Πέμπτη, Νοεμβρίου 18

Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι ο Παλληξουριακός 0-1 την Εικοσιμία (Εικόνες)

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ο Παλληξουριακός ήταν ο μεγάλος νικητής, αφού θα πάρει τη νίκη και το τρίποντο με σκορ 1-0.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι με όλα εκείνα τα στοιχεία που κόβουν την ανάσα.

Ένα και μοναδικό γκολ, πολύ καλές στιγμές, δύναμη πάθος, κίτρινες – κόκκινες κάρτες.

Και οι δυο ομάδες πρόσφεραν καλό θέαμα με το όμορφο παιχνίδι τους, οι γηπεδούχοι στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο τους και πλέον έπεσαν από την κορυφή με το πρώτο γκολ που δέχθηκαν στην διοργάνωση.

Οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενοι το «μουδιασμένο» ξεκίνημα των γηπεδούχων, πετυχαίνοντας σε αυτό το διάστημα το «χρυσό», όπως αποδείχθηκε γκολ που τους έδωσε τη νίκη.

Στη συνέχεια το ματς έμοιαζε ισορροπημένο και τις δυο ομάδες να παλεύουν σε κάθε στιγμή.

Στην επανάληψη μπορεί να μην είχαμε την ίδια ένταση, κάτι λογικό, όμως και πάλι παρακολουθήσαμε όμορφο ποδόσφαιρο, τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με «10» και τελικά, ο Παλληξουριακός να είναι ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι.

Φάσεις και γκολ

Η πρώτη καλή στιγμή στο ντέρμπι ανήκει στου «ερυθρόλευκους», αφού στο 3’ ένα πολύ δυνατό σουτ του Γασπαρή, μέσα από την περιοχή και αριστερά θα καταλήξει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Μαυρίδη.

Στο επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν εκ νέου, με ένα μακρινό, δυνατό σουτ του Ακριστινέι και την μπάλα να αποκρούεται με διπλή προσπάθεια από τον τερματοφύλακα της Εικοσιμίας.

Στο 12’ η ομάδα του Ηλία Ζερβού θα πάρει το προβάδισμα στο σκορ και θα προηγηθεί 0-1.

Ο Λυκούδης εκτελεί το κόρνερ στην «καρδιά» της άμυνας των γηπεδούχων, ο Γασπαρής εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια και με κοντινή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Εικοσιμία που πλέον έχει πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, θέλει να απειλήσει όταν στο μακρινό σουτ του Μουρελάτου πέφτει και  αποκρούει την μπάλα ο Παπαδόπουλος.

Η τελευταία καλή στιγμή στο μισό του αγώνα θα είναι στο 40’ με το σουτ του Κούρτι να αποκρούεται από τον Παπαδόπουλο, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Αυτές ήταν και οι κυριότερες φάσεις για το πρώτο 45λεπτο, σε ένα αρκετά καλό και δυνατό παιχνίδι μέχρι τότε.

Στην επανάληψη, έπεσε κάπως το θέαμα, όμως η αγωνία παρέμενε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, είχαμε δυο αποβολές, μια για κάθε ομάδα και το ντέρμπι καλά κρατούσε μέχρι και το 90+6’!

Στο 55’ ο Καραγιάννης θα βγει στην κόντρα από τον άξονα, ο Λούλουδας θα τον ανατρέψει, εκτός περιοχής με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Απ. Καραΐσκου, σαν τελευταίος ποδοσφαιριστής.

Μετά από 8’ θα επανέλθει η αριθμητική ισορροπία στο ντέρμπι, με την αποβολή του Κ. Κουμαριώτη, ο οποίος θα δεχθεί δεύτερη κίτρινη για ένα δυνατό φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή πάνω στον Γασπαρή.

Το φάουλ σε πολύ καλή θέση, εκτελεί ο Λυκούδης που θα στείλει την μπάλα, ψηλά άουτ, πάνω από την εστία του Μαυρίδη.

Στο 68’ ο Πολλάκης θα βγει στην κόντρα από δεξιά, θα μπει στην περιοχή θα κάνει το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει, λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι των γηπεδούχων.

Ο Φουρνιέ με ένα γέμισμα από πίσω θέλει να βρει τον Καμπανό σε θέση βολής, όμως ο Παπαδόπουλος θα βγει μακριά από την εστία του και θα απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια.

Τέλος, στο 83’ ο Μαρκάτος εκτελεί το φάουλ από δεξιά και ο Γασπαρής από καλή θέση πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο έξω από την εστία του Μαυρίδη.

Έτσι, ο Παλληξουριακός θα πάρει ένα σημαντικό τρίποντο, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και θα συνεχίσει αήττητος με σερί 2Χ2 που αναμένεται να γίνει 3Χ3.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Χρηστάτο και Β. Θωμά.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Φουρνιέ,  Κουμαριώτης Κ., Καραγιαννάκης (34’ λ.τ. Κούρτι), Veizaj (78’ Μπουγάς), Χοτζάι, Ντουκάι Α. (46’ Καραγιάννης), Μουρελάτος, Καμπανός, Μινέτος, Φίλιππας (58’ Ντουκάι Ντ.).

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Παπαδόπουλος, Νεστερένκο, Πολυδωράτος, Λουλούδας, Λυκούδης, Κουκοβίνος, Γασπαρής (73’ Μαρούλης), Πολλάκης (73’ Μαρκάτος Σπ.), Ακριστινέι (61’ Ρεμούντης), Καράι, Haxhiaj.

Παρακάτω φωτο από τον σημερινό αγώνα



























Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου