Σάββατο, Ιανουαρίου 23

Φανταστικό παιχνίδι σε εξέλιξη και αγωνία στην Ιθάκη Πρόοδος - Α.Ε.Κ. 3-3 (Φώτο)


Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  3-3
                                    
Έ"Χ"ασε πολύτιμο έδαφος η πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. στην Ιθάκη
Σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 στην Ιθάκη διεξήχθη το παιχνίδι μεταξύ Προόδου και Α.Ε. Κεφαλονιάς στο πλαίσιο της  12ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας.
Από την μια πλευρά η ομάδα της Ιθάκης με μια σε γενικές γραμμές μέτρια παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα και από την άλλη η περσινή Πρωταθλήτρια και πολύ δυνατή φέτος Α.Ε. Κεφαλονιάς. Οι  δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με αρκετά προβλήματα λόγω τραυματισμών και απουσιών και εργασίας κάποιων ποδοσφαιριστών, αλλά αυτό δεν τις εμπόδισε να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν πλούσιο θέαμα μιας και συνολικά σημειώθηκαν έξι γκολ και πολλές εναλλαγές στο σκορ.
Ο Κ. Πίππος από την μια πλευρά έκανε κάποιες αλλαγές σε σχέση με αυτό που μας έχει συνηθίσει περνώντας τον Λαγκαδά στα χαφ λόγω της απουσίας του Αρταβάνη και τον Δευτεραίο πετυχημένα, για ακόμη ένα παιχνίδι  ελεύθερο πίσω από τα σέντερ φορ καθώς το ρίσκο του βγήκε και τον Βλασσόπουλο δεξί μπακ.
Ο Γ. Τόγιας από την άλλη πλευρά  χρησιμοποίησε το ίδιο σχήμα με το επιτυχημένο παιχνίδι του Παληξουριακού και μοναδική αλλαγή  στο σχήμα λόγω απουσίας του Λογκόνη, τη χρησιμοποίηση ξανά του Παπαδάκου στο κέντρο.
Η ομάδα της Κεφαλονιάς μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι δημιουργώντας συνεχώς επικίνδυνες φάσεις  μπροστά από την εστία της Προόδου, πετυχαίνοντας ένα πολύ γρήγορο γκολ μόλις στο 3’ , παγώνοντας τους Θιακούς. Η Πρόοδος έδειχνε να μην  μπορεί να αντιδράσει σε αυτή την πίεση  μέχρι τη στιγμή που κερδίζει ένα φάουλ  λίγο έξω από την περιοχή της Α.Ε.Κ που το μετέτρεψε μάλιστα σε γκολ, ισοφαρίζοντας και αλλάζοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού.
Από εκεί και μετά οι Θιακοί πίστεψαν στις δυνάμεις του και έτσι πέτυχαν και δεύτερο γκολ  περνώντας προσωρινά μπροστά στο σκορ.
Λίγα λεπτά αργότερα όμως, η κατάσταση γύρισε για ακόμη μια φορά καθώς σε ένα λάθος γύρισμα της μπάλας προς τον τερματοφύλακα της Προόδου,  ο Γ. Τσιντήλας υπέπεσε σε πέναλτι στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Βουκελάτο και στο οποίο ευστόχησε ο Λυκούδης πετυχαίνοντας το εντυπωσιακό 2-2 που θα είναι και το σκορ ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με φοβέρες μάχες στο κέντρο. Με Λαγκαδά-Πρεβεζιάνο από την Πρόοδο και Λυκούδη- Παπαδάκο από την άλλη  και το παιχνίδι να παίρνει μια άγρια ομορφιά και η μπάλα να παίζετε πάνω κάτω.
Η Α.Ε.Κ όμως είχε πιο πολλές ευκαιρίες από την Πρόοδο οι οποίες σταματούσαν, είτε στον εξαιρετικό Παπαδόπουλο, είτε στον πολύ καλό και σε αυτό το παιχνίδι Γ. Τσιντήλα.
Έτσι φτάσαμε στο 87’ με την Πρόοδο να κερδίζει ένα φάουλ έξω από την περιοχή της Α.Ε.Κ., τον Δευτεραίο να δίνει στο πιάτο την μπάλα στον Λίλα, ο οποίος με πλασέ έκανε την ολική ανατροπή  και το 3-2 για την ομάδα της Ιθάκης.
Όμως η Α.Ε.Κ. δεν είχε πει την τελευταία της λέξη καθώς στις καθυστερήσεις δημιουργούσε συνέχεια κινδύνους με τις σέντρες κυρίως του Μπαζάρογλου και έτσι στο 93’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μπαζάρογλου ο Φωκάς πιο ψηλά από όλους με καρφωτή κεφαλιά κάνει το 3-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Ένα αποτέλεσμα που χάρηκαν οι Θιακοί γιατί δεν είναι και λίγο να γυρίζεις το σκορ δυο φορές με έναν αντίπαλο σαν την Α.Ε.Κ  και λύπη για την ομάδα της Κεφαλονιάς, η οποία δεν έχει περιθώρια να πετάει βαθμούς.
Φάσεις και γκολ
Στο  3’ μια φοβερή κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Προόδου στον αμαρκάριστο  Πολλάκη ο οποίος με ωραίο πλασέ δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Τσιντήλα πετυχαίνοντας το 0-1 για την Α.Ε.Κ..
Στο 9’ ο Λυκούδης αποφεύγει δύο παίκτες της Προόδου φέρνει την μπάλα στο δεξί και πραγματοποιεί το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία της Προόδου. 
14’ ένα κόρνερ από τον κινητήριο μοχλό της Α.Ε.Κ. Αλ. Λυκούδη, με την μπάλα να φτάνει στο δεύτερο δοκάρι στον αμαρκάριστο Πολλάκη,  ο τελευταίος πιάνει την κεφαλιά και ο Τσιντήλας αποκρούει εξ’ επαφής  στη συμβολή των δοκών κρατώντας το σκορ.
Λίγο μετά και συγκεκριμένα στο 17’ η Α.Ε.Κ. κερδίζει φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της Προόδου, με τον Παπαδάκο να εκτελεί και τον Γ. Τσιντήλα να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση στην δεξιά του γωνία.
24’ η Πρόοδος σε μια από τις λίγες επιθέσεις που έκανε, κερδίζει ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της Α.Ε.Κ.. Ο Qorraj αναλαμβάνει την εκτέλεση  με την μπάλα να καρφώνετε στην αριστερή γωνία του Σκαμαντζούρα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 28’ ο Λυκούδης αλλάζει την μπάλα με τον Δρόσο ο οποίος αμαρκάριστος κάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής και τον Τσιντήλα να μπλοκάρει.
Στο 34’ σε ένα γέμισμα του Τσίρου, ο Κατσαρέλιας  υποδέχεται την μπάλα στην κόντρα επίθεση, περνάει τον Φωκά και με όμορφο πλασέ πετυχαίνει το 2-1 για την Πρόοδο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς .
38’ και ενώ καλά-καλά οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν το γκολ της ισοφάρισης, σε μια ανύποπτη φάση ο Καρανίκας γυρίζει λάθος και αργά την μπάλα στον Γ. Τσιντήλα,  ο οποίος πραγματοποιεί έξοδο για να διώξει την μπάλα, ο Βουκελάτος τον προλαβαίνει, τσιμπάει την μπάλα, με τον Τσιντήλα να τον ανατρέπει και το διαιτητή να δείχνει σωστά την άσπρη "βούλα".
Ο Λυκούδης αναλαμβάνει την εκτέλεση ευστοχώντας πετυχαίνοντας το 2-2 για την ομάδα της Κεφαλονιάς.
Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου σε ένα φοβερό παιχνίδι με περίεργες διακυμάνσεις στο σκορ.
Στο 50’ μια ωραία ενέργεια από τον Παπαδάκο, ο οποίος ξεμαρκάρεται κάνει την πάσα στο Λυκούδη, που πιάνει το σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Τσιντήλα.
55’ μια ωραία σέντρα από τον Κόμητα, ο Παπαδόπουλος να αρπάζει την μπουκιά από το στόμα του αμαρκάριστου Παπαδημητρόπουλου.
Στο 63’ η Πρόοδος κερδίζει φάουλ σε καλό σημείο λίγο έξω από την περιοχή της Α.Ε.Κ., ο Τσίρος το εκτελεί και η μπάλα θα περάσει πάνω από την εστία του Σκαμαντζούρα.
68’ ο Δευτεραίος υποδέχεται την μπάλα στην περιοχή της Α.Ε.Κ. και αριστερά, κάνει το έξυπνο πλασέ με τον Σκαμαντζούρα να μπλοκάρει την μπάλα.
71’ ο Παπαδημητρόπουλος βγάζει την κάθετη πάσα στον επερχόμενο Πολλάκη  ο οποίος ανακόπτεται τελευταία στιγμή πριν σουτάρει  από τον εξαιρετικό Αντ. Παπαδόπουλο.
Στο 74’ ο Μπαζάρογλου εκτελεί φάουλ και ο Φωκάς από κοντά πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Τσιντήλας μπλοκάρει τη μπάλα.
78’ μια ωραία ενέργεια από τον Παπαδάκο, ο οποίος μπαίνει μόνος στην περιοχή φτάνει στην μικρή, ο Παπαδόπουλος με τάκλιν αυτοθυσίας, κοντράρει την μπάλα και στη συνέχεια ο Τσιντήλας δύσκολα στη γωνία του την διώχνει σε κόρνερ.
83’ ο Λυκούδης πασάρει την μπάλα στον Παπαδάκο, αυτός ξεμαρκάρεται, πιάνει το δυνατό σουτ με τον Τσιντήλα να του λέει "όχι" πέφτοντας στην δεξιά του γωνία, διώχνοντας εντυπωσιακά.
86’ ο πολύ καλός και σήμερα Δευτεραίος, αναλαμβάνει την εκτέλεση ενός φάουλ 7-8 μέτρα έξω από την περιοχή της Α.Ε.Κ., η μπάλα  στρώνετε στο "πιάτο" με γέμισμα στον Λίλα, με τον τελευταίο να περνάει την μπάλα πάνω από τον Σκαμαντζούρα  και στην εστία των "κιτρινόμαυρων", βάζοντας την ομάδα του και πάλι μπροστά στο σκορ το 3-2 και τους Θιακούς στον "7ο ουρανό".
Όμως η Α.Ε.Κ  δεν είχε πει και πάλι την τελευταία της λέξη, καθώς στο 94’ ο Μπαζάρογλου εκτελεί κόρνερ με το Φωκά να σηκώνετε πιο ψηλά από όλους και να ισοφαρίζει σε 3-3 με καρφωτή κεφαλιά, σώζοντας ουσιαστικά την ομάδα του από τα χειρότερα.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τον κ. Ι. Κώτση και την κα Κ. Βλάχου.
Οι συνθέσεις
Πρόοδος:(Πίππος Κ), Τσιντήλας Γ, Τσιντήλας Τ, Βλασσόπουλος, Τσίρος, Παπαδόπουλος, Πρεβεζιάνος, Λαγκαδάς, Δευτεραίος, Καρανίκας, (Λίλα Β.), Κατσαρέλιας, Qorraj R. (Τσάμης).
Α.Ε. Κεφαλονιάς:(Γ. Τόγιας), Σκαμαντζούρας, Στεφανάτος, Κόμητας, Παπαδημητρόπουλος, Δρόσος (Ζαμπαύτης), Φωκάς, Πολλάκης, Λυκούδης, Παπαδάκος, Μπάμπης, Βουκελάτος, (Μπαζάρογλου).
Φώτο

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου