Τετάρτη, Ιανουαρίου 27

Με δεύτερη νίκη στους "4" του τοπικού κυπέλλου η Εικοσιμία


Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  2-0
                               
Συνεχίζει και στο κύπελλο η Εικοσιμία μετά τη δεύτερη νίκη της 2-0 επί των Διλινάτων
Η Εικοσιμία είναι η τελευταία ομάδα που συμπλήρωσε την 4αδα των ημιτελικών του τοπικού κυπέλλου, με τη σημερινή, δεύτερη νίκη της και σκορ 2-0 για τα προημιτελικά της σειράς με αντίπαλο τον περυσινό κάτοχο του τίτλου Α.Ο. Διλινάτα.
Τα Διλινάτα μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι για το γρήγορο γκολ που θα τα έβαζε στο κόλπο της πρόκρισης όπου για ένα δεκάλεπτο πατούσαν καλύτερα. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και έδειχναν να ελέγχουν το ματς μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. 
Προηγήθηκαν σχετικά γρήγορα με ένα όμορφο γκολ του αρχηγού Σπ. Αποστολάτου αλλά στο 34’ θα σταθούν αρκετά  τυχεροί, αφού ο αντίπαλος αρχηγός θα αστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι ή καλύτερα ο «μικρός» πορτιέρο της Εικοσιμίας θα του το αποκρούσει και κάπου εκεί μαζί με την απογοήτευση, θα χαθεί και το όνειρο της πρόκρισης. 
Ίσως αυτή η καθοριστική στιγμή του αγώνα και κατά την άποψη μας έκρινε και την τύχη της πρόκρισης μιας και το 1-1 θα έδινε άλλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Όσον αφορά το παιχνίδι, αυτό ήταν πολύ μέτριο και η πρόκριση των γηπεδούχων με την εικόνα τους και στα δυο παιχνίδια δίκαιη!
Έτσι η Εικοσιμία μαζί με την Α.Ε.Κ., τον Παγκεφαλληνιακό και την Σάμη θα βρίσκονται στην επόμενη κληρωτίδα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., ώστε τα δυο ζευγάρια που θα προκύψουν να παίξουν για το εισιτήριο που δίνει κάθε παιχνίδι για την συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό!
Αντίθετα η ομάδα του «Μεγάλου Χωριού», μετά την 4αδα του πρωταθλήματος, αποχαιρέτησε και το τοπικό κύπελλο, σε μια χρονιά που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη!
Άλλωστε ήταν η περυσινή κάτοχος του τροπαίου και η ομάδα που είχε κόψει πρώτη το «νήμα» στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος την ίδια χρονιά!
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν με ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Χρ. Τζωρτζάτου να αιφνιδιάσουν τον Κολυβά, όμως η μπάλα καταλήγει λίγο πάνω από την εστία άουτ.
Νέα ευκαιρία στο 4’ για τα Διλινάτα που φαίνεται να ψάχνουν το γρήγορο γκολ που θα τους βάλει στο παιχνίδι της πρόκρισης στη συνέχεια. Ο Δ. Τζωρτζάτος θα βρει τον Βαγγελάτο λίγο μέσα στην περιοχή και δεξιά, αυτός θα πιάσει το πλασέ στην κίνηση όμως ο Κολυβάς πέφτει και μπλοκάρει.
Στο 16’ ο Αντωνάτος σε μια σέντρα από από αριστερά, θα βρει τον Αποστολάτο λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, ο αρχηγός της Εικοσιμίας θα πιάσει ένα ξερό σουτ στην κίνηση και η μπάλα αφού πρώτα βρει στο απέναντι δεξί δοκάρι του Καλαφάτη θα καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0.
Ένα γκολ που ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο στην ομάδα του για τους «4» του τοπικού κυπέλλου.
Η απάντηση από τους φιλοξενούμενους θα έρθει στο 28’ σε μια πολύ καλή φάση να πετύχουν την ισοφάριση. Συγκεκριμένα ο Πεφάνης με ωραίες προσποιήσεις θα μπει στην περιοχή από αριστερά και θα κάνει το διαγώνιο συρτό σουτ, εκεί ο Κουμαριώτης με αυτοθυσία θα διώξει την μπάλα που είχε κατεύθυνση την εστία και κάπως εξουδετερωμένο τον Κολυβά.
Στο 32’ ο Καλαφάτης θα αποκρούσει με εξαιρετική επέμβαση στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του σε κόρνερ, μετά την εκτέλεση φάουλ από τα όρια της περιοχής του Ντουκάι.
Μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν και να μπουν για τα καλά στο κόλπο τα Διλινάτα, θα χαθεί στο 34’ από τον αρχηγό τους Χρ. Τζωρτζάτο.
Ο Χρηστάτος στην προσπάθεια του να πασάρει παράλληλα έξω από την περιοχή θα στείλει την μπάλα επικίνδυνα προς την εστία του Κολυβά, εκεί θα την διεκδικήσουν Χρ. Τζωρτζάτος και Αποστολάτος. Ο πρώτος θα βρεθεί στο χορτάρι με τον διαιτητή κ. Καπογιαννόπουλο να βλέπει παράβαση και υποδεικνύει πέναλτι.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει το «θύμα», όμως ο νεαρός Κολυβάς με πολύ ωραία επέμβαση στην αριστερή του γωνία, αποκρούει την μπάλα και στη συνέχεια την απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Η λήξη του πρώτου 45λεπτου θα βρει τους φιλοξενούμενους επηρεασμένους από το χαμένο πέναλτι και την Εικοσιμία απλά να το ελέγχει, με αποτέλεσμα να μην έχουμε κάτι σημαντικό στο διάστημα αυτό που προηγήθηκε.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Δ. Κουρκουμέλη, ανέβηκε ψηλά για την γρήγορη ισοφάριση, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και συγχρόνως την πρωτοβουλία, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί ευκαιρίες μέχρι το τελευταίο 20λεπτο.
Πέρασε περίπου ένα μισάωρο για να δούμε κάτι να «κινείται» στον αγωνιστικό χώρο, όταν στο 73’ ο Διον. Τζωρτζάτος μετά την πάσα του Βαγγελάτου θα προχωρήσει και από τα όρια της περιοχής θα πιάσει το σουτ με την μπάλα όμως να καταλήγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κολυβά.
Στο 79’ θα υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους και τον πάγκο, για την υπόδειξη ενός οφσάιντ στο Κ. Τζωρτζάτο που έβγαινε επικίνδυνα προς την εστία των γηπεδούχων.
Τα Διλινάτα πίεζαν αλλά το γκολ που θα έδινε ελπίδα δεν ερχόταν. Έτσι στο 80’ ο Διον. Τζωρτζάτος μετά την ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας από τον αδελφό του Κώστα, θα προλάβει την έξοδο του Κολυβά, όμως η μπάλα θα φύγει άουτ αφού δεν πρόλαβε να πλασάρει από πολύ πλάγια και η μπάλα κατέληξε άουτ.
Και εκεί που τα Διλινάτα πίεζαν και είχαν ανέβει πάνω από το κέντρο, ο Κορσιάνος με μια καταπληκτική ενέργεια και κάθετη πάσα θα βρει τον Ντουκάι απέναντι από τον Καλαφάτη που επιχειρούσε έξοδο, θα του περάσει την μπάλα από πάνω του, όμως αυτή σαδιστικά και παράλληλα με το δεξί δοκάρι δεν του κάνει το χατίρι και καταλήγει λίγο άουτ.
Σε μια νέα αντεπίθεση στο 90+2’, ο Ντουκάι περνάει έξυπνη κάθετη πάσα τον Αλ. Πολλάτο, με τον τελευταίο να νικάει στην έξοδο τον Καλαφάτη και να πετυχαίνει το 2-0 της ομάδας του και την πρόκριση της στα ημιτελικά τους θεσμού.
Η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει αρνητικά τους φιλοξενούμενους και στο 90+3’ θα γλιτώσουν το 3-0, με τον Κορσιάνο να βγάζει νέα πολύ καλή κάθετη πάσα στον Αλ. Πολλάτο αυτός θα προχωρήσει αλλά θα νικηθεί, σε ένα μοναδικό τετ α τετ με τον Καλαφάτη, που σώζει στο πλασέ του επιθετικού της Εικοσιμίας και στη συνέχεια διώχνουν οι αμυντικοί του.
Έτσι το σφύριγμα της λήξης θα δώσει το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πανηγυρίσουν μια δίκαιη πρόκριση και τους φιλοξενούμενους έντονα προβληματισμένους από μια νέα αποτυχία στην ίδια περίοδο!
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτος και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία: (Δ. Ζησιμάτος), Κολυβάς, Κουμαριώτης, Πολλάτος Δ., Ψάλτης, Τανουσάι, Ντουκάι, Αποστολάτος, Αντωνάτος (68’ Πολλάτος Αλ.), Μπούσι (60’ Κορσιάνος), Χρηστάτος (80’ Μινέτος Χρ.), Στεφανάτος.
Διλινάτα: (Δ. Κουρκουμέλης), Καλαφάτης, Κουρκουμέλης Σπ., Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής Θ., Χαραλαμπόγλου, Βαγγελάτος, Τζωρτζάτος Διον., Πεφάνης (69’ Γεωργόπουλος), Τζωρτζάτος Χρ., Κουρκουμέλης Χρ. (71’ Τζωρτζάτος Φωτ.).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου