Κυριακή, Φεβρουαρίου 5

Πέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Ευγέρου 1-0 η Εικοσιμία και πάει στο ντέρμπι με καλή ψυχολογία να παίξει την πρωτιά

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η Εικοσιμία θα συνεχίσει στις νίκες, αφού θα επικρατήσει της Ευγέρου με σκορ 1-0, παράλληλα θα παραμείνει στο -1 από την κορυφή και πηγαίνει συν τοις άλλοις με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό.

Η ομάδα του Τάσου Παπαθεοδωρόπουλου δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και κινδύνεψε σοβαρά από μια πολύ καλή Εύγερο, στο να βρεθεί περισσότερο πίσω από την κορυφή.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, όπως προαναφέραμε διατήρησαν το -1 από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό και συνεχίζουν στις νίκες. Αυτή ήταν η 8η στα 9 παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί.

Από την αντίθετη πλευρά τώρα, η ομάδα του Θ. Βουκελάτου θα πέσει μια ακόμη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, θα μείνει στο -4 από την 4αδα και πλέον όλα δείχνουν δύσκολα για τον τελικό στόχο, που είναι η συμμετοχή της στα playoffs για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή.

Ανακεφαλαιώνοντας, να αναφέρουμε ότι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου παρακολουθήσαμε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι με την Εύγερο να είναι καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο να παλεύει στον αγωνιστικό χώρο και οι ποδοσφαιριστές της να δείχνουν ότι το ήθελαν περισσότερο.

Στο ίδιο διάστημα, η Εικοσιμία έδειχνε εκτός κλίματος αγώνα προβληματισμένη ίσως, από το πολύ καλό και σοβαρό παιχνίδι της αντιπάλου της.

Έτσι, δεν μπόρεσε να φανεί, ούτε να βρει χώρους να κάνει το παιχνίδι της, ούτε και να δημιουργεί καλές ευκαιρίες στην εστία του Τροΐζη.

Στο δεύτερο μπήκε πιο δυνατά και ισορρόπησε, ιδιαίτερα μετά την είσοδο του Ντ. Ντουκάι και άρχισε να απειλεί.

Τελικά η λύση ήρθε από την άμυνα και ένα στημένο με τον Φουρνιέ να πετυχαίνει ένα «χρυσό» γκολ για την ομάδα του.

Ένα γκολ που φάνηκε αρκετό να της χαρίσει μια πολύτιμη νίκη.

Το σκορ ίσως να αδικεί τους τυπικά γηπεδούχους που είχαν τις ευκαιρίες για να πετύχουν κάτι καλύτερο.

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 4’ οι τυπικά γηπεδούχοι θα έχουν την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, ο Ζαπάντης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα θα πάρει μια επικίνδυνη τροχιά, ωστόσο ο Μαυρίδης δεν αιφνιδιάζεται και την απομακρύνει δύσκολα στο πρώτο δοκάρι.

Εντυπωσιακή επέμβαση στο 18’ για τον Μαυρίδη, που διώχνει σε κόρνερ στο δυνατό σουτ του Πολλάκη, μέσα από την περιοχή και δεξιά, ύστερα από πολύ ωραία πάσα του Θεοδωρόπουλου.

Στο 37’ ο Μαυρίδης μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την μπάλα προ του Πολλάκη, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ζαπάντη και κεφαλιά αμυντικού της ομάδας του προς τα πίσω.

Ένα λεπτό πριν, οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, οι γηπεδούχοι θα σταθούν άτυχοι αφού αριστερό δοκάρι και Μαυρίδης θα τους στερήσουν το 1-0.

Ισόπαλες τελικά χωρίς σκορ θα ολοκληρώσουν το πρώτο μισό οι δύο ομάδες.

Στην επανάληψη ανέβασε κάπως την πίεση η Εικοσιμία, πήρε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πλέον έφτιαχνε ευκαιρίες.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα θα είναι η σειρά των φιλοξενούμενων να τα βάλουν με την τύχη τους, αφού στο κοντινό πλασέ του Φίλιππα,  η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Τροΐζη και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.

Στο 70’ ο Μαυρίδης θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα μπλοκάρει την μπάλα στο μακρινό σουτ του Βαγγελάτου.

Και στο 75’ ο Φουρνιέ σε ένα στημένο θα δώσει τη λύση.

Γκοοοοολ

Συγκεκριμένα, ο Κονόμη εκτελεί το φάουλ από δεξιά ο νεαρός αμυντικός θα νικήσει στον αέρα τον Τροΐζη και με ωραία κεφαλιά θα πετύχει το 1-0 για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα κάτι η κούραση, κάτι η απογοήτευση και η διαφύλαξη του μοναδικού γκολ στο παιχνίδι έφερε μια χαλαρότητα και το θέαμα ήταν μέτριο, παρότι οι «μάχες» στο χώρο του κέντρου καλά κρατούσαν.

Στο τέλος, οι «κυανόλευκοι» θα δημιουργήσουν δυο καλές ευκαιρίες ωστόσο δεν θα έρθει ποτέ το δεύτερο γκολ που θα διώξει το άγχος.

Αρχικά στο 90’ ο Αραβαντινός θα κερδίσει τις κόντρες στην περιοχή, όμως πιεζόμενος δεν κάνει καλό πλασέ με αποτέλεσμα πρώτα ο Τροΐζης και μετά οι αμυντικοί να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 90+2’ ο Veizaj θα κάνει το πλασέ, με την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Ν. Παπαναστασάτου και να καταλήγει κόρνερ.

Κόρνερ το οποίο εκτελεί από δεξιά ο Κονόμη η μπάλα στο β’ δοκάρι για τον Veizaj, το πλασέ του όμως διώχνει εντυπωσιακά ο Τροΐζης.

Έτσι, το παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου θα ολοκληρωθεί με μεγάλη νικήτρια την Εικοσιμία και την Εύγερο να «κλέβει» τις εντυπώσεις με την πολύ καλή της παρουσία, ενώ αυτή η ήττα μάλλον την αδικεί.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Ν. Χατζηγεωργίου.

Οι συνθέσεις

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Τροΐζης, Σταματέλος, Παπαναστασάτος Ν., Αλεξάτος (80’ Αλαφοστέργιος), Πολλάκης Γ., Πάπα, Ζαπάντης (64’ Βαγγελάτος), Ηλιόπουλος (80’ Παππάς), Κορσιάνος, Θεοδωρόπουλος, Μόκας.

Εικοσιμία:(Αν. Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Κουμαριώτης, Φουρνιέ, Βαλεντής, Ντεργιάι (85’ Αραβαντινός), Φίλιππας (68’ Καπλάνι - λ.τ. (85’ Μάθιου), Καραγιάννης (85’ Veizaj), Αποστόλου (60’ Ντουκάι Ντ.), Τζάκης, Χοτζάι, Κονόμη.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου