Σάββατο, Ιανουαρίου 23

5-1 ο Πάγκε τα Φωκάτα και έπιασε 3η θέση στον Βαθμολογικό πίνακα


ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  5-1
                         
Συνέχισε με νίκη και σερί 4Χ4 3ος ο Παγκεφαλληνιακός
Συνέχισε το θετικό του σερί ο Πάγκε και επιτυγχάνοντας σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές την 4η συνεχόμενη νίκη του επί των Φωκάτων και σκορ 5-1, βρέθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας, έχοντας όμως ένα παιχνίδι περισσότερο.
Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κυκλοφορούσαν μπάλα, ιδιαίτερα μετά την είσοδο του Τούρλα στον αγώνα και δημιουργούσαν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του καταπληκτικού και σήμερα Δίλλαλου.
Οι φιλοξενούμενοι, αν και το πάλεψαν, ούτε τώρα κατάφεραν να πάρουν κάτι από ένα ακόμη παιχνίδι (6η συνεχόμενη ήττα), με αποτέλεσμα ο κίνδυνος και το άγχος της παραμονής να γίνεται ένας πολύ κακός «σύμμαχος» για τη συνέχεια και ότι έχει να κάνει για την παραμονή της ομάδας της Λακήθρας στην Α’ κατηγορία!
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα μέτριο παιχνίδι και η νίκη του Παγκέ, σύμφωνα με την εικόνα των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, απόλυτα δίκαιη.
Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Θ. Βουκελάτος δεν μπόρεσε λόγω μιας ίωσης να βρεθεί στις Κεραμειές και χρέη προπονητή εκτέλεσε και μάλιστα επιτυχημένα ο Γ. Βασιλάκης.
Φάσεις και γκολ
Στο 5’ ο Μοσχόπουλος θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή με τον Κορσιάνο, πιεζόμενο να πιάνει μια γυριστή κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Δίλλαλου.
Ο Κλειτογιάννης στο 9’ εκτελεί από δεξιά απ’ ευθείας το κόρνερ με στόχο να αιφνιδιάσει τον Δίλλαλο. Όμως ο τελευταίος θα διώξει την μπάλα πάνω από την εστία του σε κόρνερ.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν στο 14’ όταν στην σέντρα από αριστερά του Μερολάι, ο Κανάκης σε πολύ καλή θέση θα κοντραριστεί με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει κόρνερ.
Στο 16’ οι γηπεδούχοι θα προηγηθούν στο σκορ 1-0. Ο Ντεντλάλα με μια εξαιρετική ψηλοκρεμαστή πάσα από το κέντρο του γηπέδου θα βρει τον Μοσχόπουλο λίγο έξω από την περιοχή και πλάγια, αυτός θα προχωρήσει και με ένα έξυπνο πλασέ θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Δίλλαλου και στην συνέχεια στα δίχτυα.
Μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια θα χαθεί από τα Φωκά στο 25, όταν ο Μερολάι θα βρει με ωραία κάθετη στην περιοχή τον Χρίστο με τον τελευταίο απέναντι από τον Μαγδαληνό να αστοχεί αφού το πλασέ του στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
Στο 27’ ο Κλειτογιάννης, μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, θα βρει στην περιοχή τον Κορσιάνο, αυτός θα πιάσει μια κεφαλιά με την μπάλα να αποκρούεται από τους αμυντικούς και στην επαναφορά της, ο Κατσιγιώργης λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, θα πιάσει ένα δυνατό γυριστό σουτ που θα αναγκάσει τον Δίλλαλο σε μεγάλη απόκρουση στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του σε κόρνερ.
Στο 28’ ο Αντωνίου μετά από σύγχυση θα βρεθεί σε θέση για γκολ μόνο που η κεφαλιά του θα στείλει την μπάλα σύριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Ο Δίλλαλος και πάλι στην σέντρα σουτ από δεξιά του Μοσχόπουλου στο 33’ θα πεταχτεί και θα στείλει με δυσκολία την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ.
Το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με ένα ακόμη τέρμα για τους γηπεδούχους και το 2-0 που θα είναι και σκορ ημιχρόνου. Συγκεκριμένα ο Κλειτογιάννης, όπως και στο παιχνίδι κυπέλλου με το Παλληξουριακό, έτσι και στο σημερινό μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά θα στείλει την μπάλα απ’ ευθείας στα δίχτυα των Φωκάτων.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά αντίθετα με τους γηπεδούχους που έδειχναν ελαφρώς «μουδιασμένοι» και αυτό το πλήρωσαν, με αποτέλεσμα στο 51’ να μειώσουν σε 2-1 και να βλέπουν πιο αισιόδοξα το ματς. Ο Σαλαπάτας μετά από ωραίες προσποιήσεις στους αμυντικούς θα πασάρει στον Χρίστο μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο απέναντι από τον Μαγδαληνό να πλασάρει και μειώνει το σκορ.
Καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 55’ όταν ο Κορσιάνος θα εκμεταλλευθεί ένα λάθος γύρισμα του Ντουκάι, όμως στην προβολή του πέφτει ο Δίλλαλος και μπλοκάρει την μπάλα.
Νέα ευκαιρία με τον Κορσιάνο στο 65’, μετά την σέντρα από δεξιά του Τούρλα να πιάνει μια επικίνδυνη σέντρα σουτ και τον Δίλλαλο να διώχνει και πάλι εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 70’ ο Τούρλας λίγο έξω από την περιοχή εκτελεί δυνατά το φάουλ, η μπάλα αποκρούεται προσωρινά από τον Δίλλαλο και στην επαναφορά της, ο Αντωνίου με κεφαλιά θα την στείλει στα δίχτυα για το 3-1. Ένα γκολ που ουσιαστικά «κλείδωσε» και τη νίκη της ομάδας του.
Στο 78’ οι γηπεδούχοι θα αυξήσουν το σκορ στο 4-1 με ωραία κεφαλιά του Ντεντλάλα, ύστερα από εξαιρετική σέντρα από δεξιά του Αντωνίου.
Διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους θα δώσουν οι «κυανόλευκοι» στο 86’, όταν ο Τριανταφυλλίδης θα κλέψει την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο και θα βγάλει φανταστική κάθετη πάσα στον Τούρλα, με τον τελευταίο να πιάνει περιοχή και αφού αποφεύγει τον Δίλλαλο, θα σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία, παρά την προσπάθεια του Ντουκάι, για το τελικό 5-1 της ομάδας του.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός:(Θ. Βουκελάτος), Μαγδαληνός, Βασιλάκης, Κλειτογιάννης, Κ. Παπαναστασάτος, Αντωνίου, Ν. Παπαναστασάτος, Μοσχόπουλος, Σπανός (80’ Τριανταφυλλίδης), Ντεντλάλα, Κορσιάνος (67’ Κοψίνης) Κατσιγιώργης (59’ Τούρλας).
Φωκάτα:(Μιχ. Αθηναίος),  Δίλαλος, Μάστορας, Αθηναίος (76’ Σελένιτσα), Φραντζής, Χρίστο, Ντουκάι, Σκριβάνος, Δεστούνης  Κανάκης (80’ Νάτσης), Σαλαπάτας,Μερολάι (63’ Παγουλάτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου