’ η Σάμη θα κερδίσει πέναλτι και θα ανοίξει το σκορ για το 0-1!
Συγκεκριμένα ο Γιαννάτος μετά πολύ ωραία ατομική ενέργεια λίγο μέσα στην περιοχή και αριστερά, θα θελήσει να περάσει την μπάλα πάνω από τον Δρόσο, όμως αυτή θα σταματήσει στο απλωμένο χέρι του ποδοσφαιριστή των «κιτρινόμαυρων» με αποτέλεσμα ο διαιτητής κ. Καπογιαννόπουλος να υποδείξει την παράβαση, κιτρινίζοντας παράλληλα και τον «δράστη».
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Ηλ. Κοσμάτος, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ στην δεξιά γωνία ξεγελάει τον Τσιαουσντέλιο και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα εν μέσω πανηγυρισμών.
Στο 34’ ο Λυκούδης μετά από κάποιες κόντρες θα γίνει κάτοχος της μπάλας και θα πασάρει στο Μπάμπη που θα πιάσει το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα περνάει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κ. Μωραίτη.
Το 0-1 θα είναι σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυναμικά και στο 46’ ο Πολλάκης μέσα από την περιοχή, στην προσπάθεια του να πλασάρει ψηλοκρεμαστά, τον Κ. Μωραίτη που πραγματοποιούσε έξοδο, θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ πάνω από την εστία του.
Ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Παπαδάκου θα αναγκάσει τον τερματοφύλακα της Σάμης να διώξει την μπάλα με γροθιές, ενώ στην συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Ο Λυκούδης από δεξιά στο 67’ θα περάσει παράλληλα την μπάλα στην περιοχή στον Μπάμπη με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να μην κάνει καλά το πλασέ με αποτέλεσμα να διώξουν για μια ακόμη φορά οι αμυντικοί.
Ο Πολλάκης θέλει να απειλήσει στο 84’ με ένα μακρινό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το δεξί «Γ» της εστίας των φιλοξενούμενων.
Άτυχοι θα σταθούν οι «κιτρινόμαυροι» στο 90+1’ και ενώ η πίεση που ασκούσαν ήταν μεγάλη, όταν το διαγώνιο σουτ από τα όρια της περιοχής και δεξιά του Μαλισόβα θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο απέναντι δοκάρι του Κ. Μωραίτη και στη συνέχεια να απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Όμως, στο 90+4’ θα σταθούν τυχερότεροι, όταν ο Λυκούδης θα πιάσει ένα δυνατό, με πολύ φάλτσο σουτ, η μπάλα φαίνεται να βρίσκει σε κάποιο σώμα, γεγονός που ξεγελάει τον Κ. Μωραίτη, που δεν είχε και καλό οπτικό πεδίο καταλήγοντας στα δίχτυα για την ισοφάριση και το τελικό 1-1, λυτρώνοντας κατά κάποιον τρόπο την ομάδα του.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Π. Τρούλο.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Στεφανάτος, Κόμητας (80’ Μπαζάρογλου), Παπαδάκος (72’ Βουκελάτος), Παπαδημητρόπουλος, Ζαμπαύτης, Δρόσος (46’ Αποστόλου), Πολλάκης, Λυκούδης, Μαλισόβας, Μπάμπης.
Σάμη:(Μ. Τριανταφυλλίδης), Μωραίτης Κ., Ποταμιάνος, Μπεκατώρος (57’ λ.τ. Καππάτος), Βιτωράτος, Κοσμάτος (90’ Σκιαδαρέσης), Μωραίτης Ν. (57’ λ.τ. Μινέτος), Αμούργης Αρ., Νικολοβιέννης, Γιαννάτος, Περιβολάρης, Καλιβωκάς Γ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου