Παρασκευή, Ιανουαρίου 29

Η Pre game της 13ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας



Με τους αγώνες του Σαββατοκύριακου για το το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και την 13η αγωνιστική, που οι ομάδες ελπίζουν να μην φανεί γρουσούζικη στις προσπάθειες τους, φτάνουμε σιγά-σιγά προς το τέλος, αφού απέμειναν αυτή και άλλες τέσσερις, και ακόμη δεν λέει να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις ομάδες της τελικής 4αδας, αλλά και αυτής που θα υποβιβαστεί στη Β' κατηγορία!
Για το αήττητο η Εικοσιμία φιλοξενεί τον Παλληξουριακό
Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα δυο πολύ μεγάλα ντέρμπι Α.Ε.Κ.-Σάμης το Σάββατο στα Φαρακλάτα και Εικοσιμίας-Παλληξουριακού την Κυριακή στις Κεραμειές. Και το άλλο όμως ματς Φωκάτα-Διλινάτα, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους πρώτους. 
Παγκεφαλληνιακός-Οδυσσέας και Πυλαριακός-Πρόοδος αναβλήθηκαν.
Η πρωτοπόρος και αήττητη Εικοσιμία φιλοξενεί στις Κεραμειές, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής τον δυνατό και πάντα επικίνδυνο Παλληξουριακό, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Για τους πρωτοπόρους, μια πιθανή νίκη θα τους ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για την πρωτιά. 
Οι φιλοξενούμενοι με ήττα θα δυσκολέψουν την κατάσταση, ενώ με νίκη, εκτός του ότι θα βάλουν "φωτιά" στο πρωτάθλημα, θα παραμείνουν σταθερά στην διεκδίκηση της παρουσίας τους στην 4αδα και με προοπτική για κάτι καλύτερο.
Και η δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα Α.Ε. Κεφαλονιάς, δίνει έναν αρκετά δύσκολο αγώνα στα Φαρακλάτα απέναντι στην Σάμη. Οι πρωταθλητές θέλουν μόνο νίκη για να μείνουν ζωντανοί στο "κυνήγι" της Εικοσιμίας, ιδιαίτερα αν υπάρξει στραβοπάτημα στις Κεραμειές!
Τέλος, στις Κεραμειές σε ένα παιχνίδι, μάλλον με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, τα Διλινάτα, φιλοξενούν τα Φωκάτα που "καίγονται" για βαθμούς προκειμένου να σώσουν, όσο πιο νωρίς γίνεται την "παρτίδα" και να συνεχίσουν να αγωνίζονται και την επόμενη περίοδο στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας. 
Τα παιχνίδια Παγκεφαλληνιακού-Οδυσσέα και Πυλαριακού-Προόδου Ιθάκης όπως ανακοίνωσε η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. αναβλήθηκαν λόγω της συνέχισης της απεργίας των πλοίων από την Π.Ν.Ο..
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
12
27 - 05
32
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
12
27 - 07
27
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
12
20 - 04
25
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
12
34 - 13
24
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ     
12
22 - 07
23
6.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
12
11 - 12
14
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
12
14 - 17
12
8.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
12
11 - 42
06
9.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
12
10 - 37
04
10.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
12
04 - 36
02
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο   30-1-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα – Α.Ο. Διλινάτα
 Θανάσης
Ευστάθιος
 Μενεγάτος Ε.
Κομητόπουλος Π.
4.
Σάββατο   30-1-2016 ώρα:  15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ε. Κεφαλονιάς – Α.Ο. Σάμης
 Καπογιαννόπουλος
Γιάννης
 Σούλα Ε.
Τούρλος Π..

5.

Κυριακή   31-1-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Παλληξουριακός

Ματιάτος
Διονύσης

Θανάσης Ε.
Γασπαράτος Γ.
Αναλυτικά οι αγώνες:
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
                                                                   
Τεράστιο ενδιαφέρον για τους γηπεδούχους....
Αδιάφορα βαθμολογικά τα Διλινάτα
Το απόγευμα του Σαββάτου και ώρα 3 μ.μ. στις Κεραμειές σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο και μάλιστα τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, τα Φωκάτα στην αυλαία της 13ης αγωνιστικής φιλοξενούν τα Διλινάτα.
Και λέμε μονόπλευρο, αφού τα Διλινάτα δε έχουν πολλές πιθανότητες (αν και μαθηματικά μπορούν να ελπίζουν) για είσοδο στην τελική 4αδα, ενώ τα Φωκάτα "καίγονται" για τους τρεις βαθμούς ώστε να ξεκολλήσουν από την προτελευταία θέση που βρίσκονται στον βαθμολογικό πίνακα.
Σίγουρα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που μπορούν να έρθουν τα πάνω - κάτω ή και τίποτα.
Οι γηπεδούχοι ποντάρουν πολύ στην κακή ψυχολογία των αντιπάλων τους μετά και την απώλεια του τελευταίου φετινού τους στόχου, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας, από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου από την Εικοσιμία, αλλά και την κούραση από το παραπάνω παιχνίδι.
Για να πετύχουν όμως τον στόχο τους, θα πρέπει να συνέλθουν και πάλι, αφού την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν στο ίδιο γήπεδο από τον Παγκεφαλληνιακό με σκορ 5-1.
Τα Διλινάτα με μια μέτρια μέχρι σήμερα παρουσία, βρίσκονται πολύ νωρίς εκτός στόχων. Ο αποκλεισμός τους από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου καθώς και η τελευταία, εντός έδρα ισοπαλία με τον Πυλαριακό, απεικονίζουν την αγωνιστική κατάσταση στην ομάδα του «Μεγάλου Χωριού».
Οι γηπεδούχοι εκτός από τις μόνιμες πλέον απουσίες δεν έχουν κάτι άλλο να αντιμετωπίσουν, αφού εξέτισε την ποινή του και ο Γ. Αραβαντινός και είναι πανέτοιμοι για το θετικό αποτέλεσμα.
Από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσουν οι τραυματίες Θ. Αναλυτής και Δημ. Τζωρτζάτος, ενώ επανέρχεται μετά από τρεις αγωνιστικές τιμωρίας ο Γ. Αναλυτής.
Φαβορί: Και οι δυο ομάδες είναι ικανές για το τρίποντο με τους γηπεδούχους να "καίγονται" πιο πολύ για αυτό.
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Οι ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1.
Θέση:Γηπεδούχοι  – Φιλοξενούμενοι 
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τον κ. Ε. Μενεγάτο και Π. Κομητόπουλο.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
                                
Για τη νίκη η Α.Ε.Κ...... "Καίγονται" για τους βαθμούς οι Σαμικοί...... 
Στο μεγάλο ντέρμπι στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων την ίδια ώρα, η Α.Ε. Κεφαλονιάς, τυπικά γηπεδούχος, φιλοξενεί την Σάμη σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικά μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού οι δυο ομάδες και ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι της Σάμης, «καίγονται» για τους τρεις βαθμούς.
Σίγουρα η ψυχολογία και στα δυο «στρατόπεδα» δεν βρίσκεται και στα πολύ καλά της, αφού οι ομάδες τους την προηγούμενη αγωνιστική γκέλαραν σε Ιθάκη και Ληξούρι με αποτέλεσμα όποιος χάσει να χάνεται και στη συνέχεια να κινδυνεύει. Οι μεν γηπεδούχοι σε ότι αφορά την πρωτιά, οι δε φιλοξενούμενοι την είσοδο τους στην τελική 4αδα.
Έτσι αναμένεται ένα δυνατό παιχνίδι με τις δυο ομάδες να τα δίνουν όλα για το τρίποντο.
Οι πρωταθλητές έχουν μείνει αρκετά πίσω και μια νέα απώλεια, εκτός του ότι θα τους απομακρύνει από την πρωτοπόρο Εικοσιμία, θα είναι επίσης και πισωγύρισμα για την πρωτιά. 
Αν λοιπόν θέλουν να παραμείνουν στο κυνήγι της διεκδίκησης της, πρέπει να κλείσουν νικηφόρα την αγωνιστική, ελπίζοντας ακόμη σε κάποιο καλό νέο την επόμενη στο παιχνίδι Εικοσιμίας – Παλληξουριακού στις Κεραμειές. Τότε όχι μόνο θα τους φέρει ένα βήμα πριν το στόχο αλλά θα κρατάνε στη συνέχεια και την τύχη στα δικά τους χέρια!
Οι Σαμικοί από την άλλη με μια ήττα, μένουν αρκετά πίσω και η υπόθεση για το όνειρο της 4αδας θα δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό στη συνέχεια, αφού ακολουθεί, νέο ντέρμπι με την Εικοσιμία. Άλλωστε φτάσαμε στην 13η αγωνιστική και υπολείπονται μόνο 5 αγώνες.
Με αυτά λοιπόν, θεωρούμε ότι θα γίνει μεγάλη «μάχη» στο Ενωσιακό για τη νίκη και το «χρυσό» τρίποντο.
Τα προβλήματα για τον Γ. Τόγια είναι ο Χρ. Μαλισόβας που λόγω της απεργίας των πλοίων, δεν μπορεί να μεταβεί στο νησί  καθώς και ο τιμωρημένος Χρ. Φωκάς.
Για τον Μ. Τριανταφυλλίδη δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην ομάδα του.
Φαβορί: Σίγουρα είναι ένα ντέρμπι. Θα κερδίσει αυτός που το θέλει και το πιστεύει περισσότερο. Ένα προβάδισμα ίσως το έχουν οι «κιτρινόμαυροι».
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0) το αποτέλεσμα στο ίδιο γήπεδο.
Θέση:Γηπεδούχοι  – Φιλοξενούμενοι 5η. 
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Π. Τούρλο.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
                             
Μεγάλο ντέρμπι στις Κεραμειές Κρίνονται πολλά για τις δυο ομάδες
Τέλος η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το άλλο μεγάλο ντέρμπι, την Κυριακή το απόγευμα και ώρα 3 μ.μ. στις Κεραμειές, με την πρωτοπόρο και αήττητη Εικοσιμία να φιλοξενεί τον Παλληξουριακό.
Είναι ένα παιχνίδι μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος και για τις δυο πλευρές, ιδιαίτερα για τους «ερυθρόλευκους» του Ληξουριού που αν χάσουν κινδυνεύουν στη συνέχεια.
Η Εικοσιμία με μια σταθερή απόδοση μέχρι στιγμής έχει καταφέρει από την αρχή σχεδόν να εγκατασταθεί στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα και φτάνοντας στην 13η αγωνιστική να έχει αποκτήσει και μια σημαντική διαφορά 5 πόντων από την δεύτερη Α.Ε.Κ.
Μάλιστα με μια νίκη σε αυτό το παιχνίδι θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρωτιά και το πλεονέκτημα που δίνει αυτή στα playoffs.
Από την άλλη ο Παλληξουριακός με μια καλή, (αλλά όχι αυτή που περίμεναν όλοι στο Ληξούρι), μέχρι στιγμής παρουσία και τις πολλές ισοπαλίες να τον έχουν αφήσει κολλημένο στην τρίτη θέση και να κινδυνεύει αρκετά.
Με τέτοιες προϋποθέσεις είναι σίγουρο ότι μπορούμε να περιμένουμε ένα μεγάλο ντέρμπι και μια μεγάλη «μάχη» στις Κεραμειές.
Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στις δυο ομάδες με αποτέλεσμα Δ. Ζησιμάτος και Π. Μαρκέτος να ετοιμάζουν ότι καλύτερο διαθέτουν για το «χρυσό» τρίποντο της νίκης.
Φαβορί: Ένα παιχνίδι αρκετά ανοικτό. Αν οι γηπεδούχοι παίξουν σύμφωνα με αυτά που μπορούν και εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα, έχουν πιθανότητες να είναι νικητές. Οι φιλοξενούμενοι σίγουρα είναι ομάδα που θέλει σεβασμό αλλά και μεγάλη προσοχή αφού έχει την δυνατότητα να πάρει αυτό που θέλει, ιδιαίτερα αν βρεθεούν στη μέρα τους.
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0).
Θέση:Γηπεδούχοι   – Φιλοξενούμενοι 3η
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Μ. Μασταγκά.
Οι σκόρερ
(Σε 12 αγώνες)
α/α
Ονοματ/νυμο ποδοσφαιριστή
Ομάδα
Γκολ
1.
ΑΜΟΥΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΟ ΣΑΜΗΣ
10
2.
ΤΟΥΡΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΟ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
8
3.
ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΟ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
7
4.
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΟ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
7
5.
ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
6
6.
DEDLALA ARMALDO
ΠΑΟ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5
7.
ΚΛΕΙΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΑΟ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5
8.
ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
ΠΑΟ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5
9.
ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
5
10.
ΠΟΛΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΟ ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
5
* Ακολουθούν αρκετοί ποδοσφαιριστές με τέσσερα γκολ ή λιγότερα
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(14η   6-7-2/2016)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - ΑΟ ΔΙΛΙΝΑΤΑ
2.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
4.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου