Τετάρτη, Φεβρουαρίου 8

Με ανατροπή στην παράταση την πρόκριση τα Διλινάτα 3-2 τον ψυχωμένο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα παγωμένο απογευματινό και σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι για την 2η αγωνιστική της σειράς, στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του τοπικού κυπέλλου, τα Διλινάτα με παρακαταθήκη το 3-1 του πρώτου αγώνα θα πάρουν την πρόκριση με νέα δύσκολη και αγχώδη νίκη, επικρατώντας του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στην παράταση με σκορ 3-2.

Ένα αποτέλεσμα που ήρθε με ανατροπή, αφού οι «πράσινοι», είχαν προηγηθεί 2-0 και πήγαν το παιχνίδι στην παράταση.

Παιχνίδι για γερά νεύρα λοιπόν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και τους τυπικά γηπεδούχους να βάζουν πολύ δύσκολα στα Διλινάτα, που σήμερα δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Μάλιστα από το 25’ που τραυματίστηκε ο μικρός ηλικιακά, Χρ. Κοραμπάτος και μέχρι τη λήξη του αγώνα έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, ενώ στην παράταση, μετά τις πρώτες βοήθειες, έσφιξε τα δόντια και μπήκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο να προσφέρει όση βοήθεια μπορούσε στους συμπαίκτες του.

Πραγματικά οι ποδοσφαιριστές του Τάκη Φωή σε μια κατάθεση ψυχής προσπάθησαν για τη μεγάλη έκπληξη, αλλά στοι τέλος ήταν αδύνατο να αντέξουν, αφού στην παράταση η κούραση δεν τους το επέτρεψε, όμως αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο!

Η ομάδα του Γ. Τόγια, σε μια άσχημη ημέρα με πολλά λάθη στην οργάνωση και στην κυκλοφορία κατάφερε να πάρει τελικά την πρόκριση, αφού χρειάστηκε να πετύχει τρία τέρματα στην παράταση, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή!

Έτσι, θα κάνουν δικό τους το ένα από τα τέσσερα «εισιτήρια» που οδηγούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, με δύο νίκες στη σειρά επί των «πράσινων».

Οι τυπικά γηπεδούχοι, θα αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση και πλέον θα ρίξουν όλο το βάρος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, ώστε να εξασφαλίσουν νωρίς την παραμονή τους σε αυτή και να συνεχίσουν πλέον χωρίς άγχος και στόχο ένα καλύτερο τελικό πλασάρισμα.

Σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι ήταν πολύ ενδιαφέρον οι γηπεδούχοι με πολλές απουσίες, σωστά στημένοι αμυντικά, χτυπούσαν στην κόντρα, ενώ τα Διλινάτα είχαν την υπεροχή η οποία όμως ήταν ανούσια για 90’.

Στην παράταση και μετά το γκολ του Γεωργόπουλου θα απλοποιήσουν τα πράγματα, με μια όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι σημαντική ανατροπή και μάλιστα μέσα σε ένα περίπου 20λεπτο!

Να αναφέρουμε ότι, ήταν και λίγο άτυχοι, αφού είχαν και τρια δοκάρια.

Τα  γκολ του αγώνα

Στο 18’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Ξενίδη, ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, Σπ. Τζωρτζάτος στο β’ δοκάρι θα νικήαει στον αέρα τον Κόμητα, θα πιάσει μια ωραία κεφαλιά, θα νικήσει τον Παγανία και θα πετύχει το 1-0 της ομάδας του.

Αυτό το 1-0 θα είναι σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο δεν άλλαξε η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και στο 82’ ο Ξενίδης με μια καταπληκτική κάθετη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, θα βγάλει τον Ντότσι απέναντι από τον Παγανία, τον οποίο πλασάρει εύστοχα, παγώνοντας το ήδη παγωμένο από το τσουχτερό κρύο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ακόμη περισσότερο πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο το 2-0.

Ένα σκορ που θα παραμείνει μέχρι το 90+ και θα στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Μια παράταση που λόγω κούρασης, θα έχει ρόλο μόνο για έναν και αυτός ήταν ο Α.Ο. Διλινάτων, που εκμεταλλεύθηκε αρχικά το συγκεκριμένο παράγοντα και στη συνέχεια την απογοήτευση των αντιπάλων του.

Όμως αυτό δεν αλλάζει την συγκινητική τους προσπάθεια και τη μαχητικότητα τους!

Τη λύση στην αφλογιστία των συμπαικτών του θα δώσει ο Α. Γεωργόπουλος ο οποίος στο 96’ με ένα μακρινό σουτ θα στείλει την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι του 14χρονου τερματοφύλακα του Π.Α.Ο. Ε. Καμπίτση, που ήταν πάρα πολύ καλός στο πρώτο του παιχνίδι με την αντρική «πράσινη» ομάδα και στη συνέχεια στα δίχτυα, ξεκινώντας παράλληλα και η αντεπίθεση της ομάδας του «μεγάλου» χωριού.

Όλα πλέον άρχισαν να γίνονται δύσκολα για τους γηπεδούχους και στο 104’ ο Κόμητας αμαρκάριστος στο β’ δοκάρι, μετά την σέντρα από δεξιά του Χασάι, με ωραία κεφαλιά θα σημειώσει την ισοφάριση και το 2-2.

Τελικά στο 115’ θα έρθει και η ανατροπή για το τελικό 2-3 της ομάδας του Γ. Τόγια, όταν ο Κόμητας μετά από ωραία ατομική ενέργεια θα βγάλει κάθετα στον Διον. Τζωρτζάτο και τον τελευταίο απέναντι από τον Καμπίτση, δεν θα έχει πρόβλημα να τον πλασάρει εύστοχα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το προσπέρασμα.

Παραπάνω αναφερθήκαμε λεπτομερώς για όσα συνέβησαν στο παγωμένο και αργότερα… σκοτεινό Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε την υπερπροσπάθεια της ομάδας με το «τριφύλλι», η οποία παρατάχθηκε με πάρα πολλές απουσίες και έπαιξε για 65’ με παίκτη λιγότερο.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στον αντίπαλο τους για την ανατροπή και την πρόκριση τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τον κ. Σπ. Χρηστάτο και την κ. Κ. Χαρίση.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Καμπίτσης, Κλωνής, Τζωρτζάτος, Ποιμενίδης, Μιχαλάκης (112’ Πανταζής), Μαρινάκης, Κοραμπάτος, Ζέκιο (82’ Τσέβης), Ξενίδης, Κουράνης (64’ Ντότσι), Κορσιάνος.

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Παγανίας, Τζωρτζάτος Φ. (46’ Γεωργόπουλος), Φωκάς, Κοσμετάτος, Κόμητας, Χασάι, Κουράνης, Χαραλαμπόγλου, Στεφανάτος (46’ Λουκάτος), Τζωρτζάτος Διον. Δρόσος (46’ Κουμαριώτης).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου