Σάββατο, Ιανουαρίου 23

"Σκούπισε" την πρωτιά ο Εθνικός 4-0 τους Πρόννους


Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  4-0
                                                        
Πήρε 4-0 το ντέρμπι και πάει στα μπαράζ με πλεονέκτημα
Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε στο ντέρμπι του Αγίου Αντωνίου ο Εθνικός επί των μέχρι τότε αήττητων Πρόννων και σκορ 4-0, με αποτέλεσμα να ξεφύγει 6 βαθμούς και ουσιαστικά να κερδίζει την πρωτιά της κανονικής περιόδου, μαζί με το πλεονέκτημα που δίνει αυτή.
Η Ληξουριώτικη ομάδα ήταν καλύτερη και πήρε δίκαια τη ρεβάνς της μοναδικής μέχρι στιγμής ήττας της στο πρωτάθλημα με εκείνο το 0-1 των Τζανάτων.
Οι Πρόννοι προσπάθησαν αλλά είχαν και την ατυχία να μείνουν με «δέκα» στον αγωνιστικό χώρο περισσότερο από 40 λεπτά. Μια περίπτωση που έπαιξε σίγουρα ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα.
Καθοριστικό, επίσης στοιχείο, ήταν η επιτυχία του 1-0 προς το τέλος του α’ ημιχρόνου.
Το παιχνίδι στην αρχή ήταν νευρικό και μέχρι να βρουν οι ομάδες τα πατήματα τους μέτριο και τον Εθνικό να έχει μια ελαφρά υπεροχή.
Στο δεύτερο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αλλά όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο, κάπου εκεί τελείωσε και το ματς με αποτέλεσμα να δεχθούν ακόμη τρία τέρματα!
Φάσεις και γκολ
Στο 6’ ο Μαυροειδής μετά από μια κούρσα θα πιάσει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα φύγει ψηλά άουτ.
Αντωνάτος-Μαυροειδής θα συνεργαστούν πολύ όμορφα στο 17’ με τον τελευταίο όμως να μην πιάνει καλά το σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.
Οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ στο 32’, όταν Αραβαντινός-Αντωνάτος θα έχουν μια πολύ καλή συνεργασία, ο τελευταίος θα πασάρει στο ύψος του πέναλτι στον Μαυροειδή, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Έτσι και χωρίς άλλη αξιόλογη φάση θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη οι Πρόννοι θα έχουν μια καλή ευκαιρία να πετύχουν την ισοφάριση αλλά το σουτ του Ζαπάντη εκτός περιοχής θα περάσει ελάχιστα άουτ από την εστία του Μοσχόπουλου.
Νέα ευκαιρία στο επόμενο λεπτό για τους φιλοξενούμενους. Ο Σιμωτάς δεν μπορεί να διώξει σωστά την μπάλα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια σύγχυση στην περιοχή του Μοσχόπουλου με τον τελευταίο να δίνει την λύση και να την μπλοκάρει.
Η καθοριστική φάση του αγώνα στο 50’ με την αποβολή του Μιχ. Μπεσλίκα, με δεύτερη κίτρινη κάρτα στην ίδια φάση. Την πρώτη γιατί φορούσε κολάν διαφορετικού χρώματος από αυτό της στολής και την δεύτερη γιατί προσπάθησε να το αλλάξει στον περιβάλλοντα του αγωνιστικού χώρο.
Παρότι αγωνίζονταν με δέκα οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν νέα ευκαιρία στο 58’ όταν ο Αθ. Τραυλός, βγάζει την σέντρα μέσα στην περιοχή στον Α. Αναγνώστη, όμως η κεφαλιά του θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από την εστία του Μοσχόπουλου.
Και αφού δεν έγινε η ισοφάριση στο 61΄ο Εθνικός θα πετύχει το 2-0. Ο Γαλανός ύστερα από ωραία κούρσα από δεξιά θα πασάρει στην περιοχή στον Κ. Αραβαντινό και αυτός θα πλασάρει εύστοχα τον Παπαβασιλείου στέλνοντας την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του.
Στο 71’ ο Αραβαντινός με ωραία ενέργεια από δεξιά αποφεύγει έναν αντίπαλο και πασάρει στην περιοχή στον Κοσμάτο που ολιγωρεί, η μπάλα θα φτάσει στον Κατσιβέλη που θα σουτάρει άστοχα.
Νέα ευκαιρία στο 72’ για τους γηπεδούχους και τον Κοσμάτο από το σημείο του πέναλτι να σουτάρει ψηλά άουτ.
Στο 75’ το σκορ θα γίνει 3-0 για τους γηπεδούχους και ουσιαστικά «κλειδώνει» μια σπουδαία νίκη για τους Ληξουριώτες.
Ο Κατσιβέλης θα βγάλει ωραία την σέντρα από δεξιά, στην περιοχή στον Κ. Αραβαντινό με τον τελευταίο να σηκώνεται πολύ ψηλά και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των Πρόννων για τρίτη φορά.
Τελευταίο λεπτό του αγώνα οι γηπεδούχοι με πέναλτι που θα κερδίσει ο Κοσμάτος από τον Παπαβασιλείου, θα πετύχουν το τελικό 4-0 με εύστοχη εκτέλεση του ίδιου ποδοσφαιριστή, βάζοντας το «κερασάκι» στην τούρτα σε μια σπουδαία νίκη της ομάδας του.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Στάθη και Χρ. Αβάζαρο.
Συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Μοσχόπουλος, Λαδάς, Βόρος, Αντωνάτος (55’ Τορομάνι), Αραβαντινός Δημ., Μαυροειδής (72’ Κοσμάτος), Κατσιβέλης, Σιμωτάς (84’ Αραβαντινός Νικ.), Αραβαντινός Κ., Γαλανός, Αραβαντινός Ανδρ..

Πρόννοι:(Γ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Μπεσλίκας, Αλεξίου, Γ. Σολωμός, Α. Τραυλός, Κ. Ζαπάντης, Κουτροκόης (58’ Κουρκουμέλης Κυρ.), Σ. Τραυλός, Θωμάς (46’ Παππάς), Αναγνώστης, Κατσιλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου