Σάββατο, Ιανουαρίου 23

"Καθάρισε" και στην Ιθάκη η Εικοσιμία 3-0 τον Οδυσσέα και έφτασε τη διαφορά στους +5


ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  0-3
                                 
"Καθάρισε" τον Οδυσσέα 3-0 και επωφελήθηκε από το "Χ" της Α.Ε.Κ. με αποτέλεσμα να αυξήσει την μεταξύ τους διαφορά στους +5
Γράφει:ο Αrian Muraj
Όπως αναμενόταν η Εικοσιμία πέρασε νικηφόρα από την Ιθάκη. Το σκορ 0-3 όμως, είναι ίσως λίγο πλασματικό και αυτό γιατί ο Οδυσσέας, στάθηκε καλά και το πάλεψε το ματς, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.
Η Εικοσιμία φάνηκε ότι το είχε πάρει το μάθημα της προηγούμενης αγωνιστικής, όταν και δυσκολεύτηκε από τα Φωκάτα. Μπήκε δυνατά στο ματς και έδειξε από την αρχή ότι ήθελε πολύ να πάρει μια τόσο σημαντική για αυτή νίκη.
Από την άλλη, ο Οδυσσέας, για άλλη μια αγωνιστική, είχε προβλήματα στη σύνθεση της ενδεκάδας του και αυτό ακριβώς είναι που τον έχει καταδικάσει φέτος. Ο ογκόλιθος της άμυνας Ο Αργυρακάκης, έγινε "ο καλός στρατιώτης Αργυρακάκης" αναλαμβάνοντας αναγκαστικά ρόλο υπηρεσιακού τερματοφύλακα! Από την άλλη, η απουσία του Μαλιακρίδα, μείωσε δραστικά την καλή λειτουργία στην αμυντική διάταξη του Οδυσσέα. 
Η καλή πλευρά των πραγμάτων για τον Οδυσσέα, είναι ότι δίνει συμμετοχές σε νέα παιδιά και στο συγκεκριμένο ματς είχε στο γήπεδο τέσσερις παίκτες κάτω των 18 ετών!
Η Εικοσιμία, είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο αλλά από τη μία η αποφασιστικότητα της άμυνας του Οδυσσέα, με τους αμυντικούς να διώχνουν την μπάλα τρεις φορές πάνω από την γραμμή και από την άλλη ο "Άγιος Στάθης" (όπως αποδείχτηκε με την απόδοση του ο Αργυρακάκης) του Οδυσσέα με τις εκπληκτικές επεμβάσεις κρατούσαν το σκορ 0-0 ενώ, ο έβγαιναν και πολύ επικίνδυνα στην κόντρα με τους ταχύτατους Çela και Κουτσουβέλη σπαταλώντας μάλιστα δυο καλές ευκαιρίες.
Η διαφορά έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Εικοσιμία, μπήκε πολύ δυνατά παίρνοντας και βοήθεια από τον πάγκο. Ο Οδυσσέας δεν έχει τέτοια πολυτέλεια και όσο και να άντεξε η ομάδα και ο Αργυρακάκης από το σφυροκόπημα, κάποια ώρα το γκολ θα ερχόταν. Όπως και έγινε! Η Εικοσιμία όπως αρμόζει σε μια καλή ομάδα, είχε και μια επιπλέον λύση, τα μακρινά σουτ με τα οποία καθάρισε το ματς και το σκορ πήγε στο 0-2! Από εκεί και πέρα ο Οδυσσέας δεν είχε άλλα αποθέματα ψυχής και δύναμη για να προσθέσει στο ματς! Ωστόσο, έκανε πολύ καλό παιχνίδι αν υπολογίσει κανείς τη μεγάλη διαφορά από μια ομάδα που στόχος της είναι η παραμονή στην αντίπαλο της που είναι η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος. 
Η Εικοσιμία με την εμφάνιση της έδειξε ότι άξια να βρίσκεται στην κορυφή! Πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, με σωστές και πολλές πάσες, την μπάλα κάτω, κάλυψη χώρου, καλό παιχνίδι τον παικτών της, με και χωρίς μπάλα και πολλά σουτ, ενώ ο Οδυσσέας, παρά  την τύχη να έχει στην σύνθεση του παίκτες που θα ήθελε κάθε ομάδα, όπως ο Çela, Αργυρακάκης και Κουτσουβέλης από την άλλη έχει την ατυχία να μην μπορεί σχεδόν ποτέ να παρατάξει πλήρη ενδεκάδα!
Κορυφαίος του παιχνιδιού, ο Στάθης Αργυρακάκης σε ρόλο... τερματοφύλακα.
Φάσεις και γκολ
3' - Ψηλοκρεμαστό σουτ του Çela η μπάλα άουτ πάνω από την εστία του Γιαννά.
5' - Ο Çela μπαίνει  δυνατά μόνος του διαγώνια στην περιοχή και σουτάρει αλλά ο  Γιαννάς θα διώξει με τα πόδια σε κόρνερ.
14' - Μετά από σέντρα εντός περιοχής, ο  Πολλάτος σε κενή εστία, στο δεύτερο δοκάρι, με κεφαλιά στέλνει την μπάλα άουτ.
15' - Σουτ βολέ του Κουτσουβέλη αλλά η μπάλα θα καταλήξει άουτ πάνω από τα δοκάρια της Εικοσιμίας.
17' - Σουτ εντός περιοχής του Αντωνάτου για τους φιλοξενούμενους η μπάλα καταλήγει άουτ.
19' - Μετά από κόρνερ της Εικοσιμίας ο Φατούρος, με κεφαλιά διώχνει την μπάλα πάνω από την γραμμή και σώζει την ομάδα του από το 0-1.
21' – Νέο κόρνερ για τους φιλοξενούμενους, αυτή τη φορά είναι ο Σόμπολας που διώχνει με κεφαλιά πάνω στην γραμμή.
23' - Πολύ δυνατό σουτ του Tanushaj ο Αργυρακάκης θα μπλοκάρει τη μπάλα.
25' - Γυριστό σουτ από πολύ κοντά του Αντωνάτου, ο Αργυρακάκης με φοβερή προσπάθεια διώχνει την μπάλα ακριβώς στη ρίζα του δοκού.
28' - Ο Πολλάτος εντελώς μόνος, μετά από σέντρα θα πιάσει την κεφαλιά. Η μπάλα χτυπάει πρώτα στο έδαφος και εκεί που όλοι την περίμεναν να τη δούνε στα δίχτυα, ο Αργυρακάκης, με εκπληκτική εκτίναξη την διώχνει σε κόρνερ. Επιτρέψτε μου να πω ότι πρέπει να ήταν η επέμβαση της χρονιάς! Πόσο μάλλον από κάποιον που η θέση του είναι στόπερ!!
35' - Χλιαρό σουτ του Bisha η μπάλα ψηλά άουτ.
38' - Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Προσαλέντης, με μια πάσα στην πλάτη της άμυνας, βγάζει τον Κουτσουβέλη τετ α τετ. Ο τελευταίος περνάει την μπάλα πάνω από τον αντίπαλου τερματοφύλακα και όλοι με κομμένη την ανάσα βλέπουν την μπάλα να χτυπάει στο χόρτο και στη συνέχεια βρίσκει, προς έκπληξη όλων, στο κάθετο δοκάρι για να διώξουν στην επαναφορά της οι αμυντικοί.
Δεύτερο ημίχρονο
52' - Ο Πολλάτος εκτελεί ωραία ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Η μπάλα κατευθύνεται στο "Γ" αλλά ο Αργυρακάκης με υπερένταση την διώχνει και «γλείφοντας» το δοκάρι καταλήγει έξω.
54' - Το ίδιο σκηνικό. Αυτή τη φορά η μπάλα περνάει ελάχιστα έξω από το δοκάρι.
Η Εικοσιμία πιέζει συνέχεια......
57' - Επικίνδυνο σουτ του Tanushaj απομακρύνει με τα πόδια ο Αργυρακάκης.
Γκολ
61' - Οι ποδοσφαιριστές της Εικοσιμίας αλλάζουν πολλές πάσες έκτος περιοχής, μέχρι που η μπάλα φτάνει στον Tanushaj. Συρτό δυνατό σουτ στη γωνία, με την μπάλα, αφού πρώτα βρίσκει στο έδαφος, στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Αργυρακάκη και το 0-1.
63' - Η μπάλα περνάει στην πλάτη της άμυνας του Οδυσσέα. Ο Αντωνάτος βρίσκεται «φάτσα» με τον τέρμα και πλασάρει χωρίς να αφήσει την μπάλα να πέσει κάτω, όμως ο Αργυρακάκης θα εκτιναχθεί για μια ακόμη φορά και θα σώσει την ομάδα του.
65' - Φάουλ εκτελεσμένο έξυπνα από τον Bushi αλλά και πάλι ο Αργυρακάκης με υπερένταση θα διώξει στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
69' – Ίδια φάση, ίδια πρόσωπα και ο Αργυρακάκης που σώζει και πάλι την ομάδα του.
Γκολ
71' - Φάση καρμπόν με το πρώτο γκολ. Αυτή την φορά θα είναι ο Bushi που θα σκοράρει μετά από ένα πολύ δυνατό συρτό σουτ που καταλήγει και πάλι στα δίχτυα, στην δεξιά γωνία του Αργυρακάκη για το 0-2.
76' – μακρινό σουτ του Çela, η μπάλα καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γιαννά.
86' - Ο Κουτσουβέλης στα όρια της περιοχής «στρώνει» στον Προσαλέντη με την μπάλα, μετά το σουτ του τελευταίου δίπλα από το  "Γ" της εστίας του Γιαννά.
ΓΚΟΛ
89' - Ο Πολλάτος θα βγει τετ α τετ με τον Αργυρακάκη αλλά ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα θα τον νικήσει σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια, η κόντρα ευνοεί τον επιθετικό της Εικοσιμίας, ο οποίος, ανάμεσα από τους αμυντικούς του Οδυσσέα, προλαβαίνει και σουτάρει ξανά στέλνοντας την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Οδυσσέα για το τελικό 0-3.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τον κ. Ι. Κώτση και την κα Κ. Βλάχου.
Οι συνθέσεις
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Αργυρακάκης, Βασιλόπουλος, Σόμπολας, Φατούρος, Μαρούλης, Λεκατσάς, Κώτσης (52’ Meçani), Προσαλέντης (84’ Παππάς), Bisha, Κουτσουβέλης, Çela.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Κουμαριώτης, Αντωνάτος (69’ Αποστόλου), Ψάλτης, Tanushaj (73’ Γρηγοράτος), Πολλάτος, Κορσιάνος, Bushi, Χρηστάτος, Κοκκόσης (63’ Στεφανάτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου