Τετάρτη, Ιανουαρίου 27

Η "μάχη" για τον τελικό (Δηλώσεις-φωτορεπορτάζ-ημερομηνίες διεξαγωγής)


Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. στο Αργοστόλι, η κλήρωση των ημιτελικών αγώνων του τοπικού κυπέλλου.
Η δυναμικότητα των τεσσάρων ομάδων που μπήκαν στην κληρωτίδα, ήταν σίγουρο ότι θα έδινε έτσι κι αλλιώς μεγάλα παιχνίδια. Μπορεί να μην βγήκε το Super παιχνίδι Εικοσιμίας-Α.Ε.Κ. που πολύ θα επιθυμούσαν, ωστόσο από αυτά τα δυο ζευγάρια περιμένουμε πολλά. Περιμένουμε να δούμε μεγάλα παιχνίδια.
Οι αγώνες είναι μονοί και θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που βγήκαν από την κληρωτίδα πρώτες. Εμείς θεωρούμε ότι όλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Άλλωστε μιλάμε για αγώνες κυπέλλου. Μιλάμε για τον θεσμό των εκπλήξεων!
Την κλήρωση πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. κ. Γ. Καραντινός με το μέλος της και αντιπρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θ. Βαλσαμή.
Τα σωματεία εκπροσώπησαν: Την Α.Ε.Κ. ο Δ. Κουμαριώτης, τον Παγκεφαλληνιακό ο Γ. Βασιλάκης, και την Σάμη οι Β. Μιχαλάτος και Κ. Βιτωράτος.
Η κληρωτίδα ανέδειξε τα παρακάτω ζευγάρια:
Π.Α.Ο. Παγκεφαλληνιακός – Α.Ε. Κεφαλονιάς
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Σάμης
Οι αγώνες μετά από κλήρωση θα διεξαχθούν ως εξής:
Την Τετάρτη 10/2 Παγκεφαλληνιακός – Α.Ε.Κ. και
Την Πέμπτη 11/2 Εικοσιμία Σάμη
Και οι δυο αγώνες είναι μονοί σε αυτή την σειρά και θα διεξαχθούν στις Κεραμειές.
Να τονίσουμε την συγκινητική προσπάθεια της επιτροπής να γίνει δίκαιη για όλες τις ομάδες, η διεξαγωγή των αγώνων, αφού δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες, μιας και την επόμενη Τετάρτη 3/2, είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν οι αναβληθέντες αγώνες των Μικτών μας με αντιπάλους τις αντίστοιχες της Ζακύνθου.
Έτσι έμεναν κενές μόνο δυο επόμενες Τετάρτες η 10η και 17η Φεβρουαρίου 2016. Η Ε.Π.Ο., σύμφωνα με την επιτροπή, έχει ενημερώσει ότι ο κυπελλούχος κάθε τοπικής Ένωσης θα πρέπει να δηλωθεί σε αυτήν έως την 22η/2/2016.
Μέσα λοιπόν σε αυτή την πίεση, στο να βρεθούν οι ημερομηνίες, στις κληρώσεις αλλά και την κατανόηση των ομάδων, καταλήξαμε, οι ημερομηνίες των ημιτελικών να είναι οι παραπάνω και ο τελικός την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου
Να πούμε επίσης ότι η συμμετοχή του κυπελλούχου κάθε Ένωσης είναι υποχρεωτική στην Β’ φάση και διεξάγεται πλέον με ευθύνη της Ε.Π.Ο..
Αμέσως μετά την κλήρωση μας έκαναν δηλώσεις ο πρόεδρος της επιτροπής και οι εκπρόσωποι των ομάδων:
Γ. Καραντινός πρόεδρος Ε.Ε.Π. &Κ.Ε. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.:
«Παρά την πίεση, λόγω έλλειψης κενών ημερομηνιών για την διεξαγωγή των ημιτελικών και του τελικού του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας, για την πρώτη σειρά, προσπαθήσαμε με την κατανόηση των Σωματείων, τα οποία θέλω να ευχαριστήσω δημόσια για την βοήθεια και τον πολιτισμό που επέδειξαν, και καταφέραμε να ορίσουμε τα ημιτελικά παιχνίδια και τον τελικό μέσα στις ημερομηνίες που ζητάει η Ομοσπονδία αλλά και σε μια δίκαιη αντιμετώπιση όλων.
Εύχομαι στις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν, καλά παιχνίδια και οι καλύτεροι ή τυχερότεροι ας περάσουν στον τελικό. Είναι δυο παιχνίδια και όλοι μπορούν να ελπίζουν για την τύχη των ομάδων τους. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε, ότι και αυτή την χρονιά, όλα θα πάνε καλά και θα χαρούμε την μεγάλη γιορτή του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου σε λιγότερο από είκοσι ημέρες».
Δημ. Κουμαριώτης:Α.Ε.Κ.
«Δεν θα σταθώ στην κλήρωση, αν είναι εύκολη, ή δύσκολη, δεν παύει να είναι ένας ημιτελικός κυπέλλου και οι τεσσάρες ομάδες δίκαια βρίσκονται εκεί. Μην ξεχνάμε ότι το κύπελλο είναι θεσμός εκπλήξεων για αυτό και θα είμαστε όσο το πιο καλά γίνεται, προετοιμασμένοι γιατί είναι ένας τίτλος που τον θέλουμε»
Δ. Ζησιμάτος:Α.Ο. Εικοσιμίας
"Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μια πολύ καλή ομάδα. Ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει γιατί είναι μονό παιχνίδι και λάθη δε διορθώνονται. 
Σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης με όποιον αντίπαλο και να παίζαμε θα ήταν εξ ορισμού πολύ δύσκολος".
Γ. Βασιλάκης: Παγκεφαλληνιακός
"Eδώ που φτάσαμε στους ημιτελικούς του κυπέλλου, σίγουρα περιμέναμε πολύ δυνατούς αντιπάλους από τις τέσσερις ομάδες οι οποίες μαζί με τον Παλληξουριακό βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του  πρωταθλήματος. 
Τώρα σχετικά με τον δικό μας αντίπαλο στα ημιτελικά, την  περσινή πρωταθλήτρια Α.Ε. Κεφαλονιάς, μας δίνει τον τίτλο του αουτσάιντερ και του φαβορί στην πρωταθλήτρια.
Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια και να νικήσει ο καλύτερος.
Έχουμε  απεριόριστη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μας και στον προπονητή μας κ. Βουκελάτο ότι θα αγωνιστούν ώστε να διεκδικήσουν όλες τις πιθανότητες για πρόκριση στον τελικό".
Κοινή δήλωση Β. Μιχαλάτου-Κ. Βιτωράτου: Α.Ο. Σάμης
"Κληρωθήκαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του νησιού, όμως πιστεύουμε ότι ένας ημιτελικός, είναι ημιτελικός και δεν έχεις να χάσεις τίποτα. 
Εξάλλου η δική μας ομάδας φέτος έχει και στόχους και κίνητρο. 
Άρα γιατί να μην πανηγυρίσουμε μια πρόκριση, για πρώτη φορά σε έναν τελικό Κυπέλλου;
Ευχόμαστε να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι και στο τέλος να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε την ιστορική μας πρόκριση στον φετινό τελικό"
Φώτο από την κλήρωση
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου