Παρασκευή, Φεβρουαρίου 3

Η Pre game της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας....

Το Σαββατοκύριακο 4-5/2/2023 η επανέναρξη του τοπικού πρωταθλήματος 
Α’ κατηγορίας και την πρεμιέρα του Β' γύρου
Με την 10η αγωνιστική, πρώτη του β' γύρου λοιπόν, συνεχίζεται η ποδοσφαιρική δράση στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’  Κατηγορίας
Μεγαλύτερο το ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παιχνίδια
Σάμης - Πρόννων το Σάββατο και Ευγέρου - Εικοσιμίας την Κυριακή το απόγευμα σε Καραβόμυλο - Αργοστόλι αντίστοιχα
Επίσης και αυτό μεταξύ Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Πυλαριακού το Σάββατο στο Αργοστόλι έχει το δικό του βαθμολογικό ενδιαφέρον

Θα διεξαχθούν συνολικά 4, σε μια αγωνιστική που μπορεί να προκύψει ενδιαφέρον, έστω και αν λείπει το μεγάλο ντέρμπι!

Τα δύο αύριο Σάββατο 4/2/2023, σε Αργοστόλι - Καραβόμυλο και τα υπόλοιπα επίσης δύο του προγράμματος την Κυριακή 5/2/2023 σε Αργοστόλι -  Ληξούρι.

Είναι μια αγωνιστική με αρκετό βαθμολογικό ενδιαφέρον για κάποιες ομάδες, έστω και αν όπως προαναφέραμε, απουσιάζει το μεγάλο ντέρμπι!

Ήδη φτάσαμε στου δρόμου τα μισά και πλέον τα λάθη είναι απαγορευτικά.

Όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα, πιο κοντά στην 4αδα βρίσκονται οι: Παλληξουριακός - Εικοσιμία - Διλινάτα, ενώ για την 4η προνομιούχο θέση, αναμένεται να γίνει "μάχη", μεταξύ Πρόννων - Πυλαριακού - Ευγέρου, ίσως και με λιγότερες πιθανότητες αυτή την στιγμή η Σάμη, αν φυσικά στο υπόλοιπο μισό παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο, αφού σαν ομάδα διαθέτει αρκετή ποιότητα, αλλά και "καυτή" έδρα!

Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Διλινάτων.

Τα στατιστικά της 9ης αγωνιστικής

Συνολικά στους 4 αγώνες του προγράμματος σημειώθηκαν 13 τέρματα, 13 λιγότερα από την περασμένη αγωνιστική.

Από αυτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 8 και οι φιλοξενούμενοι 5.

Στις νίκες, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 2, οι φιλοξενούμενοι 1, ενώ είχαμε και 1 ισοπαλία.

Αήττητος στο πρωτάθλημα παραμένει, μόνο ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός.

Την καλύτερη άμυνα διαθέτει επίσης ο Α.Ο. Παλληξουριακός, με 1 τέρμα παθητικό, μετά από 8 παιχνίδια.

Την καλύτερη επίθεση ο Α.Ο. Εικοσιμίας με 24 τέρματα στο ενεργητικό του.

Τη χειρότερη άμυνα, ο ουραγός Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου με 29 τέρματα παθητικό σε 8 παιχνίδια.

Τη χειρότερη επίθεση η ίδια ομάδα με 5 γκολ στο ενεργητικό της.

Τέλος οι ομάδες Εικοσιμία - Πρόννοι - Ευγέρος και Αστέρας, σε 8 παιχνίδια αγνοούν την ισοπαλία!

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 4-2-2023  ώρα:15:30

Δημοτικό Καραβόμυλου

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Πρόννοι

Χρηστάτος

Σπύρος

Βουτσινάς Α.

Μενεγάτος Ε.

2.

Σάββατο 4-2-2023  ώρα:15:30

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Καραΐσκος

Απόστολος

Θωμάς Β.

Χαρίση Κ.

3.

Κυριακή 5-2-2023  ώρα:15:30

Δημοτικό Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός"

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Αστέρας Ληξ.

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Κατελέλος Ε.

Μπαζάρογλου Π.

4.

Κυριακή 5-2-2023  ώρα:15:30

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Εικοσιμίας

Θωμάς

Βασίλης

Καραΐσκος Α.

Χατζηγεωργίου Ν.

         

Αναλυτικά η 10η αγωνιστική

Σάββατο  4/2/2023

Με το ένα από τα δύο παιχνίδια του προγράμματος, αύριο Σάββατο 4/2, μεταξύ Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Πρόννων, στις 3 και 30 το απόγευμα στο Δημοτικό Καραβομύλου, ανοίγει η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας. 

Παράλληλα ξεκινάει ο δεύτερος γύρος, μετά μάλιστα και από τα τελευταία γεγονότα, την αναβολή και την προσωρινή δικαίωση της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. από το Εφετείο!

Ένα πολύ σημαντικό, από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αφού για τους γηπεδούχους ήττα ή ακόμη και ισοπαλία πιθανόν να τους θέσει νωρίς - νωρίς εκτός τελικής 4αδας, αφού μόνο η νίκη μπορεί να τους κρατήσει ζωντανούς στον στόχο.

Το ίδιο κρίσιμο όμως είναι και για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ναι μεν βρίσκονται οριακά στους συν 2 βαθμούς στην 4αδα, γεγονός το οποίο καθιστά επιτακτική τη νίκη γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να βρεθούν, μετά από αυτή τη συγκεκριμένη αγωνιστική ακόμη και κάτω από αυτή, αφού τον ίδιο στόχο κυνηγούν Πυλαριακός - Εύγερος και βρίσκονται σε απόσταση -2 και -3 βαθμούς αντίστοιχα.

Η ομάδα του Γ. Καρελλάκη προέρχεται από ήττα στο εξ' αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής στο ίδιο γήπεδο από την Εικοσιμία με σκορ 2-0, ενώ αυτή του Ρ. Γκόνι από ήττα 1-0 στα Μακρυώτικα και μάλιστα διπλή, αφού μεσολάβησε και ο αγώνας κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης με τον Πυλαριακό με το ίδιο σκορ με αποτέλεσμα η νίκη να είναι μονόδρομος.

Μέχρι τώρα και μετά από 8 αγώνες, οι "κυανόλευκοι" από τη Σάμη βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με απολογισμό 2 νίκες - 1 ισοπαλία - 5 ήττες και 7 βαθμούς.

Οι αντίπαλοι τους Πρόννοι, μετά από 8 παιχνίδια βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με απολογισμό 4 νίκες - 4 ήττες και συνολικά 12 βαθμούς.

Στον Καραβόμυλο το Σάββατο το απόγευμα, περιμένουμε ένα δυνατό και ανοικτό επιθετικά παιχνίδι, μιας και οι δύο ομάδες θέλουν μόνο το τρίποντο. Γεγονός που μπορεί να δώσει όμορφο θέαμα και γκολ. 

Όσο για φαβορί θα λέγαμε ότι, δεν υπάρχει και όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά, ενώ οι γηπεδούχοι θα ποντάρουν πολύ στη δυνατή τους έδρα,  έχοντας ένα έξτρα κίνητρο.

Στον πρώτο γύρο, οι Πρόννοι σε μια εντυπωσιακή πρεμιέρα, είχαν πάρει μια εύκολη νίκη στο Δημοτικό Σκάλας με σκορ 6-2!

Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Ε. Μενεγάτο.

         

Η 10η αγωνιστική θα συνεχιστεί την ίδια ώρα, όπου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, σε ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, φιλοξενεί τον Πυλαριακό, ο οποίος βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Οι γηπεδούχοι που προέρχονται από μια βαριά ήττα στο ίδιο γήπεδο με σκορ 6-2 από την Εικοσιμία, θα επιδιώξουν τη νίκη ή στη χειρότερη περίπτωση να αποφύγουν την ήττα, προκειμένου στη συνέχεια να εξασφαλίσουν όσο πιο σύντομα γίνεται την παραμονή τους στην κατηγορία.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα και τους αρκετούς χαμένους βαθμούς, έχουν βρει καλό αγωνιστικό ρυθμό και παίρνουν όχι μόνο τους βαθμούς, αλλά κερδίζουν και εντυπώσεις.

Μάλιστα προέρχονται από δύο πολύ σημαντικές νίκες τον τελευταίο καιρό επί του ίδιου αντιπάλου, Α.Ο. Πρόννων. Τη μία για το πρωτάθλημα και την άλλη για το κύπελλο και μάλιστα με το ίδιο σκορ 1-0, δείχνοντας παράλληλα σημάδια βελτίωσης!

Μετά από 8 αγώνες οι μεν γηπεδούχοι μετρούν 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 5 ήττες και βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι της Σάμης με 7 βαθμούς δηλαδή ισάριθμους βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι φιλοξενούμενοι του Κ. Βιτωράτου, με τα ίδια παιχνίδια βρίσκονται στην 5η θέση, με απολογισμό 3 νίκες - 1 ισοπαλία - 4 ήττες με συνολικά 10 βαθμούς και παλεύουν για την είσοδο τους στην τελική 4αδα και τη συμμετοχή τους στα playoffs του πρωταθλήματος.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, περιμένουμε ένα ανοικτό παιχνίδι, λόγω της αναγκαίας κατάκτησης βαθμών, τους γηπεδούχους να παλεύουν για το τρίποντο που μπορεί να δώσει την άνετη παραμονή και τους φιλοξενούμενους, έτοιμους να παραμείνουν στον στόχο για μια θέση στην 4αδα (μπορούν ακόμη και να μπουν αν οι Πρόννοι ηττηθούν στον Καραβόμυλο).

Στον πρώτο γύρο στο Δημοτικό Μακρυωτίκων οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 2-2, στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος.

Διαιτητής ο κ. Α. Καραΐσκος με βοηθούς τον κ. Β. Θωμά και την κ. Κ. Χαρίση.

         

Κυριακή  5/2/2023

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 5/2 και ώρα 3 και 30 μ.μ. στο Δημοτικό Αγίου Αντωνίου, με το τοπικό ντέρμπι της Παλλικής και τον Παλληξουριακό, τυπικά γηπεδούχο να φιλοξενεί τον συντοπίτη του Αστέρα, σε ένα παιχνίδι στο οποίο το μεγάλο φαβορί είναι οι "ερυθρόλευκοι".

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στο Αργοστόλι με αντίπαλο την φιλόδοξη Α.Ο. Εικοσιμίας, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σχήματα και τακτικές, αλλά και τον coach να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς του, ενόψει του ντέρμπι των πρωτοπόρων, αλλά και του επαναληπτικού της επόμενης Τετάρτης με αντίπαλο τη Σάμη στον Καραβόμυλο.

Πολυτέλειες που δεν έχει ο Σ. Αναλυτής, μιας και γνωρίζει πολύ καλά τη δυναμική και την ποιότητα του αντιπάλου και τη μεγάλη δυσκολία του παιχνιδιού για την ομάδα του.

Σίγουρα ο Αστέρας θα παλέψει για το καλύτερο και θα προσπαθήσει να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στο τοπικό.

Η συνέχεια είναι άλλωστε αυτή που τους ενδιαφέρει και στα υπόλοιπα 7 παιχνίδια που απομένουν θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τα δεδομένα σε μια δύσκολη συγκυρία για την ομάδα και να ψάξει ένα μικρό θαύμα.

Οι γηπεδούχοι, που κάνουν και φέτος ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, αρκετά ενισχυμένοι αυτή την περίοδο σε θέσεις "κλειδιά", δεν μπορούν να σκέφτονται κάτι άλλο, εκτός από τη νίκη και το τρίποντο. Ένα ακόμη τρίποντο που θα τους διατηρήσει το αήττητο και την "ερημιά" στην κορυφή.

Σε 8 παιχνίδια, όπως προαναφέραμε παραμένουν αήττητοι στο "ρετιρέ", μετρώντας 7 νίκες και 1 ισοπαλία.

Από την άλλη, οι τυπικά φιλοξενούμενοι, με μια μέτρια παρουσία μέχρι σήμερα, βρίσκονται ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα με 0 βαθμούς, αφού μετρούν 8 σερί ήττες και σίγουρα δύσκολα θα μπορέσουν, τουλάχιστον αυτή την αγωνιστική, να σπάσουν το "ρόδι".

Στο "Α.Ο. Παλληξουριακός", την Κυριακή το απόγευμα, περιμένουμε ένα δυνατό και ανοικτό παιχνίδι από τις δυο ομάδες, τους πρωτοπόρους σαφώς πιο ποιοτικούς να είναι το μεγάλο φαβορί για την 8η φετινή τους νίκη και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να φανούν ανταγωνιστικοί και να παρουσιαστούν, από όλες τις πλευρές καλύτεροι, από το παιχνίδι του πρώτου γύρου!

Στον πρώτο γύρο στο ίδιο γήπεδο, αφού έχουν κοινή έδρα, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πάρει μια πολύ εύκολη νίκη με σκορ 6-0!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Π. Μπαζάρογλου.  

         

Τέλος, την ίδια ώρα και συγκεκριμένα στις 3 και 30 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο παιχνίδι το οποίο ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής, η Εύγερος φιλοξενεί τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Α.Ο. Εικοσιμίας, σε έναν αγώνα στον οποίο και οι δύο ομάδες θέλουν βαθμούς για να μη απομακρυνθούν από το στόχο τους.

Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, μετά από 8 αγώνες, βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 3 νίκες - 5 ήττες και συνολικά 9 βαθμούς, τρεις κάτω από την 4αδα.

Αντίθετα αυτή του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, με τα ίδια παιχνίδια, βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς, με μια διαφορά -1 από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό και απολογισμό 7 νίκες -1 ήττα.

Οι τυπικά γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα, αφού την περασμένη αγωνιστική στο ίδιο γήπεδο είχαν ηττηθεί με σκορ 0-2 από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό. 

Οι δε τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν μια εύκολη νίκη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου επί του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 6-2.

Επίσης οι τελευταίοι, την περασμένη Τετάρτη 1/2, στα πλαίσια του εξ' αναβολής αγώνα της 5ης αγωνιστικής, θα πάρουν μεγάλη νίκη, μέσα στον Καραβόμυλο, από τον Α.Ο. Σάμης με σκορ 2-0!

Το συγκεκριμένο παιχνίδι θεωρείται κομβικό για τις δύο ομάδες, ιδιαίτερα για την ομάδα των Φαρακλάτων, αφού με μια νέα ήττα θα πρέπει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό να ξεχάσει την 4αδα!

Οι "κυανόλευκοι" της Λειβαθούς, από την πλευρά τους, θα παραταχθούν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με μοναδικό στόχο το τρίποντο που θα τους διατηρήσει σε απόσταση "βολής" από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό, ώστε να παίξουν την πρωτιά στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής.

Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι με θέαμα και γκολ, τους γηπεδούχους όπως προαναφέραμε, να καίγονται για τους βαθμούς και τους φιλοξενούμενους, που είναι το φαβορί, να επιδιώκουν τη νίκη, με σεβασμό και σοβαρότητα, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο που θα παλέψει και είναι επικίνδυνος.

Μια νίκη, που αν τελικά επιτευχθεί, θα δώσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Εικοσιμία, σε ένα πολύ ωραίο και συναρπαστικό παιχνίδι είχε πάρει τη νίκη με σκορ 5-2.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Α. Καραΐσκο και Ν. Χατζηγεωργίου.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

22

8

7

1

0

21 - 01

2.

Α.Ο. Εικοσιμίας

21

8

7

0

1

24 - 08

3.

Α.Ο. Διλινάτα

17

8

5

2

1

18 - 05

4.

Α.Ο. Πρόννοι

12

8

4

0

4

17 - 13

5.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

10

8

3

1

4

12 - 20

6.

Π.Α.Ο. Εύγερος

09

8

3

0

5

15 - 18

7.

Α.Ο. Σάμης

07

8

2

1

5

11 - 14

8.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

07

8

2

1

5

09 - 24

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

00

8

0

0

8

05 - 29

        

Η επόμενη (11η) αγωνιστική
(11-12/2/2023)

α/α

Αγώνας

1.

Π.Α.Ο Κεφαλονιάς - Α.Ο. Σάμης

2.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου - Α.Ο. Διλινάτα

3.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Π.Α.Ο. Εύγερος

4

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Παλληξουριακός

-

Ρεπό: Α.Ο. Πρόννοι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου