Σάββατο, Νοεμβρίου 27

Σε άσχημες καιρικές συνθήκες Πυλαριακός - Έρυσσος 3-2 στα Μακρυώτικα

Επιστροφή στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες για τον Πυλαριακό, αφού σήμερα το απόγευμα στα Μακρυώτικα θα επιβληθεί, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας, του Α.Ο. Ερύσσου με σκορ 3-2 και με ένα παιχνίδι περισσότερο θα ανέβει βαθμολογικά στην δεύτερη θέση της κατάταξης.

Η ομάδα του Κ. Βιτωράτου, σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο και αφού σε ένα πολύ κακό πρώτο 45λεπτο έμεινε στο μηδέν, με το ξεκίνημα της επανάληψης θα μπει αποφασιστικά και θα πετύχει το 2-0.

Όμως στη συνέχεια φάνηκε να επαναπαύεται σε αυτό, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι, που ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα, να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και στο 2-2, μέχρι που ο Τ. Κλειτογιάννης, 15' πριν τη λήξη, θα πετύχει το 3-2 και θα δώσει τη νίκη και το τρίποντο στην ομάδα του.

Οι «κυανέρυθροι», εκτός της νίκης και των τριών βαθμών, διατήρησαν ακόμη το φετινό τους αήττητο και στις δύο διοργανώσεις.

Σε γενικές γραμμές, στα Μακρυώτικα έγινε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι, με τη νίκη των γηπεδούχων να περνάει μέσα από πολλές δυσκολίες.

Οι φιλοξενούμενοι, που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε τον Εθνοφρουρό πριν 3 ημέρες, πάλεψε αρκετά, κατάφερε να ισοφαρίσει και παραλίγο να κάνει την έκπληξη στα Μακρυώτικα.

Κάτι που τελικά δεν απέφυγαν με αποτέλεσμα να δεχθούν την 4η φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα, παραμένοντας στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ενώ στη συνέχεια θα χρειαστούν βαθμούς προκειμένου, να μην χαθεί ο στόχος της παραμονής.

Τα γκολ του αγώνα

Όπως προαναφέραμε, οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο ισόπαλες χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι με τρία νέα πρόσωπα πλέον στη σύνθεση τους, θα μπουν δυνατά και πριν συμπληρωθεί μία ώρα στο παιχνίδι θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 2-0!

Στο 47’ θα πετύχουν το 1-0, όταν το σουτ εκτός περιοχής του Θωμαϊδη, θα αποκρουστεί από τον Μακρή προσωρινά και στην επαναφορά της μπάλας ο Γιαννάτος με κοντινό πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα.

Έπειτα από έναν ωραίο ομαδικό συνδυασμό στο 58’, ο Κ. Νικολοβιένης τελευταίος παραλήπτης θα παίξει κάθετα και πλάγια δεξιά στην περιοχή για τον Γιαννάτο, με τον τελευταίο να πλασάρει στην απέναντι γωνία του Μακρή για το 2-0 της ομάδας του και δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι, οι γηπεδούχοι θα φτάσουν σε μια εύκολη νίκη, η Έρυσσος δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και μέσα σε 2’ θα καταφέρει να ισοφαρίσει το ματς σε 2-2.

Αρχικά στο 70’, όταν στο φάουλ του Ν. Καββαδία, εκτός περιοχής η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυνομένων για να αποκρουστεί δύσκολα από τον Δ. Καλιβωκά και στην επαναφορά, ο Παπαλεξάτος με κοντινό πλασέ μειώνει σε 2-1.

Και στο 72’ θα έρθει η ισοφάριση και το 2-2, με ένα δυνατό, μακρινό, απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ και πάλι του Ν. Καββαδία. Η μπάλα θα βρει στο τείχος θα αλλάξει πορεία, ξεγελώντας τον τερματοφύλακα του Πυλαριακού και θα καταλήξει στα δίχτυα.

Σχεδόν άμεση θα είναι η αντίδραση των γηπεδούχων, αφού στο 75’ θα πάρουν εκ νέου το προβάδισμα με 3-2. 

Ύστερα από την ωραία ατομική προσπάθεια από δεξιά του Θωμαϊδη και την σέντρα στην περιοχή για τον Γιαννάτο, που δεν κάνει καλό πλασέ, όμως θα σταθεί τυχερός, αφού η μπάλα θα καταλήξει στον Κλειτογιάννη, που με ένα εύκολο πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα της Ερύσσου.

Ένα καθοριστικό γκολ που δίνει τρεις σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του και την φέρνει δεύτερη στην βαθμολογική κατάταξη.

Από την άλλη, αυτή η καλή εμφάνιση των φιλοξενούμενων, όσο και αν απογοητεύθηκαν από την τελική έκβαση του αγώνα, μπορεί να δώσει καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Στοφόρο και Σπ. Χρηστάτο. 

Οι συνθέσεις

Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Καλιβωκας Δ., Τουλάτος Στ. (46’ Saliaj), Κλειτογιάννης, Φούκας, Παπαδάτος (46’ Μπαλάσκας), Γονατάς, Θωμαΐδης, Βασιλόπουλος (87’ Αλυσανδράτος Σπ.), Γιαννάτος, Γρηγοράτος (46’ Νικολοβιένης Κ.), Σταμούλης.

Έρυσσος:(Κ. Κουγιανός), Μακρής, Κάκιας, Καββαδίας Γ., Ταβάνι, Πατρίκιος (60’ Sula), Παππάς (83΄Ποταμιάνος), Παπαλεξάτος, Κουγιανός, Rexha Ρ. (46’ Rexha Α.), Καββαδίας Ν. Καραχρήστος.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου