Τετάρτη, Νοεμβρίου 24

Δια "πυρός και σιδήρου" η Έρυσσος πέρασε από το Δ.Α.Κ. και τον Εθνοφρουρό 3-2 στο 90+4' (Εικόνες)

Πριν από λίγο, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής, με το ντέρμπι των ουραγών, ανάμεσα σε Εθνοφρουρό – Α.Ο. Ερύσσου και παράλληλα έκλεισαν οι όποιες εκκρεμότητες στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Οι φιλοξενούμενοι θα «φτύσουν αίμα» για να πάρουν την πρώτη, αλλά πολύτιμη νίκη τους στη διοργάνωση με σκορ 3-2, στις καθυστερήσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στο 90+4’ και θα ανασάνουν βαθμολογικά και ψυχολογικά, ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας. 

Το παιχνίδι δεν δρέπει δάφνες ποιότητας, αφού ήταν κακό, όμως η ομάδα του Κ. Κουγιανού, έστω και σε πολύ κακή μέρα, κατάφερε και άρπαξε ένα «χρυσό» τρίποντο, απέναντι σε μια ομάδα που κατέθεσε ψυχή στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε από το ξεκίνημα με "10", στο 33' έμεινε με "9" λόγω κόκκινης (Χοτζάι) και από το 46' με "8", λόγω τραυματισμού (Τουλουμενίδη)!!!!!, ενώ είδε στο 90+4’ να χάνεται τουλάχιστον, ο ένας βαθμός που άξιζε στο παιχνίδι.

Μετά από αυτό το παιχνίδι, ο Εθνοφρουρός παραμένει ουραγός στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον Ηρακλή Πρόννων, ενώ ο Α.Ο. Ερύσσου, που πέρασε δια πυρός και σιδήρου από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, άφησε πίσω του για πρώτη φορά φέτος, την «κόκκινη» γραμμή του υποβιβασμού και αισιοδοξεί για μία καλύτερη συνέχεια.

Συγκεκριμένα, έφτασε τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και συγκατοικούν πλέον μαζί στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 3 βαθμούς συγκομιδή.

Φάσεις και γκολ

Σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 2' με το κοντινό σουτ του Ν. Καββαδία, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών, που στη συνέχεια απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Ωραία επέμβαση του Μακρή στο 8' στο σουτ του Καραντινού-Νεόφυτου, μετά από συνεργασία του με τον Χρυσανθακόπουλο, ο οποίος θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.

Στο 21’ ο Εθνοφρουρός θα προηγηθεί στο σκορ 1-0, μετά από περίτεχνη ενέργεια από αριστερά του Μακρυνώρη που θα πλασάρει ψηλοκρεμαστά τον Μακρή, στέλνοντας την μπάλα στο απέναντι "Γ" της εστίας των φιλοξενούμενων, πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτο φετινό γκολ στη διοργάνωση για την ομάδα του Αργοστολίου.

Στο επόμενο λεπτό, ο Rexha Ρ. στην περιοχή και δεξιά, θα κάνει το σουτ και ο Μπεκατώρος θα σώσει, αποκρούοντας, με το πόδι.

Στο 32' θα έχουμε την ισοφάριση για την ομάδα της Ερύσσου, με τον Πετρόπουλο να βγαίνει απέναντι από τον Μπεκατώρο, θα προλάβει την έξοδο του και με προβολή, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Μετά από ένα λεπτό, οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο του αγώνα με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Χοτζάι θα δεχθεί την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) στο παιχνίδι για ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Βασιλάτο.

Αυτό το 1-1 θα είναι και το σκορ για τα πρώτα 45' στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο 45λεπτο το παιχνίδι έγινε θρίλερ, οι γηπεδούχοι, αν και έπαιζαν με "8", προηγήθηκαν 2-1, στη συνέχεια ισοφαρίστηκαν και όπως αναφέραμε παραπάνω, στο 90+5’ οι φιλοξενούμενοι θα «κλέψουν» μια νίκη, που μέχρι εκείνη την ώρα φάνταζε πολύ δύσκολη!

Στο 64’ ο Παπαλεξάτος σουτάρει από καλή θέση, χλιαρά και η μπάλα αποκρούεται από τον Μπεκατώρο.

Στο 73’ ο Εθνοφρουρός θα βάλει «φωτιά» στο παιχνίδι αφού θα προηγηθεί στο σκορ 2-1.

Ο Χρυσανθακόπουλος με την εμπειρία του, θα βγάλει την μεγάλη πάσα από την άμυνα και θα βρει τον Μακρυνώρη, απέναντι σε ανοργάνωτη άμυνα, ο τελευταίος θα περάσει στο σπριντ τον προσωπικό του αντίπαλο, θα μπει στην περιοχή και με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μακρή.

Μια σέντρα σουτ του Rexha R. στο 74’ από δεξιά, θα βρει στο αριστερό δοκάρι του Μπεκατώρου και στη συνέχεια θα περάσει άουτ.

Στο 81’ θα έχουμε την εκ νέου ισοφάριση  και το 2-2 των φιλοξενουμένων με κοντινό πλασέ του Κάκια, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Γρ. Παππά και αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων.

Στο επόμενο λεπτό, ο Μακρής θα σώσει στο σουτ του Πετεινάτου από τα όρια της περιοχής.

Στο 90+2’ ο Μπεκατώρος με την βοήθεια και του δοκαριού θα σώσει την εστία του, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα και συγκεκριμένα στο 90+4’ η Έρυσσος θα κάνει την ολική ανατροπή και το 2-3, αφού ο Πετρόπουλος με δυνατό σουτ, από τη γωνία της μικρής περιοχής, θα στείλει την μπάλα ψηλά στα δίχτυα του Μπεκατώρου και θα σώσει από μια μεγάλη γκέλα την ομάδα του, σε μια χρονική στιγμή του αγώνα, που ούτε σέντρα πρόλαβαν να κάνουν οι γηπεδούχοι.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τον κ. Ν. Χατζηγεωργίου και την κ. Ιρ. Δούλου.

Οι συνθέσεις

Εθνοφρουρός:(--), Μπεκατώρος, Θεοτοκάτος, Τουλουμενίδης, Χρυσανθακόπουλος, Καραντινός - Νεόφυτος,  Μπονάς, Μακρυνώρης, Πετεινάτος, Γεωργόπουλος, Χοτζάι.

Έρυσσος:(Κ. Κουγιανός), Μακρής, Βασιλάτος (59' Κάκιας), Καββαδίας Γ. (75' Ζαμπούρος), Ταβάνι, Πατρίκιος, Καββαδίας Ν., Παπαλεξάτος, Παππάς, Rexha Ρ. (75' Sula), Πετρόπουλος, Καραχρήστος.

Παρακάτω εικόνες από το σημερινό παιχνίδι



































Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου