Τρίτη, Σεπτεμβρίου 1

Στα δύσκολα από σήμερα και η Εικοσιμία........ Στόχος μια καλύτερη χρονιά από πέρυσι (φώτο)

Σειρά της Εικοσιμίας ήταν σήμερα Τρίτη 1/8 να ανοίξει και επίσημα, αφού χθες τελικά έγινε μόνο συγκέντρωση και παράδοση υλικού στους ποδοσφαιριστές, την νέα ποδοσφαιρική χρονιά με την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας από τη Λειβαθώ.
Στο γήπεδο των Κεραμειών λοιπόν στο χθεσινό ραντεβού της Διοίκησης και του προπονητή Δημ. Ζησιμάτου παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Κάποιοι που απουσίαζαν ήταν δικαιολογημένοι λόγω εργασίας σε εποχικά επαγγέλματα. Παρόντα και κάποια από τα φετινά αποκτήματα της ομάδας αλλά και αρκετοί νέοι από την ακαδημία, μεταξύ των οποίων Νικ. Τανουσάι, Γρηγοράτος, Καππάτος, Βαλεντής κ.α.
Στα αποδυτήρια, όπως συμβαίνει σε κάθε «πρώτη», μοιράστηκε αθλητικό υλικό και τους ποδοσφαιριστές καλωσόρισαν και μίλησαν, ο πρόεδρος κ. Θ. Μιχαλάτος, ο οποίος τόνισε τους στόχους της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα, και ο για 11η συνεχή χρονιά προπονητής της, Δημ. Ζησιμάτος ο οποίος με τη σειρά του ανέλυσε τους στόχους καθώς και το πλάνο προετοιμασίας ζητώντας από όλους την συνεχή παρουσία τους κατά την διάρκεια της.
Σήμερα προπονητής και ποδοσφαιριστές, πάτησαν «χορτάρι» στον αγωνιστικό χώρο και έγινε η πρώτη φετινή προπόνηση. Μια προπόνηση αρκετά δυνατή και περιελάμβανε τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα μπαίνοντας πλέον και η Εικοσιμία σε ρυθμούς "σκληρής" προετοιμασίας.
Η προετοιμασία των «κυανόλευκων» της Λειβαθούς θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση στο ίδιο γήπεδο και αναμένεται ο Δημ. Ζησιμάτος να «τσιτώσει» τα γκάζια και ο ιδρώτας των ποδοσφαιριστών να τρέξει «ποτάμι»!
Οι στόχοι φέτος για την Εικοσιμία δεν μπορεί να είναι διαφορετικοί από τις άλλες χρονιές, αφού είναι μια ομάδα που παραδοσιακά πρωταγωνιστεί σε τοπικό επίπεδο τόσο στο  πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο.
Έτσι λοιπόν ο βασικός στόχος αναμένεται να είναι η διάκριση στο πρωτάθλημα, με την είσοδο στην τελική του 4αδα και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο συμβεί. Σημαντικό βάρος επίσης της όλης προσπάθειας θα πέσει και στο τοπικό κύπελλο με στόχο την κατάκτηση του μετά από 4 χρόνια!
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του γηπέδου των Κεραμειών που πραγματικά έλαμπε τόσο εντός όσο και εκτός. ο εντεταλμένος Σύμβουλος Λειβαθούς Ηλίας Κουρκουμέλης είχε φροντίσει για αυτό.
Δηλώσεις έκαναν στο sportsthea ο πρόεδρος της ομάδας Θ. Μιχαλάτος, ο προπονητής Δ. Ζησιμάτος, ο αρχηγός Σπ. Αποστολάτος και ο τερματοφύλακας Ηλ. Γιαννάς.
Ας δούμε τι είπαν:
Θανάσης Μιχαλάτος (πρόεδρος)
"Κατ΄ αρχήν να έχουμε μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά, χωρίς τραυματισμούς, με ησυχία, με ηρεμία και πάνω απ΄όλα να είναι αγαπημένα τα παιδιά, τόσο μεταξύ τους όσο και με αυτά των άλλων ομάδων. Ελπίζω να μη δημιουργηθούν τα περυσινά προβλήματα, τα οποία πρέπει να αποφύγουμε. Επίσης, εύχομαι στις υπόλοιπες ομάδες να έχουν μια καλή χρονιά και να επιτύχουν τους στόχους τους".
Δημήτρης Ζησιμάτος (προπονητής)
"Ξεκινάμε την προσπάθειά μας φέτος, ίσως νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές. Ο στόχος της ομάδας, όπως πάντα, είναι να περάσουμε καλά το χειμώνα μας, να έχουμε υγεία και να αθληθούμε όπως πρέπει. Από κει και πέρα, οι αγωνιστικοί μας στόχοι είναι να είμαστε ένα καλό σύνολο, να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο και όσοι θα έρθουν να παρακολουθήσουν την ομάδα, να ευχαριστηθούν από το θέαμα. Νομίζω ότι η ομάδα σταθερά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ένα υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς, τερματίζει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και διεκδικεί κάποιους τίτλους. Το ίδιο θα γίνει και φέτος.
Μέχρι τώρα δεν έχουμε μεγάλες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ μια και οι μεταγραφές κλείνουν τέλος Οκτώβρη φέτος. Ουσιαστικά ο κορμός της ομάδας είναι ο ίδιος που ήταν και πέρυσι, ίδιες οι επιδιώξεις της, ίδια η φιλοσοφία της και νομίζω ότι είμαστε μία ομάδα που κινούμαστε σταθερά όλα τα χρόνια με το ίδιο σκεπτικό. Έχουμε μιλήσει με δυο-τρεις παίκτες που θέλουν να έρθουν στην ομάδα αλλά είναι πλέον θέμα των σωματείων τους, εάν τους επιτρέψουν να έρθουν".
Σε ερώτηση αν θα επηρεάσει και την ομάδα του η πολύ κακή κατάσταση του ΔΑΚ Αργοστολίου, μας είπε "ότι σαφέστατα θα την επηρεάσει μιας και το 50% των αγώνων θα γίνουν εκεί. Το θέμα είναι ότι κάποια σωματεία θα ζητήσουν να κάνουν προπονήσεις στις Κεραμειές, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο ο ήδη επιβαρυμένος αγωνιστικός χώρος και εκεί που είναι απαραίτητο να φτιαχτεί το γήπεδο του Αργοστολίου, σε κάποια χρόνια θα ζητάμε να φτιαχτεί και το δικό μας. Και τότε δεν θα είναι καθόλου εύκολο να γίνει αυτό αν κρίνουμε από ότι που συμβαίνει στο Αργοστόλι.
Θεωρώ ότι το γήπεδο του Αργοστολίου, που αποτελεί ντροπή για την Κεφαλονιά, πρέπει να επισκευασθεί άμεσα. Αν δεν γίνει αυτό, η άποψή του είναι να μην κατέβει κανένα σωματείο να αγωνιστεί σε αυτό. Δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν ούτε στο Δήμο ούτε στην Ε.Π.Σ.Κ.Ι.. Ο καθένας έχει το μερίδιο που του αναλογεί. Όπως και να έχει όμως είναι ντροπή να παίζουν εκεί τα παιδιά, ειδικά φέτος που είναι πολύ χειρότερο από κάθε άλλη χρονιά".  
Σπύρος Αποστολάτος (αρχηγός)
"Να ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου καλή χρονιά, να είμαστε όλοι υγιείς και να μην έχουμε τραυματισμούς γιατί παίζουμε σε γήπεδα ακατάλληλα και άκρως επικίνδυνα για τραυματισμούς. Εμείς εδώ έχουμε την τύχη να έχουμε ένα γήπεδο στο οποίο μπορούμε να προπονηθούμε, όμως δυστυχώς κάποιοι αγώνες θα γίνονται σε γήπεδα που είναι απαράδεκτα. Κυρίως αυτό μας ενδιαφέρει γιατί κάνουμε ερασιτεχνικό αθλητισμό και πρέπει να πάνε όλα καλά ώστε να αθλούμαστε χωρίς τραυματισμούς.
Όσον αφορά στους στόχους της ομάδας, αυτοί είναι πάντα να πρωταγωνιστεί. Αρχικά θέλουμε να μπούμε στην τετράδα και να κάνουμε μια καλή πορεία στο κύπελλο.
Πιστεύω ότι φέτος το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο γιατί έχουν δυναμώσει πολύ κάποιες ομάδες και προβλέπω μια-δυο από αυτές να ξεχωρίσουν από νωρίς, Μία από αυτές θα είναι η ομάδα μου". 
Ηλίας Γιαννάς (τερματοφύλακας)
Κατ΄ αρχήν θέλω να πω να έχουμε μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Να έχουμε υγεία και όπως θα ξεκινήσουμε όλοι έτσι να τελειώσουμε. Όσον αφορά τώρα τους στόχους της ομάδας μου, της Εικοσιμίας, πιστεύω ότι είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί έχοντας καλό προπονητή και έμψυχο υλικό και είναι επόμενο οι στόχοι να είναι υψηλοί σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετάσχει. Τώρα όσον αφορά στην προσωπική μου παρουσία, θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθήσω την ομάδα μου να εκπληρώσει κάθε της στόχο. Επίσης, μέσα από την εμπειρία μου να βοηθήσω τα νέα παιδιά της ομάδας. 
Πάνω από όλα θέλω να είμαι υγιής και τέλος θέλω να πω κάτι το οποίο είναι λυπηρό και στεναχωρεί όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι η αποχώρηση των παιδιών από το τοπικό πρωτάθλημα εξαιτίας του πολύ κακού αγωνιστικού χώρου του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. Θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι ώστε να μην έχουμε άλλες αποχωρήσεις και αν είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να επανέλθουν στις ομάδες τους.
Σας ευχαριστώ".
Φώτο από την σημερινή 1η της Εικοσιμίας





























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου