Τετάρτη, Νοεμβρίου 24

Πήραν μπρος...... 1η νίκη για τα Διλινάτα στο πρωτάθλημα - 4-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Με το παιχνίδι Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς – Α.Ο. Διλινάτων, άνοιξε η αυλαία της υπολειπόμενης 3ης αγωνιστικής, σήμερα στις 3 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Τα Διλινάτα, ύστερα από 4 αγωνιστικές, θα καταφέρουν να κάνουν σεφτέ στις νίκες, επικρατώντας των «πράσινων» με σκορ 4-0 και θα ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Όμως, όπως και να έχει, έγινε μια καλή αρχή που χρειάζεται συνέχεια.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές, είχαν την κατοχή της μπάλας και στο τελικά ευτύχησαν να πάρουν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, κύρια για την ψυχολογία της ομάδας και τη δύσκολη συνέχεια.

Οι «πράσινοι», με αρκετές απουσίες στη σύνθεση τους,  πάλεψαν αρκετά, είχαν κάποιες καλές στιγμές, όμως στο τέλος έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο με άδεια χέρια, παραμένοντας και αυτή την αγωνιστική στα χαμηλά «πατώματα»!

Οι Φάσεις και τα  γκολ του αγώνα

Ο Ρεπούσης στο 17' στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα εκτελέσει το κόρνερ από αριστερά και ο Ν. Μαρινάκης στο πρώτο δοκάρι, στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα θα την στείλει με τον ώμο, στα δίχτυα της ομάδας του, για το 0-1 πετυχαίνοντας αυτογκόλ.

Ο Κορσιάνος στο 14' θα κάνει ένα ωραίο γυριστό, αλλά αδύναμο σουτ, μέσα από την περιοχή και αριστερά που θα μπλοκάρει ο Παγανίας χωρίς πρόβλημα.

Στο 19', οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 0-2

Ο Κουμαριώτης θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Αλ. Τζωρτζάτο και ο τελευταίος με δυνατό σουτ θα νικήσει τον Παπαελευθερίου και θα στείλει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα.

Ο Μούτσα θέλει να απειλήσει την εστία του Παγανία με ένα δυνατό συρτό σουτ, εκτός περιοχής, όμως η μπάλα θα καταλήξει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των Διλινάτων.

Ο Κορσιάνος στο 41' εκτελεί το φάουλ από πολύ καλή θέση, όμως θα στείλει την μπάλα στην αγκαλιά του Παγανία.

Διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους στο 41' για πέναλτι, σε χέρι του Ζαμπαύτη και τον διαιτητή κ. Β. Θωμά να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι ως ακούσιο, θεωρώντας ότι, ήταν σε φυσική θέση το χέρι του έμπειρου αμυντικού των Διλινάτων.

Το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί και οι δύο ομάδες θα αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια με την ομάδα του Γ. Τόγια μπροστά στο σκορ 0-2, έχοντας παράλληλα βάλει γερές βάσεις για την πρώτη της νίκη.

Στην επανάληψη, οι φάσεις ήταν λιγοστές και στο 52', οι τυπικά γηπεδούχοι θα χάσουν μεγάλη διπλή ευκαιρία να σκοράρουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όταν ο Χρ. Φωκάς θα σώσει την εστία του, απομακρύνοντας την μπάλα πάνω από την γραμμή σε κεφαλιά και σουτ του Φωή, αντίστοιχα.

Ο Κ. Τζωρτζάτος στο 73' θα βγάλει μια ωραία σέντρα από αριστερά, η αμυντικοί δεν μπορούν να απομακρύνουν, η μπάλα θα φτάσει στον αμαρκάριστο Κουμαριώτη στο σημείο του πέναλτι και με ένα δυνατό σουτ, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 0-3 για την ομάδα του "μεγάλου χωριού".

Μετά από 3' το σκορ θα ανέβει στο 0-4, μετά την έξυπνη κάθετη στην πλάτη της άμυνας του Αλ. Τζωρτζάτου στον Κουμαριώτη και ο τελευταίος με άπιαστο σουτ, απέναντι στον Παπαελευθερίου, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 89', με τον Φωή να βγαίνει στην κόντρα απέναντι στον Παγανία, όμως θα χάσει το κοντρόλ και ο τερματοφύλακας των Διλινάτων θα βγει και θα μαζέψει την μπάλα σώζοντας την ομάδα του από την παραβίαση.

Έτσι, το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με την ομάδα του Γ. Τόγια να παίρνει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και να ανεβαίνει βαθμολογικά.

Όσο για τους γηπεδούχους, στη συνέχεια θα πρέπει να ψάξουν βαθμούς και αποτελέσματα, μιας και έχουν μείνει αρκετά πίσω.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς την κ. Ε. Μπακάκη και τον κ. Ν. Καναλλάτο.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαελευθερίου, Πάπα (77' Κλωνής), Μαρινάκης, Κατσούρης, Μούτσα, Φωής, Walker, Ξενίδης (72' Βανδώρος), Ντεράι, Κορσιάνος (46' Χαραλαμπόγλου), Μπάμπης.

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας),  Παγανίας, Τζωρτζάτος Κ., Αβντιούκοβ, Στεφανάτος, Δρόσος, Ρεπούσης (69' Πολλάτος Δημ.), Ζαμπαύτης, Τζωρτζάτος Φ., Κουμαριώτης (79' Χειμπέϊα), Τζωρτζάτος Α., Τζωρτζάτος Χ. (46' Φωκάς).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου