Σάββατο, Φεβρουαρίου 4

Δ. Ζησιμάτος:Η ύπαρξη απινιδωτη στο γήπεδο απαιτεί και την παρουσία γιατρού ή ανθρώπου του ιατρικού χώρου

Δυστυχώς ένα άσχημο γεγονός είναι αυτό που πάντα θα ταρακουνήσει και θα ευαισθητοποιήσει φέρνοντας αλλαγές συνήθως πρόσκαιρες και λιγότερες φορές ουσιαστικές προς μια θετική κατεύθυνση.

Έτσι και στον χώρο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του  αθλητισμού μια ακόμη απώλεια ενός νέου ανθρώπου στα γήπεδα αποτέλεσε την αφορμή, να γίνει προαπαιτούμενη η ύπαρξη απινιδωτή  για την τέλεση ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου.

Μια εξέλιξη μάλλον προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά όπως γίνεται συνήθως στην χώρα μας χωρίς την ανάλογη υποστήριξη η οποία θα συνδράμει στην εφαρμογή της.

Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική ομοσπονδία ή και οι κρατικοί μηχανισμοί να διαθέσουν ένα μέρος των εσόδων από το στοίχημα για την επιχορήγηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που αποτελούν τον πνεύμονα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, για την υλοποίηση του ιερού, αν αναλογιστούμε την αξία της ανθρώπινης ζωής, στόχου.

Προφανώς αυτά τα ζητήματα είναι βέβαια αρμοδιότητες άλλων. Μπορούμε ίσως και εμείς όμως εδώ σε τοπικό επίπεδο να κάνουμε την προσπάθεια μας. Η ύπαρξη απινιδωτη στο γήπεδο δεν αποτελεί πανάκεια, θα πρέπει να υπάρχει ταυτόχρονα και ο κατάλληλος άνθρωπος για να τον χρησιμοποιήσει ορθά και αποτελεσματικά, αν θέλουμε να δούμε την ουσία του πράγματος και όχι για μια ακόμη φορά το επικοινωνιακό κομμάτι.

Στο γήπεδο Αργοστολίου χτυπά καθημερινά η καρδιά της πόλης εκατοντάδες παιδιά, μικρότερα και μεγαλύτερα αθλούνται σε διάφορα αθλήματα, άλλοι υπό επίβλεψη άλλοι ανεξάρτητα στο χώρο του ποδοσφαίρου, του στίβου, στα βάρη, στο τένις και σε όλους αυτούς τους χώρους του Δημοτικού αθλητικού κέντρου.

Φρονώ ότι η παρουσία γιατρού ή ανθρώπου του ιατρικού χώρου δεν είναι απαραίτητη μόνο στην τέλεση αγώνων αλλά και στις προπονήσεις όλων των αθλημάτων.

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο αγώνας αποτελεί ένα μικρό μόνο κομμάτι τις καθημερινότητας κάθε αθλητή οποιοδήποτε επιπέδου και το κακό δεν επιλέγουμε εμείς πότε θα παρουσιαστεί.

Αναγνωρίζουμε όλοι τις αντικειμενικές δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος, πιστεύω όμως ότι με την συνεργασία όλων των φορέων, Περιφέρειας, Δημοτικής αρχής, ΕΠΣ και των τοπικών σωματείων όλων των αθλημάτων που καλλιεργούνται στο Δ.Α.Κ.  η παρουσία Διασώστη τις ώρες αιχμής των προπονήσεων να είναι εφικτή.

Τότε δεν θα έχουμε πετύχει μια ακόμη επικοινωνιακή κίνηση, αλλά κάτι πολύ ουσιαστικό για τον τόπο μας.

Καλώ τους αρμόδιους φορείς τον Δήμαρχο και όλο το Δημοτικό συμβούλιο, τον Αντιπεριφερειάρχη και όλους τους εμπλεκόμενους πάντα με την αρωγή των αθλητικών σωματείων να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να εξετάσουμε από  κοινού όλοι μας πώς μπορούμε να βοηθήσουμε για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Δημήτρης Ζησιμάτος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου