Κυριακή, Ιανουαρίου 31

"Γρουσούζικη" αποδείχθηκε η 13η αγωνιστική για την Εικοσιμία μετά τη σημερινή πρώτη της ήττα 0-3 από τον Παλληξουριακό


Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-3
                             
Μεγάλη νίκη των "ερυθρόλευκων" του Ληξουριού στις Κεραμειές
«Γρουσούζικη» για την Εικοσιμία και αντίθετα super τυχερή για τον Παλληξουριακό, αποδείχθηκε η 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας αφού οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στις Κεραμειές των αντιπάλων τους με σκορ 3-0!!
Η ήττα αυτή ήταν η πρώτη και μάλιστα βαριά για την ομάδα του Δ. Ζησιμάτου, με αποτέλεσμα να φέρνει και πάλι στα ίσα του το πρωτάθλημα, αφού η διαφορά που θα μπορούσε να είχε φτάσει στους +7 για την ομάδα της Λειβαθούς, πλέον μειώθηκε στους +4. Έτσι τίποτα δεν έχει τελειώσει αφού απομένουν ακόμη πέντε αγώνες και ακολουθούν πολύ δυνατά ντέρμπι.
Η ομάδα του Γ. Θωμά μετά από αυτή της, την επιτυχία ισοβαθμεί στην 2η θέση του πρωταθλήματος με την Α.Ε.Κ. και απειλεί ακόμη και την σημερινή της αντίπαλο.
Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν μέτριο με την Εικοσιμία να μπαίνει πιο δυνατά, έχοντας μια ελαφρά υπεροχή. Όμως μετά το εικοσάλεπτο ο Παλληξουριακός, όχι μόνο ισορρόπησε, ήταν καλύτερος και κατάφερε να το κλείσει προηγούμενος στο σκορ 0-1.
Στο δεύτερο ίδια εικόνα. Ένα καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων και στη συνέχεια υπεροχή των φιλοξενούμενων.
Σε γενικές γραμμές και παρά τα τρία του γκολ, το παιχνίδι ήταν μέτριο και η νίκη του Παλληξουριακού σίγουρα δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 26’, θα είναι για τους φιλοξενούμενους με τον Μαρινάκη να αστοχεί στο σουτ που πραγματοποιεί από δεξιά μετά την πάσα του Ζάβαλη.
Οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 28’, με τον Κορσιάνο να βγάζει τον Γρηγοράτο σε θέση για γκολ, όμως ο νεαρός ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων δεν προλαβαίνει με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ceca.
Στο 42’ οι «ερυθρόλευκοι» του Ληξουριού θα προηγηθούν στο σκορ 1-0 και «δράστη» τον Χρ. Μινέτο ο οποίος θα μπερδευτεί με τον Γιαννά και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά την επικίνδυνη, με πολλά φάλτσα σέντρα, από δεξιά του Μαρινάκη και παρά την προσπάθεια του Ψάλτη να την απομακρύνει, πριν καταλήξει στα δίχτυα, διαιτητής και βοηθός δείχνουν σέντρα μιας και για αυτούς η μπάλα είχε περάσει την γραμμή της εστίας των γηπεδούχων.
Με το σκορ στο 0-1 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα. Στην επανάληψη και πάλι οι γηπεδούχοι με το εις βάρος τους 0-1 ήταν αναγκασμένοι να μπουν δυνατά για την ισοφάριση και αυτό έκαναν.
Έτσι στο 47’ ο Μπούσι με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ θα στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 53’ μετά από κόντρες, ο Αλ. Πολλάτος θα κερδίσει την μπάλα και θα κάνει το δυνατό σουτ για να πεταχτεί ο Ceca και να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση διατηρώντας το 0-1 για την ομάδα του.
Αφού ξεπέρασαν ανώδυνα αυτή την μικρή πίεση των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι θα αναλάβουν εκ νέου την υπεροχή και στο 58’ θα πετύχουν και το 0-2. Ο Ζερβός μετά από ωραία προσπάθεια θα βγάλει την σέντρα από αριστερά, ο Γιαννάς δεν υπολογίζει σωστά, κάτι που θα εκμεταλλευθεί ο Κόμητας ο οποίος με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2!
Οι γηπεδούχοι στο 70’ θα χάσουν σημαντική ευκαιρία να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όταν ο Ντουκάι θα βγάλει τον Αλ. Πολλάτο απέναντι από τον Ceca, με τον τελευταίο και πάλι να πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση.
Οι φιλοξενούμενοι στο 74’ θα έχουν ένα δυνατό σουτ του Λούλουδα το οποίο θα φύγει λίγο έξω από την εστία του Γιαννά.
Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων στο στο επόμενο λεπτό θα πραγματοποιήσει εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Μπράτι, μετά από την έξυπνη πάσα του Ζάβαλη.
Τελικά οι φιλοξενούμενοι δεν θα μείνουν σε αυτό το 0-2, αλλά στο 86’ θα πετύχουν και το τελικό 0-3, ρίχνοντας για τα καλά τους «κυανόλευκους» στο «καναβάτσο»!
Ο Χασάι με ωραία σέντρα από αριστερά, θα βρει τον Ζάβαλη σε καλή θέση στην περιοχή, αυτός θα πιάσει την κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννά. 
Στην επαναφορά της ο Μπράτι θα κάνει το σουτ, που θα αποκρουστεί προσωρινά, εκ νέου από τον τερματοφύλακα της Εικοσιμίας, η μπάλα θα φτάσει στον Ζάβαλη που από πολύ κοντά με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα.
Τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι και στην Εικοσιμία να πετύχει το γκολ της τιμής στο 90+2’ όταν στο έμμεσο, εντός περιοχής φάουλ, το σουτ του Μπούσι θα φύγει ψηλά άουτ από την εστία του Ceca.
Διαιτητής ο κ. Διον. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Στάθη και Γ. Γασπαράτο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία: (Δημ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Μινέτος, Ψάλτης, Αποστολάτος (76’ Αντωνάτος), Κορσιάνος, Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Χρηστάτος, Στεφανάτος, Γρηγοράτος (48’ Τανουσάι), Μαρκαντωνάτος (48’ Ντουκάι).
Παλληξουριακός: (Γερ. Θωμάς), Ceca, Αντωνάτος, Αδηλίνης, Βολνίσκι, Μαυροειδής, Λούλουδας, Ζερβός, Κόμητας (89’ Καμινάρης), Ζάβαλης (87’ Μαρκάτος Σπ.), Χασάι, Μαρινάκης (72’ Μπράτι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου