Κυριακή, Νοεμβρίου 21

Στο 89' ισοφάρισαν 2-2 τα Διλινάτα έναν ψυχωμένο Αστέρα

Σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, τα Διλινάτα δεν μπόρεσαν να σπάσουν το «ρόδι» και να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες.

Οι γηπεδούχοι, καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο με κυκλοφορία μπάλας, πίεσαν ψηλά τους αντιπάλους τους, χωρίς ωστόσο να είναι παραγωγικοί και να μετατρέπουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν σε γκολ.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι πολύ καλά οργανωμένοι στην άμυνα και γενικά στημένοι άριστα στον αγωνιστικό χώρο από τον Σ. Αναλυτή, ήταν “φωτιά” στην κόντρα και κατάφεραν να προηγηθούν με 0-2, βάζοντας αρκετά δύσκολα στους αντιπάλους τους, ενώ δέχθηκαν την ισοφάριση στο 90 παρά 1'!!

Σε γενικές γραμμές, το τελικό “Χ” στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου κρίνεται δίκαιο βάσει με όσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο.

Οι γηπεδούχοι, πήραν τον πρώτο τους βαθμό και αποχωρίστηκαν τη θέση του ουραγού.

Οι δε φιλοξενούμενοι, πήραν πανάξια έναν ακόμη “χρυσό”, βαθμό, μετά τη νίκη τους την προηγούμενη αγωνιστική, με αντίπαλο τον Ηρακλή Πρόννων, όμως εκείνο που μετράει περισσότερο είναι ότι πλέον παίζουν καλό ποδόσφαιρο, παλεύουν στον αγωνιστικό χώρο και βλέπουν το μέλλον τους με αισιοδοξία.

Φάσεις και γκολ

Στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 5', ο Μαρούλης από δεξιά θα βρει στην περιοχή και αριστερά τον Μπουρλώτο, ο τελευταίος θα προχωρήσει και με ωραίο συρτό σουτ, θα στείλει την μπάλα στην στα δίχτυα του Παγανία που θα πέσει, αλλά δεν μπορεί να αποσοβήσει το 0-1.

Ένα σουτ του Κουμαριώτη στο 17' από τα όρια της περιοχής, πέφτει και μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Μαρκέτος.

Στο 20' ο Παγανίας θα βγει και θα διώξει την μπάλα με τα πόδια, πριν ο Γ. Αναλυτής γίνει επικίνδυνος.

Και στο 24' οι φιλοξενούμενοι θα διευρύνουν το υπέρ τους σκορ στο 0-2.

Ο Μαρούλης, όπως και στο πρώτο γκολ, από δεξιά θα βγάλει ωραία σέντρα στο β' δοκάρι και εκεί ο Γ. Αναλυτής, εντελώς αμαρκάριστος με πλασέ στην κίνηση θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

Στο 26' ο Κ. Τζωρτζάτος θα πασάρει στην περιοχή και δεξιά στον Φ. Τζωρτζάτο και αυτός με ένα δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα άουτ, στο απέναντι δοκάρι του Μαρκέτου.

Πέναλτι για τα Διλινάτα στο 30' σε μια μονομαχία Γαβαλά – Πολλάτου, ο τελευταίος θα βρεθεί στο χόρτο και ο διαιτητής κ. Χατζηγεωργίου δείχνει άσπρη “βούλα”.

Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο ίδιος, ευστοχεί μειώνοντας σε 1-2, και ξαναβάζει την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι.

Με ένα σουτ του Χιμπέιια, εκτός περιοχής στο 36' θέλουν να απειλήσουν οι γηπεδούχοι, όμως ο Μαρκέτος σε ετοιμότητα πέφτει και μπλοκάρει την μπάλα.

Σημαντική ευκαιρία για το 1-3 θα χαθεί στο 39', όταν ο Βλάχος, λίγο πριν το σουτ κόβεται σωτήρια από τον Αβντιούκοβ σε κόρνερ.

Στην τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ο Αραβαντινός θα βγάλει την πάσα για τον Μαρούλη, μετά την κόντρα στον Παγανία θα καταλήξει και πάλι στον επιθετικό του Αστέρα, όμως ο Αντβιούκοβ, πριν το σουτ επεμβαίνει και διώχνει την μπάλα κόρνερ.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με τον Αστέρα μπροστά στο σκορ 1-2!

Στην επανάληψη και στο 54', ο Κουμαριώτης θα γίνει κάτοχος της μπάλας μετά την απόκρουση των αμυντικών, όμως το τελείωμα του είναι κακό και η μπάλα καταλήγει άουτ.

Στο 70' ο Μαρκέτος απομακρύνει με γροθιές την επικίνδυνη σέντρα από δεξιά του Διον. Πολλάτου, η μπάλα θα φτάσει στον Κουμαριώτη που κάνει το σουτ και αποκρούει ο τερματοφύλακας του Αστέρα.

Σε μια ίδια ακριβώς φάση στο 77', αυτή την φορά την σέντρα θα κάνει από αριστερά ο Κ. Τζωρτζάτος, το διώξιμο από τον Μαρκέτο, την μπάλα να φτάνει στον Κουμαριώτη, που σουτάρει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Στο 81' ο Διονυσάτος, σαν από μηχανής θεός θα διώξει την μπάλα σε κόρνερ, λίγο πριν επιχειρήσει το σουτ ο Αλ. Πολλάτος και θα σώσει από το 2-2.

Άτυχη θα σταθεί η ομάδα των Διλινάτων, αφού στο επόμενο λεπτό σε δυνατό σουτ, εκτός περιοχής του Φ. Τζωρτζάτου, η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα!

Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 85', με το κοντινό σουτ του Γ. Αναλυτή να αποκρούεται από τον Παγανία.

Τέλος, στο 89' το παιχνίδι θα έρθει στα ίσια, αφού τα Διλινάτα θα ισοφαρίσουν σε 2-2 με αυτογκόλ.

Ο Φ. Τζωρτζάτος από αριστερά εκτελεί το κόρνερ που φέρνει την μπάλα στην περιοχή, εκεί ο Γαβαλάς στην προσπάθεια του να την απομακρύνει, θα την στείλει με το κεφάλι στα δίχτυα της ομάδας του.

Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν καταγράφεται κάποια άλλη καλή στιγμή και έτσι οι δύο ομάδες θα μοιραστούν γκολ και βαθμούς.

Για την ομάδα του “μεγάλου χωριού”, που ούτε σε αυτό το παιχνίδι κατάφερε να πάρει τη νίκη, ήταν ο πρώτος της φετινός βαθμός στη διοργάνωση!

Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεργίου με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Ν. Καναλλάτο.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας),  Παγανίας, Τζωρτζάτος Κ., Αβντιούκοβ, Δρόσος, Ρεπούσης (33' Τζωρτζάτος Χρ.), Ζαμπαύτης, Χειμπέια (46' Πολλάτος Διον.), Τζωρτζάτος Φ., Πολλάτος Αλ. (90+3' Ρέτζα), Κουμαριώτης, Τζωρτζάτος Α..

Αστέρας Ληξ.:(Σ. Αναλυτής), Μαρκέτος, Γαβαλάς, Διονυσάτος, Γιακουμάτος, Βώρος, Κούτσης, Αραβαντινός Σιμ (54' Τοζάι). Συριάτος, Μπουρλώτος (74' Βλάχος), Αναλυτής Γ. (89' Αναλυτής Δημ.), Μαρούλης (89' Αραβαντινός Α.).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου