Σάββατο, Ιανουαρίου 30

Νίκη-παραμονή για τα Φωκάτα 2-1 τα Διλινάτα (Φώτο)


Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  2-1
                                                                   
Έκαναν το μεγαλύτερο φετινό τους βήμα για παραμονή τα Φωκάτα
Σε ένα πολύ δυνατό ματς με πολλές διαμαρτυρίες, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, τα Φωκάτα επικράτησαν των Διλινάτων με σκορ 2-1 και όχι μόνο ανάσαναν βαθμολογικά, από την δεύτερη φετινή τους νίκη, αλλά παράλληλα έχουν εξασφαλίσει την μισή παραμονή τους στην Α΄κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι στην προσπάθεια τους να καθαρίσουν με μια νίκη αυτό το τόσο σημαντικό για την ομάδα τους παιχνίδι, μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο πίεσαν την αντίπαλη ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη και έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματα τους.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την ίδια εικόνα με το πρώτο, αφού οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν ψηλά σε μια προσπάθεια να πιέσουν, ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να ισοφαρίσουν προσωρινά.
Τελικά δέκα λεπτά πριν τη λήξη δέχθηκαν στην αντεπίθεση ένα ακόμη γκολ με αποτέλεσμα να χάσουν και τον αυτόν, ακόμη βαθμό της ισοπαλίας.
Ήταν ένα γκολ που οι Διλινάδες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ στον σκόρερ Κανάκη, χωρίς να δεχθούν την άποψη τους διαιτητής και βοηθός.
Φάσεις και γκολ
Όπως προαναφέραμε οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη τους ευκαιρία στο 4’, θα προηγηθούν στο σκορ 1-0.
Ο Ντουκάι με πολύ ωραία πάσα θα βρει τον Κανάκη στην περιοχή και τον επιθετικό των γηπεδούχων να πλασάρει εύστοχα τον Ντερβισάι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του.
Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στο 11’ με το δυνατό σουτ, από τα όρια της περιοχής του Γ. Αναλυτή, να  αποκρούεται από τον Δίλλαλο.
Ο Κοτίνης στο 23’ θα σεντράρει από αριστερά, ο Χρ. Τζωρτζάτος θα πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά ο Δίλλαλος σε ετοιμότητα μπλοκάρει την μπάλα.
Σπουδαία ευκαιρία να κάνουν τα τέρματα τους δυο, θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 28’, όταν μετά από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια ο Κανάκης θα μπει περιοχή, θα πιάσει το σουτ και η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Ντερβισάιρ.
Ο τερματοφύλακας των Διλινάτων θα σώσει από το 2-0 στο 35’, όταν ο Χρίστο θα βγάλει έξυπνη μπαλιά στον Κανάκη που θα σουτάρει αμέσως, για να διώξει εντυπωσιακά ο Ντερβισάι και στην επαναφορά της μπάλας στο νέο σουτ του επιθετικού των Φωκάτων να κοντράρει η μπάλα σε αμυντικό και να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.
Με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι με το εις βάρος τους 0-1, μπήκαν δυνατά προκειμένου να αλλάξουν τη μοίρα τους στο παιχνίδι και εν μέρει τα κατάφεραν, αν και βαθμό-ούς δεν κατέκτησαν τελικά.
Στο 47’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Κ. Τζωρτζάτου, ο Χρ. Τζωρτζάτος από καλή θέση θα πιάσει μια κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Η ισοφάριση και το 1-1 δεν θα αργήσει να έρθει για τους φιλοξενούμενους, αφού στο 51’ ο Κοτίνης με πολύ καλή σέντρα από αριστερά, θα βρει τον Χαραλαμπόγλου αμαρκάριστο και ο τελευταίος με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Δίλλαλου.
Ωραία κάθετη πάσα του Ντουκάι στο 56’ θα φέρει σε θέση βολής τον Κανάκη πλην όμως το σουτ που επιχειρεί καταλήγει άουτ.
Στο 71’ μετά την εκτέλεση φάουλ του Κουρκουμέλη ο Γ. Αναλυτής επιχειρεί την κεφαλιά αλλά και πάλι η μπάλα καταλήγει άουτ.
Ο Ντερβισάι θα σώσει στο 73’ πέφτοντας στα πόδια του Κανάκη μετά την κάθετη πάσα του Σελένιτσα.
Ένα δυνατό σουτ του Διον. Τζωρτζάτου στο επόμενο λεπτό θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
Και ενώ τα Διλινάτα πίεζαν για το 1-2 τα Φωκάτα θα είναι αυτά που θα πετύχουν το 2-1 στο 80’!
Ο Φραντζής με μια μεγάλη πάσα θα βρει τον Κανάκη στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, αυτός θα προχωρήσει με την μπάλα και απέναντι από τον Ντερβισάι με ψύχραιμο πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα.
Από την μια πλευρά πανηγύρια για τους γηπεδούχους και από την άλλη έντονες διαμαρτυρίες για τους φιλοξενούμενους για οφσάιντ του επιθετικού των Φωκάτων.
Μέχρι τη λήξη τα Φωκάτα προσπάθησαν να διαφυλάξουν αυτήν την τόσο σπουδαία νίκη και τα κατάφεραν, αφού το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Ε. Στάθη τα βρήκε νικητές με το τελικό 2-1 και παράλληλα με την μισή παραμονή στην Α' κατηγορία στα δικά τους τα χέρια!
Διαιτητής ο κ. Ε. Στάθης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα: (Μιχ. Αθηναίος), Δίλλαλος, Δεστούνης, Αραβαντινός (65’ Μάλσι), Σελέντιτσα, Φραντζής, Ντουκάι, Χρίστο, Μάστορας, Κανάκης (90’ Λάτσης), Σκριβάνος (52’ Μερολάι), Αθηναίος).
Διλινάτα: (Δημ. Κουρκουμέλης), Ντερβισάι, Παπαδάτος (46’ Στεφανιώτης), Τζωρτζάτος Κ., Κουρκουμέλης, Γεωργόπουλος (65’ Τζωρτζάτος Δ.), Χαραλαμπόγλου, Πεφάνης, Κοτίνης (68’ Κατσούρης), Αναλυτής, Τζωρτζάτος Χ., Τζωρτζάτος Φ..
Φώτο από το σημερινό παιχνίδι












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου